Відбувся реліз ноутбуків із процесорами Intel Core Ultra 200V. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nutbar
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 24.09.2024 22:22
Nutbar: 24.09.2024 17:28 зупиняються саме на Air м2/м3. Просто тому що жоден виробник віндових ноутів не може запропонувати таку ж автономність, за будь-які кошти.
Мій HP Aero на AMD Zen працює 10.5 годин при вазі 1 кг (у макбука 1.3 кг і 15 годин). Якщо треба більша автономність можна взяти павербенк для ноута :shuffle:
Та можна звісно. В мене самого вдома є LG Gram, який дуже довго тримає, якщо не порівнювати. І є еір на м2. І от різниця виходить така, що другий можна впевнено взагалі без зайвих шнурків чи павербанків взяти з собою на весь день будь-куди - дуже компактно та зручно, а от з LG буде вже ризиковано не брати зарядку. Причому на другому я можу навіть в іграшки пограти (які підтримують м чіпи), той же ETS2 - чому б ні, а на першому далеко не поїдеш, і батарейку з'їсть дуже швидко. Ігрові віндові ноути це вже зовсім інші девайси або по габаритам, або по грошам, або і по тому і по тому. Якщо треба якесь відео відредагувати, то тут еір також впорається швидше і витратить менше заряду в процессі. Те саме по програмуванню і багатьом іншим задачам. І це все при абсолютній тишині. Я вже не кажу про нормальний екран, корпус, клавіатуру з підсвіткою і таке інше. Знайдіть щось на вінді за менші гроші такого ж класу. Тиск зі сторони епл і безглузді в порівнянні ціни на віндовс ноути не можна заперечувати.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Nutbar: 24.09.2024 23:04 Та можна звісно. В мене самого вдома є LG Gram, який дуже довго тримає, якщо не порівнювати. І є еір на м2. І от різниця виходить така, що другий можна впевнено взагалі без зайвих шнурків чи павербанків взяти з собою на весь день будь-куди - дуже компактно та зручно, а от з LG буде вже ризиковано не брати зарядку. Причому на другому я можу навіть в іграшки пограти (які підтримують м чіпи), той же ETS2 - чому б ні, а на першому далеко не поїдеш, і батарейку з'їсть дуже швидко. Ігрові віндові ноути це вже зовсім інші девайси або по габаритам, або по грошам, або і по тому і по тому. Якщо треба якесь відео відредагувати, то тут еір також впорається швидше і витратить менше заряду в процессі. Те саме по програмуванню і багатьом іншим задачам. І це все при абсолютній тишині. Я вже не кажу про нормальний екран, корпус, клавіатуру з підсвіткою і таке інше. Знайдіть щось на вінді за менші гроші такого ж класу. Тиск зі сторони епл і безглузді в порівнянні ціни на віндовс ноути не можна заперечувати.
Ну от по програмуванню мені треба запустити віртуальну машину з Windows, а це x86 і на M процесорах буде через емуляцію, що дає мінус 20-30% продуктивності та енергоефективності. Те саме з докер контейнерами: якісь є під ARM, а якісь суто x86. Плюс macOS не всім подобається або є потрібний софт, Linux на M процесорах ще не повністю функціональний, а Windows взагалі не встановити. Є люди, яким це все підходить. Є, яким ні.

Не заперечую, що в своїй ніші ноутбуки на M процесорах топчик. Але цікаво, що інші виробники не дуже гоняться за автономністю роботи. Бо додати трішки батареї не так і важко. Мабуть, воно більшості людей не потрібно.
Nehrk
Member

Повідомлення

Bucho: 24.09.2024 19:46 Бо в 30-40+ років потрібно працювати, а не пальці гнути перед дівчатами.
В танках "работают" на игровом DirectX? :D
success.png
Nutbar
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 25.09.2024 00:36 що дає мінус 20-30% продуктивності та енергоефективності.
І все одно буде працювати швидше і жерти менше. Ви не уявляєте цю різницю і наскільки інтел процесори відсталі.
SergiusTheBest: 25.09.2024 00:36Плюс macOS не всім подобається або є потрібний софт
Ну особисто мені теж не подобається. Убога система, років на 10 позаду вінди. Простота менюшок досягається відсутністю можливості доступитись до 95% функцій через gui. Все треба допилювати, якісь костилі шукати (банальний приклад: напрям скролу колесом миші прив'язаний до напрямку скролу на тачпаді). Але мова не про ОС.
SergiusTheBest: 25.09.2024 00:36цікаво, що інші виробники не дуже гоняться за автономністю роботи. Бо додати трішки батареї не так і важко. Мабуть, воно більшості людей не потрібно.
В маках далеко не найбільша батарейка. А за автономністю ще й як гоняться, але є обмеження як по розміру девайса в принципі, так і регулювання що до максимальної ємоності акумуляторів в літаку тощо. Дуже складно щось протипоставити, коли в конкурента чіпсет в рази ефективніший.
Nick_888
Junior

Повідомлення

Судячи по тестах, це все ще доволі суттєво відстає від Apple M3, який зроблений на тому ж техпроцесі TSMC N3B. Тобто, методичка інтелбоїв про те, що перевага Епл тільки існує завдяки доступу до новіших техпроцесів вже неактуальна лол.
WarraxUA
Member

Повідомлення

Nutbar: 24.09.2024 17:28 м2/м3. Просто тому що жоден виробник віндових ноутів не може запропонувати таку ж автономність, за будь-які кошти
ха-ха-ха (c) Yoga Slim
Nutbar
Member

Повідомлення

WarraxUA
Серйозно, ви посилаєтесь на маркетинговий матеріал, що виклали в мережу два тижні тому? Інженерний ноут, якесь відео, що відтворюється невідомо за допомогою чого і як, з вимкненим вайфай, і це якщо вірити тій інформації. Не соромно таке кидати і ще якесь ха-ха приписувати?

Давайте дочекаємось реальних тестів і подивимось як воно буде, може й справді норм процесори, я буду тільки радий. Але дуже сумніваюсь
WarraxUA
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 24.09.2024 19:14 Віндовс ноутбуки вже коштують 2000+ євро з схожим ККД до Яблука
We reviewed the Asus Zenbook S14 with an Intel Core Ultra 7 258V, 32GB of RAM, and 1TB SSD. This configuration costs $1,499.99

14‑inch MacBook Pro
Apple M3 chip with 8-core CPU, 10-core GPU, 16-core Neural Engine
24GB unified memory
1TB SSD storage
$2,199.00
item2
Member

Повідомлення

Тут багато хто згадує за низькі ціни на Apple Air. Перевірив у нас на хотлайні 15" + 16 ГБ + 512 ГБ. Найнижча ціна після старту продажів 89 тис грн. Зараз через пів року - 69 тис грн від сіровозів. Не бачу де дешевше. Про неможливість збільшення ОЗП і пам'яті й так всім відомо. Подивимось ще через пів року.

П.С. Найдешевший Asus Vivobook OLED на 16 ГБ + 1000 ГБ можна взяти всього за 37 тис грн. З процом AMD Ryzen 5 7535HS.

Відправлено через 34 хвилини 39 секунд:
П.П.С. Є ще Vivobook OLED від 34 тис грн, але там проц слабший: AMD Ryzen 7 7730U.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Nutbar: 25.09.2024 01:38 І все одно буде працювати швидше і жерти менше. Ви не уявляєте цю різницю і наскільки інтел процесори відсталі.
Не буде, є ж тести. І у мене AMD, а не Intel. Навіть без емуляції M не в усіх тестах швидший.
Nutbar: 25.09.2024 01:38 В маках далеко не найбільша батарейка. А за автономністю ще й як гоняться, але є обмеження як по розміру девайса в принципі, так і регулювання що до максимальної ємоності акумуляторів в літаку тощо. Дуже складно щось протипоставити, коли в конкурента чіпсет в рази ефективніший.
Ну от на прикладі свого ноутбуку HP Aero, який працює 10.5 годин і важить 75% від Apple Air. Якщо йому додати ті 25% в вигляді батареї - буде по автономності однаково з Apple. Хоча там AMD на більш товстому техпроцесі (7нм).
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Захар Беркут: 24.09.2024 19:14
Все питання у вартості, бо як було раніше?
Яблуко коштувало 1000-2000 євро, Віндовс ноутбуки з схожим ККД 500-1000.
А зараз, взагалі жарт з новинами х2, х3, х4 вартості комбайнів, коли Віндовс ноутбуки вже коштують 2000+ євро з схожим ККД до Яблука, ми живемо в той час - коли Яблуко це дешево... Здобули.
спойлер
Сам нещодавно придбав матусі Air 15" M3 2024 Space Gray за 999 євро
Так і є. Макбуки зовсім не оверпрайснуті відносно ринка, що є дуже дивним для Аппл. Інші ноути такого рівня коштують приблизно так само.
smilex
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 25.09.2024 13:24
Захар Беркут: 24.09.2024 19:14
Все питання у вартості, бо як було раніше?
Яблуко коштувало 1000-2000 євро, Віндовс ноутбуки з схожим ККД 500-1000.
А зараз, взагалі жарт з новинами х2, х3, х4 вартості комбайнів, коли Віндовс ноутбуки вже коштують 2000+ євро з схожим ККД до Яблука, ми живемо в той час - коли Яблуко це дешево... Здобули.
спойлер
Сам нещодавно придбав матусі Air 15" M3 2024 Space Gray за 999 євро
Так і є. Макбуки зовсім не оверпрайснуті відносно ринка, що є дуже дивним для Аппл. Інші ноути такого рівня коштують приблизно так само.
"не оверпрайснуті" только начальные конфигурации с малым обьемом озу и пзу, как только начнешь смотреть на цены с аналогичным объёмом, то сразу в ~1.5 раза дороже виндосбуков
Відповісти