У msi для этого серия PRO, а энтузиастам для которых данная плата думаю достоточно и 4Hotspur: ↑ 17.11.2024 21:00бо люди іноді працюють а не грають в ігри на ПК
Останні статті і огляди
Новини
MSI випустила MEG X870E Goodlike — флагманську плату для процесорів AM5
-
Lorichic
Member
-
Борщ
Member
Hotspur
А яке пряме відношення/кореляція є між кількістю/наявністю SATA інтерфейсів та роботою? Чи подібного роду материнські татки купують під продуктивну роботу?
А яке пряме відношення/кореляція є між кількістю/наявністю SATA інтерфейсів та роботою? Чи подібного роду материнські татки купують під продуктивну роботу?
-
Sanьka
Member
Бо це ТОП плата і там повинна враховуватись будь яка забаганка(наприклад сховище з багатьох хдд), не?Борщ: ↑ 17.11.2024 20:34Навіщо 6 портів під SATA на МП за 1100уе?
Хоча проблема з псих слотами характерна для всіх мп на цьому чипсеті. Не зробити хоча б пару псих х1 це фіаско.
Востаннє редагувалось 17.11.2024 21:32 користувачем Sanьka, всього редагувалось 1 раз.
-
Борщ
Member
Не) Я не в якому разі не топлю за МСІ, але ви ще б у мінуси записали відсутність PS/2 та COM портів. Це просто преміальний продукт, вам в ньому ніхто не обіцяв понатикувати всього, чого можна. Да і 4 порти - цього за очі.Sanьka: ↑ 17.11.2024 21:30 не?
Востаннє редагувалось 17.11.2024 21:36 користувачем Борщ, всього редагувалось 1 раз.
-
RA_aka_KLK
Junior
Адміни, не goodlike, а godlike - подібна Богу.
Не назва, а брєд
Не назва, а брєд
-
Hemul
Member
Людям которые на самом деле работают, даже в голову не придет покупать эту и любую другую плату из этого сегмента.Hotspur: ↑ 17.11.2024 21:00бо люди іноді працюють а не грають в ігри на ПКБорщ: ↑ 17.11.2024 20:34Навіщо 6 портів під SATA на МП за 1100уе?
Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
И флопик с ком-портами тоже может пригодиться.Sanьka: ↑ 17.11.2024 21:30Бо це ТОП плата і там повинна враховуватись будь яка забаганка(наприклад сховище з багатьох хдд), не?Борщ: ↑ 17.11.2024 20:34Навіщо 6 портів під SATA на МП за 1100уе?
Хоча проблема з псих слотами характерна для всіх мп на цьому чипсеті. Не зробити хоча б пару псих х1 це фіаско.
-
Hotspur
Member
чому ?Hemul: ↑ 17.11.2024 21:36Людям которые на самом деле работают, даже в голову не придет покупать эту и любую другую плату из этого сегмента.
-
maxim099
Junior
Как вариант, работа или бизнес подразумевают минимизацию затрат на производственный процесс, а эта плата предназначена в первую очередь для получения эмоций и за это люди платят деньгиHotspur: ↑ 17.11.2024 21:45чому ?Hemul: ↑ 17.11.2024 21:36Людям которые на самом деле работают, даже в голову не придет покупать эту и любую другую плату из этого сегмента.
-
Hotspur
Member
люди можуть працювати на дивних конфігураціях. бачив 4090 яку використовували для вордуmaxim099: ↑ 17.11.2024 21:51Как вариант, работа или бизнес подразумевают минимизацию затрат на производственный процесс, а эта плата предназначена в первую очередь для получения эмоций и за это люди платят деньги
-
maxim099
Junior
Я согласен, и такое бывает, но мы то рассматриваем наиболее стандартные случаи.Hotspur: ↑ 17.11.2024 21:53люди можуть працювати на дивних конфігураціях. бачив 4090 яку використовували для вордуmaxim099: ↑ 17.11.2024 21:51Как вариант, работа или бизнес подразумевают минимизацию затрат на производственный процесс, а эта плата предназначена в первую очередь для получения эмоций и за это люди платят деньги
-
Hemul
Member
Почему на Порше не возят почту?Hotspur: ↑ 17.11.2024 21:45чому ?Hemul: ↑ 17.11.2024 21:36Людям которые на самом деле работают, даже в голову не придет покупать эту и любую другую плату из этого сегмента.
-
Hotspur
Member
возятьHemul: ↑ 17.11.2024 23:51Почему на Порше не возят почту?
-
Kassatka
Member
SATA SSD - це дійсно пережиток минулого, в цьому повністю погоджуюсь. Він сильно обмежує потенційну продуктивність SSD як в лінійних операціях, так і в рандомних. При цьому по собівартості ніякого істотного виграшу перед M2 NVME нема. M2 NVME при цьому компактніший, а в корпусі компа взагалі не займає додаткових посадочних місць і не вимагає ніяких дротів, у той час як SATA вимагає зразу два дроти.Борщ: ↑ 17.11.2024 20:34 Як на мене, sata(sata SSD) - це прережиток минулого.
Єдина перевага у SATA-SSD, що їх легше встановлювати. Я на останньому тижні купив собі другий додатковий M2 NVME-SSD для ігор на 4 Тб, звісно по такому приводу краще не тягати 20 кг комп комусь, а навчитися встановлювати M2 NVME-SSD самому. А в мене нема маленької спеціальної хрестоподібної вивертки з примагнічуванням, щоб зручно закрутити той клятий маленький гвинтик, є лише невелика пласка вивертка. Дуже довго мучався, мусів зняти відеокарту і якось то пальцями то тією виверткою з двадцятого разу закрутити той гвинтик.
- Маленький гвинтик
PS/2 та COM пристрої зараз ніхто не випускає, скрізь перейшли на USB. (До речі в тому ж USB не ліплять усі порти USB 3.1 або USB 4, а використовують і USB 2.0, бо є купа пристроїв, яким високі швидкості не потрібні)Борщ: ↑ 17.11.2024 21:32 але ви ще б у мінуси записали відсутність PS/2 та COM портів.
А от HHD це ніякий не пережиток, а доволі сучасний продукт, який активно розвивається, проєктують нові більш складні технології запису, що підвищують щільність запису на пластину, вже дійшли до розміру у 24 Тб і можливо дійдуть до розміру аж до 50 Тб. Де ви бачили споживацькі SSD понад 8 Тб, та і на 8 Тб оверпрайс дикий. HHD мають купу своїх особливостей, які надають їм однозначну перевагу над SSD у багатьох сферах. Є дуже багато сценаріїв, де швидкість запису/читання не надто важлива, а важливі лише об'єм для запису та надійність. І великі сховища даних можуть бути потрібні не тільки для роботи, а й для хоббі, як у мене. Зберігати відео, фото, колекціонувати різний об'ємний раритет. У таких випадках цілком можна 5-6 великих HDD зайняти, а зовнішні USB-вінчестери будуть зручними для резервного копіювання, але не для постійного розміщення під рукою.
Нас змушують використовувати NAS і хмарні сховища, але я от не хочу ні того, ні іншого. NAS корисний як джерело даних для кількох споживачів, але якщо користуюсь я один, то мені зручніше, щоб не треба було тримати увімкненими два різні пристрої, а коли вмикаю комп, то сховище при мені, а коли вимикаю, то відпочиває.
Замість Ферарі я за недорого можу купити невеличкий фургончик, куди можна впихнути купу мішків картоплі. А що мені купити серед материнок, я хочу мать їхню 6 SATA портів. У старі добрі часи й на дешевій платі можна було отримати 6 SATA, а на топовій навіть 8, що вже занадто. У 2021 я спеціально купив плату на Z590 чипсеті, щоб було 6 SATA і останні два не відвалювалися, якщо я докуплю M2 NVME SSD. Тоді ще був вибір, хоча більшість плат були з 4 SATA, але багато було на вибір і з 6 SATA, хоча от Asus Tuf Z690 вже перейшов на 4 SATA, що було останньою краплею, після якої я вирішив, що краще взяти 11-те покоління Інтел, а не новинку 12-те.Hemul: ↑ 17.11.2024 20:22 Точно, а в багажник Феррари влазит всего один мешок картошки. Я ее тоже не куплю.
Взяти от нещодавні материнки нового покоління. Z890 41 модель на Хотлайні, з них 6 SATA мають тільки Asus Prime, яка вважається дешманом, та ще одна MSI MEG UNIFY-X, якої нема в продажу. На чіпсеті X870E з десяти плат лише ASRock Taichi, яка є в наявності в двох магазинах. Підозрюю, що наступне або післянаступне покоління взагалі не матиме жодної материнки з 6 SATA ні серед топів, ні серед мідлів. У мене була надія, що якщо трапиться так, що доведеться купувати плату з 4 SATA, то я вставлю якийсь китайський контролер SATA в PCI-E слот, так тепер у материнках і PCI-E слоти стали повально зникати.