Seasonic випустить блок живлення Prime TX-1600 у версії Noctua Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

daesz: 04.06.2024 15:57 ФАнтекс не є ОЕМом своїх БЖ.
Так же, як БК. Що не заважає ставити свої вертушки принаймні у старші моделі.
Igoretc
Member

Повідомлення

Melofon
я поменял на нем вертушку на биквает сайлент вингс 4 140мм
Цікаво, а можна трішки детальніше про цей "КАЛхозінг", бо теж подумував про таке, але гарантія ще 6 років мене стримує. Може маєте фото процесу/результату заміни? Невже замість 135 туди нормально влазить 140 вертушка? Чи треба в такому випадку щось там перероБЛЯти з корпусом/кріпленням? І чи ненайважливіше запитання, - як воно тепер включає оберти після пасиву, при тих самих навантаженнях на БЖ, чи є якісь зміни? Тобто як вгадати параметри опору двигуна нової вертухи щоб воно було як рідне, враховуючи, що Be quiet! Silent Wings 4 вже стартує з невеливого вольтажу (але це не точно, може навпаки), а те вівно, що Seasonic ставить в свої топ БЖ навряд чи таке саме?
Востаннє редагувалось 04.06.2024 18:11 користувачем Igoretc, всього редагувалось 1 раз.
nazar-pc
Member

Повідомлення

daesz: 04.06.2024 15:57
nazar-pc: 04.06.2024 15:14

Я досі не розумію чому в топових блоках живлення часто трапляються нічим не примітні OEM вентилятори.
Ті ж Phanteks мають якість generic вертушки в їх блоках живлення замість своїх же брендованих :dontknow:
ФАнтекс не є ОЕМом своїх БЖ.
В них OEM SeaSonic, але якщо це партнерство то вони можуть і кастомізують продукти. Могли б поставити свій крутилятор туди якби захотіли.
Be quiet! свої ставлять до речі.

Відправлено через 27 секунд:
Scoffer: 04.06.2024 15:20 На відміну від відях, будь-який БЖ можна зробити ноктуа едішн приблизно за хвилину :D
Втрачати гарантію 12 років не хочеться :-/
Stray
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.06.2024 15:20 На відміну від відях, будь-який БЖ можна зробити ноктуа едішн приблизно за хвилину :D
якщо гарантія не проблема то так :)
waryag
Member

Повідомлення

Igoretc: 04.06.2024 17:50Цікаво, а можна трішки детальніше про цей "КАЛхозінг", бо теж подумував про таке, але гарантія ще 6 років мене стримує. Може маєте фото процесу/результату заміни? Невже замість 135 туди нормально влазить 140 вертушка? Чи треба в такому випадку щось там перероБЛЯти з корпусом/кріпленням? І чи ненайважливіше запитання, - як воно тепер включає оберти після пасиву, при тих самих навантаженнях на БЖ, чи є якісь зміни? Тобто як вгадати параметри опору двигуна нової вертухи щоб воно було як рідне, враховуючи, що Be quiet! Silent Wings 4 вже стартує з невеливого вольтажу (але це не точно, може навпаки), а те вівно, що Seasonic ставить в свої топ БЖ навряд чи таке саме?
По заміні вентилів БЖ є окрема велика тема у відповідному розділі
lewerlin
Member

Повідомлення

DuckRider: 04.06.2024 14:52Производители бп начали понимать, что какой бы титановый, весь на японцах их бп не был, он всё равно кусок кала, если их вертушка шумит?
Вони давно просікли, що тихий, несертифікований кал на китайцях купуватимуть втридорога.
daesz
Member

Повідомлення

nazar-pc: 04.06.2024 18:02
daesz: 04.06.2024 15:57
ФАнтекс не є ОЕМом своїх БЖ.
В них OEM SeaSonic, але якщо це партнерство то вони можуть і кастомізують продукти. Могли б поставити свій крутилятор туди якби захотіли.
Be quiet! свої ставлять до речі.
Не у всіх моделей. Самий новий їхній револьт - це хай павер, кастомізована платформа від рог локі :)
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

В топовому бп апріорі має бути топовий вентиль.
Он be quiet! ставить Silent Wings давно. з якимся безмежним ресурсом до 300 000 годин.

А так глянув, в цьому звичайному не ноктуа БП стоїть стандартний китай оем вентиль ONG HUA :facepalm:
Melofon
Member

Повідомлення

Igoretc: 04.06.2024 17:50 Melofon
я поменял на нем вертушку на биквает сайлент вингс 4 140мм
Цікаво, а можна трішки детальніше про цей "КАЛхозінг", бо теж подумував про таке, але гарантія ще 6 років мене стримує. Може маєте фото процесу/результату заміни? Невже замість 135 туди нормально влазить 140 вертушка? Чи треба в такому випадку щось там перероБЛЯти з корпусом/кріпленням? І чи ненайважливіше запитання, - як воно тепер включає оберти після пасиву, при тих самих навантаженнях на БЖ, чи є якісь зміни? Тобто як вгадати параметри опору двигуна нової вертухи щоб воно було як рідне, враховуючи, що Be quiet! Silent Wings 4 вже стартує з невеливого вольтажу (але це не точно, може навпаки), а те вівно, що Seasonic ставить в свої топ БЖ навряд чи таке саме?
спойлер
Детальнее можете почитать в ветке выбора вентилятора в БП viewtopic.php?f=6&t=28234&start=2960, и я не использую полу-пассив вообще т.к. и бп у меня стоит вертушкой вниз, а для полу-пассива производитель рекомендует да и я тоже использовать полу-пассив только если бп стоит вентилем вверх т.к. в таком случае работает естественная конвекция, а вентилем вниз тепло там только скапливается, и я выбирал вентилятор исходя из того что я знаю про бп и про свой конкретно в целом, стартует без проблем он легко, но модель я выбрал специально низкооборотистую у которой 1100 об/мин максимум, у родного 1800 но это пофиг т.к. для Титаниум и не нужно крутить эти максимальные обороты даже при полной нагрузке, впрочем даже для нормальной голды достаточно таких максимальных оборотов но температуры там будут уже немного повыше, хотя если не использовать бп по максимуму то можно вообще не парится на счёт достаточности оборотов. 140мм влез спокойно, там проблема не в этом а в том как крепить такой вентиль когда отверстия там для 135мм, но тут помогла комплектация биквает и я посадил его на пластиковые гвозди а они довольно мягкие и легко гнутся не ломаясь, плюс насадки (уголки на вентиль) для этих гвоздей тоже имеют подвижную резиновую о нову поэтому всё получилось, с другими вентилями пришлось бы распиливать отверстия в вентиле под 135мм, хотя существуют вентиляторы Сильверстоун у которых есть посадочные отверстия как под 140мм так и под 135мм у вентиляторов на 140мм, но все они мне показались шумными даже при напряжении 5в , проверял на ухо кучу вентилей именно на пяти вольтах специально чтобы понять будут ли они стартовать и будут ли они тихими при таком напряжении бо сисоник как раз примерно с этого вольтажа и запускает вентили если выключить полу-пассив, послушал и Сильверстоун пару моделей и парочку ноктуа и Арктик Р14, но самым тихим был биквает, Арктик был на втором месте, а самыми громкими Сильверстоун а потом ноктуа индастриал и ноктуа классическая, такую как в новости не пробовал бо она только 120мм а я выбирал из 140, в общем биквает сайлент вингс 4 140мм который не Про и с 3-пин коннектором был практически абсолютно не слышимым при 5вольтах, обороты тоже не высокие но при низких нагрузках они и не нужны, достаточно того что теплый воздух не застаивается, подключил через в БП самодельный переходник с 4/3пин на 2пин, а лишний провод намотал на сам вентиль по кругу, не стал укорачивать на всякий случай, фото есть в теме выбора вентилятора в БП viewtopic.php?f=6&t=28234&start=2980.
Отправлено спустя 7 минут 9 секунд:
nazar-pc: 04.06.2024 18:02Be quiet! свої ставлять до речі.
Только в серии Straight и Dark Power, в серии System и Pure Power ставят уже какие-то китайские подешевле, так что не во все они ставят свои.
avuremybe
Member

Повідомлення

А яка вам різниця, який там стоїть вентилятор, якщо він ніколи не вмикається?
Чи тут всі поголовно сидять на бж впритул по потужності?
Bryt
Member

Повідомлення

avuremybe: 05.06.2024 08:02А яка вам різниця, який там стоїть вентилятор, якщо він ніколи не вмикається?
Есть нехилый шанс попасть в точку гистерезиса на нагруженном ПК и лучше Вам иметь в таком случае кнопку перевода вентилятора из гибридного режима в постоянный.
Dremjke
Member

Повідомлення

kairo: 04.06.2024 16:02попередній Chieftec задовбав шумом вентиля
Олег963: 04.06.2024 16:11це реально бісить чіфтек у мене теж був самим шумним компонентом системи
Кому як пощастить. У мене CTG-650c, якому років 5, шумним його назвати не можу аж ніяк. Взагалі не впевнений, що його чую.

Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
avuremybe: 05.06.2024 08:02А яка вам різниця, який там стоїть вентилятор, якщо він ніколи не вмикається?
Так отож, наче люди тільки тим і займаються, що навантажують систему на повну і сидять слухають вентиль БЖ :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Dremjke: 05.06.2024 10:17 Так отож, наче люди тільки тим і займаються, що навантажують систему на повну і сидять слухають вентиль БЖ :gigi:
Прихожу ввечері з роботи, включаю ПК, запускаю occt/cinebench/furmark одночасно, сідаю в крісло та розслабляюсь :D
спойлер
Кайеф :rotate:
kairo
Member

Повідомлення

Dremjke: 05.06.2024 10:17
kairo: 04.06.2024 16:02попередній Chieftec задовбав шумом вентиля
Олег963: 04.06.2024 16:11це реально бісить чіфтек у мене теж був самим шумним компонентом системи
Кому як пощастить. У мене CTG-650c, якому років 5, шумним його назвати не можу аж ніяк. Взагалі не впевнений, що його чую.
В мене був CFT-650-14CS. За 2-3 роки почав торохтіти вентилятор на холостих оборотах і це реально напрягало. Коли вся система беззвучна і оце тух-тух-тух. Про те, що при навантаженні БЖ міг перешуміти інші компоненти, я вже мовчу.

По CTG-650c, в огляді gecid пишуть: "Для забезпечення активної циркуляції повітря використовується вентилятор компанії Globefan Technology модель S1202512L. Літера «S» на початку назви моделі вказує на те, що тут використаний підшипник ковзання. Все-таки, ненадійність такого рішення згодом дасть про себе знати, адже, як відомо, втулкові підшипники погано працюють в умовах підвищеної концентрації пилу та температури. Чесно кажучи, у блоці живлення такого класу, хотілося б побачити вентилятор, виконаний на шарикопідшипнику." В моєму БЖ використовувався Yate Loon D14BH-12 розміром 140 мм, заснований на шарикопідшипнику.

Відправлено через 16 хвилин 9 секунд:
avuremybe: 05.06.2024 08:02 А яка вам різниця, який там стоїть вентилятор, якщо він ніколи не вмикається?
По-перше, переважна більшість БЖ мають активну схему. По-друге, полупасивні вмикаються вже з 10-60% навантаження. Для прикладу, в Seasonic FOCUS SPX-750, вентилятор запускається вже від 100 Вт навантаження.
Igoretc
Member

Повідомлення

avuremybe: 05.06.2024 08:02 А яка вам різниця, який там стоїть вентилятор, якщо він ніколи не вмикається?
У моєму випадку, признаюсь чесно, це вже на межі з параноєю :rotate: , люблю в тиші сидіти за ПК :kbd: , аж самого часом бісить коли відволікаюсь на будь який шум, чи то з компа, чи то з вулиці за вікном... - нерви вже не ті :think:
Мій 650 Вт БЖ вмикає вентилятор при 350+ Вт навантаженні - це починається тільки після 15-20 хвилин шпіляння на ультрах в 2к/144фпс,
спойлер
BlackDesert64_2024_05_09_05_14_55_456.jpg
в цьому режимі вентилятори відеокарти при 1100>1250 обертів чути трішки більше, але обидва тих "тррр" і "вууууух" шуми додаються. Вдень воно байдуже бо не чути, але якщо пізно вночі, то буває трішки некомфортно. З іншого боку, по вентилятору БЖ я орієнтуюсь як навантажений ПК - своєрідний моніторинг, бо шпіляю я мало, а в 99% часу він не крутить :laugh:
Востаннє редагувалось 05.06.2024 15:42 користувачем Igoretc, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

kairo

У меня тоже был лет пять назад чифтек GPM-1000C голдовый на 1000 ватт, и там был такой же ятелунь на 140мм и когда он начал шуршать шарикоподшипниками то я просто их заменил на новые японские NSK и забыл про шелест подшипников пока его не продал в итоге, так что у кого вентиль на шариках не спешите его выкидывать если он начал гудеть, тарахтеть, шелестеть, шуршать, дешевле выходит поменять подшипники что куда проще.
А и кстати все практически бп запускают вентилятор при полупассиве не обязательно от конкретной нагрузки хотя и от неё тоже а чаще от конкретных температур того места где закреплён термодатчик, например если зимой он у вас запускался 300 ватт то летом в жару уже может и от 100 ватт, а некоторые бп в том числе и сисоники если вы их поставите не так как рекомендует производитель при полупассиве - вентилем вверх, а вентилем вниз то он может вообще без особой нагрузки тупо при просмотре ютуба через время запустить вентиль чтобы выдуть скопившееся тепло бо в таком случае не работает естественная конвекция и тепло там просто застаивается потихоньку наращивая температуру окружающих элементов.
avuremybe
Member

Повідомлення

Igoretc: 05.06.2024 15:29
У моєму випадку, признаюсь чесно, це вже на межі з параноєю :rotate: , люблю в тиші сидіти за ПК :kbd: , аж самого часом бісить коли відволікаюсь на будь який шум, чи то з компа, чи то з вулиці за вікном... - нерви вже не ті :think:
Мій 650 Вт БЖ вмикає вентилятор при 350+ Вт навантаженні - це починається тільки після 15-20 хвилин шпіляння на ультрах в 2к/144фпс,
спойлер
BlackDesert64_2024_05_09_05_14_55_456.jpg
в цьому режимі вентилятори відеокарти при 1100>1250 обертів чути трішки більше, але обидва тих "тррр" і "вууууух" шуми додаються. Вдень воно байдуже бо не чути, але якщо пізно вночі, то буває трішки некомфортно. З іншого боку, по вентилятору БЖ я орієнтуюсь як навантажений ПК - своєрідний моніторинг, бо шпіляю я мало, а в 99% часу він не крутить :laugh:
Так для цього пасивний режим і придуманий.
Ставиш БП з достатнім запасом, щоб він ніколи не перевищував поріг активації вентилятора і проблеми не існує :dontknow:
Я думав тут 95% так і робить. Але ні, "в погоні за тишиною" вони тільки і шукають як би додаткових вентиляторів в корпус всобачити
S
Member

Повідомлення

Denvys5: 04.06.2024 14:50Пропоную обговорити Seasonic випустить блок живлення Prime TX-1600 у версії Noctua Edition
Цвет детской неожиданности - наше всё. :)

Отправлено спустя 58 секунд:
DuckRider: 04.06.2024 14:52Производители бп начали понимать, что какой бы титановый, весь на японцах их бп не был, он всё равно кусок кала, если их вертушка шумит?
Бери БП с запасом, включай режим отключения вентилятора без нагрузки и не будет шуметь.

Отправлено спустя 5 минут 25 секунд:
Melofon: 05.06.2024 15:39то я просто их заменил на новые японские NSK и забыл про шелест подшипников пока его не продал в итоге, так что у кого вентиль на шариках не спешите его выкидывать если он начал гудеть, тарахтеть, шелестеть, шуршать, дешевле выходит поменять подшипники что куда проще.
можно было бы и статью написать

Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
Melofon: 05.06.2024 15:39чаще от конкретных температур того места где закреплён термодатчик, например если зимой он у вас запускался 300 ватт то летом в жару уже может и от 100 ватт
жары быть не должно, помещение должно быть кондиционируемым +22С - +25С
Відповісти