AIB-партнерів Nvidia запідозрили в економії на термопасті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax: 21.07.2024 12:27Про жм не в курсе
З'їдає нафіг ті нанометри напиленого нікеля і в'їдається в мідь. Не знаю на скільки страждає теплопровідність, а от естетика на всі 146%.
DuckRider
Member

Повідомлення

victorkrynytsky: 21.07.2024 10:40 Цитата з останньої сторінки джерела не залишає сумнівів в жадібності виробників відеокарт. Та в тупості економії на нормальній термопасті в відеокартах вартістю від 1000 доларів США. Навряд чи Arctic / Noctua / Thermal Grizzly не дали б їм нормальної знижки на будь яку термопасту що підходить для даних умов експлуатації.

"The very cheap silicone oil used would certainly result in a material price of well under 2.50 USD. So per kilo, not per gram!"
Асус на матери лепит термопрокладки laird, качество отличное, пасту там же могли бы заказать, думаю цена была б хорошая. Но экономия трёх копеек победила здравый смысл
Creature4O
Member

Повідомлення

S: 21.07.2024 11:01 Как кстати у кого ощущения в плане высыхания AC MX4 vs MX6 стоит ли переплачивать за MX6?

У меня забавное наблюдение за 12+ лет паста Noctua в шприце практически засохла, а дешевый белый Titan nano за 16 лет оказался живее всех живых. При чем лежали в одной коробке. :gigi:

Отправлено спустя 4 минуты 10 секунд:
Martix: 21.07.2024 10:41но даже качественного ТИ все равно не хватит на весь гарантийный срок при активном использовании видеокарты.
Всего там хватает если не майнить, по 10 лет карты работают без замены ТИ а то и больше при гарантии 1-3 года.
У мене є десяток 1060 різних вендорів ще з 17го року. Які я перемазав якоюсь КПТ з радіобазару. Працюють 24/7 з 70С по чипу. Що я зробив не так?
Захар Беркут
Member

Повідомлення

AccessDenied: 21.07.2024 10:25 PTM7950 слишком сложно лепить на производстве? :think:
Ви чого, це ж на 90 центів здорожчає відеокарта - при великих закупівлях, а при власному виробництві аж на 40 цента за кристал (середній).
А якщо казати правду - заплановане знищення відеокарт це, і АМД також варто перевірити свої "партнерів".
Востаннє редагувалось 21.07.2024 14:17 користувачем Захар Беркут, всього редагувалось 1 раз.
7mindfields
Member

Повідомлення

Creature4O: 21.07.2024 14:09
S: 21.07.2024 11:01 Как кстати у кого ощущения в плане высыхания AC MX4 vs MX6 стоит ли переплачивать за MX6?

У меня забавное наблюдение за 12+ лет паста Noctua в шприце практически засохла, а дешевый белый Titan nano за 16 лет оказался живее всех живых. При чем лежали в одной коробке. :gigi:

Всего там хватает если не майнить, по 10 лет карты работают без замены ТИ а то и больше при гарантии 1-3 года.
У мене є десяток 1060 різних вендорів ще з 17го року. Які я перемазав якоюсь КПТ з радіобазару. Працюють 24/7 з 70С по чипу. Що я зробив не так?
А 1060 це гарячі карти? :laugh:
Creature4O
Member

Повідомлення

7mindfields
тільки гарячі карти потребують правильної експлуатації? :insane:
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Мх4 - живе довше всіх, трохи програє 1-3 градуси Мх5 та Мх6, але живе з мінімумом втрати ефективності 5+ років, проти 2-3 років у 5 та 6.
Усі пасти використовував справжні, якщо Мх4 підробка то буде відчутно гірше.
Lorichic
Member

Повідомлення

Creature4O: 21.07.2024 14:32тільки гарячі карти потребують правильної експлуатації?
У каждого железа свои возможности эксплуатации, у меня был когда то пень e2140, он спокойно работал без термопасты, просто сверху был прижат кулер, не тротлил, но это не значит что текущий райзен так сможет, так и с твоей 1060, намаж эту КПТ на 3080ти и поделись впечатлениями
LordTornado
Member

Повідомлення

Creature4O: 21.07.2024 14:09 У мене є десяток 1060 різних вендорів ще з 17го року. Які я перемазав якоюсь КПТ з радіобазару. Працюють 24/7 з 70С по чипу. Що я зробив не так?
Если бы паста была МХ-4 или хотя бы МХ-2, то вместо 70с было бы 60с...
7mindfields
Member

Повідомлення

Creature4O: 21.07.2024 14:32 7mindfields
тільки гарячі карти потребують правильної експлуатації? :insane:
Ні, але мазати незрозумілий ті на карти, які віддають на вагу і всілякі 3090/4090 це трохи різні речі, ні?
Afit
Member

Повідомлення

Многие плюнут на гарантию и заменят пасту. Может на это расчёт? Получается они таким образом одной рукой дают 2-3 года гарантии,
а другой её сокращают
MessiaH
Member

Повідомлення

Martix: 21.07.2024 11:14Лично у моей RX6650XT температуры убежали вверх спустя два месяца использования, хотя играл я мало.
Такая же фигня была на асрок 6900хт oc formula. Намазал пастой zalman stc9

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
LordTornado: 21.07.2024 15:07Если бы паста была МХ-4 или хотя бы МХ-2, то вместо 70с было бы 60с...
Мх4 крайне не долговечна на горячем железе

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
Захар Беркут: 21.07.2024 14:42Мх4 - живе довше всіх, трохи програє 1-3 градуси Мх5 та Мх6, але живе з мінімумом втрати ефективності 5+ років, проти 2-3 років у 5 та 6.
Бред, покупал в разных местах мх4 и через месяц она уже утрачивала свои свойства на горячем железе. Ею максимум что-то не горячее можно мазать
waryag
Member

Повідомлення

victorkrynytsky: 21.07.2024 10:40Та в тупості економії на нормальній термопасті в відеокартах вартістю від 1000 доларів США.
А і чому тупість?
Клієнту не подобається - хай платить сервісу чи втрачає гарантію . Плюс економія.
А потім можна буде побачити серію з нормальною пастою за оверпрайс.

Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
AssayMAS: 21.07.2024 11:02не знаю... я как-то заморочился с gt1030 что Хот спот горячий и карта глючит... так смена термопасты на GD900 и полировка кривого радиатора, а ля фольга - температуру наоборот среднюю понизило, но хот спот вырос на 3 градуса...кулером то карта управляет или MSI Afterburner. Пришлось "не одобренный" биос зашивать - что разгон уменьшил с 1,95ГГц в 2д до 1,8, а 3д с 1,8ГГц до 1,7ГГц. И среднее потребление по Ваттам на пару ватт уменьшило.
Это к тому что паста она ж в связке с радиатором работает и если оно кривое то... . То есть на идеально ровные надо одни пасты, а на не сильно ровные другие... . Может быть "брачек" термопасты... или она "пропала" из за неправильного хранения.
Зачем такие сложности вместо простого андервольта?
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Martix: 21.07.2024 10:41но даже качественного ТИ все равно не хватит на весь гарантийный срок при активном использовании видеокарты.
Я уже давно с Arctic MX4 ушёл, и юзаю Noctua NT-H1, хорошо работает и не сохнет так как MX4 (Мб подделок много), недавно спустя два года после установки снимал с процессора башню Noctua D15 на чистку от пыли и термопаста как новая, заменил на такую же но более свежую и пользуюсь дальше, температуры стабильно в норме даже на Ryzen 9 5900X
Ghody
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 21.07.2024 17:37 Я уже давно с Arctic MX4 ушёл, и юзаю Noctua NT-H1, хорошо работает и не сохнет так как MX4 (Мб подделок много), недавно спустя два года после установки снимал с процессора башню Noctua D15 на чистку от пыли и термопаста как новая, заменил на такую же но более свежую и пользуюсь дальше, температуры стабильно в норме даже на Ryzen 9 5900X
нормальная мх4 имеет официальный срок жизни 8 лет, но и при чистке компа после 3+ лет мх4 не теряла свойств, а дольше у меня компы не стояли до замены оной

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
waryag: 21.07.2024 17:03
victorkrynytsky: 21.07.2024 10:40Та в тупості економії на нормальній термопасті в відеокартах вартістю від 1000 доларів США.
А і чому тупість?
Клієнту не подобається - хай платить сервісу чи втрачає гарантію . Плюс економія.
А потім можна буде побачити серію з нормальною пастою за оверпрайс.
в видео заявляют, что новые видюхи начали тротлить уже через 2-3 месяца после покупки - это гарантийный случай и производитель обязан это обслужить или выдать новый товар - эта копеечная экономия им влетит в тысячи часов работ сервисов по всей планете
Firebrand
Member

Повідомлення

Какая гадость, какая низость (с) :gigi:
S
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 21.07.2024 17:37Я уже давно с Arctic MX4 ушёл, и юзаю Noctua NT-H1
Ноктуа у меня в комплекте с кулером шла так что в любом случае оригинал, но так как сохнет брать её специально, отдельно не буду.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.07.2024 16:21
Бред, покупал в разных местах мх4 и через месяц она уже утрачивала свои свойства на горячем железе. Ею максимум что-то не горячее можно мазать
Тож ви купляли багато разів підробку, давайте вам один приклад приведу якраз гарячий і багато, кристали в ноутах - обслуговування проводили, бо через 2 роки температури стали 95+, після Мх-4 температура стала 75-79 у 30+ ноутів, на зараз обслуговування вже майже 4 роки як крім продувки їм не робили, температури в них 80-85, знаю бо два ноути з тих 30ті час від часу у руках тримаю. Це один з багатьох прикладів.

MessiaH
спойлер
І це до речі абсолютно нормально що у вас така думка, бо так вийшло - що головний ворог Мх4 це Мх4, пам'ятаю як чманів коли усвідомив що по факту для закупівлі - в наявності 80% Мх4 підробка, уявіть собі і Китайці буквально за 48 годин підробляли нові фішки, лого, промо, код - будь що. Через прямі закупівлі тільки в той час спромігся придбати оригінал Мх4. Зараз наче такого немає, але хто пам'ятає та працював з СЦ та великими об'ємами мене зрозуміє, і що як то кажуть щоб придбати справжню Мх4 - треба було купляти ціле відро.
Firebrand
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Я скажу больше, почитав 2 страницы мнений,такое ощущение,что кроме мх4 и ноктуа, паст просто не существует. А еще форум оверов называется. :D
MessiaH
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 21.07.2024 18:53Тож ви купляли багато разів підробку
та ну как-то странно что я столько раз попадал на подделку, то что я покупал под названием мх4 мне совсем не понравилось. Реально из паст нормальная и чт оя на себе протестил это zalman stc9, легко наносится, долго живёт, нормальная теплопроводность
Відповісти