Огляд і тестування ігрового бездротового маршрутизатора ASUS ROG Rapture GT-AX6000 EVA Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

bes: 19.09.2022 16:04ценообразования конечно космос + 5 к за принт
Зображення
master
Member

Повідомлення

Sanьka: 19.09.2022 15:56
master: 19.09.2022 15:48ну дивіться, ви ж не купляєте собі Сервер НР для дому, бо він дорогий? от і Аруба з Рукусом (і Меракі та інші ентерпрайзи) дорогі, тому що вони ентерпрайзи і створені трошки для інших задач.
Скоффер відповів за мене ;)
Повністю згідний з ним. Ми маємо домашній сегмент який по ціні заліз в корпоратив, але по факту залишається домашнім.
Тут питання чисто цінового характеру. Якщо ти готовий платити таку ціну, то не краще за ці гроші отримати вже серйозний девайс?
так річ в тім, що "серьозні" дівайси пропонуюсть PoE, 802.1X, інтеграцію з NAC і централізоване адміністрування, яке вдома не потрібне від слова "зовсім".
а ось щодо "серьозного девайсу", судячи з вашої логіки замість шгрового ноута "краще за ці гроші отримати вже серйозний девайс"
Без імені.png
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Scoffer: 19.09.2022 16:02 master
Принцип "а у мене працює" дуже так собі. У когось і тплінк 841й працює і йому норм.
Це не шнурок, це ефір. Тут дуже багато складових починаючи зі стін, дзеркал та і просто скляних поверхонь типу широких вікон від яких перевипромінювання аж бігом йде, і закінчуючи сусідами, мікрохвильовками і навіть базовими станціями мобільників поряд.
Так от в тих же умовах де не вовозять асуси з лінксісами, прекрасно вивозять корп рішення, бо вони створені для того щоб вивозити.
в запропонований вами принцип "в мене не працювало, викинув і поставив рукус і тепер щастя" чим краще? нічим....
Scoffer
Member

Повідомлення

master
Слухай, ну ти вже перегибаєш. Сабж коштує не по-домашньому, а цілком собі корпоративненько. За 18к можна придбати, наприклад, саму топову точку доступу від юбіка, роутер для неї з графічними тицалками від того ж юбука (для тих хто не любить текстовий мікрот), і на решту нафігачитись гарним віскарем з друзями, відмічаючи цю подію.
master: 19.09.2022 16:15чим краще?
Тим що це найдійно. Якщо не вивезе навіть рукус, то в тій локації про вафлю можна в принципі забути. А якщо не вивезе асус, то можуть бути варіанти.
І поки асус коштує не як корпоративщина у мене до нього претензій, власне, ніяких. Ну не вивозе і не вивозе. Але як тільки він залізає по ціні на поле де грають інші, серйозні гравці, то треба відповідати новим правилам гри.
block_stupid
Member

Повідомлення

master
При чому там на скріні ноутбук і сервер? (риторичне питання)та же й ДКТ, де ціни майже завжди x2 з підвальною гарантією, або без неї. Ще й з руснявого г*каталога.
Ми ж тут не порівнюємо роутер з сервером.
master
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.09.2022 16:19 master
Слухай, ну ти вже перегибаєш. Сабж коштує не по-домашньому, а цілком собі корпоративненько. За 18к можна придбати, наприклад, саму топову точку доступу від юбіка, роутер для неї з графічними тицалками від того ж юбука (для тих хто не любить текстовий мікрот), і на решту нафігачитись гарним віскарем з друзями, відмічаючи цю подію.
master: 19.09.2022 16:15чим краще?
Тим що це найдійно. Якщо не вивезе навіть рукус, то в тій локації про вафлю можна в принципі забути. А якщо не вивезе асус, то можуть бути варіанти.
І поки асус коштує не як корпоративщина у мене до нього претензій, власне, ніяких. Ну не вивозе і не вивозе. Але як тільки він залізає по ціні на поле де грають інші, серйозні гравці, то треба відповідати новим правилам гри.
та кожному своє, можна звісно окремо купити "круті", точку, роутер і світч, поставити все це в стійку 19", а ще туди ДЖБ і скляні дверцята. Але НАВІЩО???
а нафігачитись віскарем можна і так, для цього взагалі не треба ніякий роутер купляти.
щодо цього конкретного асусу - то це лімітована серія, "звичаний" коштує сильно дешевше.
і про ваш конкретний сценарій: треба дивитись що в ефірі, які канали вільні, що з клієнтами. Може взагалі дешевший роутер поставити в AiMesh і таким чином набагато краще вирішити питання покриття... короче, треба підходити комплекстно а не бігити міняти роутер на рукус...

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
block_stupid: 19.09.2022 16:25 master
При чому там на скріні ноутбук і сервер? (риторичне питання)та же й ДКТ, де ціни майже завжди x2 з підвальною гарантією, або без неї. Ще й з руснявого г*каталога.
Ми ж тут не порівнюємо роутер з сервером.
ну гаразд, візьмемо інший приклад, щоб було простіше. Трактор John Deer коштує $130000, він дуже крутий, там навіть автопілот є і купа електроніки, але фермер не їздить на ньому в супермаркет, для цього в нього є крузак, хоча він вдвічі дешевший :gigi:
я до того, що професійне обладнання потрібне для професійного застосування. А для домашніх користувачів є спеціально зроблені пристрої. крапка :)

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Sanьka: 19.09.2022 16:06
bes: 19.09.2022 16:04ценообразования конечно космос + 5 к за принт

Зображення

:lol: от тут не можу з Вами не погодитись!!!
Robostyle
Member

Повідомлення

Scoffer: 19.09.2022 15:43 у тебе супермегаважлива конфа йде, і начальство починає морди кривити що ти на секунду відвалився.
Только вот проблема, у начальства стоит ТОТ самый 841, и до фени что у тебя ювелирно настроенный рукус или юнифай - тебе полощат мозги что ты "лошарик, деньгу выкинул и все настраюешь-настраюещь", а у них туполинк сигнал с пятого этажа до стоянки добивает :mad: :up:
В обзорах и ютубах сказали же, мноха антен, на коробке много мегабит - значит жир!
Scoffer
Member

Повідомлення

Robostyle
То вже їхні проблеми. У них для цього є спеціально навчені енікейщики щоб отими відрами від Саньки інтернет носити.
А у мене немає, тому доводиться перебиватись рукусами з юніфаями :laugh:
Kotya
Member

Повідомлення

Prescott: 19.09.2022 15:34 Внешний вид ПО отвратительный, кислотный, сумбурный :-/
Це як аніме експерт сказано? ;)

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Sanьka: 19.09.2022 15:39Особисто мені і вдвічі дешевшого роутера більш ніж достатньо
Пан не геймер?
:D

Девайс про фап на РОГ та аніме.
Але працює і не має чогось реального, до чого можна доколупатись.

Ціна - то не крітерій девайсу.
Машини по 1млн - погані?
Я б теж це не купив.
Але цікавий девайс.
Вай нот? :dontknow:
minesweeper
Member

Повідомлення

якщо яйце не звариться поміж антенами, то роутер слабенький :gigi:
Kotya
Member

Повідомлення

master: 19.09.2022 15:55AX86S чи AX68U.
Маю АХ58U і теж нема на що жалітись.
А можна і ще простіше і теж буде ок.
minesweeper: 19.09.2022 17:29 якщо яйце не звариться поміж антенами, то роутер слабенький :gigi:
Я прямо уявляю людину-тестувальника над цим роутером.
Бррр... :lol:
bes: 19.09.2022 16:04 ценообразования конечно космос + 5 к за принт
Screenshot 2022-09-19 at 16-03-30 ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - Поиск в Google.png
Оце аргумент.
:up:
master
Member

Повідомлення

Kotya: 19.09.2022 17:32 Маю АХ58U і теж нема на що жалітись.
ну таке, AX58U це як раз "золота середина", все є і нічого зайвого. Скажімо так, для повноцінної роботи Wi-Fi 6 краще мати MIMO 4T4R, все що менше - працює трохи гірше.
Sanьka
Member

Повідомлення

master: 19.09.2022 16:15а ось щодо "серьозного девайсу", судячи з вашої логіки замість шгрового ноута "краще за ці гроші отримати вже серйозний девайс"
Порівняння в данному випадку неправильне.
Девайси мають різну направленість
Я же пропоную замість одного роутера купити інший (або точку+маршрутизатор) що буде виконувати ті ж функції але мати більш потужний сигнал, стабільність та функції .
Але щодо мене, то для дому що перше , що друге нафіг не потрібно в 99.99% випадків.

Отправлено спустя 3 минуты 8 секунд:
master: 19.09.2022 17:45ну таке, AX58U це як раз "золота середина"
Я працюю в продажах. І ти знаєш питання золотої середини для кожного своє .
Для більшості це туполінк 841 чи С6 ;)
Для інших - сяомі.
Для тебе Асус 58. Для мене Лінксіс 9600.
block_stupid
Member

Повідомлення

master: 19.09.2022 16:34 та кожному своє, можна звісно окремо купити "круті", точку, роутер і світч, поставити все це в стійку 19", а ще туди ДЖБ і скляні дверцята. Але НАВІЩО???
в моєму списку залізо, яке займе стільки ж скільки сабжовий роутер (адже ж він буде не з складеними антенами).
ну гаразд, візьмемо інший приклад, щоб було простіше. Трактор John Deer коштує $130000, він дуже крутий, там навіть автопілот є і купа електроніки, але фермер не їздить на ньому в супермаркет, для цього в нього є крузак, хоча він вдвічі дешевший :gigi:
Ви бачте але це знову дурна аналогія. Ми говоримо про роутери, вони роблять однакову роботу, для однакової цілі. І за одну і ту ж ціну, один всирається, а інший тящить.
любите аналогії з тракторами.
спойлер
Так от є джон дірі за 130К, виконує свою роботу, і тут приходить беларусь з своїм класичним г-трактором і продає за таку ж ціну.
Гроші ті самі, цілі ті самі, тільки з останім налюбишся, і навіть половину не зробить з того що зробить джон дірі.
професійне обладнання потрібне для професійного застосування
Нічим не гірше виконує свою роботу, а UI, давно на більшості є "спрощена" морда, для домогосподрників.

Та навіть мій приклад, більше про 10гбе, за ті ж гроші. А так то вже навели приклади корпоративних варіантів, і там надійність. І от за такую ціну, краще взяти корп рішення навіть для дому, ніж сабж.
Kotya
Member

Повідомлення

master: 19.09.2022 17:45
Kotya: 19.09.2022 17:32 Маю АХ58U і теж нема на що жалітись.
ну таке, AX58U це як раз "золота середина", все є і нічого зайвого. Скажімо так, для повноцінної роботи Wi-Fi 6 краще мати MIMO 4T4R, все що менше - працює трохи гірше.
Тому я і взяв. :)
Але і іграшки теж бувають.
Тож девайс з огляду, може комусь доставить.
Я припускаю.
Prescott
Member

Повідомлення

Kotya: 19.09.2022 17:29Це як аніме експерт сказано?
Как человек который предпочитает в интерфейсах меньше брызг в глаза :)
Hotspur
Member

Повідомлення

master: 19.09.2022 15:37навіщо
вдома
Рукус або
Аруба!?!?!
так весело ж :beer:
Сidonix
Member

Повідомлення

Повінстю задоволенний своїм ASUS RT-AX86U. Він і до війни коштував не дешево, але зараз ціни через курс доллару просто космос.
grumbler
Member

Повідомлення

В цілому весь срач звівся до:
1. Роутер гімно.
2. Бо дорогий.
3. Патамушта рукус краще.
4. Бо карпаратив краще, ніж сохо.
5. Всім байдуже що воно вміє, бо його цільова аудиторія "ргб - дайте 2".

Я все вірно розумію? Це точно технічний форум, а не бабці насіння на лавці лузкають?
Scoffer
Member

Повідомлення

grumbler
А що ще обговорювати якщо вартість роутера взагалі ні разу не відповідає його класу, просто в рази. Це як взяти дастер лімітованої серії з модними прінтами по ціні каділак ескалейда.
Був би сабж еплом можна б було ще поржати з епловодів, їм не звикати, але ні, це всього-навсього асус з на мій особистий смак дуже поганим дизайном, на відміну від тих же еплів, у котрих принаймні з зовнішнім виглядом порядок в будь-яких пристроях.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Все що потрібно про сабж вже написали, що тут ще додати? Як не крути коштів що за нього просять він ніфіга не вартує. А от за сам огляд дякую!
Відповісти