Останні статті і огляди
Новини
Snapdragon Dev Kit: перший міні-ПК на основі Snapdragon X Elite доступний для замовлення
-
Ortyomko
Member
я так понял, судя по тестам, то этот будет не хуже: https://store.minisforum.com/products/a ... 7690271989
как и этот https://store.minisforum.com/products/m ... 7692796149
-
phobosse
Member
це не перший devkit на arm, просто оновили проц. ну і з приводу того, шо вийшло, а що саме вийшло ? вінда під арм вже була. наче нічого кардинально нового у софті не зробили.yurius_r: ↑ 01.08.2024 15:43А чому всі накинулись на ціни? Це devkit. Проблема в іншому, devkit з'явився після запуску платформи, тобто якість розробки і тестування в того що вийшло відповідне
-
Alligator
Member
Це залежить від використання, при умові умовно прозорого столу це дійсно не красиво, але в інших випадках мені ніяк не заважають зовнішній БП від ноута, зовнішній БП від моноблоку та зовнішній БП від монітору, ну валяється під столом та валяється, зараз це навіть на користь пішло, витягнув Type-C живлення ноуту, вставив Type-C з зарядної станції та ніякої мороки та втрат на перетворення 220v.Scoffer: ↑ 01.08.2024 14:39 Наприклад особисто мене прямо вибішують монітори з зовнішніми БЖ. Я собі такі принципово не беру.
А ось до розробників блоків зовнішнього БП мережевих пристроїв на самій вилці не просто бісить, а заважає працювати, банально на включення 4-рьох мікротиків потрібно 8-ім роз'ємів бо воно фізично не впіхуєтся
-
VRoman
Member
Уточнение: не хуже по тем тестам, которые запускаются Половина реального софта отказывается запускаться. Надо ждать когда Винду допилят для АРМ процессоров.Ortyomko: ↑ 01.08.2024 16:07 я так понял, судя по тестам, то этот будет не хуже: https://store.minisforum.com/products/a ... 7690271989
-
LowHP
Junior
Як убунту роздавала інсталяційні диски? я тоді собі 10 копій замовивyariksom: ↑ 01.08.2024 12:55тоді, по ідеї, вони повинні цей кіт роздаватиКод: Виділити все
це Dev Kit для розробників, які як раз будуть випускати софт під цю платформу
-
tornadox
Member
Надаю перевагу саме моніторам із зовнішнім блоком живлення. Так, це "незручно" – потрібно витратити аж 5 хвилин, щоб заховати БЖ або залишити його стирчати в розетці під столом. Проте, коли у мене вийшли з ладу два стареньких монітори, я просто поставив запасний БЖ. Благо, вони всі на 19-20 вольт, штекери бувають різні, але це вирішується один раз покупкою на Алі набору перехідників за 2 долари. Так от, розібрав БЖ, замінив здуті від старості конденсатори – і все запрацювало. Можна використовувати GAN зарядник через тригер, можна від станції, можна навіть від зарядки старого ноутбука.Scoffer: ↑ 01.08.2024 14:39 isusik63
Ноут це носимий пристрій, часто носимий без БЖ, тому хоч і трішки дратують, але тут нічо не вдієш. А неттоп - стаціонарний. Стаціонарним пристроям більш пасують вбудовані БЖ. Від того що неттоп полегшає на триста грам і поменшає на два сантиметра, а поряд валятиметься цеглина розміром і масою цеглини естетики не додається.
Відправлено через 10 хвилин 58 секунд:
Наприклад особисто мене прямо вибішують монітори з зовнішніми БЖ. Я собі такі принципово не беру.
БЖ всередині – це додатковий нагрів і менший строк служби, дорожчий ремонт, тому що розбирати важче, і треба брати таксі, щоб везти весь монітор у сервіс/гарантію. Новий БЖ обійдеться дешевше, ніж ремонт.
БЖ всередині – це підхід одноразового виробу, тобто підхід Apple. Дорого, багато, естетично, але зовсім не практично.
Відправлено через 7 хвилин 52 секунди:
Хороше питання, але так виглядає з цифр що воно досить потужне. Десь навіть раніше читав що Snapdragon X Elite серверні АРМ Нувія які пустили в десктопний сегмент і через це з ними судиться АРМ. https://arstechnica.com/gadgets/2022/09 ... quisition/mrigi: ↑ 01.08.2024 13:25 В мене більше питання, йому рілі треба 180W??! Звідки такі вимоги? Чи просто всунули шо було на складі.
"У його арсеналі є 12 обчислювальних ядер із частотою від 3,8 до 4,3 ГГц, вбудована графіка Adreno потужністю 4,6 Тфлопс і NPU-блок продуктивністю 45 TOPS."
Поки софт поганий звісно, але 4.6 Тфлопса це рівень 3050 Max Q
-
AFU_power
Member
Tessier-Ashpool
Документація як розробляти на арм йде в бонус
Документація як розробляти на арм йде в бонус
-
ender
Member
за тем что Qualcomm на столько не нуждается в новых рынках что их подразделениям похрену на что распиливать бабло.Tessier-Ashpool: ↑ 01.08.2024 10:23Поясніть, будь ласка, навіщо це існує за таку ціну, ніби мені 5 років (насправді мені 7)
Компания очень успешна в том что делает, им этот ваш (наш) десктопный рынок нафиг не нужон.
Это не первая попытка выйти на рынок ПК/ноутбуков - обе попытки провальны по причине жадности.
PS: я знаю что последняя попытка формально ещё даже не состоялась, но цены показывают что лучше бы даже не начинали пытаться. Они могли годы назад выпустить винду на ARM для камней по типу SD855 которого хватает для потребления медиа-контента, могли бы уже тогда полдировать эмуляцию и развивать направление.. но им пофигу. Майкрософт мёртва контора которая выживает за счёт поглощения других работающих бизнес-моделей, её собственные продукты могут лишь медленно умирать (иногда быстро).
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
PSS: а если серьёзно - не далеко от адекватного ценника за конфиг с 32 гигами ОЗУ. Можно купить поиграться.. если деньги девать некуда.
-
yurius_r
Member
phobosse
Раніше був tpu для copilot+ чи такий iGPU? Це питання що на поверхні. Це не кажучі про всякі low level штуки, які можуть стрельнути на конкретному проці - мало проблем у нових Intel/and?
Раніше був tpu для copilot+ чи такий iGPU? Це питання що на поверхні. Це не кажучі про всякі low level штуки, які можуть стрельнути на конкретному проці - мало проблем у нових Intel/and?
-
antidotcb
Junior
Наївність, це девелоперам потрібен цей кіт, а не навпакиyariksom: ↑ 01.08.2024 12:55тоді, по ідеї, вони повинні цей кіт роздаватиКод: Виділити все
це Dev Kit для розробників, які як раз будуть випускати софт під цю платформу
Плюс деви рідко шось купляють за свої, зазвичай це поставляється галерою чи стартапом
Погугліть скільки коштують дев квіти + ліцензії популярних приставок, тому штука баксів це абсолютно дешево
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
До чого якась фігня на райзені до АРМ? ви взагалі в курсі про архітектури процесора ?unique-neon: ↑ 01.08.2024 11:44Тобто убого виконана коробочка, але за дорогоWarraxUA: ↑ 01.08.2024 11:18це Dev Kit для розробниківMinisforum Venus UM790 Pro 8-повноцінних-Core/32GB-(а можна і 96GB поставити)/1TB (можна і 8 TB додати) SSD $599.00WarraxUA: ↑ 01.08.2024 11:18Mac mini 12-Core/32GB/512GB SSD $1,999.00
Snapdragon X Elite 12-Core/32GB/512GB SSD $899.00
Також можна живити від power delivery з монітора, якщо максимальної швидкодії не треба.
Аби ото не мовчки.
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
Девелоперам пофігу як воно виглядає, аби на столі стояло.
Відправлено через 17 хвилин 9 секунд:
навішо? це референса платформа - на якій девелоперам зручно розробляти, умовно це стандарт якому мають відповідати прилади інших виробників, але зазвичай це означає шо якщо запустилося й працює на цьому приладі, запуститься й буде працювати на інших пристрояхTessier-Ashpool: ↑ 01.08.2024 10:23 Пропоную обговорити Snapdragon Dev Kit: перший міні-ПК на основі Snapdragon X Elite доступний для замовлення
Поясніть, будь ласка, навіщо це існує за таку ціну, ніби мені 5 років (насправді мені 7)
більшість девелоперів працює за комп'ютерами потужнішими ніж ця коробка, їм на цьому пристрої не працювати - а запускати й тестувати свій софт
перевіряти оптимізації, взаємодію з підключеними приладами, тощо
для простних смертних - ця коробка не має сенсу, бо вона й випускалася не для загального маркету
для девелоперів - ціна не велика, тим паче шо не так багато поодиноких девелоперів пиляють саме під ARM
зазвичай однієї такої коробки вистачить на декількох девелоперів
до виходу цього всі пиляли й пиляють на ARM лептопах, але лептоп - це зайвий монітор, тобто зайве місце на столі, зайва вартість, зайва мобільність
-
unique-neon
Member
Ви взагалі в курсі про доступність софта під цей девайс, і ціну на даний девкіт з пластику і палок? А як успіх його попередника (вже давно на ринку), багато софта написали?
А 180 вт бж йому до чого, це такі мобільні технології?
"Аби ото не мовчки." (antidotcb)
-
antidotcb
Junior
Якого софта під цей девайс? Ви в курсі, що розробники розробляють софт не на тому девайсі, під який він призначений? Їм там лише білди софта запускати, який вони зкомпілювали, а не створювати код прямо на цій коробочці. До чого тут сторонній софт? Це як звинуватити PS Dev Kit, що він не запускає програми від Nintendo. На обох девайсах, крім своїх білдів ПЗ, нічого не запускають.unique-neon: ↑ 05.08.2024 00:02
Ви взагалі в курсі про доступність софта під цей девайс, і ціну на даний девкіт з пластику і палок? А як успіх його попередника (вже давно на ринку), багато софта написали?
А 180 вт бж йому до чого, це такі мобільні технології?
"Аби ото не мовчки." (antidotcb)
З "пластику й палок"? Девам пофіг, з чого він зроблений, хоч з лaйнa. Це робочий девайс, а не для дому. Він можливо взагалі десь в шафі в серверній буде стояти. Ви бачили, як виглядають девкіти взагалі? Естетика нікому не потрібна, потрібна максимальна потужність.
180Вт блок живлення? Можливо 180Вт зайві, а можливо в самий раз, чи просто з запасом. Відомо, що для довговічності БЖ навантаження має бути 50-60%. Може, там незажатий по TDP процесор. Я не знаю, не міряв, скільки він споживає з підключеними девайсами. Може, він споживає 100Вт.
Мобільні технології? Ви теж не в курсі, що відладочні й релізні білди мають різний рівень перформансу, і запас може бути необхідний. Те, що одна апка в продакшені споживає 10-15Вт, не означає, що вона не може споживати 80Вт в дебаг версії. Це девкіт, а не кінцевий девайс, як я сказав - дуже ймовірно, не зажатий по TDP процесор.
Ви продовжуєте наполягати, що це масовий продукт, а я кажу, що це продукт з обмеженими продажами для розробників, яких менше, ніж кінцевих користувачів.
-
unique-neon
Member
antidotcb
Чим цей дев кіт кращий за лептоп на армі? Навіщо він узагалі? В епла я не бачив дев кітів. В х86 теж. Для play station таки потрібен, бо на консюмерському девайсі не надевелопиш. Але це не той випадок. Тому так - зробили аби що з пластику і палок невідомо для чого в лімітованому обсязі.
Чим цей дев кіт кращий за лептоп на армі? Навіщо він узагалі? В епла я не бачив дев кітів. В х86 теж. Для play station таки потрібен, бо на консюмерському девайсі не надевелопиш. Але це не той випадок. Тому так - зробили аби що з пластику і палок невідомо для чого в лімітованому обсязі.
Не знаю що то за така дебаг вже версія, на чому апки не писав, натив/.net/java/js, х10 споживання не бачив порівняно з продакшином.antidotcb: ↑ 05.08.2024 14:09Те, що одна апка в продакшені споживає 10-15Вт, не означає, що вона не може споживати 80Вт в дебаг версії
-
antidotcb
Junior
На чому ж ви писали native ?unique-neon: ↑ 05.08.2024 19:49
Не знаю що то за така дебаг вже версія, на чому апки не писав, натив/.net/java/js, х10 споживання не бачив порівняно з продакшином.
-
unique-neon
Member
Delphi та c++, в давніші часиantidotcb: ↑ 07.08.2024 19:14На чому ж ви писали native ?