Останні статті і огляди
Новини
Samsung завершила розробку 24-гігабітних мікросхем GDDR7 зі швидкістю до 42,5 Гбіт/с
-
Ghody
Member
Вангую, что раз нвидиа заявила об ежегодном обновлении поколений, то эта память которая релизнится после 5000 серии пойдёт для 6000
-
VovaII
Member
— Саме так. Коли конкуренція слабка, то можна і понагинати ринок, як тобі зручніше вигідніше.vmsolver: ↑ 17.10.2024 19:08Его интересует всё что интересует любого нормального руководителя компании и с объемом памяти у него, как говорится, ничего личного, только бизнес.
Ніколи не була швидша. Просто вона оптимізована під считування великих блоків, як от текстури. А поставте(умовно) її замість ОЗУ в ПК, і будете неприємно здивовані.ronemun: ↑ 17.10.2024 19:31графічна память завжди була в 3-4 рази швидша за оперативну
-
ronemun
Advanced Member
VovaII
1. дякую, я це знаю, я просто мав на увазі частоту.
Якщо відношення ddr:gddr порівнювати з маятником, зараз він якраз на стороні процесорів - відеопамять gddr6(6x) досягла 21-24 ГГц давно (в Geforce 4090), і далі зупинилась, а ddr5(lpddr5x) з 4800 піднімалась до 8000+, тобто колихнулось від 1:4 до 1:3
так би мовити, поки графічна память застоялась оперативна піднялась.
Але тут gddr7 скоро візьме 30 ГГц, а потім і 40 (42,5). Значить і ddr теж почне підніматись, адже діапазон 1/4-1/3 в них як закон
Отже ddr (LPDDR) має слідом догнати 10 (скоро)-14(через 1+ роки) ГГц
І це як норма, а не розгін
2. щодо неприємно здивовані - ту вже у вас порушення закону логіки, а саме перехід кількоскоті в якість.
Ви, очевидно, в темі. Але мало хто буде заглиблюватись, відчувати чи пильнувати настільки нікчемну зараз тему як ця, тож я вас повністю підтримую
Зі збільшенням кількості і швидкості ядер процесори стали як відеокарти - тепер нормальний проц має 3-4 Тфлопс (FP32, наприклад Ryzen 9950), і це звичайний (16 ядер), а серверні ще в 6-8 раз (128-192 ядер) швидші.
1. дякую, я це знаю, я просто мав на увазі частоту.
Якщо відношення ddr:gddr порівнювати з маятником, зараз він якраз на стороні процесорів - відеопамять gddr6(6x) досягла 21-24 ГГц давно (в Geforce 4090), і далі зупинилась, а ddr5(lpddr5x) з 4800 піднімалась до 8000+, тобто колихнулось від 1:4 до 1:3
так би мовити, поки графічна память застоялась оперативна піднялась.
Але тут gddr7 скоро візьме 30 ГГц, а потім і 40 (42,5). Значить і ddr теж почне підніматись, адже діапазон 1/4-1/3 в них як закон
Отже ddr (LPDDR) має слідом догнати 10 (скоро)-14(через 1+ роки) ГГц
І це як норма, а не розгін
2. щодо неприємно здивовані - ту вже у вас порушення закону логіки, а саме перехід кількоскоті в якість.
Ви, очевидно, в темі. Але мало хто буде заглиблюватись, відчувати чи пильнувати настільки нікчемну зараз тему як ця, тож я вас повністю підтримую
Зі збільшенням кількості і швидкості ядер процесори стали як відеокарти - тепер нормальний проц має 3-4 Тфлопс (FP32, наприклад Ryzen 9950), і це звичайний (16 ядер), а серверні ще в 6-8 раз (128-192 ядер) швидші.