ASUS випустила монітор ROG Swift OLED PG32UCDP з підтримкою двох режимів роботи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

У меня частенько встречались косяки от DPI Скейлинга.
UVLayout, Pixplant, Project Manager плагин в 3Ds Max, ASRock Timing Configurator, лаунчеры некоторых игр старых.

Не ну как бы это не критично, но выглядит по васянски...
спойлер
Зображення
Будто я во времена изучения CSS/HTML где-то накосячил с версткой :gigi:
l-m
Member

Повідомлення

Wonderboy: 02.08.2024 12:24
l-m: 02.08.2024 12:15у мене 32" для роботи та 55" для контенту, обидва 4к)
Ну то якраз ти увімкни мізки і може дійде, що тут іде мова за ігровий монітор, де 4к навіть на 32" це лише навантаження на карту і нічого більше.
4к це більш-менш чітка картинка в іграх, менше аліасінгу, менше мила від ТАА, можливість длсс/фср використовувати щоб позбутися ТАА, тощо.
Але що зі свинею про апельсини розмовляти, якщо вона їх не коштувала.
Wonderboy: 02.08.2024 12:24 А 32" при такій резолюції це чіткі шрифти на 100% .
Навіть на 27" 2к WOLED ніякими чіткими шрифтами не пахне, але ти ж теоретик не бачив взагалі WOLED моніторів, зате фантазуєш як на 32" буде чудово :facepalm:
Wonderboy: 02.08.2024 12:24 А на чому ти там сидиш на роботі то лише твої статеві проблеми
Не на, а для, читати навчись чи охолонь, щоб літери перед очима не стрибали.
Earanak
Member

Повідомлення

l-m, жесть ты злой какой то. Попей чаю с мятой и ромашкой что-ли ;)
l-m
Member

Повідомлення

Earanak: 02.08.2024 12:53 l-m, жесть ты злой какой то. Попей чаю с мятой и ромашкой что-ли ;)
Ну вибач що в Гугл тебе послав, в дорозі з телефону не зручно. На rtings можеш наприклад подивись різницю у субпіксельній структурі ips та woled
Earanak
Member

Повідомлення

Да я в целом про ваши ответы на форуме а не мне конкретно.

За свой случай я то уже понял что не все так просто как я себе представлял.
Пока на WOLED с 80-90PPi вживую не погляжу - постараюсь свое мнение держать при себе :beer:
Я и в правду не думал что там чет между пикселями может быть не то...
Востаннє редагувалось 02.08.2024 13:08 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
Wonderboy
Member

Повідомлення

l-m: 02.08.2024 12:524к це більш-менш чітка картинка в іграх, менше аліасінгу, менше мила від ТАА, можливість длсс/фср використовувати щоб позбутися ТАА, тощо
ТАА в 99% випадків вимикається якщо не у самій грі, то у конфігах, взагалі не проблема. Більше дістають усіллякі бмуми-блури, які теж вимикаються, але для тебе це вже вища математика. Для повного видалення аліасингу вмикаємо Nvidia DSR 4x і забуваємо. Або, раптово, у іграх до сих пір в меню є MSAA або навіть SSAA, тобто проблему аліасингу ти з пальця висмоктав.
Вмикати апскейл/фср щоб витягнути герцовку в 4к це взагалі діагноз.
l-m: 02.08.2024 12:52якщо вона їх не коштувала.
кУштувала, грамар-наці ти наш маленький.
unique-neon
Member

Повідомлення

Voozy: 02.08.2024 11:14Покупаешь супер-крутой OLED с частотой 240гц......и DP 1.4 Такую цену платить, чтобы сидеть на DSC??
Погоджуюсь, що могли б і освіжити DP, однак не видно того DSC. Єдиний мінус що знайшов, це при включеному DSC не працює DSR в Nvidia.
4к 120 Гц без DSC парцює. FHD в 480 Гц відповідно теж мав би. На 4К 240 Гц треба відповідно жати бітрейт лише в два рази. JPEG жме у 10-20 разів і то мало хто скаржиться.
Kashtan
Member

Повідомлення

Волед це не ОЛЕД, робота кольорів фільтрами забезпечена, а не окремими субпікселями.
taras_cs
Member

Повідомлення

Voozy: 02.08.2024 11:14Енивей, ОЛЕДы лично для меня - не вариант, пока не пофиксят вездесущий у оледов VRR flicker
Я навіть загуглив, що це таке, бо в мене TV LG OLED65CX вже 4 роки.
Чесно кажучи, не помічав такого. Щось я роблю не так. Наприклад, не бачив в досить темних Resident Evil 2 (remake), Hellblade 1/2
На Reddit пишуть, що фікситься підвищенням герцовки (Frame generation) або обмеженням її на якомусь рівні.
Voozy
Member

Повідомлення

taras_cs: 04.08.2024 22:09
Voozy: 02.08.2024 11:14Енивей, ОЛЕДы лично для меня - не вариант, пока не пофиксят вездесущий у оледов VRR flicker
Чесно кажучи, не помічав такого. Щось я роблю не так. Наприклад, не бачив в досить темних Resident Evil 2 (remake), Hellblade 1/2
На Reddit пишуть, що фікситься підвищенням герцовки (Frame generation) або обмеженням її на якомусь рівні.
Так вышло, что благодаря треду ударился в тему ОЛЕДОВ, решил купить себе на днях и попробовать (если что 14 дней есть ;) ).
Фликер видел только на лоад-скрине однажды и всё. Получается, эта тема черезчур раздутая. В т.ч. и мной)
А чёрный - как чернило :eek: .
Всё. Все остальные панели для меня испорчены :laugh:
wigar
Member

Повідомлення

Voozy: 05.08.2024 17:51
taras_cs: 04.08.2024 22:09

Так вышло, что благодаря треду ударился в тему ОЛЕДОВ, решил купить себе на днях и попробовать (если что 14 дней есть ;) ).
Фликер видел только на лоад-скрине однажды и всё. Получается, эта тема черезчур раздутая. В т.ч. и мной)
А чёрный - как чернило :eek: .
Всё. Все остальные панели для меня испорчены :laugh:
Ну шо там? 14 днів завершились :gigi:
та який монік?
Voozy
Member

Повідомлення

wigar
Решил оставить. Всё нравиться пока что. Взял xg27aqdmg с глянцевым покрытием. VRR Flicker видел только в меню загрузки 1 раз. Текст читается нормально, по ощущениям не хуже IPS такого же диаметра и разрешения.

Единственная проблема - не могу теперь от старого избавиться. А юзать два моника - не для меня. Я едва школу закончил, мне одного хватает :gigi:
Відповісти