Акціонери Intel подають до суду на керівництво компанії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
avuremybe
Member

Повідомлення

Тут уже знатного слона роздули))
Чому ви вирішили шо інтел злився, що кудись дівається гравець ринку і акціонери хочуть закрити компанію в яку вклались?
А ще на бабок під падіками женете :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

avuremybe
Ні, акціонери хочуть дати компанії під дих щоб закупитися акціями на низах.

Чи навіть Інтел може викупити свої акції з ринку, так робив eBay
illyha
Member

Повідомлення

Грядёт пора покупать акции Интел
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 11:21Для українців оптимальний брокер для інвестування в акції іноземних компаній - це Interactive Brokers.
Що буде з акціями якщо Interactive Brokers накриються мідним тазом? Питання без підтексту, я не шарю і реально цікаво.
Alligator
Member

Повідомлення

Buldozer.: 08.08.2024 10:56
Alligator: 08.08.2024 10:34 Це від -15,00 USD за акцію синіх (-44,13%) за останній місяць. Intel не монополіст, він може хоч 10 000 USD за i9 поставити - всі куплять процесори червоних :rotate:
правильно. купят райзен. интел крашнеться. угадайте что будет через 3 года с АМД? Будут кричать-пачиму так дорого? амд совесть есть? вы компания для людей же,а не про прибыль и вот это все!!! вы что ради прибыли это затевали??? ) хочу 100 ядре за 199у.е.!!!! пачииимуууу??))))
У людини було питання, що робити, якщо інтел випустить процесор за 100500 гривень, я їй відповів - купіть AMD.
Якщо брати перспективу на 3+ роки то у разі відсутності на ринку Intel (а цього не буде бо контракти на оновлення CPU з Dell/HP й .т.д. у них на десятки років наперед) окрім AMD ще є й Apple зі своїми виробами, та й новий тип від "Qualcomm", "Snapdragon" починає набирати промислові масштаби. :)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.08.2024 11:53 Що буде з акціями якщо Interactive Brokers накриються мідним тазом?
Interactive Brokers - серйозна контора.
Denvys5
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Lehman Brothers серйозна контора © :)

А з брокерами справді питання, бо брокер не в нашій юристдикції, дасть дуба чи ще щось начудить - все втратиш без виходів :dontknow:
Scoffer
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
На моїй пам'яті накрилось мідним тазом добрий десяток серйозних контор зі сторічною історією. А я ще начебто не такий старий.
Востаннє редагувалось 08.08.2024 12:12 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.08.2024 11:53Що буде з акціями якщо Interactive Brokers накриються мідним тазом? Питання без підтексту, я не шарю і реально цікаво.
Брокерські вклади застраховані, це контролюється комісією з цінних бумаг, аналогічно тому як у нас є фонд гарантування вкладів для депозитів.
Плюс треба розуміти специфіку роботи брокера, брокер не має ніякого доступу до ваших активів і не може нічого купити/продати без згоди клієнта.
Якщо збанкрутує брокер (це прям надзвичайно малоімовірно, Interactive Brokers один з найбільших брокерів в США і один з найприбутковіших завдяки технологічності) - то всі зобов'язання перейдуть до іншого брокера.
Вірогідність саме прям втратити активи через брокера - вона близька до нуля.
А от обезцінення самих активів - це звісно прямий ризик інвестора при інвестуванні.
Треба думати головою, не вестись на хайпові переоцінені акції (ніякого "вкладу все в теслу та нвідію"), мати широко диверсифікований портфель і мати психологічну витримку (найпопулярніша помилка недосвічених інвесторів - продавати, коли ринок падає, а треба - навпаки, купувати в цей час, коли дешево).
zmax
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 08.08.2024 12:05Interactive Brokers - серйозна контора

Лехман бразерс, голдман сакс також були дуже серйозними конторами ;)
Поаи згадував назву, вже написали :gigi:
TheDmytrius
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 08.08.2024 10:39 Досить прикро що всі накинулись на компанію під шумок щоб відщипнути кусок пирога. Як не було б, але буде дуже погано якщо з ринку піде такий великий гравець.
How naively :laugh:
zmax
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 12:12 то всі зобов'язання перейдуть до іншого брокера.
Але більшість її активів скоріше за все будуть неліквідні, плюс ще є приоритетність відшкодування. Може так статися що я , зі своїм мегастабільним пакетом акцій, нічого не отримаю з відшкодування, тому що буду в черзі крайнім.
Евгений King
Member

Повідомлення

Інтел не потоне, якщо дійде до банкрутства їх або хто викупить, або США їм накине трохи грошей, аби лишились на плаву. На самий крайній випадок їх буде підтримувати на плаву AMD, як би то смішно не звучало.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

zmax: 08.08.2024 12:20Але більшість її активів скоріше за все будуть неліквідні, плюс ще є приоритетність відшкодування. Може так статися що я , зі своїм мегастабільним пакетом акцій, нічого не отримаю з відшкодування, тому що буду в черзі крайнім.
Неправильно, ви плутаєте поняття "брокер" з поняттям "банк".
Брокер не володіє вашими активами ніяк.
Він є посередником між вами і юр. особами, що випускають цінні папери.
Умовно, інтел випустив акції - брокер дає вам можливість купувати чи продавати їх для вас і отримує за це свою комісію (а точніше заробляє на спреді).
Але він ніяк нічого взагалі не може зробити з вашими вже купленими цінними паперами, вони - це запис в електронній системі, якою управляє SEC (Комісія США з цінних паперів і бірж).
Він не може просто взяти і драпанути на мальдіви з вашими акціями, бо ніяк з ними не контактує окрім моментів купівлі та продажу.
Це якби ви наприклад, з карти на карту робили перевод через приват24 від Васі до Пєті і боялися того, що приватбанк зникне вже після того як Пєтя свої грощі вже отримав.
Боятися треба не ризику банкроства брокера (особливо IB), це нонсенс, боятися треба банкротства того, хто акції випустив, які ви купили (а для цього треба думати, що купувати).
XAMCTBO
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 12:38 боятися треба банкротства того, хто акції випустив, які ви купили (а для цього треба думати, що купувати).
А де і у якому вигляді зберігаються акції, як отримати до них доступ за допомогою іншого брокера?
Megaclite
Member

Повідомлення

illyha: 08.08.2024 11:50 Грядёт пора покупать акции Интел
Я би купив, але інструментів нема прямих, монобанк обіцяв і на тому все закінчилось
fantomrulezz
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 08.08.2024 12:48А де і у якому вигляді зберігаються акції, як отримати до них доступ за допомогою іншого брокера?
В електронному реєстрі SEC .
Відкрити рахунок в іншого брокера, подати заяву на перевод.
www.google.com/search?q=usa+how+to+change+broker
Це можна робити, наприклад, для переходу до брокера з меншими комісіями.
У випадку банкротства брокера, відповідно цю процедуру мають пройти всі клієнти.
Scoffer
Member

Повідомлення

Питання намбер ту: внятної латиниці ж так і не ввели, правила транслітерації невнятної теж сто раз змінювали вже, аналогічно змінювались записи в закондоному паспорті. Як через надцять років довести америкосам що ти це саме ти, а не хтось інший якщо нова геніальна комісія знову введе якісь інші правила?
_clawfinger_
Member

Повідомлення

XAMCTBO
гроші зберігаються в такій установі, називається клірингова палата. Тут fantomrulezz правильно каже, банкрутство брокера не проблема, гроші будуть цілі й доступ до них можна отримати через іншу клірингову палату.
Якщо збанкрутує клірингова палата, ось це проблема. Проте вони не торгують, їхнє завдання зберігати капітали.
Яскравий приклад, це банкрутство MF Global, це брокер який по сумісності надавав послуги й клірингу. Компанія за об'ємами була більше ніж інтерактив брокерс й мала бездоганну репутацію й 200 річну історію. Погоріла, бо почала спекулювати на ринку грошима клієнтів.
Ті клієнти що використовували компанію як брокера, но не кліринг, то у них проблем нема. Угода з новим брокером й все. А ті що тримали кошти там же, попали під роздачу. Правда змогли повернути 80% капіталу.
Востаннє редагувалось 08.08.2024 13:15 користувачем _clawfinger_, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Megaclite: 08.08.2024 13:01
illyha: 08.08.2024 11:50 Грядёт пора покупать акции Интел
Я би купив, але інструментів нема прямих, монобанк обіцяв і на тому все закінчилось
я думаю стоит еще подождать так как выход новых процев без гипертрейдинга закопает их еще больше
если что Интел врядли помрет - на крайняк их выкупят китайцы через какую то подставную компанию
Відповісти