Nvidia представила низькопрофільну відеокарту RTX 4000 SFF на кристалі AD104

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Ghody

Что значит нельзя? В 3080 если там 320 бит шина то можно и 20 ГБ поставить, есть 3080 у которой 384 бит и там можно и 24 ГБ, как и в 4060 ставить 16 ГБ проблем нет на её 128 бит, просто хуанг посчитал иначе, он же хочет чтоб люди чаще карты меняли.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Ghody, Melofon
Вся біда від gddr6x в флагманах, вони ж тоді були ємністю по 1гб, в 3090 24 банки пам'яті, більше фізично не розмістити, в 3080 10 банок (хоча я не дуже з цим згоден, 3080ті з її 12гб мала б спочатку називатися 3080, але тоді б ніхто 3090 не купував). Потім вже 3090ті вийшли з банками по 2гб, що й дозволило розмістити всі банки з 1 сторони. Тому 3060 і має 12гб, бо вона набрана всього 6 банками gddr6 по 2гб, 6 банок по 1гб було б взагалі тухло, а 3060 з шиною 128біт і 8гб продається під назвою 3050, це доволі слабка карта, а 3070 з 16гб робила б велику маркетингову халепу для всіх карт аж до 3090 з її 24гб, хоча її реально дуже легко модифікувати до 16гб. Зараз вже ніхто не буде випускати Ампери з подвійним об'ємом, хіба щось для внутрішньокитайського ринку. І тому якщо в 4060 напевно відносно просто буде поставити 8 банок по 2гб, бо вони найімовірніше будуть на платах від 4070, які в свою чергу на платах від 4080, то фізично цього не будуть робити, бо внутрішня ієрархія постраждає. А може ще бути й таке, що 4060 будуть зі своїми платами з 4 місцями під банки і все, хоч ти лопни, а ставити чіп 4060 в більш дорогу плату ніхто не буде. 4070 24гб не вийде з інших причин, бо для її 192біт треба плату від 3080ті/3090ті чи 4090 під 12 банок, а це ж овердорога розводка, таку карту здорові люди не куплять за її ціну. Тут ось поставили 20гб на 160біт шину, але якою ціною? Воно ж там буде просто запікатися, це ж 10 банок gddr6x. Тут треба ставити інше питання до хуанга, чому в його картах такий незбалансований розмір шини відносно ієрархії у внутрішній лінійці? Це ж прямо впливає на конфігурацію об'єму пам'яті і швидкість.
Тут мені амд набагато більше подобається.
Kassatka
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 22.03.2023 02:33 Це все класно, але до того ресурсу в мене нема довіри, а ось до https://www.kitguru.net/components/grap ... us-tested/ є і тут результати доволі сильно відрізняються.
Дякую, а таки дійсно результати у TW Warhammer 3 можуть бути не такими. Полазив ще по іншим тестам, теж провал 8 Гб відеокарт у 4К не підтверджується. Techpowerup дає дані споживання відеопам'яті у 4К 6875 Мб для nVidia та 7468 Мб для AMD, тобто що для цієї гри 8 Гб пам'яті вистачає з запасом.
Споживання відеопам'яті в Warhammer 3
Зображення
Ще треба мати на увазі, що у TW Warhammer 3 є два різні вбудовані бенчмарки - Battle та Campaign. Коли я тестив свою GTX 960, то Campaign Benchmark показав менше FPS, ніж у Battle Benchmark, крім того при середніх налаштуваннях текстур у 4K в Battle Benchmark все хоч тормознуто, але працювало без нарікань, а в Campaign Benchmark я отримував повідомлення про нестачу відеопам'яті й зменшенні налаштувань до кінця сеансу.
У будь-якому разі відяху з 8 Гб я брати не ризикну, якщо не Warhammer 3, то якісь інші ігри в майбутньому упруться в 4К в відеопам'ять. Буду обирати між RTX 3060 та RTX 4070 в залежності від фінансів. Сподіваюсь, що RTX 4070 все-таки буде відчутно дешевшою за RTX 4070 Ti, а там ще й DLSS 3, кодувальник AV1, новіші тензорні та RT-ядра та значна енергоефективність у порівнянні з RTX 3080.

Але якщо цьому не викликаючому довірі ресурси замість реальних тестів показують відсеб'ятину, то це таки лажа. Для найголовнішої гри з усіх, яка мене цікавить - Rome: Total War Remastered тести я знайшов лише на цьому не викликаючому довіри ресурсі. :weep: Проте є всі шанси сподіватися, що Rome: Total War Remastered не більше вибаглива, ніж популярні Total War на Варскейпі, які всі тестують. Overclockers.ua взагалі так налаштували, що замість назви цього ресурсу виводить ***
Mr-T
Junior

Повідомлення

Можуть же втиснути потужність у 70 Вт, якщо захочуть!
цікаво чому немає LP з нових лінійок 3050, 4050?

Бо після 1650 LP окрім RX6400 (що майже те саме) нічого цікавого для пересічного споживача і не виходило... :weep:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Kassatka
Само собою, що краще нове покоління, яке має більше нових технологій, тому я взагалі більше за те, щоб брати не топ, а середнячок чи навіть бюджетку, але міняти їх з виходом кожного нового покоління, це дозволить йти в ногу з технологіями.
Lukash
Member

Повідомлення

Mr-T
Там нещодавно 4050 для ноутів вийшло з продуктивність мобільної 3060, але на 10С прохолодніше.
Вже подивилися, що після TGP 80 W продуктивність не росте.
Теоретично можна було б зробити для десктопу не тільки низькопрофільною, а ще й без додаткового живлення.
agarus
Member

Повідомлення

Блін, то вони поставили +8Гб на чіп 4070ti, знизили частоти і накинули +$450 до ціни? :insane:
Melofon
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 22.03.2023 14:31було б взагалі тухло, а 3060 з шиною 128біт і 8гб продається під назвою 3050, це доволі слабка карта
3050 на чипе GA107, 3060 8ГБ на том же чипе что и 3060 12 ГБ но с порезанной до 128 бит шиной, по кол-ву куда ядер они одинаковы, 3060 8 ГБ мощнее 3050 но немного уступает 3060 12 ГБ больше не из-за объема памяти а из-за урезанной пропускной способности, не считая игр с большим аппетитом к памяти.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Melofon
Я навіть забув за неї, взагалі більше про ноути з Амперами знаю чим про десктопні версії. Але це справи не міняє, кількість банок чітко залежить від шини, а об'єм від кількості банок і їх об'єму, нвідіа не буде ставити в середнячки і бюджетки великий об'єм пам'яті для зменшення конкуренції всередині лінійки.
При цьому враховуємо прогрес ємності банок пам'яті, 1гб банально не випускають, тому 8гб можна набрати фізично тільки 4 банками з шиною 128біт. В 6500хт стоїть усього 2 банки з її шиною 64біт. Майбутні власники сучасних карт виявилися заручниками прогресу.

Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Не можу знайти фото плат 3060 8гб, але враховуючи, що 3060 12гб були усі на платах від 3060ті під 8 банок, то можливо виробники таким чином утилізовують залишки банок по 1гб.
Відповісти