Останні статті і огляди
Новини
Intel Core i7-1165G7 оказался на 20% быстрее Ryzen 7 4800U в тесте графики 3DMark Time Spy
-
ackstarvinta
Member
Що вибрати, до 20% швидшу графіку, чи вдвічі більше ядер, що виливається у +40-50% швидкості цпу?
Хммм, навіть не знаю
Хммм, навіть не знаю
-
Scoffer
Member
ackstarvinta
Залежить від завдання. Ти ж на компі не обираєш що купити: ріпер або титан.
Залежить від завдання. Ти ж на компі не обираєш що купити: ріпер або титан.
-
alexxusss
Member
Ні, ось таки 64*2 lpddr4x-3773 у інтеля стоїть, у сурфейсі проти 2400 у амд.Scoffer:Не DDR4, a LPDDR4x. У LPDDR шина 2*16 біт проти 64 на DDR, і результуюча ПСП відповідно вдвічі менша.catdoom:да ещё и с DDR4-4266мгц против DDR4-3200.
LPDDR4x-4266 = DDR4-2133
Відправлено через 3 хвилини 6 секунди:
Розігнались ви справжню ddr4 4266 в ноути ставити. Навіть на компах це відбірні чіпи з радіаторами за купу грошей
Не кажучи про те, що вище ніж 3200 в so-dimm в природі не існує.
- Вкладення
-
-
Scoffer
Member
alexxusss
Значить аіда косячить з новим процом, або просто фейк. lpddr4 це не якась там супер-пупер скоросна оператива, а тормознута максимально лоу паверна для мобільників. Вона в першу чергу в мобілки йде, яблофони там всякі, і лише в другу в деякі ультрабуки. Я на попередній сторінці скидував картинки організації самсунгівської lpddr4.
Реальні швидкості lpddr-4266 ось:
Значить аіда косячить з новим процом, або просто фейк. lpddr4 це не якась там супер-пупер скоросна оператива, а тормознута максимально лоу паверна для мобільників. Вона в першу чергу в мобілки йде, яблофони там всякі, і лише в другу в деякі ультрабуки. Я на попередній сторінці скидував картинки організації самсунгівської lpddr4.
Реальні швидкості lpddr-4266 ось:
- спойлер
-
duron800
Member
Scoffer
У пня частота DDR3L/LPDDR3 up to 1866 MT/s; LPDDR4 up to 2400 MT/s, так что вам неплохо бы матчасть поучить
У пня частота DDR3L/LPDDR3 up to 1866 MT/s; LPDDR4 up to 2400 MT/s, так что вам неплохо бы матчасть поучить
-
Scoffer
Member
duron800
Он аіда ваша доволі однозначно розпізнала пам'ять як LPDDR4-4266.
Я от не розумію, що ви всі намагаєтесь довести? Що в пересічні мобілки ставлять пам'ять швидшу за десктопну і серверну? Реально?
Он аіда ваша доволі однозначно розпізнала пам'ять як LPDDR4-4266.
Я от не розумію, що ви всі намагаєтесь довести? Що в пересічні мобілки ставлять пам'ять швидшу за десктопну і серверну? Реально?
-
alexxusss
Member
Точно не фейк, ось результати lenovo yoga c940 (lpddr4x-3733)
А буває ще й таке:
acer swift 5-sf514-54t з lpddr4-2666
Так що з ноутами зовсім інакша історія, неспроста такі буки скільки бабла коштують а те, що Ви скинули, це система Штеуд Inside Pentium Atom® Smartphone Edition.
Повірте, я з власного досвіду знаю, що то таке
А буває ще й таке:
acer swift 5-sf514-54t з lpddr4-2666
Так що з ноутами зовсім інакша історія, неспроста такі буки скільки бабла коштують а те, що Ви скинули, це система Штеуд Inside Pentium Atom® Smartphone Edition.
Повірте, я з власного досвіду знаю, що то таке
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Фигасе Кэш L1 почти в 4 раза быстрееalexxusss:Ні, ось таки 64*2 lpddr4x-3773 у інтеля стоїть, у сурфейсі проти 2400 у амд.Scoffer: Не DDR4, a LPDDR4x. У LPDDR шина 2*16 біт проти 64 на DDR, і результуюча ПСП відповідно вдвічі менша.
LPDDR4x-4266 = DDR4-2133
Відправлено через 3 хвилини 6 секунди:
Розігнались ви справжню ddr4 4266 в ноути ставити. Навіть на компах це відбірні чіпи з радіаторами за купу грошей
Не кажучи про те, що вище ніж 3200 в so-dimm в природі не існує.
-
Nic_Roman
Member
Прийшли часи коли інтол радується що хоч чимось кращий за амд не надовго! Ціна то амд скоріше падає!
-
PsiiX3
Member
Как по мне разница в 20% не существенна... оба варианта достаточны для возложенных на них задач и оба недостаточны для чего-то серьёзного.
То есть решение будет за ценой конечного продукта.
То есть решение будет за ценой конечного продукта.
-
Scoffer
Member
alexxusss
Давай звернемось до даташитів.
jedec жлоби і вимагають 300 баксів за спеки, тому підемо окольними шляхами.
https://www.ti.com/lit/an/spracn9/sprac ... 2753879847
Даташит від Texas Instruments на розробку і компонування плат з LPDDR4. Я ж сподіваюсь TI трішки шарять в цій справі.
Сторінка 7, п 2.1, цитую:
Unlike other DDR types, LPDDR4 has been organized into 2 × 16-bit channels. ECC is supported inline, thus a dedicated SDRAM for ECC is not required. The ECC system impact is in interface bandwidth and overall memory density, as ECC data is stored alongside non-ECC data.
Тобто пам'ять таки організована як 2 по 16 біт, і до того ж, одразу з ECC, котра на відміну від десктопів реалізується не додатковими 8 бітами на 64 біти, я прямо в межах 2 по 16 інлайново. Тобто теоретична швидкість падає на 1/9.
Множити-ділити ми вміємо, це не складно.
4266 MT/s * 2 канали * 2 byte(16 bit) * 8/9 (ECC) = 15168 MB/s - максимально теоретично можлива швидкість двох каналів LPDDR4. Дуже схожа цифра на з того пня, чи не так? З невеличкою поправкою на нестабільність частот.
Бувають 4-канальні, вдвічі швидше, 30336 MB/s.
DDR4-3200:
3200 MT/s * 2 канали * 8 byte(64 bit) = 51200 MB/s
Так що хтось про щось бреше. Або інтел запхнула 8-канальний контролер LPDDR4 на чіп, що було б круто, але чому тоді про це не трублять на всі околиці? Така технічна і маркетингова перевага. Або там не LPDDR4, а сама звичайна DDR4. Або аіда бреше про швидкості. Обирай сам.
Даташит від Texas Instruments на розробку і компонування плат з LPDDR4. Я ж сподіваюсь TI трішки шарять в цій справі.
Unlike other DDR types, LPDDR4 has been organized into 2 × 16-bit channels. ECC is supported inline, thus a dedicated SDRAM for ECC is not required. The ECC system impact is in interface bandwidth and overall memory density, as ECC data is stored alongside non-ECC data.
Тобто пам'ять таки організована як 2 по 16 біт, і до того ж, одразу з ECC, котра на відміну від десктопів реалізується не додатковими 8 бітами на 64 біти, я прямо в межах 2 по 16 інлайново. Тобто теоретична швидкість падає на 1/9.
4266 MT/s * 2 канали * 2 byte(16 bit) * 8/9 (ECC) = 15168 MB/s - максимально теоретично можлива швидкість двох каналів LPDDR4. Дуже схожа цифра на з того пня, чи не так? З невеличкою поправкою на нестабільність частот.
DDR4-3200:
Так що хтось про щось бреше. Або інтел запхнула 8-канальний контролер LPDDR4 на чіп, що було б круто, але чому тоді про це не трублять на всі околиці? Така технічна і маркетингова перевага. Або там не LPDDR4, а сама звичайна DDR4. Або аіда бреше про швидкості. Обирай сам.
-
alexxusss
Member
Ось райзенScoffer:alexxusss
DDR4-3200:
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_7/4800u
Цитую з цього джерела, підпункт Memory Controller:
Я теж ще давніше читав цей документ від TI і не міг доперти, як так виходить, а виявляється, все діло в контролері, який вміє в 32bit * 4.This SoC features two memory controllers, each supporting DDR4 or LPDDR4x. This chip supports up to 64 GiB of dual-channel DDR4 memory with data rates of up to 3200 MT/s (51.2 GB/s) or up to 32 GiB of quad-channel LPDDR4x with data rates of up to 4266 MT/s (68.27 GB/s).
https://en.wikichip.org/wiki/intel/core_i7/i7-1065g7
В тих же спеках від TI написано:The Core i7-1065G7 has a 128-bit bus, supporting quad-channel (4x32b) LPDDR4X-3733 or dual-channel (2x64b) DDR4-3200.
LPDDR4X is a variant of LPDDR4, with the difference of additional power savings by reducing the I/O
voltage from 1.1 V to 0.6 V. It is possible LPDDR4 and LPDDR4X may be available in different packages
and/or densities (outside scope of this document). LPDDR4X is currently not supported. It is possible
support will be added at a future date, once additional validation efforts and data are collected.
-
Scoffer
Member
alexxusss
Тобто банальний 8-канальний контролер, що і треба було довести. А lpddr4 як була тугою, так і залишилась. З тим же успіхом можна було 8 каналів ддр2 запхнути, профіту було б не менше.
Тобто банальний 8-канальний контролер, що і треба було довести. А lpddr4 як була тугою, так і залишилась. З тим же успіхом можна було 8 каналів ддр2 запхнути, профіту було б не менше.
-
catdoom
Member
Так что получается я зря ел рис руками? Общая пропускная способность памяти выше чем у АМД,на такой процент и производительность выше. А там гляди как и раньше в большинстве игр Интел встройка будет фризить.Scoffer:alexxusss
А говорил что будешь топить за АМД,а на самом деле готов даже с индусам в обнимку петь,лишь бы Интел выгородить.
-
Scoffer
Member
catdoom
Кажуть, що їсти руками корисно для розвитку мілкої моторики пальців, так що не даремно, не даремно
Відправлено через 4 хвилини 46 секунди:
PS: судячи зі скрінів alexxusss, на лпддр4 ~50ГБ/с, що рівно те ж саме що і на ддр4-3200. Так що ні, інтел таки вздрючила АМД по графікі при приблизно рівній ПСП.
Кажуть, що їсти руками корисно для розвитку мілкої моторики пальців, так що не даремно, не даремно
Відправлено через 4 хвилини 46 секунди:
PS: судячи зі скрінів alexxusss, на лпддр4 ~50ГБ/с, що рівно те ж саме що і на ддр4-3200. Так що ні, інтел таки вздрючила АМД по графікі при приблизно рівній ПСП.
-
catdoom
Member
Там надо смотреть на количество транзисторов в видео ядре,а потом уже говорить о преимуществе архитектуры,а то глядя на такое ядро можно понять,что оно больше ядра АМД минимум в два раза. А то с такой победой можно ПС5 ядро засчитать как победу АМД ,в 100-раз более быстрая встройка.Scoffer:PS: судячи зі скрінів alexxusss, на лпддр4 ~50ГБ/с, що рівно те ж саме що і на ддр4-3200. Так що ні, інтел таки вздрючила АМД по графікі при приблизно рівній ПСП.
-
Scoffer
Member
catdoom
Кількість транзисторів не при справах. APU впирається в ПСП: різниця між АМДшними APU вже не одне покоління примарна і залежить сугубо від оперативи. В інтелі або запилили якесь уберстиснення, або чимось пожертвували, може кольорами текстур, як приклад. Що, до речі, норм варіант хоча б тому, що ноутбучні матриці все одно рідко коли хоча б 50% srgb вивозять.
Кількість транзисторів не при справах. APU впирається в ПСП: різниця між АМДшними APU вже не одне покоління примарна і залежить сугубо від оперативи. В інтелі або запилили якесь уберстиснення, або чимось пожертвували, може кольорами текстур, як приклад. Що, до речі, норм варіант хоча б тому, що ноутбучні матриці все одно рідко коли хоча б 50% srgb вивозять.
-
ZeaBeast
Member
Интел со своей встройкой раньше мухлевал так нехило - тупо часть объектов не отображал в играх (есть исследование на руоверах). Надеюсь, редакция оверов осветит этот вопрос в своем обзоре - сравнит кадры на интеле и на амд.
-
Fulkrum
Member
Ток с чего ты взял что там 3200 память в тестовых системах на АМД? Зная подход интела к маркетингу там скорее всего и двухканала нет.Scoffer: Так що ні, інтел таки вздрючила АМД по графікі при приблизно рівній ПСП.
Вообще смешно читать как у тебя подгорает, и как ты чепуху начинаешь нести про то что ДДР2 была бы такой же как лпДДР4 и как Аида врет и как Интел вздрючила АМД по графике (шо там у них уже дискретный чип круче 5700ХТ?) и т.д.
-
Runax
Member
Скорей даже производительность на ватт. Мне как потребителю, абсолютно все равно какая площадь у того или иного кристалла (естественно при равной производительности), если по энергопотреблению оно сопоставимо или меньше чем у конкурентаcatdoom: Там надо смотреть на количество транзисторов в видео ядре,а потом уже говорить о преимуществе архитектуры,а то глядя на такое ядро можно понять,что оно больше ядра АМД минимум в два раза