Новий патч покращив продуктивність відеокарт Nvidia у Starfield

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
washburn_t15
Member

Повідомлення

Вот как выйдет - так и поиграем.
unique-neon
Member

Повідомлення

Павло: 13.11.2023 14:37Тобто я взяв вирізку із висновку... І ви мені пишете дивитись, що у висновку?! Це такий тролінг!?
Ніякого тролінгу. Ви відірвали висновок від контестку статті. Краще пояснити ніж vmsolver навіть не знаю як. Образно кажучи це технічна стаття про кораблі, а ви там розгледіли романтичну морську подорож.

І навіть висновок прочитали так, як хотіли ви, а не те що там написано.
Павло
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.11.2023 14:50
Павло: 13.11.2023 14:37Тобто я взяв вирізку із висновку... І ви мені пишете дивитись, що у висновку?! Це такий тролінг!?
Ніякого тролінгу. Ви відірвали висновок від контестку статті. Краще пояснити ніж vmsolver навіть не знаю як. Образно кажучи це технічна стаття про кораблі, а ви там розгледіли романтичну морську подорож.

І навіть висновок прочитали так, як хотіли ви, а не те що там написано.
А я думав висновки пишуть на основі тої інформації, що є у статті :spy:
Добре у мене справи а з таким я сперечатись не маю бажання! Удачі!
unique-neon
Member

Повідомлення

Павло: 13.11.2023 15:06А я думав висновки пишуть на основі тої інформації, що є у статті
Так воно і є, читайте всю статтю. Чого ви ображаєтесь
vmsolver
Member

Повідомлення

Так.. Прежде всего, я отреагировал на пост n1kolayS и его справедливой иронии по поводу вывода из статьи, я лишь объяснил, что они сами написали про проблему. Но! В своём выводе они сделали акцент на другом, наоборот, они запрятали этот (правильный) факт, делая вывод, что там в коде "всё вроде бы нормально", "ничего не правильного в коде нет", оно как-то само плохо на Нвидия работает, мол "архитектура у Нвидия такая".

Но нет, из самой статьи и их прямых слов о высоких требованиях к объему регистрового файла напрямую вытекает то что я написал в предыдущем моём посте, что это сделано специально и отсутствие DLSS на старте идеально дополняет эту пакость.
Vpupkin
Member

Повідомлення

10 лет делали игру и ещё 10 лет будут доделывать.
unique-neon
Member

Повідомлення

vmsolver: 13.11.2023 15:21Но! В своём выводе они сделали акцент на другом, наоборот, они запрятали этот (правильный) факт, делая вывод, что там в коде "всё вроде бы нормально", "ничего не правильного в коде нет", оно как-то само плохо на Нвидия работает, мол "архитектура у Нвидия такая".
В висновку там про код старфілда не пишеться. Старфілд там як полігон для двох архітектур AMD i NV.
However, there’s really nothing wrong with Nvidia’s performance in this game, as some comments around the internet might suggest.
Тут не зі старфілдом нічого поганого, а в архітекутри нвідії нічого поганого. В тому ж висновку йдеться про те, що за рахунок компромісів, включачи регістровий файл, вона зекономила тразисторний бюджет та накидала більше обчислювальних блоків, і виграє за рахунок цього (зокрема у старфілді, де опинилась по цьому пункту у невигідних умовах).
fractal
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.11.2023 13:00
fractal: 13.11.2023 12:39Навіщо було так тупо …здіти.
Перш ніж накидувати, є сенс ту статтю прочитати, щоб зрозуміти про що іде мова
я вижу человека, который зарегистрирован недавно и как бы доверия к вашим словами ну сами понимаете, а я тут 12 лет и поверьте, разбираюсь в том, что там написано, а написан там чес хреновый. Да и время дороже спора на форуме, я если хочу выразить мысль - делаю это, то, что с ней не согласны это дело тех, кто не согласен.
Востаннє редагувалось 13.11.2023 17:29 користувачем fractal, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

fractal
12 років - це не аргумент
читати англійською я вмію довше, ніж ви тут на форумі зареєстровані, там написано, те що я писав в коментах вище

немає ніякого змісту писати в одному реченні писати саме про код старфілда, коли решта статті порівнює перфоменс нв та амд, та ще й на ресусрі про інтегральні схеми

то не огляд старфілду
Востаннє редагувалось 13.11.2023 17:57 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
fractal
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.11.2023 17:29 fractal
12 років - це не аргумент
читати англійською я вмію довше, ніж ви тут на форумі зареєстровані, там написано, те що я писав в коментах вище

немає ніякого змісту писати в одному реченні писати скаме про код старфілда, коли решта статті порівнює перфоменс нв та амд, та ще й на ресусрі про інтегральні схеми
Это для меня очень важно, продолжайте, интересно послушать о ваших навыках еще в чем-либо.
unique-neon
Member

Повідомлення

fractal: 13.11.2023 17:30Это для меня очень важно, продолжайте, интересно послушать о ваших навыках еще в чем-либо.
навзаєм
kalakawa
Member

Повідомлення

fractal: 13.11.2023 17:23я вижу человека, который зарегистрирован недавно и как бы доверия к вашим словами ну сами понимаете, а я тут 12 лет
це якийсь такий дитячий аргумент, що мені аж соромно стало що я його прочитав
спойлер
але старфілд все ще дно, а амд поступили некрасиво
хоча якщо такий крок змусив частну гравців передумати купувати гру, то може воно й на краще
vmsolver
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.11.2023 16:10 В висновку там про код старфілда не пишеться. Старфілд там як полігон для двох архітектур AMD i NV.
Тестируется код старфилда на разных архитектурах, профилировщик указал на недостаточность регистрового файла у карт Nvidia, следовательно код организован так, что регистрового файла недостаточно, значит надо разрабам сесть и подумать как им разбить вычисления так, чтобы одновременно не надо было так много переменных.
Если потоку надо много переменных то их, потоков, нельзя запустить одновременно много, а запускать много параллельных потоков это основа и суть GPU вообще, поэтому упор в объем регистрового файла это и есть причина низкой производительности.
unique-neon: 13.11.2023 16:10
However, there’s really nothing wrong with Nvidia’s performance in this game, as some comments around the internet might suggest.
Тут не зі старфілдом нічого поганого, а в архітекутри нвідії нічого поганого. В тому ж висновку йдеться про те, що за рахунок компромісів, включачи регістровий файл, вона зекономила тразисторний бюджет та накидала більше обчислювальних блоків, і виграє за рахунок цього (зокрема у старфілді, де опинилась по цьому пункту у невигідних умовах).
Ахах. Программу написали так, что она неэффективно использует железо Nvidia, надо переписать часть кода, что по всей видимости и сделали, получив +25% производительности на ровном месте. Точно со старфилдом ничего плохого? Ну и суть разделения software от hardware прямо на это намекает - программу проще поменять чем железо, значит оптимизировать надо Старфилд, а не лечить всех, что у Nvidia архитектура какая-то не такая.

Вот поэтому и ирония по выводам в статье. Вывод выглядит "технически слепым", если не сказать прямо заказным в пользу АМД.
unique-neon
Member

Повідомлення

vmsolver: 13.11.2023 18:14Тестируется код старфилда на разных архитектурах, профилировщик указал на недостаточность регистрового файла у карт Nvidia, следовательно код организован так, что регистрового файла недостаточно, значит надо разрабам сесть и подумать как им разбить вычисления так, чтобы одновременно не надо было так много переменных.
Если потоку надо много переменных то их, потоков, нельзя запустить одновременно много, а запускать много параллельных потоков это основа и суть GPU вообще, поэтому упор в объем регистрового файла это и есть причина низкой производительности.
Не сперечаюсь
vmsolver: 13.11.2023 18:14Точно со старфилдом ничего плохого?
Там же не сказано, що зі старфілдом нічого поганого. І я також у процитованому реченні цього не казав.

Ви теж це речення читаєте як:
"зі старфілдом нічого поганого"

А написано дослівно:
"Однак, насправді немає нічого поганого зі швидкодією нвідія в цій грі"

В контексті як статті, так і того абзацу, з звідки це речення взято, йдеться порівняння архітектур НВ та АМД. Тобто - нічого поганого з швидкодією нвідіа! Мова не про гру і якість чи не якість її коду! Там про те як карти з ним справляються.

Отправлено спустя 9 минут 9 секунд:
Власне та стаття з цією новиною взагалі ніяк не пов'язана. У новині про тещо гру оптимізували під нвідіа в новому патчі. А та стаття про залізо у відриві від оптимізації, там розбирається чому у старфілді вийшло як вийшло.
vmsolver
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.11.2023 18:32Власне та стаття з цією новиною взагалі ніяк не пов'язана. У новині про тещо гру оптимізували під нвідіа в новому патчі. А та стаття про залізо у відриві від оптимізації, там розбирається чому у старфілді вийшло як вийшло.
Речь именно про код игры, плохая утилизация это плохая оптимизация, это нельзя назвать "ничего плохого". Ну да, ничего плохого, просто АМД быстрее, хотят там сказать.

Так, присоединяюсь к другим людям, которые занялись своими делами.
Киреев Всеволод
Member

Повідомлення

:super: спасибо, Тод! Играй в это сам, Тод! :super:
VovaII
Member

Повідомлення

А коли ж викладуть у Стім?
Відповісти