MSI пропонує тимчасове вирішення проблеми «синього екрану» на системах із платами LGA1700

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Roman_Haleta
Member

Повідомлення

АМД-бої, не вкурили суті, хоча то воно як завжди, не дивно. MSI для своїх бракованих материнок і пропонують.
2-й рік з 12600KF, з розговном на Asus - жодних проблем, все чудово.
Timedemo
Member

Повідомлення

coffeeman: 25.08.2023 17:19
MetalistForever: 25.08.2023 14:49 Мелкомягкие конечно нехорошие люди, но Linux подобные системы на PC - это отдельный вид садомазахизма
Нормальна заява. Але що поробиш - люди травмовані віндою крім страждань нічого не знають.
А є вибір? Наприклад для 3д максу?
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

ViPo: 25.08.2023 16:22
mariniack: 25.08.2023 14:38 нууу Майкі деграданти))) тому я слиняв з їх гівно продукта на лінукс і не збираюсь без надібності повертатись
Ну так, обісралась MSI, а дегенерати майки, логічно.

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
nazar-pc: 25.08.2023 15:29 Для розробки я би сказав що саме Windows це для любителів постраждати, вони WSL прикрутили не просто так, але все одно в Linux все в рази простіше.
Для розробки чого? Бо я тут розробкою в Altium Designer займаюсь і ваш лінух мені для цього і раком не вперся.
Софта.
Джава і всі мови на JDK, С/++ через компілятор, про Ruby взагалі мовчу.
На вінді є сенс сидіти тільки через C# і якусь специфіку.
manbearboar
Member

Повідомлення

Donate: 25.08.2023 14:59Наверное будет даже плюс, так как через менеджер пакетов вообще никаких проблем держать всю систему в актуальном состоянии. Игры хорошо через протон уже играются давно.
Игры играми, а вы запустите банальный Notion и аппаратное ускорение ютуба не в файрфоксе.
mt53de6
Junior

Повідомлення

MetalistForever: 25.08.2023 14:49
mariniack: 25.08.2023 14:38 Пропоную обговорити MSI пропонує тимчасове вирішення проблеми «синього екрану» на системах із платами LGA1700
нууу Майкі деграданти))) тому я слиняв з їх гівно продукта на лінукс і не збираюсь без надібності повертатись
Мелкомягкие конечно нехорошие люди, но Linux подобные системы на PC - это отдельный вид садомазахизма
Использую линукс уже 11 лет на постоянной основе и могу заявить обратное, что сидеть на винде садомазохизм.

Отправлено спустя 7 минут 33 секунды:
manbearboar: 25.08.2023 22:42
Donate: 25.08.2023 14:59Наверное будет даже плюс, так как через менеджер пакетов вообще никаких проблем держать всю систему в актуальном состоянии. Игры хорошо через протон уже играются давно.
Игры играми, а вы запустите банальный Notion и аппаратное ускорение ютуба не в файрфоксе.
Легко, хромиум с 110 версии заводится из коробки, даже если нет, дело 5 минут почитать мануалы. Зачем ноушен отдельным приложением когда можно веб версией пользоваться? Да и ваще, есть куча бесплатных ему альтернатив для личного использования

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
Timedemo: 25.08.2023 20:47
coffeeman: 25.08.2023 17:19
Нормальна заява. Але що поробиш - люди травмовані віндою крім страждань нічого не знають.
А є вибір? Наприклад для 3д максу?
Блендер?

Отправлено спустя 7 минут 7 секунд:
ViPo: 25.08.2023 16:22
mariniack: 25.08.2023 14:38 нууу Майкі деграданти))) тому я слиняв з їх гівно продукта на лінукс і не збираюсь без надібності повертатись
Ну так, обісралась MSI, а дегенерати майки, логічно.

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
nazar-pc: 25.08.2023 15:29 Для розробки я би сказав що саме Windows це для любителів постраждати, вони WSL прикрутили не просто так, але все одно в Linux все в рази простіше.
Для розробки чого? Бо я тут розробкою в Altium Designer займаюсь і ваш лінух мені для цього і раком не вперся.
Наверное имелось разработки ПО в большинстве случаях
TerryCone
Member

Повідомлення

В Лінуксі це взагалі нормальна ситуація, коли після оновлення щось злітає, ламається, не робить, бо в черговому оновленні залежності поламалися, щось там "застаріло" та видалилося, а більш новому пакету потрібна та версія іншого пакету, яка видалилася при оновленні, ну і далі вже сидиш і шукаєш, на якому репозиторії воно є, перемикаєш джерело оновлення потрібного пакету на інший репозиторій, і потім все нарешті працює. Або ні :gigi: Колись так після оновлення Libre Office зламався, що місяці через три полагодили)) Хоча такі веселощі зазвичай бувають у Rolling дистрибутивах :laugh: У звичайних - оновлення рідші, тому таких проблем менше.
Про геймінг в Лінуксі - взагалі весело: так, звичайно, зараз все набагато простіше, і взагалі не порівняти з тим, що було хочаб років 5 тому, але це ще велике але... Не все там ще гладко, і справа не тількі в нижчій продуктивності ніж на Вінді (а інколи на Лінуксі буває навіть швидше, особливо якщо це нативні порти під Лінукс).
А от якщо там шось недайбох зламалося на Вінді - то вже ціла новинааа.... :lol:
Насправді проблеми бувають на будь-яких системах та на будь-якому залізяччі. На АМ5, наприклад, досі є проблема довгого POSTу...
Lorichic
Member

Повідомлення

TerryCone: 26.08.2023 08:57 На АМ5, наприклад, досі є проблема довгого POSTу
memory context restore-enabled и PowerDown-enabled, инициализация 8.6 сек, загрузка 14 секунд до рабочего стола, это долго? с новой агесой обещают возможность отключать PowerDown с включённым memory context restore
спойлер
10.png
Отправлено спустя 4 минуты 4 секунды:
А интел как обычно налажал, винда не та, биос не тот, все вокруг виноваты, надо их обходить стороной, им вафельницы делать а не процессоры
mt53de6
Junior

Повідомлення

TerryCone В линуксе после неудачного обновления можно сделать откат через загрузочное меню если у тебя фс позволяющая делать снапшоты, типа бтрфс и это настроено при обновлениях, дистры этого из коробки до сих пор вроде не предлагают. Винда насколько я знаю этого не умеет, только резервные копии, создании которых надо ещё ждать. Большинство программ можно установить в виде флетпака и не знать проблем с зависимостями.
NiTr0
Member

Повідомлення

TerryCone: 26.08.2023 08:57 В Лінуксі це взагалі нормальна ситуація, коли після оновлення щось злітає, ламається, не робить
есть решение - не сидеть на rolling-release дистрибутивах например. тогда ничего не будет ломаться нигде, и даже переход на более свежий релиз пройдет мягко и шелковисто, как минимум в рамках установленных из репо пакетов.

ну а главное - установка обновлений длится минуты, а не часы...
Timedemo
Member

Повідомлення

mt53de6: 26.08.2023 00:28 Блендер?
я не привык сцать против ветра, зачем мне линукс и блендер, если есть винда и 3д макс, где все прекрасно пашет, и тысячи разработчиков оптимизируют именно эту связку.
линукс это удел проф среды разработки, и тех у кого ума не хватает пользоваться нормальной виндой.

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
TerryCone: 26.08.2023 08:57 Насправді проблеми бувають на будь-яких системах та на будь-якому залізяччі. На АМ5, наприклад, досі є проблема довгого POSTу...
14 секунд до винды. от кнопки включения
TerryCone
Member

Повідомлення

Lorichic
Пробував, але саме на моєму залізі воно з цією опцією або взагалі не стартує, або якщо стартує, то потім намертво зависає прямо на робочому столі.

Отправлено спустя 6 минут 36 секунд:
NiTr0
Так, згоден, просто я Лінукс юзаю не часто і в мене він чисто поковирятися та повивчати, що там і як) Ще веселіше було, коли ставив Лінукс на ноут, в якому була відяха nVidia+ CPU Intel)) Не знаю, як зараз, а тоді доводилося юзати усіляки "милиці" типу Bumblebee, і дрова на відяху не завжди вдалося установити так, щоб потім чорного екрану не зловити при старті системи)) Ну і читати всіляких форумів взагалі доводилося дуже багато. Але все це дуже цікаво, насправді, коли є багато вільного часу, довбешся, щоб воно запрацювало, і воно таки запрацювало. Зараз, нажаль, часу зовсім нема. Але й Лінукс вже набагато дружелюбнішим став.
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

xandess: 25.08.2023 17:59 До речі, купував не так давно зовнішній ссд (саташний), швидкість приблизно 300мб/сек була, вчора скидав файли, швидкість 35. Впала в 10 разів! При чому, забитий менше половини. Чув, що може винною обнова вінди бути
QLC?
VovaVMS
Member

Повідомлення

xandess: 25.08.2023 17:59 До речі, купував не так давно зовнішній ссд (саташний), швидкість приблизно 300мб/сек була, вчора скидав файли, швидкість 35. Впала в 10 разів! При чому, забитий менше половини. Чув, що може винною обнова вінди бути
Без моделі SSD - це гадати на каві... Думаю винен SSD особливо якщо SSD на TLC чи не дай боже QLC .
Маленька хитрощ якій вже десь років 13 - завжди треба робити розділи на диску SSD сумарно на 3-5 відсотків менше розміру місця самого диску.
Тобто потрібно залишити вільне місце на яке ОС ніколи не буде писати, що не являється частиною розділу (диск C: чи інший).
Це буде допомагати внутрішнім функціям SSD по "збиранню сміття" чи інакше кажучи "block wear leveling". Хоча у багатьох сучасних SSD воно ще гірше ніж у Sandforce 1xxx-2xxx.
А взагалі як бачу по QLC - краще залишати взагалі 25%! QLC це скоріш гібрід магнітної стрічки із оптичним диском RW, ніж заміна HDD.
Donate
Member

Повідомлення

VovaVMS: 03.09.2023 16:02 Без моделі SSD - це гадати на каві... Думаю винен SSD особливо якщо SSD на TLC чи не дай боже QLC .
Маленька хитрощ якій вже десь років 13 - завжди треба робити розділи на диску SSD сумарно на 3-5 відсотків менше розміру місця самого диску.
Тобто потрібно залишити вільне місце на яке ОС ніколи не буде писати, що не являється частиною розділу (диск C: чи інший).
Це буде допомагати внутрішнім функціям SSD по "збиранню сміття" чи інакше кажучи "block wear leveling". Хоча у багатьох сучасних SSD воно ще гірше ніж у Sandforce 1xxx-2xxx.
А взагалі як бачу по QLC - краще залишати взагалі 25%! QLC це скоріш гібрід магнітної стрічки із оптичним диском RW, ніж заміна HDD.
Немає ніякого сенсу... Треба просто не забивати диск до 100% так як якість программ самообслуговування буде від того скільки вільних блоків у контролера є.

+ якість самої памяті 3D TLC в якомусь дешовому патріоті і якість цієї ж памяті в сегменті вище буде різному. (плюс в дешовому сегменті ноунейм брендів дуже часто є рефарб сумнівної якості)
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

TerryCone: 27.08.2023 01:41 Так, згоден, просто я Лінукс юзаю не часто і в мене він чисто поковирятися та повивчати, що там і як) Ще веселіше було, коли ставив Лінукс на ноут, в якому була відяха nVidia+ CPU Intel)) Не знаю, як зараз, а тоді доводилося юзати усіляки "милиці" типу Bumblebee, і дрова на відяху не завжди вдалося установити так, щоб потім чорного екрану не зловити при старті системи)) Ну і читати всіляких форумів взагалі доводилося дуже багато. Але все це дуже цікаво, насправді, коли є багато вільного часу, довбешся, щоб воно запрацювало, і воно таки запрацювало. Зараз, нажаль, часу зовсім нема. Але й Лінукс вже набагато дружелюбнішим став.
Зараз вже не так цікаво, бо встановив - і все працює із коробки, нічого налаштовувати не треба. У мене Linux Mint на ноуті з nVidia + CPU Intel. Всім раджу.
Відповісти