Apple перевела 13- та 15-дюймові MacBook Air на однокристальну систему M3

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
stakanctl
Member

Повідомлення

Alligator: 04.03.2024 23:23 Простите, иновация в чём? Не задействовать кулер когда процессор холодный или регулировать его вращение, чтоб он издавал комфортный звух научились.. эм в 2000 или раньше?
Купил ноут - купи внешнее охлаждение, купи внешнюю видеокарту, купи внешний экран... и ОС по подписке ещё давайте сделаем!
Б-же упаси, я ведь пошутил. Согласен с вами и CrypteX.
Alligator
Member

Повідомлення

stakanctl: 04.03.2024 23:28
Alligator: 04.03.2024 23:23 Простите, иновация в чём? Не задействовать кулер когда процессор холодный или регулировать его вращение, чтоб он издавал комфортный звух научились.. эм в 2000 или раньше?
Купил ноут - купи внешнее охлаждение, купи внешнюю видеокарту, купи внешний экран... и ОС по подписке ещё давайте сделаем!
Б-же упаси, я ведь пошутил. Согласен с вами и CrypteX.
Сейчас трудно отличить сарказм от поехавших, особенно на фоне подставок и ножек для продукции Apple ценой в игровой ноут. :beer:
bclogin
Junior

Повідомлення

Павло: 04.03.2024 18:13Тобто інженери думали як збільшити частоту і не перегріти при цьому кристал… Но для тесту її потрібно знизити… Ви геній! Надіюсь ви свій проц понизили у частоті до 1герца а то не гоже за рахунок частоти набирати продуктивність (картинка клоуна)
Порівнювати М3 з застарілими мобільними процессорами Intel зразку 2020 року - це дно. Але тестів з новими Intel Core Ultra не буде, бо тоді "емейзінг" опиниться під загрозою)
nazar-pc
Member

Повідомлення

ayermolenko: 04.03.2024 19:14
markbekh: 04.03.2024 16:57 Пропоную обговорити Apple перевела 13- та 15-дюймові MacBook Air на однокристальну систему M3

Надеялся увидеть в базе 16 gb озу, тогда можно подумать о покупке, ну вот какие 8 gb в 2024 году? 200 баксов платить чтобы еще 8 поставить бред конечно полный...
Ви користувались технікою Apple на процесорах М1/М2/М3? у мене Air M1, і мені цілком вистачає 8гб для програмування, якщо не треба працювати з Докером)
Я вже не кажу про якісь офісні задачі. Тому однозначно, версія на 8Гб має право на існування за свою ціну
Цікаво що у вас за програмування таке :eek:
Я робив апгрейд з 64Гб на 128Гб пам'яті бо часом не вистачало, а менше за 32Гб навіть для тимчасової роботи за ноутбуком не розглядаю. Що можна робити з 8Гб не розумію, у мене навіть в мобільному телефоні оперативної пам'яті більше років 5 як :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

nazar-pc
От через таких як ви сучасні проекти і жеруть як не в себе, вже Hello World потребує більше потужності ніж було в усьому світі коли запускали перші ракети у космос :laugh:
Без образ :beer:
Krovatka
Member

Повідомлення

Ну не знаю, касательно мобильных систем, всегда в использовании обе платформы, сейчас пользуюсь самсунг s23 ultra и iPhone 15+, но за много лет так и не понял магии апл и не знаю, что меня должно заставить пользоваться яблоком, как основным смартом. А вот макбуки для браузерно-офисный работы прям нравятся. Не замечал никаких проблем на буках с 8 гигами, даже если открыто 100500 вкладок и документов
sl5vik
Member

Повідомлення

bclogin: 04.03.2024 23:45 Порівнювати М3 з застарілими мобільними процессорами Intel зразку 2020 року - це дно. Але тестів з новими Intel Core Ultra не буде, бо тоді "емейзінг" опиниться під загрозою)
Тестів з новими Інтел не буде, бо свіжа оська їх не підтримує, а порівнюють тільки для того, щоб купили новий макбук... Основний секрет успіху яблука - це оптимізація оськи під конкретне залізо, на відміну від вінди де цілий вінегрет різного заліза...
П.С. макбуки навіть на перших М процах працюють на порядок краще ніж на Інтел, але це машини для обмеженого кола завдань.
Sanьka
Member

Повідомлення

ayermolenko: 04.03.2024 19:14 і мені цілком вистачає 8гб для програмування, якщо не треба працювати з Докером)
Ну ви завжди можете додати планку озу як це роблять усі користувачі нормальних ноутів, епл же подумав про користувача.... чи ні :gigi:
alexfuryk
Junior

Повідомлення

Офтоп хлопці. А що можна взяти із сучасних моделей на вінді 15" можливо і 14" ноутів чисто для нескладної по навантаженню роботи. Грульки взагалі не цікавлять. Але щоб не важкий fullhd ips та на інтелі. І звичайно, за недорого.
phobosse
Member

Повідомлення

Sanьka: 05.03.2024 07:33як це роблять усі користувачі нормальних ноутів
Розкажи це тим, у кого lpddr5 ;) а таких, нажаль, дуже багато
Podyrio
Member

Повідомлення

alexfuryk: 05.03.2024 08:37Офтоп хлопці. А що можна взяти із сучасних моделей на вінді 15" можливо і 14" ноутів чисто для нескладної по навантаженню роботи. Грульки взагалі не цікавлять. Але щоб не важкий fullhd ips та на інтелі. І звичайно, за недорого.
Lenovo ideapad slim
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

nazar-pc: 05.03.2024 00:03
ayermolenko: 04.03.2024 19:14

Ви користувались технікою Apple на процесорах М1/М2/М3? у мене Air M1, і мені цілком вистачає 8гб для програмування, якщо не треба працювати з Докером)
Я вже не кажу про якісь офісні задачі. Тому однозначно, версія на 8Гб має право на існування за свою ціну
Цікаво що у вас за програмування таке :eek:
Я робив апгрейд з 64Гб на 128Гб пам'яті бо часом не вистачало, а менше за 32Гб навіть для тимчасової роботи за ноутбуком не розглядаю. Що можна робити з 8Гб не розумію, у мене навіть в мобільному телефоні оперативної пам'яті більше років 5 як :rotate:
ну все ж індивідуально, в колег ейри з 16гб і норм, бо пишуть код для невеликих частин проекту та запускати все не треба. типу вс код+пару браузерів і достатньо. для мене це буде проблема бо 1)потрібні докери 2)потрібно запускати більше усілякого барахла що значно підвищіть загрузку рам 3)я дивлюся на машини де розпаяний ссд з недовірою, бо якщо ссд вилітає я залишаюсь без машини на невизначений час 4)дорого для просто печатної машинки - ну тип окрім роботи я нічого на ньому не зможу зробити
Prescott
Member

Повідомлення

8 это девочкам в офис по совещаниям ходить, бесполезная хрень. :-/

У меня 16 и это просто впритык для разработки, вся озу постоянно занята + своп 3-5 гб
Artem_K
Member

Повідомлення

8 Гб у базі таке собі рішення. Це збільшувати навантаження на ssd, який у ейрах розпаяно на платі. У 21-22 роках багато було про неадекватну виработку ресурсу дисків на ейрах М1.
Nick_888
Junior

Повідомлення

bclogin: 04.03.2024 23:45
Павло: 04.03.2024 18:13Тобто інженери думали як збільшити частоту і не перегріти при цьому кристал… Но для тесту її потрібно знизити… Ви геній! Надіюсь ви свій проц понизили у частоті до 1герца а то не гоже за рахунок частоти набирати продуктивність (картинка клоуна)
Порівнювати М3 з застарілими мобільними процессорами Intel зразку 2020 року - це дно. Але тестів з новими Intel Core Ultra не буде, бо тоді "емейзінг" опиниться під загрозою)
Ну так а навіщо порівнювати, якщо Інтел все одно зливає? МетеорФлоп виявився навіть регресією порівняно з 13-им поколінням. По IPC ядра Епла взагалі на світлові роки попереду лол. Зображення
bclogin
Junior

Повідомлення

Nick_888, Core Ultra 9 де?)
Порівнювати IPC х86-процесорів з IPC ARM (Advanced RISC Machines) це відверта дурня окремий різновид збочень)
Melki
Member

Повідомлення

Шо мені робить: 04.03.2024 18:07Короче, начитался я много об этой магической macos и крутейших айфонах. Попробовав и то и другое понял, что винда и ведроид в разы удобнее, продуманнее и функциональнее. А у Apple просто отличные маркетологи. Наверное владеют каким-то гипнозом. Так внушить массам, чтобы они ещё и очереди занимали с вечера под магазином, это реально волшебство.
бОльшая часть под магазинами там для перепродажи

а что касается фанатов, то там просто другая логика пользования, дикая нам, но там и люди мыслят иначе, просто какие-то не такие...

Отправлено спустя 1 минуту 55 секунд:
Podyrio: 04.03.2024 19:48А ще 256 гіг пам`яті, це взалі щось з 2009 року
так облако же

Отправлено спустя 51 секунду:
CrypteX: 04.03.2024 23:02тут в 13" версии тоже оставили гениальное решение что охлаждения нету активного?
в этом и суть этого безшумного устройства не требующего обслуживания
Відповісти