Останні статті і огляди
Новини
SteamOS може отримати підтримку ASUS ROG Ally та інших портативних консолей
-
rjavyi_pastor
Member
чекаю стім ос для ноутів, можливо валв зроблять найбільш людський лінукс для десктопа
-
Alligator
Member
На Дебіані 8 давно є https://store.steampowered.com/steamos/buildyourownrjavyi_pastor: ↑ 13.08.2024 11:20 чекаю стім ос для ноутів, можливо валв зроблять найбільш людський лінукс для десктопа
-
rjavyi_pastor
Member
дякую, але хочется щось більш сучасне ніж дебіан 8 з 2018. не факт що воно взагалі заведется на моєму ноуті - 21 бубунта не захотілаAlligator: ↑ 13.08.2024 12:16На Дебіані 8 давно є https://store.steampowered.com/steamos/buildyourownrjavyi_pastor: ↑ 13.08.2024 11:20 чекаю стім ос для ноутів, можливо валв зроблять найбільш людський лінукс для десктопа
-
Scoffer
Member
Alligator
То не та стімос, то попередня ітерація, котра не злетіла.
То не та стімос, то попередня ітерація, котра не злетіла.
-
kalakawa
Member
марні надіїrjavyi_pastor: ↑ 13.08.2024 11:20 чекаю стім ос для ноутів, можливо валв зроблять найбільш людський лінукс для десктопа
по перше в цьому просто нема потреби, оскільки стім працює на будь-якому лінупсі так же як і на стімос(окрім того, що для кожної гри потрібно вручну виставляти режим сумісності(тобто натиснути 3-4 рази мишою))
по друге , це не доцільно з огляду на зоопарк заліза. тому що лінукс сам по собі дуже, прямо ДУЖЕ, поганий в питанні енергозбереження і ноутбуки на них сідають рази в півтора-два швидше ніж на віндовсі. тобто потрібно було б випускати окремий налаштований дистрибутив для кожної окремої моделі лептопа, налаштований під кожну існуючу конфігурацію заліза.
СД добре тримає батарею саме тому, що він один і під нього правильно налаштували ядро, планувальник і тд
-
waryag
Member
У мене стійке враження, що півмільярда це про розробку чипа на новій архітектурі, а тасування блоків та ядер коштує принципово дешевше. Інакше на ринку не було б такої кількості чипів, часто - з кількома ревізіями.Scoffer: ↑ 12.08.2024 22:15Ніякий воно не кастом, звичайний покоцаний мобільний чіп. Кастом по нинішнім часам це щось в районі пів лярда баксів запустити в серію, ці гроші мають як мінімум окупитись, що дуже сумнівно зробити на одних стімдеках.
У тому ж стімдеку сумарні продажі ледь окупили би настільки дорогу розробку, а ревізій вже 2 чи 3.
-
rjavyi_pastor
Member
гм, думаю що все не так погано + сумніваюсь що на СД свій планувальникkalakawa: ↑ 13.08.2024 12:36потрібно було б випускати окремий налаштований дистрибутив для кожної окремої моделі лептопа, налаштований під кожну існуючу конфігурацію заліза.rjavyi_pastor: ↑ 13.08.2024 11:20 чекаю стім ос для ноутів, можливо валв зроблять найбільш людський лінукс для десктопа
СД добре тримає батарею саме тому, що він один і під нього правильно налаштували ядро, планувальник і тд
-
Scoffer
Member
rjavyi_pastor
Все дуже погано. З коробки так точно. Щоб було гарно треба щоб хтось тим лінуксом зайнявся, а такого відповідального за всю ос гну/лінукс немає від слова зовсім. Кожен відповідає за окремі запчастини і тацяє пальцем в інших "це вони винні".
Все дуже погано. З коробки так точно. Щоб було гарно треба щоб хтось тим лінуксом зайнявся, а такого відповідального за всю ос гну/лінукс немає від слова зовсім. Кожен відповідає за окремі запчастини і тацяє пальцем в інших "це вони винні".
-
rjavyi_pastor
Member
ну в мене ноут на лінуксі останній раз коли я "тестував" протримався 6 замість 8.В цілому норм, але б хотілося покращеScoffer: ↑ 13.08.2024 13:34 rjavyi_pastor
-
Scoffer
Member
rjavyi_pastor
Враховуючи що в цих портативних пристроях власне портативність і є кілер фічею, втрачати батарейку на рівному місці так собі задоволення.
Враховуючи що в цих портативних пристроях власне портативність і є кілер фічею, втрачати батарейку на рівному місці так собі задоволення.
-
kalakawa
Member
я щось подумав - а як саме ти уявляєш собі стімос на ноуті, і чим воно має відрізнятись від звичайного лінукс дистрибутива + стім? бо я наприклад не можу уявити що саме потрібно змінити\додати, крім галочки в налаштуваннях стіму по типу "вмикати режим сумісності для всіх ігор за замовчуванням"(навіть не впевнений чи там ВЖЕ такої нема, а щоб її додати, створювати окремий дистрибутив не потрібно - просто відповідний пункт додати в клієнт)rjavyi_pastor: ↑ 13.08.2024 12:47гм, думаю що все не так погано + сумніваюсь що на СД свій планувальник
вбудованого моніторингу хіба що не буде, для чого вже давно придумали сторонній, mongo наче зветься