Вийшли огляди процесорів AMD Ryzen 8000G із потужною вбудованою графікою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Тю чим 8600g не вгодив. 5700g обходить і ціна помірна. Як на мене оптимальний варіант в своїй ніші.
А якщо ще можна буже розкочегарить пам'ть і igp.... :beer:
Ghody
Member

Повідомлення

laoczu: 29.01.2024 18:09 А що таке епік з 8ма каналами? Бо я думав переходити на ам5 просто
это как зионы с али которым 10 лет, только эпик через 10 лет. когда-нибудь будет прикольно купить, но столько ядер и каналов в домашнем компе точно не потребуется. в те времена уже или арм, или риск процы будут самыми ходовыми, или вообще неизвестно что
EkselentE
Member

Повідомлення

Capz: 29.01.2024 19:02 Даже встройка 8700G с хорошей памятью DDR5-7200 ощутимо так позади RX6400/GTX1650. :-/
Выше кидали скрин с TechSpot, где по цене 8700G берется Core i3-12100F+RX6600
Все решает цена. Пока что не в сторону новинок. :-/
KimRomik
Member

Повідомлення

fixed
а загалом за ціну цього процесора простіше вже взяти Ryzen 5600 + RX 6500 XT

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
1234waltz: 29.01.2024 17:29 - нахіба це взагалі потрібно тоді?
щоб мучились лоу графікою і лоу фпс

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
IvanCh: 29.01.2024 17:49що вам заважає купити затичку чи навіть бу затичку за 20-30 ує ?
таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовку :lol:
Smok
Member

Повідомлення

KimRomik: 29.01.2024 20:30
IvanCh: 29.01.2024 17:49що вам заважає купити затичку чи навіть бу затичку за 20-30 ує ?
таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовку :lol:
так і є, комусь хочеться маленький пк, а комусь низьке споживання, бо он лякають підвищенням цін на електрику аж до 6 грн
іншим важлива ціна, та потужність
coffeeman
Member

Повідомлення

Можна зібрати компактну систему без відеокарти та грати в ігри 3-4 літньої давнини. Цільова аудиторія - ретрогеймери, але не думаю що серед подібних систем цей процесор буде конкурентним.
Melofon
Member

Повідомлення

ДядяСаша: 29.01.2024 19:04 Тю чим 8600g не вгодив. 5700g обходить і ціна помірна. Як на мене оптимальний варіант в своїй ніші.
А якщо ще можна буже розкочегарить пам'ть і igp.... :beer:
Посмотрите обзоры сылки на которые есть в новости там есть тесты с памятью 7200, не такой уж и большой буст там, у 5700g буст от памяти был ещё больше если сравнивать 3200 и 4000+, а чем он не устроил так это тем что у него 20 линий pci-e 4.0 и только 8 из которых идут на дискретную видяху что конечно очень так себе, 8700g можно брать только в случае когда вообще не будет никакой дискретной видеокарты в маленький мультимедиа пк, в остальных случаях есть 7000-я серия встройки которой хватит чтоб посидеть без видяхи какое-то время.
DaKaR
Member

Повідомлення

coffeeman: 29.01.2024 21:20в ігри 3-4 літньої давнини.
в Киберпанк? :lol:
Earanak
Member

Повідомлення

Все эти APU выглядят как помойка которую хочется обойти и не смотреть на нее ))
Но конечно уверен офисным работягам и ударникам труда зайдет по кайфу :up:
Надеюсь не токсично звучит. Не хотел никого обидеть. Для меня это непонятный и стрёмный сегмент.

Отправлено спустя 25 минут 21 секунду:
По старым APU на AM4 помню что там крутой IMC(КП) был и там можно было фигачить 4400+ Mhz на ОЗУ повышая ПСП нехило.
Если у 8000 APU можно будет жать 120гб ПСП для iGPU было бы интересно посмотреть. Ну так, чисто одним глазком.
Nehrk
Member

Повідомлення

Как-то мало. Ну и че они не суют каких-то 48-64-128 гпу и память в проц сразу, как эппл? :-/
Было бы интересно собрать мелкую печку
unique-neon
Member

Повідомлення

Зважаючи, що інтеграшка там нічого доброго не показує навіть в FHD, щось навіть не знаю чим 8700g в збірках без дискретки був би кращий за 7700 без х при його ціні.
Valera1976
Junior

Повідомлення

На 100$ впаде - вийде шикарний проц для microITX. Під телік або на роботі під моник. І щось легке дітям і не тільки, побавитись і погуглити, ютубчик, кінчик. Не жере не гріється і в очі не кидається. Перевірено на подібному 5700G з Asrock DeskMini X300 Series. Класна штука. Правда, треба почекати на мб microITX.
KimRomik
Member

Повідомлення

coffeeman: 29.01.2024 21:20 Можна зібрати компактну систему без відеокарти та грати в ігри 3-4 літньої давнини. Цільова аудиторія - ретрогеймери, але не думаю що серед подібних систем цей процесор буде конкурентним.
згадав СoD4 MW, в яку досі хочеться повертатись
але тут знову ж згадав, що старі ігри на нових платформах можуть не завестись, бо в них буде відсутня підтримка починаючи від Win 7, драйверів і закінчуючи DX9... :weep:

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Smok: 29.01.2024 20:55
KimRomik: 29.01.2024 20:30 таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовку :lol:
так і є, комусь хочеться маленький пк, а комусь низьке споживання, бо он лякають підвищенням цін на електрику аж до 6 грн
іншим важлива ціна, та потужність
в MSI Afterburner без проблем можна керувати енергоспоживанням твоєї відеокарти
так я свою GTX 1660 Super обмежив до приблизно 75-80 вт
Alexey1977
Member

Повідомлення

китайцы разогнали встройку до частоты 3.4Ghz и ОЗУ до DDR5-8400 на 8700G получили очень неплохой буст по графике
https://www.bilibili.com/video/BV1GN4y1n78w/
Earanak
Member

Повідомлення

KimRomik
OFFTOP
Под CoD4 есть Yitch3.CFG (можно нагуглить), пойдет даже на ATI 9600 Pro. На Win11, 13900K и 4090 - работает. Сервера можно на трекерах поискать тип такого - https://www.gametracker.com/search/cod4/ Ну там еще есть CoD4X патчи под популярные паблик сервера. И там даже кто то делал Мастер-Сервер под этот патч что бы можно было прям через игру искать сервера (как в оригинале было на Активижен Мастер-Серверах). И еще там можно архивы игры перепаковывать прям WinRaR-ом (буквально уменьшать сжатие, уменьшать вес игры), менять DDS текстуры. И это сервера не палят, ну по крайней мере в 2007-2009 не палили на ранних PAM/PRO-модах. В общем думаю кто захочет поиграть - поиграет. Я как то себе делал отдельный клиент CoD4 когда играл в сборной Украины на ESL :gigi: В те времена колда годно настраивалась, впрочем и FPS тогда был слишком уж важным. Ведь он увеличивал длину прыжка, темп стрельбы, частоту издаваемых звуков, урон от падения. На турнирах запрещали 333FPS, только 250FPS :gigi: Сейчас небось на любом мусоре, даже на 8000 APU по идее должно быть 250FPS на Yitch3.CFG для ноутбуков это вообще мастхэв конфиг :up:
1234waltz
Member

Повідомлення

KimRomik: 30.01.2024 00:38 але тут знову ж згадав, що старі ігри на нових платформах можуть не завестись, бо в них буде відсутня підтримка починаючи від Win 7, драйверів і закінчуючи DX9... :weep:
Є варік - Steam+Proton на Linux.
Edelveys
Member

Повідомлення

Геральт: 29.01.2024 18:59
Tyler: 29.01.2024 18:19 в два рази більший фпс ніж в 5700G
Ага, цілих 20кадрів, замість 14. Інтегроване відео як не вміло в ігри, так і не вміє. Під вузькі задачі може й ок, але не для норм. забавок.
Ви помиляетесь, я он на роботі на
Intel(R) Pentium(R) Gold G5420 (сам був в шоці)
ВОТ інколи запускаю. так що ігри запускаються і навіть працюють.
Геральт
Member

Повідомлення

Edelveys
Мова про нормальні ігри. ВоТ то не гра ;)
TepH
Member

Повідомлення

Valera1976: 30.01.2024 00:18 На 100$ впаде - вийде шикарний проц для microITX. Під телік або на роботі під моник. І щось легке дітям і не тільки, побавитись і погуглити, ютубчик, кінчик. Не жере не гріється і в очі не кидається. Перевірено на подібному 5700G з Asrock DeskMini X300 Series. Класна штука. Правда, треба почекати на мб microITX.
В тому то і проблема, що під телевізор або монітор вже є 7840HS. На ринку давно є купа міні систем на ньому. Він займе набагато менше місця, менше споживає (при фактично тій самій продуктивності) і відкритий кристал легше охолодити. Єдина перевага 8000G - можливість майбутнього апгрейду, але для цього конкретного кейсу, не знаю наскільки це потрібно. Для мене, наприклад, розмір мав набагато більше значення, ніж можливість апгрейду.
Я тільки за розширення вибору для користувачів. 8000G - це позитивний реліз, але як відмітили люди вище, дуже не однозначний по цілому ряду причин. Молодші моделі, які в дешевих ноутбуках ще мають право на життя, в десктопі взагалі одне розчарування.
Dremjke
Member

Повідомлення

FSR и Fidelityfx дают возможность играть в игрушки на этих APU с адекватным fps. Ирушки с возрастом, эмуляторы и прочий софт + всё это на microATX + компактный корпус при минимальном (относительно, конечно) энергопотреблении и отсутствии какой-либо необходимости охлаждать чем-то серьёзнее, чем низкопрофильным куском аллюминия с пропеллером. А если еще учесть тот факт, как эти видеоядра любят в хорошем смысле высокочастотную память... А тут тебе и DDR5 контроллер и частоты хорошие. Универсальный компактный ПК получится, но как всегда, на сцену оверов выходит местная "элита" и начинают свои магнум опусы... Отдельно повеселило сравнение с RX6400 и GTX 1650, это что-то с чем-то :gigi:
Відповісти