Kassatka
Гігабайт? Маю 3070 з лімітом 270вт, 2.5 слоти 28.5 в довжину, 3 вентилятори, температури до 73
Якийсь гей мінг або віжн буде +- те саме.
Останні статті і огляди
Новини
GeForce RTX 4070 отримає модифікацію Founders Edition
-
Mixx
Member
-
Paradox1306
Member
а в реальності я бачу рекламу асуса в руснявих блогерів.Gelonyrum: ↑ 10.04.2023 02:52 З цього списку може бути цікавим лише АСУС, єдині, хто пішли з ринку рашки.
мсі теж так пішли, інші не пам'ятаю
-
waryag
Member
А навіщо дивитися рекламу руснявих блогерів?Paradox1306: ↑ 10.04.2023 09:43 а в реальності я бачу рекламу асуса в руснявих блогерів.
-
Paradox1306
Member
а це цікаво дізнатись які бренди реально пішли, а які сказали що пішли. та і по їхнім рекламам дуже добре оцінювати як їх "відключили від цивілізації" - поки все ще ніякwaryag: ↑ 10.04.2023 09:45А навіщо дивитися рекламу руснявих блогерів?Paradox1306: ↑ 10.04.2023 09:43 а в реальності я бачу рекламу асуса в руснявих блогерів.
-
avuremybe
Member
Люди з маніакальною потребою скачати інтернет, зазвичай, збирають собі окремий nasKassatka: ↑ 09.04.2023 23:16дві корзини для HDD по 4 HDD кожна
-
Kassatka
Member
Дуже дякую, Гігабайт дивитися мені поки на думку не спадало, бо трохи втратив до них довіру після фокусів з їхніми материнками під Socket 775, особливо коли одна з них зробила з мого вінчестера на 6 Тб вінчестер 5 Тб і я втратив трохи інфи та 2 роки страждав, поки не знайшов на одному з форумів рецепт вирішення моєї проблеми саме для таких випадків з материнками від Гіги.Mixx: ↑ 10.04.2023 08:17 Kassatka
Гігабайт? Маю 3070 з лімітом 270вт, 2.5 слоти 28.5 в довжину, 3 вентилятори, температури до 73
Якийсь гей мінг або віжн буде +- те саме.
подивився Gigabyte RTX 4070 Ti на Хотлайні:
Gaming 336 мм, Aero 336 мм, Eagle 301 мм, Aorus Elite 342 мм, Aorus Master 342 мм. У принципі Eagle 301 мм з 99,9% ймовірності думаю, що таки вліз би в простір, призначений для відеокарт до 300 мм, але купувати найбюджетнішу модель Eagle та ще й від Гіги якось стрьомно.
от серед RTX 3070 там дійсно не тільки Eagle, але й Gaming має 286 мм, навіть Aorus Master має 290 мм і жодної моделі понад 300 мм.
Але ж дійсно, дарма я прогнозую габарити відеокарт 4070 на основі габаритів 4070 Ti. У 4070 Ti офіційне TDP 285 Вт, у 3070 - 220 Вт, у 4070 - 200-225 Вт, причому я хотів би саме 200 Вт з 8-pin. Тож навряд на відяху 200 Вт будут ставити таке охолодження, як для відяхи 285 Вт, куди швидше будуть ставити подібне до старих відях на 220 Вт. Тож вибір може виявитися куди ширшим, ніж Гігабайт, може навіть той же Asus в 300 мм впишеться. От для RTX 3070 Asus TUF має аж 299,9 мм., тобто вписується в 300 мм з точністю в одну десяту міліметра.
kalakawa: ↑ 10.04.2023 01:59 Які жорсткі диски?які ще корзини?
Сьогодні корпуси приймають до 6 ссд в місцях, де вони не будуть заважати іншим комплектуючим.
Не може в 2023 році бути ніякої корзини для хдд, як і самих хдд. Хіба що напроти БП, але без хдд
Зараз можна купити вінчестер 20 Тб за 15-20 тис. грн. От коли SSD запропонують подібні об'єми за подібні ціни до тогочасних HDD, тоді й повернемося до цього питання. QLC та ще менш надійну пам'ять для тривалого зберігання важливих файлів прохання не пропонувати.
- Продовження
- От нафіга мені ті 6 SSD, щоб їх солити? Більш дорогі SSD корисні, коли потрібна швидкість, а це для інстальованої ОС, програм та ігор. Після 2015 ігор жанру RTS випускають катастрофічно мало, нормальних стратегій загалом нових теж не надто багато, і важити все це на SSD багато не буде, граю переважно у не надто нові ігри, які рідко важать більше 10-15 Гб. Для моїх цілей ОДНОГО якісного швидкого SSD достатнього об'єму вже достатньо, зараз у мене NVME PCI-E 3.0 2 Тб, вільного простору предостатньо, півтора роки не маю чим його наповнити. Залишився 1 Тб SATA SSD, так він мені вдома просто зайвий виявився, встановив на комп, який мені видали на роботі, щоб дарма не лежав. А от за ті ж самі 3,5 тис. грн. в той же час куплений 4 Тб HDD хоч і маленький за об'ємом, але виявився досить корисним для зберігання файлів. Якщо прогадав з об'ємом SSD, зекономив при купівлі компа, або ж в майбутньому знадобилося більше місце, до достатньо докупити ще один великий SSD, але нащо ті 6 SSD, хіба що якщо купу сучасних сучасних ААА-шутерів/екшенів встановлювати, які особисто мене не цікавлять.
Великого об'єму HDD мені потрібні для зберігання фільмів, фоток та дистрибутівів софту та ігор. Швидкості тут ролі не грають, аби лише більш-менш встигало за швидкістю скачування з інтернету. При 60 Мбіт інтернеті 1 Тб дискового простору можна з легкістю оприходувати за пару днів, по суті якщо навіть перейти на гігабіт інтернет, то це нічого не дасть, бо нема такого об'єму дисків та нечасто качаю щось таке надто об'ємне, зазвичай основний час витратиться на те, щоб обрати, що хочу скачати й все рівно далеко не завжди можна качати на максимальній швидкості, деякі торренти доводиться по місяцю скачувати, чекаючи поки з'явиться сід.
Стосовно шахедів/мопедів, то на мій погляд проблему шуму HDD надто переоцінюють. Можливо роль грає, що я спеціально намагався купувати хай з дорогих і надійних, але моделі 5400 rpm, з розрахунку що великих швидкостей я не потребую, а хочеться щоб техніка менше себе напружувала й з меншою ймовірністю виходила з ладу. Кулер Noctua D15S куди голосніше працює, коли проц навантажений на 100%. Навпаки, звук кулера проца, відеокарти й вінчестерів легко відрізнити й на слух можна визначати, наскільки вони завантажені без застосування програм моніторингу. Дуже зручно з цією Noctua D15S, раніше в мене такого завжди працюючого моніторингу навантаження проца не було. Навіть спати в цій кімнаті зовсім не заважає, а коли грає музика, відео, чи гра, то звук кулерів/вінчестерів абсолютно не чути й теж нічим не заважає. Минулий комп був куди гучніший, а от ДБЖ FSP iFPS 1500 AP це було просто жахіття, наскільки воно завивало то вмикаючи, то вимикаючи кулер при перепадах напруги, добре що я його здав в магазин назад.kalakawa: ↑ 10.04.2023 01:59 зі своїми Шахедами
kalakawa: ↑ 10.04.2023 01:59 А якщо не можеш розстатися зі своїми Шахедами, запихни їх в жо... в NAS
Основна сутність призначення NAS - організувати спільне файлове сховище для локальної мережі з кількох користувачів, щоб воно було завжди ввімнене й доступне для будь-якого користувача незалежно від того, хто з них на даний тримає ввімненим свій пристрій. Навіщо збільшувати кількість сутностей й організовувати окремий NAS, якщо користуватися буду я один, ну хай з двох пристроїв компа та телевізора. І розводити це все на інший пристрій, а не мати під рукою прямо з основної Windows. Тим більше в мене й так усі порти в роутері зайняті, треба ще один додатковий пристрій маршрутизатор switch купувати й тримати ввімкненим, щоб підключити цей NAS до роутера або ж роутери на 8 портів страшенно дорогі. Замість 2 пристроїв комп + роутер купити й вмикати аж 4 - комп + роутер + світч + NAS.avuremybe: ↑ 10.04.2023 10:35 Люди з маніакальною потребою скачати інтернет, зазвичай, збирають собі окремий nas
Я весь час кажу, що притримуюсь принципу купувати й тримати ввімкненими водночас меншу кількість пристроїв. Навіщо Android-приставка з окремим пультом, якщо можна купити телевізор з нормальним Андроїдом. Навіщо щоб подивитися на телевізорі фільм з файлу вмикати цілий комп, NAS чи зовнішній HDD з власним живленням від розетки, якщо можна просто вставити в телевізор недорогу флешку на 512 Гб, залишити її в USB порті та не витягувати.
Ну от в мене друга корзина якраз навпроти БЖ знизу, її не треба витягувати, щоб довгу відяху вставити. Але я ще ніяк не міг відмовитися від атавізму мати слот, щоб переставити DVD-привод з попереднього компа. А раптом захочеться якийсь старий CD/DVD з великої купи відкрити раз на два роки , або надумаю в перспективі пишучий BD-RW привод купити, щоб таким чином резервні копії інфи на 23 Гб BD-R дисках зберігати, хоча навряд. А от якщо без 5-дюймових відсіків, то що заважає розміщати корзину для HDD зверху навпроти проца? Там довга відяха не буде заважати.kalakawa: ↑ 10.04.2023 01:59 Не може в 2023 році бути ніякої корзини для хдд, як і самих хдд. Хіба що напроти БП, але без хдд
-
Dilfin
Member
в Україні напевно всі 900$Dremjke: ↑ 09.04.2023 22:15Чудес точно ждать не стоит. Вангую что-то в пределах 700$ в лучшем случае. И то не факт.Pavvert: ↑ 09.04.2023 22:04А чего стоит ожидать в первые дни у нас?
-
zaqik
Member
Сколько от Noctua D15S до боковины? Я хочу такой корпус и U14S высотой 165 мм, интересно поместится ли, а официальным спецификациям не верю: они же обещали максимум в 165 мм у корпуса G501X, а по факту там чуть больше 150-и.
-
AB-Man
Member
Kassatka
только 3070 (т.е. до 220W в пределах реально найти). EVGA вряди ли будут 4070 - они поссорились с NVIDIA, линейка 3xxx последняя у них. Вам максимум 4070 остается.
только 3070 (т.е. до 220W в пределах реально найти). EVGA вряди ли будут 4070 - они поссорились с NVIDIA, линейка 3xxx последняя у них. Вам максимум 4070 остается.
-
Kassatka
Member
Справа в тому, що у цього мого корпусу є бічне скло (щоб логотипами та RGB-підствіткою милуватися ) і це бічне скло десь на сантиметр-півтора виступає, тому додає простору під кулер. З урахуванням цього виступаючого скла від найбільш виступаючої частини Noctua D15S до скла десь 20 мм. Але якщо без урахування скла, то до бічної стінки всього 8 мм виходить. Це вкло виступає і додає простору для кулера на основній його площі, тому всі виступаючі причиндали кулера D15S розташованого на видув вгору вміщаються навпроти скла. Але найбільш верхня частина кулера десь на сантиметр більше місця вгору займає, ніж скло, але саме в мого кулера там виступаючих частин нема, а у Вашого можуть бути... Якби зробили це скло, що додає простору, хоча б на сантиметр -півтора вище, то було б куди краще.
Я міряв саме від вентилятора мого кулера, який розташований по центру, бо саме він найбільше виступає. Якщо міряти від кінчиків теплотрубок, то тоді додається 3,5 мм.