Огляд та тестування ноутбука ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) на базі процесора Intel Core i7-1355U з інтегрованою графікою Iris Xe Graphics

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
akstare
Member

Повідомлення

Paradox1306: 19.05.2023 13:34
akstare: 19.05.2023 13:28 ну, если так рассуждать - тогда и 95 на проце тоже норм, получается?
самі то хоч зрозуміли про що ви? а то я взагалі не зрозумів до чого тут 95 на процесорі(де взялось 95 якщо при 90 вже тротлить і скидає частоти) коли ви говорили про драм і корпус
90, ошибся.
У ньому, на початку навантаження, частоти P-ядер процесора миттєво сягають майже 3,8 ГГц, а E-ядра утримують близько 2,9 ГГц. Процесор перебуває у 25% тротлінгу близько трьох хвилин, після чого частоти знижуються та стабілізуються на 3,5 ГГц по P-ядрах та 2,6 ГГц по E-ядрах. Температура при цьому утримується в межах 90 градусів.
т.е. макс по частотам - он в принципе не может обеспечить. либо 25%(!!!) тротлинга, либо очень здорово вниз по частотам. вот и возникает вопрос - зачем ставить проц, который не может работать на полную?

Відправлено через 53 секунди:
Scoffer: 19.05.2023 13:36 akstare
Там екран сильно дороже різниці в процах. Немає сенсу. Принципово дешевше він від того не стане.
Ну і плюс зенбуки позиціонуються як топові рішення, і і3 там виглядатиме якось не комільфо :D
т.е. всё же маркетинг. ;-)
Scoffer
Member

Повідомлення

akstare
Звісно маркетинг, але якщо вже на те пішло, то крутити ексельку на 100 мільйонів строк на і7 сильно приємніше ніж на і3. І та прокрутка раз в декілька секунд ноут не перегріє.
Просто це ноут не для важких навантажень, це такий же офісний лаптопчик як і інші, тільки типу елітний і менш туплячий в типово офісних завданнях. А ніяк не щоб на ньому рендер ноду робити.
bes
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.05.2023 13:54 akstare
Звісно маркетинг, але якщо вже на те пішло, то крутити ексельку на 100 мільйонів строк на і7 сильно приємніше ніж на і3. І та прокрутка раз в декілька секунд ноут не перегріє.
Просто це ноут не для важких навантажень, це такий же офісний лаптопчик як і інші, тільки типу елітний і менш туплячий в типово офісних завданнях. А ніяк не щоб на ньому рендер ноду робити.
желаю тебе чтоб ты до конца своих дней крутил ексель на 13 дюймовом мониторе :lol: :laugh:

Отправлено спустя 20 секунд:
я уже покрутил, ну его в баню
akstare
Member

Повідомлення

вам точно +2 е-ядра сделают "сильно приятней"? это же u-серия процов. там отличия i3 от i7 минимальны. а i5 от i7 - вообще микроскоп нужен.

Відправлено через 43 секунди:
bes: 19.05.2023 13:57
желаю тебе чтоб ты до конца своих дней крутил ексель на 13 дюймовом мониторе :lol: :laugh:

Отправлено спустя 20 секунд:
я уже покрутил, ну его в баню
а вы злой и жестокий человек. ;-)
Scoffer
Member

Повідомлення

bes
:facepalm: Док-станцій вже відмінили? Виїхав з офіса - дивишся в 13", повернувся - підрубив хоч всі 130.
У мене робочі ноути вже років так 8 в форматі 13", тільки це не значить що я постійно дивлюсь в 13, а не в 2 по 24.
waryag
Member

Повідомлення

та вбудована технологія Samsung, яка автоматично компенсує вигорання певних кольорових точок шляхом збільшення їх яскравості
І вбиває екран ще швидше?
Nikoliasik_Zeus
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.05.2023 11:17
Nikoliasik_Zeus: 19.05.2023 10:19Зачем батарея, покрывающая больше половины свободного пространства?
За цим
Зображення
Очень верю, что он проработает 11ч. :D
Nikoliasik_Zeus: 19.05.2023 10:19Почему на цп одна теплотрубка?
Скільки має бути теплотрубок на 20 Ват тдп? 8? Чому ти вирішив що саме теплотрубок недостатньо, а не, наприклад, площі радіатора?
я наблюдал в китайских ноутбуках спаренные 2 трубки и вывод на один кулек . Здесь вполне помещается третья.
В моем сценарии браузер,дискорд и телега уже начинают неплохо есть процессорные мощности, и этих 3х вполне хватит нагрузить этот мини i7. А открыть браузер или эксель хватит и целерончика, вот там еще меньше потребление.
bes
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.05.2023 14:02 bes
:facepalm: Док-станцій вже відмінили? Виїхав з офіса - дивишся в 13", повернувся - підрубив хоч всі 130.
У мене робочі ноути вже років так 8 в форматі 13", тільки це не значить що я постійно дивлюсь в 13, а не в 2 по 24.
ну и что ты в них в автономном режиме делаешь когда не возле монитора? фильмы смотришь ? или зрение гробишь работая на них ?
akstare
Member

Повідомлення

bes: 19.05.2023 14:15
Scoffer: 19.05.2023 14:02 bes
ну и что ты в них в автономном режиме делаешь когда не возле монитора? фильмы смотришь ? или зрение гробишь работая на них ?
Використання OLED-технології компенсує глянцеве покриття дисплея внаслідок високої яскравості.
ударение на слово "глянцевый". очень помогает при работе "в полях"
Scoffer
Member

Повідомлення

bes
Роблю все, що треба. Ти так розказав наче альтернативи є. Монітор з собою тягати, чи що?
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.05.2023 13:54 Звісно маркетинг, але якщо вже на те пішло, то крутити ексельку на 100 мільйонів строк на і7 сильно приємніше ніж на і3. І та прокрутка раз в декілька секунд ноут не перегріє.
Excel на 13" - ну удачи
з такими навантаженнями впорається значно дешевша машина

ще раз кажу - типово маркетинговий бук, ті кому потрібно справді "для роботи" - таке не куплять

монітор тягати не треба, але є і нормальні 15" ноути з нормальною збалансованою начинкою та вагою до 2кг
цей ноут придатний лише для того щоб його власник говорив оточуючим - яке в мене брязкальце з яскравим екранчиком, що там всередині, абсолютно не важливо
Востаннє редагувалось 19.05.2023 14:38 користувачем NFS-Racer, всього редагувалось 1 раз.
bes
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.05.2023 14:25 bes
Роблю все, що треба. Ти так розказав наче альтернативи є. Монітор з собою тягати, чи що?
в смысле нету альтернативы ? что в других диагоналях ноутбуки не выпускают ? только 13 дюймов с разрешение 2к от которых просто вытекают глаза если за ним сидеть в том же екселе . Это какие то такие маркетинговые преувеличение что ноутбуки с нормальной диагональю в два три раза больше чем 13 дюймовые которым "нету альтернативы"

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
akstare: 19.05.2023 14:25 ударение на слово "глянцевый". очень помогает при работе "в полях"
глянец не так страшен если экран с нормальным запасом яркости, но опять таки падает автономность
Scoffer
Member

Повідомлення

bes: 19.05.2023 14:36с разрешение 2к
Ще один любитель дивитись в hiDPI без масштабування, звідки ви цю єресь тільки берете :laugh: 2к на 200% дає прекрасні по плавності шрифти.

NFS-Racer
bes
Між 13 і 15 в екрані різниці ніякої, незручно що те, що те. Зручно 24. Між однаково незручно обирається те, що менше і легше тягати. Ніякого балансу в 15" і в близько не водиться. В макбуках, наприклад, такої розмірності взагалі більше немає, а вони таки трішки шарять в ноутах, як на мене.
Hotspur
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2023 13:20Я розумію, що є люди яким потрібен саме ноут, але за ці гроші можна взяти хороший системник з хорошим монітором.
ні. не візьмеш навіть б у :rotate: . десь 150 000 якщо хороший :rotate:
kolio
Member

Повідомлення

ммм. Delete + Backspace + кнопка ВИМК. поруч. Думаю промахів ні в кого не буде.
Hotspur
Member

Повідомлення

kolio: 19.05.2023 15:26Delete + Backspace + кнопка ВИМК. поруч. Думаю промахів ні в кого не буде.
ноутбук для самураїв :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Hotspur: 19.05.2023 15:08
daesz: 19.05.2023 13:20Я розумію, що є люди яким потрібен саме ноут, але за ці гроші можна взяти хороший системник з хорошим монітором.
ні. не візьмеш навіть б у :rotate: . десь 150 000 якщо хороший :rotate:
CPU / 3.300
MB / 4.600 можна зекономити 1к і взяти таку ж б450, або за ті ж гроші б450 рог стрікс
RAM / 3.800
SSD / 4.600
PSU / 3.000
GPU / 22.000
41.600

Screen / 7.500 (24" / 1080p / 144hz)
49.100
Screen / 13.000 (27" / 1440p / 75hz
54.600

Любий дешевий корпус +2-3к. Гроші що залишились на термопасту, чуть кращий БХ та краще охолождення на вибір / додаткові вентилі в корпус.
З "сірих" магазинів можливо обійдеться на декілька тисяч дешевше (можливо), але я б не ризикував.
А якщо взяти зелену память, відеомапу не від сапфір а якихось всратих емесай або "спаліт", дешман МП, то й того дешевше.
Paradox1306
Member

Повідомлення

зібрались люди обговорювати ф1 і кажуть що погані машини бо 200кг картошки не повезуть, а от жигулі :facepalm:
bes
Member

Повідомлення

Paradox1306: 19.05.2023 18:50 зібрались люди обговорювати ф1 і кажуть що погані машини бо 200кг картошки не повезуть, а от жигулі :facepalm:
так а что в ней от феррари? цена ? :lol: :laugh: сейчяс бы про оверпрайснутый асус рассказывать что это феррари :lol: :laugh:

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
Scoffer: 19.05.2023 15:01 Ще один любитель дивитись в hiDPI без масштабування, звідки ви цю єресь тільки берете :laugh: 2к на 200% дає прекрасні по плавності шрифти.
где ты вообще прочитал что я писал о подключение его к чему то ? я вроде четко писал про маленькую диагональ и большое разрешение что на выхлопе дает мелкий текст с которым сложно работать за таким ноутбуком . Ну или с масштабированием того же экселя крутить его на 150% это пол таблицы что тоже не добавляет удобства

Отправлено спустя 47 минут 40 секунд:
Зауваження тут може викликати система охолодження, що обмежує можливості потужного процесора. Мала кількість вентиляційних отворів та їх розташування є наслідком інженерного компромісу на користь дизайну.
:up:
Scoffer
Member

Повідомлення

bes
Правильно, ти розповідаєш про те що походу ніколи в житті не бвчив. 2880х1800 ставиться на 200% і ні відсотком менше, і на виході мається картинка з розміром елементів наче це 1440х900 тільки з НАБАГАТО плавнішими і красивішіми шрифтами, котрі радують око. Заради цього там і є 2880х1800, а не 1440х900. А то можна і на 250.
Ніхто в здоровому глузді не дивиться в hiDPI на ноуті без масштабування.
Щоб що? Щоб з лупою роздивлятись? :laugh:
Відповісти