Началась гонка иа, после майнинга. Когда поиграем по норм цене?
вже ніколи.
Пора звикати до цін. Якщо раніше купляли 70 серію, то прийдеться задовольнятись 60 або викладати більше грошей.
Справа не в популярності майнінгу чи ШІ. Ринок гарно реагує на нові ціни, люди продовжують купляти по новій ціні.
Ніхто в здоровому глузді не відмовиться від додаткових прибутків. Одна надія на Інтел, без 3 гравця нічого не зміниться.
Ага ага, саме так, тому попит на відеокарти знизився майже на 300%, тому що ринок не реагує, тому вартість хх60 карт впала з 500+ доларів до 300, а за 500 вже можна придбати хх70 карти замість 700+, це все тому що ринок не реагує, та знижок не буде ніколи!
Так і запишемо - пацієнту три рази на день заспокійливе та кімнату з м'якими стінами.
Маркетологи ви бачите як дресували людей?! Вони вже самі вас скоро переконають, що їсти лайно дуже корисно, припиняйте бо буде біда - так може статись що скоро і вас нагодують корисним.
Earanak: ↑
25.06.2024 23:11Ноутбук при 70вт на проце может выдавать 30500 CBR23 по многопотоку ?
4090 десткопная при 125вт выдает уровень 3070Ti в ноутбуке ?
Вау. Не знал ! Круто ! Кайф Как же это круто !
Ну якщо його крутити нормально, як в вашому прикладі, а не тупо душити по тдп з заводу, то відповідь - звичайно, якщо аналогічно повезе з кремнієм.
Я взагалі писав щодо диференціації бюджет-"топ", що доступний тдп може бути +- однаковим а перформанс різний
daesz: ↑
25.06.2024 17:52 грошей не було щоб купити ту кіоксію, взяв в результаті два тижні тому за 4871 грн (скрін з каб
Ну так ці коливання відбуваються, скрінів не потребую вірю))
Але ж реально якщо дивитись в розрізі років, то гігабайти помітно дешевіють в доларах, і швидкості зростають. Перший рандомний гуглінг
Дивні у вас долари, бо у Євро здорожчало відсотків так на 25 пам'ять - за останні місяці 4 у Німеччині наприклад, у більшості виробників. В них також коливання курсу Євро у Євро зрозумів, так так точніше не зрозумів. А то що реально у розрізі років сталось, так це падіння надійності та довговічності пам'яті, разів так у 80. От і питання - а здешевшала пам'ять та виріс її об'єм у ті самі 80 разів? Ще не відчуваєте, що вам хтось важко але лагідно дихає у спину? А даремно, якщо ні бо то той самий ло-хо-трон...
Оффтоп... По поводу жир-железа, потребления и отключений электричества...
Не хочу никого стриггерить, я понимаю, это далеко не для каждого вариант. Но как по мне сейчас кому нужно и кто может себе позволить - в условиях отключений электричества и работы компов с зарядных станций - должен как бы рассчитывать сходу на дорогущее мощнющее железо. Ведь оно как раз отлично жмется по потреблению и в отличии от средних или недорогих моделей не так сильно теряет в производительности. Ну например 13900K на 70W работает в рендере чуть-чуть быстрее чем 5950Х на 160ваттах а 4090 работая при 125Wфигачит приблизительно на уровне ~290W у 3070Ti. С Тредриперами или последующими видяхами думаю ситуация будет еще приятнее.
Да, для кого то сказанною мною может казаться полной дичью. Но если вы например работаете в Unreal Engine 5, где нужна и производительность проца и видяхи равноценна в редакторе и в Lumen/PathTracer рендере/Компиляции шейдеров... То реально связки из топового железа дают кайфовые результаты в плане соотношения производительности на потребление. Т.е когда вам нужно поработать 10-12 часов на какой нить Bluetti EP500 5100Wh - то ноу проблем Все это на себе проверил уже, и крайне доволен остался результатами. Так что хотя бы с такой точки зрения свеженькое железо радует
Все это конечно для кого то может оказаться не новостью. Но я впервые считал ватты на производительность и... Думал что 13900К отыквиться в 1700X а 4090 в GTX1060, но крайне был удивлен тому что они отыквились в 5950X и 3070Ti Ну и к тому же, профили через Intel XTU + MSI Afterburner и Нвидия панель (монитор) быстро переключаются, так что при включении света все по полной работает. Я просто был в отчаянии а сейчас на радостях бегаю всем вот рассказываю как круто оно выходит И не знаю то ли хвастаюсь то ли хочу поделиться опытом
И опытом поделился и похвастался - норм Я вон тоже за топ железо топил всегда. В 2022 ввиду неопределенности - пересел на профильный ноут. Конечно я не iT специалист и комп меня не кормит. Но счета за електричество уменьшились в разы и бонусная плюха - при правильной настройке парковки ядер и энергосбережения - видеопоток до 6-7 часов воспроизводит, а если в качестве печатного станка - то до 9-10 часов.
спойлер
Если честно все равно, даже имея полную гипотетическую автономию на LiFePo4 АКБ с инвертором и панелями (что по миоим подсчётам стоит от 6000$) - жить в городе становится не комфортно, т.к. кругом торохтят генераторы/плохо работает или вообще не работает любой интерент и конечный ценник для покупателя постоянно растёт, молчу уже про електроотопление - что Этой зимой делать в квартире - ума не приложу вообще с такимим частыми отключениями. Такое явление как OffGrid в США - уже не такая и безнадежная затея оказывается а если еще поход "за хлебом" - в сафари превращается - вообще амбала с этим житием в квартирах
daesz: ↑
25.06.2024 14:48
На ринку нанду було 3 гравці - самсунг, мікрон та хайнікс, зараз додались ще тошиба(кіоксія) та ВД.
Какой же ты смешной, тошиба(кіоксія) это разработчик Нанд, как они могли додаться не понятно додались простые прихлебатели в лице сасунг, хайникс и микрон.
heidfeld:
Какой же ты смешной, тошиба(кіоксія) это разработчик Нанд, как они могли додаться не понятно додались простые прихлебатели в лице сасунг, хайникс и микрон.
Если не ошибаюсь, первые SSD от самсунга (типа 830, 840 Pro) комплектовались памятью Toshiba
heidfeld:
Если не ошибаюсь, первые SSD от самсунга (типа 830, 840 Pro) комплектовались памятью Toshiba
Samsung manufactures and uses its own 2x-nm Toggle-mode DDR NAND which is fairly similar in performance to the ONFi 2.x NAND used by Intel and Crucial (133Mbps data rates per interface).
Today, Samsung is adding two new members to the family: the Samsung SSD 840 and the 840 Pro. The former is the first productized consumer SSD to use Samsung's 21nm 3-bit-per-cell MLC (aka TLC) NAND, while the latter is Samsung's new flagship drive using 21nm 2bpc MLC NAND.
650/750 вийшли вже набагато пізніше - для тих в кого не вистачило грошей на 850Evo, а 830 - десь 2011рік наче. В мене був такий диск, досі у знайомого працює
Відносно чіпів помилився, чомусь здавалося, що там Toshiba
650/750 вийшли вже набагато пізніше - для тих в кого не вистачило грошей на 850Evo, а 830 - десь 2011рік наче. В мене був такий диск, досі у знайомого працює
Відносно чіпів помилився, чомусь здавалося, що там Toshiba
Дивна ієрархія моделей у самсів.
Я, чесно кажучи, до недавнього часу не цікавився м2/ссд взагалі. Хоча не сказати що й зараз дуже цікаво, просто перечитав/передивився багато інфи щоб підібрати недорогу і хорошу "файлопомийку"
Маркетинг повернув у таке русло, що зараз у всіх виробників дивний неймінг моделей.
А у кого ще ні - то в найближчі пів року стане, бо у маркетологів одні мізки на всих
daesz:
Я, чесно кажучи, до недавнього часу не цікавився м2/ссд взагалі. Хоча не сказати що й зараз дуже цікаво, просто перечитав/передивився багато інфи щоб підібрати недорогу і хорошу "файлопомийку"
В мене взагалі свого роду "бзік" - не признаю нічого іншого окрім самсунгів Хоча, об'єктивно - є кращі варіанти за тіж самі або менші гроші
daesz:
В мене взагалі свого роду "бзік" - не признаю нічого іншого окрім самсунгів Хоча, об'єктивно - є кращі варіанти за тіж самі або менші гроші
В мене був такий же "бзік" до літа минулого року, брав тільки самси (860про, при тому 2 різні, потім 980про). Але взяв після того кс3к і в продуктивності різниці не помітив, проте, більш важливу всерівно зберігаю на самсах
daesz:
Але взяв після того кс3к і в продуктивності різниці не помітив, проте, більш важливу всерівно зберігаю на самсах[/i]
Мені досить складно побачити відмінності, навіть між повільним 870QVO та 980Pro З секундоміром заміряв швидкість завантаження іграшок, різниці фактично немає.
daesz:
Але взяв після того кс3к і в продуктивності різниці не помітив, проте, більш важливу всерівно зберігаю на самсах[/i]
Мені досить складно побачити відмінності, навіть між повільним 870QVO та 980Pro З секундоміром заміряв швидкість завантаження іграшок, різниці фактично немає.
Я, чесно кажучи, моніторив яйця десь 2.5-3 місяці в надії взяти 2тб 970ево на знижчі за ~100$ під файлопомийку, але по часу вже пригорало (бо БЖ був на підході з США) - то взяв кіоксію