Останні статті і огляди
Новини
Огляд головних подій 2024 року зі світу апаратного забезпечення
-
Inqizitor2022
Member
Главный фейл года, когда Хуанг из-за жадности не представил 5090 в ноябре, в результате все ждут как идиоты.
-
TarikMetalist
Junior
Всіх з Наступаючим Новим Роком!
Бажаю кожному зібрати ПК своєї мрії. Веселих свят!
Бажаю кожному зібрати ПК своєї мрії. Веселих свят!
-
espo
Member
Всіх зі святом!!!
-
maksim2020
Member
Вчора купив на Amazon, за MSRP.Nutbar: ↑ 31.12.2024 05:01Якби ж ще цей успіх був не тільки на папері. Придбати можна тільки у бариг за оверпрайс, не потрібні такі успіхи.Kashtan: ↑ 30.12.2024 16:25 Головний успіх року - 9800X3D
-
Alex646
Member
Убогий рік на новинки, як не крути.
-
dead_rat
Member
Ну да, так би ми всі зустрічали свята на 5090Inqizitor2022: ↑ 31.12.2024 11:50 Главный фейл года, когда Хуанг из-за жадности не представил 5090 в ноябре, в результате все ждут как идиоты.
-
Kashtan
Member
Я з вами згоден.VRoman: ↑ 31.12.2024 05:35Главный провал столетия был у АМД с её Бульдозерами, когда IPC не вырос, а наоборот упал. Это ввело всех в застой процессоростроения на 6 лет с 2011 до 2017. Core Ultra на этом фоне ещё терпимо смотрится. Хотя у Core Ultra тоже есть большая огрешность с отключением мелких ядер от кольцевой шины и кэша L3. Вот зачем они так стрельнули себе в ногу? Так и хочется крикнуть Интел: вырежте мелкия ядра, верните многопоточность и клепайте 8, 12 и 16 ядерники из этого теста.
Але Вішера та Бульдозер, при всій своїй відсталості, мали вищі частоти ніж кращі їхні попередники, денеби, тубани та зосми, що в результаті давало вищу продуктивність не зважаючи на гірший IPC, плюс SSE 4.1 та 4.2 - нарешті вийшли на рівень 775 сокету. Але їхнім фанатом геть чомусь не являюсь, хоча вони багато років поспіль були королями бюджетних ігрових системників. А от Феноми - чомусь мене зацепили, хоча змагатись із інтелівськими сучасниками не могли ніяк майже, я шукав всі тести порівнюючі, буквально пару було програм, бенчів або ігор, де вони були ліпші.
-
Impulse101
Member
Цікава думка, а в чому принципова різниця між ксіаомі та самсунг? Ну крім оболонки звісно. Тільки не треба про якістьVolodya811: ↑ 31.12.2024 01:17У мене зараз все "залізо" від компаній першого ешелону. Навіть мишка І телефон у мене не Опа і не Ксяомі, а Самсунг. Люблю добрі речі, нехай і трохи дорожче.
Але, багато людей купує "залізо" від компаній другого ешелону. І радіє, що трохи зекономили.
Я для себе виришів купувати бренди, нехай і на 10-20% дорожче. Мені важливіше мати річ, яка радує душу, а не другосортна продукція з неповною сумісністю та іншими різними, нехай і дрібними нюансами. Кожному своє
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
П.С. Часто купую продукцію і українських брендів. Зараз клавіатура Хатор (клави - це окрема тема, пізніше розпишу). Різні блоки живлення, кабелі - ПоверПлант.
-
Scoffer
Member
Kashtan
Проблема феномів в тому що другий феном це те, чим би мав бути перший. Тому що мікроархітектурно вони умовно однакові, в другому тільки помилки TLB усунули і кешу L3 трішки досипали, на тому всі принципові зміни закінчились. А от другий мав би мати ядра як в ллано, там змін вже трішки більше. Athlon II X4 651 vs Athlon II X4 640 це більше 10% різниці на одній частоті, що по тим часам не мало, та і женуться вони краще. Тобто АМД тупо проґавила ціле покоління в вирішенні апаратних помилок першого фенома.
А бульдозерна техніка це якесь недолуге хламидло, котре ніколи не мало б існувати. Продовження лінійки феномів призвело б до продуктивності зенів раніше ніж зени з'явились, і без втрати ринків.
Відправлено через 33 хвилини 44 секунди:
Проблема феномів в тому що другий феном це те, чим би мав бути перший. Тому що мікроархітектурно вони умовно однакові, в другому тільки помилки TLB усунули і кешу L3 трішки досипали, на тому всі принципові зміни закінчились. А от другий мав би мати ядра як в ллано, там змін вже трішки більше. Athlon II X4 651 vs Athlon II X4 640 це більше 10% різниці на одній частоті, що по тим часам не мало, та і женуться вони краще. Тобто АМД тупо проґавила ціле покоління в вирішенні апаратних помилок першого фенома.
А бульдозерна техніка це якесь недолуге хламидло, котре ніколи не мало б існувати. Продовження лінійки феномів призвело б до продуктивності зенів раніше ніж зени з'явились, і без втрати ринків.
Відправлено через 33 хвилини 44 секунди:
І могло бути ще більше якби ним хтось нормально займався, а не на відчепись і всі сили кинули на бульдозер. Одні SSE4 ще б кілька відсотків додали.Scoffer: ↑ 31.12.2024 22:03це більше 10% різниці на одній частоті
-
Hotspur
Member
Всіх з Новим Роком
-
MSiAventador
Member
Процесор AMD Ryzen 7 9800X3D (100-100001084WOF) Новинка - 34 775 грн
Якщо це успіх , процесор за 35Кілогривень, то я Галя Гадот.
Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:
З доставкою та розтаможкою буде скільки, 26К-27К ?maksim2020: ↑ 31.12.2024 17:14Вчора купив на Amazon, за MSRP.Nutbar: ↑ 31.12.2024 05:01
Якби ж ще цей успіх був не тільки на папері. Придбати можна тільки у бариг за оверпрайс, не потрібні такі успіхи.
-
Nutbar
Member
Я прикинув, десь 25600 має вийти. Ну це не має ніякого сенсу, така ж ціна не у бариг в Україні і з гарантією, правда на папері. І навіть враховуючи цю покупку на амазоні, через такий паперовий (з глобальної точки зору) вихід цього покоління, взлетіли ціни на попереднє, яке вже не випускають. 7800x3d був не менш "революційний", але такої дичини не було. Майнери наче їх не розгрібають, нема жодних причин дефіциту, крім навмисного обмеження пропозиції.
Ну вже вибачайте, але з точки зору споживача це не те що не головний успіх, а скоріше навіть провал.
-
VRoman
Member
Kashtan
Scoffer
У меня был второй феном. Очень доволен был. А вот по поводу бульдозеров, мне до сих пор кажется, что перевод на более тонкие тех. процессы, увеличение числа ядер и постепенное допиливание старой архитектуры было бы лучше развития архитектуры строительной техники. Хотя может быть именно эта страшная неудача и спровоцировала выход Zen.
Scoffer
У меня был второй феном. Очень доволен был. А вот по поводу бульдозеров, мне до сих пор кажется, что перевод на более тонкие тех. процессы, увеличение числа ядер и постепенное допиливание старой архитектуры было бы лучше развития архитектуры строительной техники. Хотя может быть именно эта страшная неудача и спровоцировала выход Zen.
-
maksim2020
Member
Доставка безкоштовна, а загальна сума з таксом - $514.93. Скільки буде розтаможка - гадки не маю, мені це не потрібно.MSiAventador: ↑ 01.01.2025 04:19З доставкою та розтаможкою буде скільки, 26К-27К ?maksim2020: ↑ 31.12.2024 17:14 Вчора купив на Amazon, за MSRP.
-
Kashtan
Member
https://www.newegg.com/amd-ryzen-7-9800 ... 6819113877MSiAventador: ↑ 01.01.2025 04:19Процесор AMD Ryzen 7 9800X3D (100-100001084WOF) Новинка - 34 775 грн
Якщо це успіх , процесор за 35Кілогривень, то я Галя Гадот.
Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:З доставкою та розтаможкою буде скільки, 26К-27К ?
-
VolandInferno
Member
Діда МорозаСвятого Миколая не існує. Я загадав собі 5090 та 9950x3d, а знайшов тільки пляшку недопитого рому.
-
nikolaiii
Member
VolandInferno
Ті, хто себе погано поводив від Санти отримують ні..я.
Ті, хто себе погано поводив від Санти отримують ні..я.
-
Hotspur
Member
5090 тільки якщо у хуанга вкрадеш особистоVolandInferno: ↑ 01.01.2025 15:53Я загадав собі 5090 та 9950x3d, а знайшов тільки пляшку недопитого рому.
Відправлено через 30 секунд:
з моїх спостережень все абсолютно навпакиnikolaiii: ↑ 01.01.2025 22:48Ті, хто себе погано поводив від Санти отримують ні..я.
-
vsx
Member
Прилетает Дед Мороз в Африку. К нему навстречу выбегают дистрофичные дети, а он говорит: кто плохо кушал подарочка не получит.nikolaiii: ↑ 01.01.2025 22:48 Ті, хто себе погано поводив від Санти отримують ні..я.