Corsair випускає комплекти ОЗП з двох 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Volodya811
Member

Повідомлення

terminahtor: 19.02.2023 14:06 Volodya811
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести для памяті крутить, типу karhu, 1usmus, Universal і тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намагайтесь краще накидувати.
Я десь писав, що у мене були помилки в програмах, які тестують ХМР пам'ять? Я пам'ять тестував годинами, щоб здати її по гарантії. Навіть робив спеціальну завантажувальну флешку з мемтестом. Помилок не було. Але, ідеальної стабільності в роботі також не було.
Тому, я на емоціях після ХМР балістиків купив топову дорогу пам'ять ХМР 4400 від Мікрон. І який же у мене був шок, коли отримав "те саме". Потім, я замінив 10700К на 11900. Думав, що можливо контролер процесора. Але, також ні. І, нарешті я купив нову плату, і також не в ній справа.
А з пам'яттю по JEDEC проблем немає.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Викинув багато грошей на те, щоб зрозуміти, що ХМР пам'ять не для мене. У мене були ПК з 2000 року, починаючи від АМД К6-2 300 і закінчуючи і7 6700. Всюди стояла пам'ять по JEDEC. І ніколи я не знав ніяких проблем. У 2020 році оновив ПК, купив ХМР, щоб "як усі" і почалося.
terminahtor
Member

Повідомлення

Volodya811
Не переконливо. Чому тоді в мене немає вильотів ні в іграх, ні в прикладних програмах?
Востаннє редагувалось 19.02.2023 15:08 користувачем terminahtor, всього редагувалось 2 разів.
dr31k0
Member

Повідомлення

WWQ: 19.02.2023 14:14 Было бы здорово если бы выпустили планки по 12гб... ибо 16 в некоторых случаях впритык, а 32 слишком много.
Не переживайте, гумнокодери подбають про утилізацію 32гіг пам'яті в найближчому майбутньому, тим більше що ддр5 стартує від 8/16 гіг на плашку :D, а пан Scoffer правильно сказав, якщо людям зайде, то це буде нова маркетингова фішка всіх брендів, як в супермаркетах з грамовками, тільки от ціна на такі комплекти буде як зараз на 32гб пам'яті, тому хорошого в тому мало.
Volodya811
Member

Повідомлення

terminahtor: 19.02.2023 15:05 Volodya811
Не переконливо.
Хм.. Є аргумент, тести від компанії Puget Systems та висновки. На жаль, переклад є лише російською.

В выводах Puget Systems продолжает гнуть свою линию, что даже при использовании качественной элементной базы (оперативка Crucial, материнская плата Gigabyte, блок питания EVGA и т.д.), при тестировании были ошибки, связанные именно с "разогнанной" оперативной памятью.
В целом, наша рекомендация для большинства пользователей - придерживаться скорости ОЗУ, которая официально поддерживается вашим процессором, чтобы максимизировать стабильность вашей системы.
Однако, если вы хотите получить каждую унцию производительности, есть некоторые приложения (Photoshop и NeatBench из того, что мы тестировали), которые могут потенциально показать до ~13% более высокую производительность, при использовании модулей памяти DDR4-3600. Просто имейте в виду, что эта производительность определенно не является "бесплатной" - так же, как разгон процессора, возможно, что это может вызвать больше проблем, чем дополнительная производительность и может потребовать экспериментировать с настройками в BIOS, чтобы получить более стабильную работу в течение всего срока службы вашей системы.
*Другой известный американский производитель рабочих станций BOXX, не гнушается разгоном процессоров, но даже в конфигураторе предлагает только DDR4-2666 оперативку.

http://www.efxi.ru/more/build_workstati ... emory.html

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Тобто, ніякого тролінгу. ХМР не є безкоштовною. Стабільність знижується. Навіть розгін процесора менше впливає на стабільність, ніж розгін пам'яті.
Питання в тому, чи влаштовує Вас стабільність з профілем ХМР. Якщо влаштовує, то питань немає. Мене не влаштовує, хоча працювати можна.
leif
Member

Повідомлення

terminahtor: 19.02.2023 15:05Чому тоді в мене немає вильотів ні в іграх, ні в прикладних програмах?
тільки JEDEC дає істинну стабільність і нічого більше. все решта то не трушна стабільність, а ті хто заявляє про зворотнє, вони, очевидно, або не помічають помилок та вильотів або брешуть собі та людям. ну, звичайно, розігнав пам'ять, конфіг пройшов анта екстрім, все тепер, крутий оверклокер! як тут визнати, що у тебе вильоти і помилки через це? як визнати нестабільність? всім хочеться понтанутись своїм розгоном на форумі, подивитись на гарні циферки в аіді, але не всі здатні визнати, що справжньої стабільності немає, а Володя зміг. беріть приклад.
Volodya811
Member

Повідомлення

leif: 19.02.2023 15:22
terminahtor: 19.02.2023 15:05Чому тоді в мене немає вильотів ні в іграх, ні в прикладних програмах?
тільки JEDEC дає істинну стабільність і нічого більше. все решта то не трушна стабільність, а ті хто заявляє про зворотнє, вони, очевидно, або не помічають помилок та вильотів або брешуть собі та людям. ну, звичайно, розігнав пам'ять, конфіг пройшов анта екстрім, все тепер, крутий оверклокер! як тут визнати, що у тебе вильоти і помилки через це? як визнати нестабільність? всім хочеться понтанутись своїм розгоном на форумі, подивитись на гарні циферки в аіді, але не всі здатні визнати, що справжньої стабільності немає, а Володя зміг. беріть приклад.
Дякую за підтримку! Тим більше я за це заплатив грошима, щоб зрозуміти. І витратив купу нервів. Тому, і інших застерігаю.
terminahtor
Member

Повідомлення

Volodya811: 19.02.2023 15:25Дякую за підтримку! Тим більше я за це заплатив грошима, щоб зрозуміти. І витратив купу нервів. Тому, і інших застерігаю.
У вас і з сарказмом не дуже)

Ви пишете таку нісенітницю, ще й без пруфів, що вже боляче фейспалми робити. У всіх все добре, якщо правильно гнати, а от у вас одні проблеми. То може проблема у вас? Від чого ви інших застерігаєте? Від профіту у 10-20-30 відсотків продуктивності на рівному місці, якщо до питання розгону підійти з розумом?

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
Volodya811: 19.02.2023 14:59Всюди стояла пам'ять по JEDEC. І ніколи я не знав ніяких проблем. У 2020 році оновив ПК, купив ХМР, щоб "як усі" і почалося.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Немає XMP чи не XMP памяті, це лише вбудований профіль в модулі, який "пройшов" сертифікацію відовідності на роботу в заданих параметрах на заданих МП, так з ним іноді бувають проблеми в певних сетапах. Ним користуються дуже ліниві оверклокери, оверклокінг для домохозяйок. Я, наприклад, взагалі ні разу ним не користувався, тому що руками можна зазвичай значно більше вижати. Щоб нормально налаштувати памʼять, треба не один десяток годин витратити. Судячи з ваших слів, ви навіть на пів копійки не намагались розібратись в питаннях розгону ОЗУ, але намагаєтесь когось тут від чогось застерігати.
Востаннє редагувалось 19.02.2023 15:49 користувачем terminahtor, всього редагувалось 5 разів.
Artem_K
Member

Повідомлення

Мені ХМР не подобається. Заради універсальності в жертву приносять бистродію та плата ставить "кінські" напруги, особливо SA. Краще налаштовувати руками, а ХМР сприймати як відбір чипів щодо приблизно очикуваних характеристик.
Denvys5
Member

Повідомлення

leif
:lol: :up:
utbrock
Member

Повідомлення

leif: 19.02.2023 15:22
Зображення
ImperiumAeternum
Member

Повідомлення

Afit: 19.02.2023 11:54 Если я не ошибаюсь во всех DDR5 и так есть коррекция ошибок.
Да, но не совсем, поэтому можно +- обоснованно считать что нет.
спойлер
VRoman
Member

Повідомлення

The_Rusik: 19.02.2023 11:50 Volodya811
Что за бред?
Использую уже не первый и не второй комплект памяти с хмр профилем, никаких проблем, все стабильно.
Везёт. У меня опыт противоположный. Из полутора десятка систем за последние 10 лет ещё они одна не завелась с XMP. Просто не запускаются и приходится сбрасывать биос. Единственное что общего было, что почти все модули памяти были на B-Die. Я уже потерял всю надежду на штатные профили.
Aibolit25
Member

Повідомлення

;)
waylander: 19.02.2023 11:36
Volodya811: 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
5 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?
Не повірите. 3 роки користуюся двохранговой 16-16-16-36 *3200 G-Skill D-die, встановленних на Aorus В450 чипсеті і працюючою з 2600х райзеном. Жодного разу на свої 3200 на самих поганих таймінгах не завелася, ні при якому вальтажі, а при 2933 час від часу синій екран смерті, особливо з останньою сборкою 10кі. Так, я на оверах, соромно, але плюнул і працюють на 2133, але таймінгі підкрутив на 12-14-14-28 і все. Як танк, жодних вилитів, жодних глюків, у будь-якої програмі, або грі. Плювати на всі ХМР - профілі, бо на кращіх не запускається, а гірщі не потрібні, бо я можу ручками налаштувати. От така правда. А однорангова, такої самої моделі і краще в рази гналася, не зважаючи на заводськи профілі.
P. S Калькулятором для райзенів з нашого форуму теж користувався - пофіг. Максимум 2933МГц.
Volodya811
Member

Повідомлення

Aibolit25: 19.02.2023 23:12 ;)
waylander: 19.02.2023 11:36

5 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?
Не повірите. 3 роки користуюся двохранговой 16-16-16-36 *3200 G-Skill D-die, встановленних на Aorus В450 чипсеті і працюючою з 2600х райзеном. Жодного разу на свої 3200 на самих поганих таймінгах не завелася, ні при якому вальтажі, а при 2933 час від часу синій екран смерті, особливо з останньою сборкою 10кі. Так, я на оверах, соромно, але плюнул і працюють на 2133, але таймінгі підкрутив на 12-14-14-28 і все. Як танк, жодних вилитів, жодних глюків, у будь-якої програмі, або грі. Плювати на всі ХМР - профілі, бо на кращіх не запускається, а гірщі не потрібні, бо я можу ручками налаштувати. От така правда. А однорангова, такої самої моделі і краще в рази гналася, не зважаючи на заводськи профілі.
P. S Калькулятором для райзенів з нашого форуму теж користувався - пофіг. Максимум 2933МГц.
Так от і я про що. Краще купувати пам'ять по JEDEC і горя не знати. А її майже не випускають.
terminahtor
Member

Повідомлення

Aibolit25: 19.02.2023 23:12працюючою з 2600х райзеном
Проблема тут не в памʼяті, 95%. Zen, Zen+ мали дуже всратий КП. Це по-перше. По друге - F4-3200C16D-16GTZ - мусорний b-die.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

leif Volodya811
То правда. Нещодавно довелось працювати з домашнього компа. Поставив всі робочі проги, і вже за кілька днів зловив перші BSODи з розігнаною пам'яттю в дуже незручні моменти. Спочатку замість ручних налаштувань вибрав XMP профіль, було стабільніше, але все одно деколи щось дивне відбувалось. Виставив JEDEC профіль - жодних проблем.

Зараз прислали ноут для роботи, працюю з нього. А десктоп тільки для власного користування - знову розігнав. Ну не можу без того :) Якщо просто фільми дивитись і мейли читати, то таке. І байдуже що колись там може з гри вилетіти.

А от для роботи ці всі розгони - то дурне діло. І я теж бачив випадки, коли пам'ять наче в списку підтримуваних платою, але навіть неагресивний XMP профіль має проблеми.
terminahtor
Member

Повідомлення

Це якись сюр
Volodya811
Member

Повідомлення

terminahtor: 20.02.2023 00:18 Це якись сюр
Це реальність. Не усім везе з контролером пам'яті процесора. Інтел і АМД ХМР не гарантують. В ноути і робочі станції ХМР пам'ять не ставлять.
terminahtor
Member

Повідомлення

Volodya811
А в дизельні двигуни не можна заливати бензин.
Це якась ваша реальність))) нормальна память роками працює без проблем хоч під 1.5в в прямих руках)
Якщо для вас розгін памяті - це виставити хмр профіль, то все ясно:)
І причому тут робочі станції і ноути - не зрозуміло. Ви б ще high load сервери сюда приплели.
herz
Member

Повідомлення

Что бы нормально разогнать память нужно потратить не то что 2-3 часа, а пару дней по большому счету. Вот тогда она будет и быстрая и стабильная. 20-30% производительности того стоят, лично моё мнение. ХМР профили полная лажа, там тайминги вторичные и третичные все переписывать нужно. Разгон памяти с другой стороны то еще удовольствие, по моему опыту самое сложное в современных ПК.
Відповісти