Taiko Audio випускає безвентиляторний ПК для аудіофілів за ціною від €28 тисяч

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Eduard1980
Member

Повідомлення

nazar-pc: 11.12.2024 10:50 Звичайний дешевий Android телефон минулого десятиліття з microSD картою "звучатиме" так само (в цьому Пяк немає ЦАПа, тому звучати там нічому), а гудіти буде менше (ніскільки), про енергоспоживання можна навіть не згадувати.

Видно що заморочилися з пристроєм, але який сенс? Плюс конфіг максимально дивний: два старих серверних процесора, 12 модулів пам'яті найменшого можливого об'єму...
Denis_Ruban
Junior

Повідомлення

Аудіофіли, це ті, хто ходить з HIFI-плеєрами і поворозмірними накладними навушниками не зважаючи на моду на навушники "затички", музику з телефону і блітуз. І не зважаючи на думку всіх інших. Знаю по собі. І різниця між HIFI-плеєром з гарно налафтовим еквалайзером і телефон, якщо слон не наступив на вуха, колосальна. Але більшу частину звучання визначають саме навушники.

Чомусь виробники не розуміють, що справжньому поціновувачу музики необхідна портативність, а не важкий дорогий ящик вдома. А ще не розуміють, що фактично весь ринок портативного HIFI зайняв Китай і покупця фактично залишили без вибору. Сучасні HIFI плеєри це занадто дорогі громіздкі цеглини з глючним андроїдом, розробникам якого хочеться побажати всього "не найкращого". У мене до цього часу живий компактний і зручний Fiio x1 з аналоговими кнопками і примітовною стабільною micro-OS. Ось що потрібно аудіофілу, простота і акцент лише на звучання. Пам'ятаю, як вперше слухав "The Prodigy - No Good" в HiRes-форматі (24 біт, 96 кГц) на Fiio x1, ніби відкрив нові звуки - це було мега кайфово. Наразі "страждаю" з андроїдом на Fiio x5, так як у Fiio x1 акумулятор за 11 років роботи майже не тримає заряду.

Аудіофілам треба щоб усе було "по кайфу" :rotate: , а не ось ці всі понти з серверами...
l-m
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.12.2024 10:27
В основі сервера два 10-ядерні процесори Intel Xeon Scalable.
Якщо мені маразм не зраджує, то останні 10-ядерні зіони були ще на 14нм :laugh:
Певно вручну відібрані з аліекспреса, вже прогріті тисячами годинами роботи, бо нові так не звучатимуть :gigi:
Ostin
Member

Повідомлення

Це типу 28к за пристрій, який прийнято називати "транспортом") Причому, як вірно зауважили вище, різниці між цим транспортом і якимось плеєром початкового рівня за 100 доларів (чи за 200, якщо треба стрімінгові сервіси) не буде взагалі. Єдина можливість використати його за призначенням - це апскейлити весь аудіопотік в DSD 1024 чи щось таке. І вже виводити готовий апскейл прямо на підходящий цап. Який теж повинен коштувати 30к чи більше, бо не по феншую вийде) Теоретично це може дати якийсь ефект, але за вказані кошти - просто смішно)
Kashtan
Member

Повідомлення

оптейн 280гб? Він сотню зараз коштує.
За ці гроші 5800х 3.2тб повинні ставити.
І не один.
А ще є апаратні рам- та срам диски на кілька терабайт. Доцільність накопичувачів із швидкою рандомною дрібноблочкою в плані фонотеки є, коли в мене 18тб диск , і половина там музика, кілька сот тисяч файлів, і наприклад рун хоче каталогізацію провести, це день. Тому тут за. Але виробник не пише що тут оптейн на музичні файли, якийсь ширпотреб значить.
І з якого китайського підвалу знайшлась ці два зіони? Напишіть їм хто небудь що 96-ядерний треадріппер вже винайшли.
Охолодження. Дійсно є і ноктюа п1 , і монстер лабо. Вони точно буду ефективніші за «спеціалізоване охолодження», яке по суті являє собою звичайні теплотруби. І точно дешевше.
Виробник зазначає що 4гб модулі рам краще звучать. Хай це на його совісті буде. Але підбір таймінгів міг би зазначити, вони ж теж повинні впливати. Але це вже складно для виробника.
Якщо хтось запитає навіщо потужний процесор.
Є такий плеєр, програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях , так от в екстремальному режимі він здатен навантажити мій броадвелл на пару годин , один файл, навіть не альбом, звісно в мене не мп3 на пару мегабайт, а хайрез, але сам факт . Звук стає інший.
Стосовно портативу. Стаціонарні підсилювачі все ж звучать на голову краще, фізику не надурити, і навіть іеми розкриваються. В якісних DAP - не андроїд, а пропрієтарна ОС. Є плеєри із віндовс, 10 та 11, йінлюмей наприклад серії W. Те що аудіофіли не слідкують за модою - так нормальні хлопці і не займаються цим. Носять повнорозмірні навушники - на ходу це сумнівно, так, але в транспорті, метро, електричці , поїзді, автобусі, літаку - це просто чудово. На ходу іеми звісно кращі.
dead_rat
Member

Повідомлення

Для тих хто жартує. Це не для вас, бомжів, роблено.

Поважна людина прийде на фірму, закаже побудову кімнати для прослуховування музики чи домашнього кінотеатру. Архітектор розрахує, спланує, закаже поважну акустику типу Focal Utopia(це з масового сегменту ще) чи шось прілічніше. Ну і звичайно треба і сервер на здачу сімпатічний - отут і стане в нагоді.
Eduard1980
Member

Повідомлення

О, бурленія почалися :D
Хоча це новина щось на кшталт цієї:
У Мережі продається жіноча сумка із GeForce GT 730 за $1024
Mike88
Member

Повідомлення

Kashtan: 11.12.2024 11:46 програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях , так от в екстремальному режимі він здатен навантажити мій броадвелл на пару годин , один файл, навіть не альбом, звісно в мене не мп3 на пару мегабайт, а хайрез
це нормальне речення чи якась шизофазія?
Ostin
Member

Повідомлення

Kashtan: 11.12.2024 11:46Є такий плеєр, програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях
Що за плеєр?
Я так розумію, він може в офлайн режимі переконвертовувати все, що потрібно, і потім новий файл можна спокійно згодовувати DAC-у? Типу як вміє робити HQ_Player.
анти__бот
Member

Повідомлення

Це вони випустили для прослуховування (зберігання точніше) саунтреків Сталкер 2?
inquisition
Member

Повідомлення

Eduard1980: 11.12.2024 10:37
Ortyomko: 11.12.2024 10:15 аудіофільска індустрія це окрема бульбашка
І обов'язково будуть ті, хто почує різницю в звучанні :rotate:
Коли технічно є значна різниця у цифрах і курвах по різних аспектах, її завжди чує слухач зі слухом. Дороге музичне обладнання майже завжди коштує своїх грошей, чого не скажеш про компи. По сабжу - він згодиться для музики і покращить ії як зайцю стоп-кран.
Tetronga
Member

Повідомлення

Дуже дорого якось... Але за найліпшу версію віндовс 10 за весь час із коробки звісно респект :super:
анти__бот
Member

Повідомлення

Kashtan: 11.12.2024 11:46Є такий плеєр, програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях , так от в екстремальному режимі він здатен навантажити мій броадвелл на пару годин , один файл, навіть не альбом, звісно в мене не мп3 на пару мегабайт, а хайрез, але сам факт . Звук стає інший.
Так то на звичайному пк таке?
Щось з тим плеєром точно негаразд один файл може завантажити всю систему на кілька годин
Ось телефон спокійно переварює
спойлер
Зображення
броадвелл це процесор чи якась назва аудіохфільского обладнання, бо може я чогось не розумію.
Kashtan
Member

Повідомлення

Mike88: 11.12.2024 11:58
Kashtan: 11.12.2024 11:46 програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях , так от в екстремальному режимі він здатен навантажити мій броадвелл на пару годин , один файл, навіть не альбом, звісно в мене не мп3 на пару мегабайт, а хайрез
це нормальне речення чи якась шизофазія?
Банально на англійський погугліть. Bug Head emperor .
Ortyomko
Member

Повідомлення

анти__бот: 11.12.2024 12:21 Ось телефон спокійно переварює
так це дитячий садочок. DSD1024 переварить ?

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
анти__бот: 11.12.2024 12:21 броадвелл це процесор чи якась назва аудіохфільского обладнання, бо може я чогось не розумію.
Intel Core 5775C/5675C
Kashtan
Member

Повідомлення

Ostin: 11.12.2024 12:02
Kashtan: 11.12.2024 11:46Є такий плеєр, програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях
Що за плеєр?
Я так розумію, він може в офлайн режимі переконвертовувати все, що потрібно, і потім новий файл можна спокійно згодовувати DAC-у? Типу як вміє робити HQ_Player.
Він в оперативній пам’яті конвертує аудіофайл, роблячи зміни, в ранніх версіях можна окремо зберегти новий файл, щоб кожного разу не робити ту саму роботу, але потім вимкнув автор. Я коли вперше спробував екстремальне налаштування - почув трьохмірний об’ємний голографічний бас, інструментальний. Слухаю в навушниках.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
анти__бот: 11.12.2024 12:21
Kashtan: 11.12.2024 11:46Є такий плеєр, програмний, імператорський головний жук, японський, в різних версіях , так от в екстремальному режимі він здатен навантажити мій броадвелл на пару годин , один файл, навіть не альбом, звісно в мене не мп3 на пару мегабайт, а хайрез, але сам факт . Звук стає інший.
Так то на звичайному пк таке?
Щось з тим плеєром точно негаразд один файл може завантажити всю систему на кілька годин
Ось телефон спокійно переварює
спойлер
Зображення
броадвелл це процесор чи якась назва аудіохфільского обладнання, бо може я чогось не розумію.
Відтворити то будь-який може. А жук - змінює файл. Рендерить.
анти__бот
Member

Повідомлення

Ortyomko
Не таке я не слухаю, нема в мене на чому, я навіть не знаю де таке качати точніше де знайти потрібну музику в дсд

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Kashtan: 11.12.2024 12:40А жук - змінює файл. Рендерить.
А можна детальніше, бо щось геть в перший раз таке почув
Eduard1980
Member

Повідомлення

Kashtan: 11.12.2024 12:40 почув трьохмірний об’ємний голографічний бас, інструментальний
:gigi:
Як мило)) Наче аудіофільску статтю читаю.
Lekrs
Member

Повідомлення

Ціна точно для аудіофілів...
анти__бот
Member

Повідомлення

Kashtan
Не ну хоч вбий не розумію як може стати краще якщо в записі вже весь звук є, це шо як з тим альбомом бітлз що я під спойлер ховав, там на другому кінці плеєра хтось в ручну все чисте і додає те чого не вистачає, чи то штучний інтелект якийсь
Відповісти