Монітор ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP підтримує два режими роботи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Varvar
Member

Повідомлення

Kashtan
Ви займаєтесь маніпуляцією і видаєте бажане за дійсне. QD-OLED повноцінний OLED. Хто/що такий оригінал? Це технологія, і її кінцева реалізація. Де прописані стандарти, по яким визначається повноцінність оледу?
Я з таким самим успіхом можу сказати, що відеокарти АМД - неповноцінні, емуляція.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 13.01.2024 15:51В важких сінглах, де фпс нижче 90-80 в мене з фрісинком з'являється овершут
VA или IPS?
Асеры страдали такой бякой и дешман самсунги.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

everme: 13.01.2024 15:57
Enjthesilence: 13.01.2024 15:51

Кажу конкретно за свій монітор. В онлайн іграх де фпс за 240 він просто не працює (для максимальної плавності до нього ще бажано вмикати всинк) В важких сінглах, де фпс нижче 90-80 в мене з фрісинком з'являється овершут, тож я його юзаю лише де бачу тіринг, а це рідко трапляється. Знову ж таки, в шутерах відчуваю "в'язкість" з фрісінком.
Фигово, у меня нема овершута, в синглах я обычно делаю кап в 100 фпс, фриниск включен по дефолту, даже не думал выключать, чтоб тестить без него. Где-то видел обзор какого-то асера с проблемой овершута, всегда думал это редкая проблема редких мониторов. А всинк садит фпс?
В мене як раз асер) Там проблема, що коли фрісінк вмикаєш, локається в налаштуваннях овердрайв на високих значеннях, тут і з'являється овершут. Ні, всінк не впливає на фпс, але додає трохи латенсі, знову ж таки в сінглах, якщо не шутер я вмикаю фрісінк + всінк чи лок для максимальної плавності, але тут від гри залежить, ну а в онлайн іграх де фпс вищий за гц монітора фрісінк зайвий як на мене, там я не локаю фпс.

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Vpupkin: 13.01.2024 16:02
Enjthesilence: 13.01.2024 15:51В важких сінглах, де фпс нижче 90-80 в мене з фрісинком з'являється овершут
VA или IPS?
Асеры страдали такой бякой и дешман самсунги.
IPS Acer :laugh: тут скоріше трабл з овердрайвом, та його налаштуванням для фрісінку.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Varvar
Можно долго рассуждать про полноценность оледов, но по факту у QD-OLED только синий субпиксель светит оледом, а для красного и зеленого олед выступает лишь как источник энергии для свечения квантовых точек и мы этих оледов не видим. Можно сделать ЖК монитор с подсветкой на оледах и назвать его полноценным оледом, но нам то что с этого.

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Enjthesilence: 13.01.2024 16:05IPS Acer тут скоріше трабл з овердрайвом, та його налаштуванням для фрісінку.
Гении из асер заблокировали настройку овердрайва при активном VRR за что им позор и стыд, я в своё время купил асеровский предатор с такой проблемой, вернул на второй день и к асерам больше не притрагиваюсь.
Scoffer
Member

Повідомлення

Vpupkin: 13.01.2024 16:09Можно сделать ЖК монитор с подсветкой на оледах и назвать его полноценным оледом, но нам то что с этого.
А от це було б неймовірно круто насправді. Під кожен піксель IPS підкласти білий олед.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.01.2024 16:23А от це було б неймовірно круто насправді. Під кожен піксель IPS підкласти білий олед.
Будет очень низкая яркость.
И что делать с белым цветом?
Scoffer
Member

Повідомлення

Vpupkin
З чого б? Вже багато років в усіх IPS біле світлодіодне підсвічування, тільки по периметру матриці. Підпіксельне дозволить радикально знизити нерівномірність і підвищити контрастність. Всі інші параметри залишаться як в IPS.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Scoffer
У оледов квота на яркость, выше упомянутый PG27AQDM может только в 270нит по всему экрану, а после прохождения через ЖК матрицу останется ещё меньше.
+ могут быть проблемы с углом обзора и ещё куча всяких особенностей, может что-то подобное и выйдет в свет, но зачем если можно сразу обычный олед сделать.
Varvar
Member

Повідомлення

Vpupkin: 13.01.2024 16:09Можно долго рассуждать про полноценность оледов, но по факту у QD-OLED только синий субпиксель светит оледом, а для красного и зеленого олед выступает лишь как источник энергии для свечения квантовых точек и мы этих оледов не видим
І що? Чим це вказує на "неповноцінність"? Це просто кінцева реалізація технології. Зараз ще почнеться тру/не тру ОЛЕД.
Scoffer
Member

Повідомлення

Vpupkin
У мене на 300-нітному моніторі яскравість рівно 50%, і більше явно не треба.
Vpupkin: 13.01.2024 16:40зачем если можно сразу обычный олед сделать
Коли в звичайному оледі сабпікселі почнуть рівномірно вигорати на статичному зображенні, отоді і нізачим буде. Але поки що це не так.
Ми ж про монітор, а не телек, тут статика статикою поганяє.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Scoffer
LG c2 по 2 с лишним года в качестве мониторов работают и пока у всех ни следа выгорания.
Rhizone
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.01.2024 16:23А от це було б неймовірно круто насправді. Під кожен піксель IPS підкласти білий олед.
В цьому напрямі розвивається mini-LED. Звісно, не під кожен піксель, але кількість світлодіодів постійно зростає :)
-falconer-
Member

Повідомлення

Kashtan: 13.01.2024 15:05
Varvar: 13.01.2024 14:53 Kashtan
QLED!=QD-OLED.
К'ю лед - не рівня олед, це звичайний лсд, просто на вершині еволюції і не більше.
Так він же ж і написав, що не рівня. Знак != означає - не дорівнює.
zaqik
Member

Повідомлення

что такое овершут??? :weep:
unique-neon
Member

Повідомлення

rizakrko: 13.01.2024 14:28Чекаю на цьогорічні 4к 32 дюйми оледи щоб замінити свій Dell U3219Q. А то все тільки якісь широкоформатні оледи тільки виходили.
Теж чекав. Дивився огляди qd-oled від hardware unboxed і різних оледів від rtings. В обидвох випадках присутнє вигорання, нехай не сильне, але і монітори майже не використовувались для офісної роботи, більше для мультимедіа. Тому ці технології все іще не готові до десктопа, хіба лише ігри/кіно на ньому відтворювати.
спойлер

l-m
Member

Повідомлення

zaqik: 13.01.2024 23:34 что такое овершут??? :weep:
Артефакт зображення від овердрайву
Enjthesilence
Member

Повідомлення

zaqik: 13.01.2024 23:34 что такое овершут??? :weep:
Вкладення
322.png
Kashtan
Member

Повідомлення

-falconer-: 13.01.2024 17:42
Kashtan: 13.01.2024 15:05

К'ю лед - не рівня олед, це звичайний лсд, просто на вершині еволюції і не більше.
Так він же ж і написав, що не рівня. Знак != означає - не дорівнює.
Дякую за лікбез. В мої часи знак "не дорівнює" в загальному значенні був лише один - «≠».
Знаки із тотожнім значенням використовувались лише у спеціалізованих мовах програмування на кшталт згаданого вище «!=» і «<>» .
Звісно я вирішив що співрозмовник помилився. Ми ж не код набираємо.
everme
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.01.2024 16:45 Vpupkin
У мене на 300-нітному моніторі яскравість рівно 50%, і більше явно не треба.
Vpupkin: 13.01.2024 16:40зачем если можно сразу обычный олед сделать
Коли в звичайному оледі сабпікселі почнуть рівномірно вигорати на статичному зображенні, отоді і нізачим буде. Але поки що це не так.
Ми ж про монітор, а не телек, тут статика статикою поганяє.
LG 32GP850 яркость 6. Если открыть окна, то ставлю 20 :rotate:
Kashtan
Member

Повідомлення

Varvar: 13.01.2024 16:01 Kashtan
Ви займаєтесь маніпуляцією і видаєте бажане за дійсне. QD-OLED повноцінний OLED. Хто/що такий оригінал? Це технологія, і її кінцева реалізація. Де прописані стандарти, по яким визначається повноцінність оледу?
Я з таким самим успіхом можу сказати, що відеокарти АМД - неповноцінні, емуляція.
В усіх нормальних оглядах відрізняють справжній олед від к'ю-олед, але вам потрібні ще якісь докази що це різні речі?
Ви в курсі як формується червоний та зелений у к'ю-олед?
А яка мета моєї маніпуляції по вашому?
Відповісти