Intel не зможе продати напівпровідниковий підрозділ через субсидії уряду США

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver: 28.11.2024 15:51Ему не надо замыкать экосистему на себя, он вклинится в уже существующую экосистему, которая в принципе готова к этому
Так немає інфраструктури ніякої. Портоване ядро і десята частина пакетів ОС це смішно. Тим паче що квалком хоче в десктопомобілки, а туди ж хоче і нвідія, у котрої вже є своя рісква з пропрієтарними розширеннями на борту відях, і шось у мене великі сумніви що вони між собою домовляться. Вінда на яку варіацію має портуватись? А ігрулі?
Нє, без стандарта діла не буде.
vmsolver
Member

Повідомлення

NiTr0: 28.11.2024 19:48есть native libraries, которые компилятся только под арм
Сомневаюсь, что есть что-то что нельзя скомпилировать под другое. Тем более это другое отличаться будет от АРМ по сути ни чем, такая же архитектура с регистровым файлом.
NiTr0: 28.11.2024 19:48via nano - 64-бит...
Да.., но
Покупка IDT Centaur предоставила VIA три ключевых патента на технологии, которые использовала Intel в производстве процессоров. Переговоры между компаниями привели к соглашению в 2003 г., согласно которому обе получали доступ к интеллектуальной собственности сроком на 10 лет, что позволило VIA продолжить разработку и производство процессоров х86. Кроме того, ей предоставлялось трехлетнее разрешение на использование процессорной шины Intel.
Не одно, так другое. Кросс-лицензии у них с Интел и АМД нет, а 2013 год давно прошел. Собственно, ок, х64 у них каким-то чудом есть, не уследил за ними в этом, хотя какой там х64 надо выяснять, но результат всё равно тот же - Виа не игрок на рынке.

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Scoffer
Ты ищешь проблемы, а Квалкому надо искать возможности.
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
На можливості я вже натякнув, є дуже крута архітектура павер, котра зараз знаходиться під егідою лінукс фаундейшн, і має реально всю можливу і неможливу інфраструктуру, і ос, і ядра, і пакети, і компілери, і навіть віртуалізацію. Що ще треба?
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 28.11.2024 22:40На можливості я вже натякнув, є дуже крута архітектура павер
Не знаю что такое крутая архитектура, архитектура или подходит под задачи или нет.
Scoffer: 28.11.2024 22:40котра зараз знаходиться під егідою лінукс фаундейшн, і має реально всю можливу і неможливу інфраструктуру, і ос, і ядра, і пакети, і компілери, і навіть віртуалізаці
И при этом никому не нужна... :rotate:
Fulkrum
Member

Повідомлення

IvanCh: 28.11.2024 16:14Fulkrum
хотів. і навіть зараз хоче.
Тобі Хелсінгер особисто сказав?
Pride91: 28.11.2024 20:05Уряд не дозволив би продати, Інтел для держави в першу чергу це власний виробник
Уряд міг би дозволити продати американській конторі. Такій як наприклад Квалком. Проблема у тому що вартість активів Інтел під 200 ярдів баксів. А активів квалкому 55. Інтел останні роки в мінусах саме через те що скупив всі доступні сканери АСМЛ задля того щоб вийти у топ по виробництву перегнавши ТСМЦ. Вони могли б продати Mobileye і якісь інші свої активи. Але точно не фабрики які вже почали клєпати 1.8 нм чіпи.
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
З архітектури павер в часи після другої версії викинули увесь застарілий непотріб і ввели все що потрібно для мультимедійного компухтера і/або консолі, не без участі спочатку епла і мотороли, а пізніше соні і нінтенди. Очевидно під мрію квалкома закріпитись на десктопах архітектура підходить.
А потрібна чи ні це дуже абстрактне питання. Вчора арм нічо не коштував і непотрібно, сьогодні арм офігів, і треба шось вигадувати, а павер тим часом з закритого стандарту перетворився на відкритий. Все змінюється.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer
Я почему-то думаю, что повер стал открытым не от хорошей жизни и все эти ядра, компиляторы, пакеты, фаундейшн и прочие прекрасные слова ничего не стоят, если нет спроса. Не знаю кто его сейчас использует, но судя по охвату рынка, он и бесплатным никому не нужен, он не даёт ничего такого, что другие не могли бы сделать в рамках своих бизнес-целей на иных платформах.

Почему появился RISC-V? Почему они просто не взяли повер? Ведь он такой замечательный?

В любом случае, посмотрим какой выбор сделает Квалком.
waryag
Member

Повідомлення

Pride91: 28.11.2024 20:05Інтел для держави в першу чергу це власний виробник найтехнологічніших чипів в світі, на яких полетять томагавки і балістичні ядерні ракети, а вже потім виробник всього іншого.. на аутсорсі в напівкитайському ТSMC такі чіпи не виробити бо вони одразу попадуть в китайські руки
Для цього не потрібні найтехнологічніші. І якщо не помиляюсь, цією нішею більше займається Texas instruments.

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
vmsolver: 29.11.2024 01:42Я почему-то думаю, что повер стал открытым не от хорошей жизни и все эти ядра, компиляторы, пакеты, фаундейшн и прочие прекрасные слова ничего не стоят, если нет спроса.
Так сложилось, что все крутится на х86 и арм.
Хотя, в эпоху хбокс 360 и пс3 программисты сильно пострадали от нестандартных процессоров, так что даже не выдающиеся решения от АМД на х86 в следующем поколении стали манной небесной
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

тимчасовий вихід з ліцензією на нові ядра ARM - це на підконтрольну ліву фірму купити, і потім по мінімальній ціні придбати в неї готові кристали з новими 1-2-4 ядрами (+кеш L3), підключивши їх або через TSV, як AMD 3д кеш, або як чіплет через шину 128-256 біт/такт, як АМД свої 8 ядерні чіплети. А все решту як було раніше на основному криалі/хабі - слабші ядра, графіку, NPU/DPU,модеми, і т.п.
Відповісти