Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 7600 XT OC Edition 16GB. Пам’ять зайвою не буває

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ender
Member

Повідомлення

vlursu: 29.06.2024 12:09 Понимаю, большинство на этом сайте оценивает железо исключительно в контексте гейминга. Безусловно, для игр есть немало более привлекательных вариантов, но следует упомянуть, что подобные карты с избыточным объемом видеопамяти интересны для определённой работы.
Это понятно.. но если судить по ценнику то эта карта приходит на замену Radeon RX 6800.
Её представитель XFX Radeon RX 6800 всё ещё в продаже у нас, за бугром выбор ещё больше.
Зачем платить за разогнанную карту начального уровня если есть адекватный мидл прошлого поколения.
Хотя это не на долго, заканчиваются стремительно.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

vlursu: 29.06.2024 12:09 Понимаю, большинство на этом сайте оценивает железо исключительно в контексте гейминга. Безусловно, для игр есть немало более привлекательных вариантов, но следует упомянуть, что подобные карты с избыточным объемом видеопамяти интересны для определённой работы.
Так так, але є але.
спойлер
А тепер у контексті роботи, дізнайтесь де АМД...
А то я також вірив що вони можуть, трохи маю хобі в обробці відео та моделюванні, давайте я не буду конкретно, будь ласка - придбайте, застосуйте, розчаруйтесь, усвідомте.
Що в ПЗ навіть де не вилітає, така обробка сцен, та ще ледь не кожен пресет в ручну треба налагодити, а ще ви відчуєте таке задоволення при пошуку потрібних пакетів... А результат вас безмежно та приємно здивує. Так приємно буде, що після десятка+ матюків ви підете та візьмете карту Нвідії.
Rederst
Member

Повідомлення

Пам'ять завжди буде не зайвою.
daesz
Member

Повідомлення

ender: 29.06.2024 12:38 Это понятно.. но если судить по ценнику то эта карта приходит на замену Radeon RX 6800.
Ніт. 6800 на релізі коштувала 580$, 7600хт коштує 330. На цьому, в принципі, можна й зупинитись.
north
Junior

Повідомлення

посони, беріть 7800 хт, або кролика і буде вам щастя :beer:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Firebrand: 29.06.2024 12:14хотспот у гпу +20, +25. доколе?
я как-то GF8600 премиум чето там разобрал - так термопрокладки на памяти были на 1мм 1,2мм 1,5мм и 1,8мм окаменевшими - штангенциркулем измерял...
это к тому что до 1% брака\некондиции уже норма для всех - и хай енд и лоу енд комплектухи... заводы одни и те же.
А ПК состоит их 10 деталек - вот и имеем что шанс "лузла" до 10% или каждый десятый ПК будет иметь "особенности" - которые сможет выявить "мастер" лишь после многочасовой диагностики стресс тестами.
Я как то у 1030 "ОС" глючевшей на хотспот возбудился - так замена заводской пасты и полировка кривого радиатора дала не уменьшение температуры, а увеличение на 3 градуса... вылечилось сменой биоса что "буст" зарезал с 1,95ГГц до 1,7-1,8ГГц в зависимости от "ватт что кушает" их при 100% нагрузке около 25-35Ватт... и около 30Ватт при равномерной нагрузке стресс теста.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Firebrand: 29.06.2024 12:14 как же можно с завода клепать такой шлак? 3 вертушки, 3 слота, массивный радиатор и кривой/косой/пофигистический или китайцы разучились пасту наносить нормально...хотспот у гпу +20, +25. доколе?..... :facepalm:
Не в пасті справа, СО тут гарна як і вертушки непогані, радіатор у Туф нормальний та не кривий.
Я вже за пояснення цього факту, тут на сайті напевно під 1000 мінусів зібрав, але спробую ще раз.

- Проблема в кристалах, майже половина кристалів АМД у ГП чомусь криві, сама поверхня кристала жахлива, візьміть 10-20 відеокарт 7600-7700-7800, візьміть професійну лінійку сталеву, або спец. скло яке має мікро похибку поверхні, і ви будете шоковані, у деяких екземплярів до пів міліметра горби кристали мають, у деяких цілі скоси по куту, і під час праці, вібрації, нагріву просто паста не залишається в таких місцях, тож може карта і буде нормальні температури мати перші місяців 6-7, а потім вилізе "подаруночок" з хот спотом під 120 градусів. Допомагає в таких випадках сильно в'язка термопаста, яка частково проблему вирішує, але тенденція до деградації та виходу з ладу це не прибирає, ну може якщо кожний рік пасту міняти, на кшталт паст Honeywell, ще у Японців є паста подібна, вона кажуть більш довговічна 2-3 роки, але я не перевіряв її не гарантую.
avuremybe
Member

Повідомлення

Евгений King: 29.06.2024 04:26 Я чогось зразу згадав GT640 4gb :gigi:
От ця поробка з рідні тієї 640ї. Бо на момент виходу не має їгор котрі стільки хочуть, а коли з'являться - продуктивності GPU всеодно буде вже замало.
Проте, на будь який товар знайдеться свій покупець.
Карта суто для свідків 8-12Гб мало)
Єдине що спадає на думку - ігри обмазані модами з ніг до голови.
Там цілком нормальним сценарієм є споживання оперативи як гугл хром, або підвантажувати паки 4К-текстур напряму до відеопам'яті :rolleyes:
waryag
Member

Повідомлення

avuremybe: 30.06.2024 07:08Єдине що спадає на думку - ігри обмазані модами з ніг до голови.
Там цілком нормальним сценарієм є споживання оперативи як гугл хром, або підвантажувати паки 4К-текстур напряму до відеопам'яті :rolleyes:
І на ддр3 пам'яті, коли старші моделі були вже на гддр5.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 30.06.2024 04:49у деяких екземплярів до пів міліметра горби кристали мають,
зато АМД их с офигенной скидкой продала - есть чем навариться
и у интела тоже во времена 775 были кривые кристаллы и лоу енд и хай енд серверов... но они что то "изобрели" и уже у 1155 все кристаллы полированные... . Прям вскрыл = отпаял и видно рисочки от полировки.
А АМД не заморачивается полировкой = точнее за неё не платит... . Технологии есть - но бесплатно никто не будет работать.
ender
Member

Повідомлення

daesz: 29.06.2024 16:14Ніт. 6800 на релізі коштувала 580$, 7600хт коштує 330. На цьому, в принципі, можна й зупинитись.
а при чём тут релиз если есть розничная цена здесь и сейчас?
Модель прошлого поколения лучше по цена/качество в данный момент и явно будет лучше в будущем.
Остальное не важно, имхо.
daesz
Member

Повідомлення

ender: 30.06.2024 21:03
daesz: 29.06.2024 16:14Ніт. 6800 на релізі коштувала 580$, 7600хт коштує 330. На цьому, в принципі, можна й зупинитись.
а при чём тут релиз если есть розничная цена здесь и сейчас?
Модель прошлого поколения лучше по цена/качество в данный момент и явно будет лучше в будущем.
Остальное не важно, имхо.
А вони є в асортименті взагалі? За виняткою однієї моделі хфх в самому базовому виконанні - їх не знайти днем з вогнем, а через невеликий проміжок часу, коли розпродадуть залишки - і вони зникнуть.
Та й 6800 виглядає "зараз і тут" як максимально сумнівне придбання, бо є 7700хт за ті ж гроші.
fizik419
Junior

Повідомлення

Так так, але є але.
спойлер
А тепер у контексті роботи, дізнайтесь де АМД...
А то я також вірив що вони можуть, трохи маю хобі в обробці відео та моделюванні, давайте я не буду конкретно, будь ласка - придбайте, застосуйте, розчаруйтесь, усвідомте.
Що в ПЗ навіть де не вилітає, така обробка сцен, та ще ледь не кожен пресет в ручну треба налагодити, а ще ви відчуєте таке задоволення при пошуку потрібних пакетів... А результат вас безмежно та приємно здивує. Так приємно буде, що після десятка+ матюків ви підете та візьмете карту Нвідії.
[/quote]

Нарешті один адекватний відгук про це амд-шне гівно.
Firebrand
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 30.06.2024 04:49Не в пасті справа, СО тут гарна як і вертушки непогані, радіатор у Туф нормальний та не кривий.
оно то да, но.... если брать линейку карт ртх3ххх серии, там тоже кривые кристаллы и такое ощущение, что чем мощнее чип, тем кривее кристалл. Я о качестве и в целом вещаю, чего стоит только тот факт, что практически все карты с завода ртх3080/80ти/90/90ти идут с дешманскими прокладками, которые не способны отвести нормально тепло от горячих чипов гддр6х, ведь инженеры не могли не знать ,что память горячая, но к ним, судя по всему пожаловали в цех маркетологи. И вот, на то время отстегнул 1500 баксив за ртх3090, к примеру и потом еще полгода проводишь эксперименты с термопрокладками. :facepalm: Ведь в серии ртх4ххх как то же справились с горячим нравом памяти гдрр6х и мы уже и близко не видим температур в тяжелых режимах под сотню. А это о чем говорит-о том самом, что маркетологи на славу поработали. :facepalm:
Відповісти