avuremybe:
В том ящике предполагался лоуэнд ПК для дома, полностью бесшумный.
Какая вода? К чему это вообще?
У мене стояв «лоуенд» і5 3330 та gtx 970 ftw. Ще декілька років тому. На проці перформа з бп та корпусу зняті всі вентилятори (970 в пасиві) тобто шуму 0. І представте за перегллядом ютуба, серфінгу (якраз за тим для чого і збирають лоуенд) комп не перегрівався і спокійно працював так декілька місяців у брата. Тому не розумію для чого ваш комментар? Повторюсь сучасні комплектуючі для (інтернету та відео) і так можуть працювати в пасиві без 3кг радіатора
Как Вы царственно всего за один комментарий с воды на пассив радиаторы переключились!
Максхоуп - не Ваш второй аккаунт?
Ціна "кусається", але як любитель пасивних систем я би хотів таку річ. В мене вже давненько також пасивна система, але без відеокарти, процесор з 35Ват ТДП (i7-4765T) охолоджує Zalman Cube FX 100 і також на чипсеті посилений радіатор Thermalright HR-05IFX. В принципі все "холодне" в межах 30-40 градусів. А на базі цього MonsterLabo The Heart, взагалі можна зібрати пасивну ігрову систему, але певно середнього такого рівня, бо пасив повільно розсіює тепло, якщо тривалі великі навантаження, то можливо буде грітись. Або як варіант додати вентилятор який буде вмикатись лише в режимі ігор, а в звичайному режимі буде повний пасив і тишина.
Странная идея была делать 2 кулера в 1. Отдельно на процессор, отдельно на карту, отдельно на питальник звучит разумнее и технологически проще как по мне + можно продавать отдельно. Чисто выставочная хрень для саморекламы ИМХО.
kawalot:поверхность черного цвета гораздо лучше отдаёт тепло, чем какая-либо ещё
Віддає чи приймає? Бо все таки чорний краще нагрівається(бо поглинає краще, тому він і чорний, білий краще відбиває). Але щоб він випромінював тепло краще то грім зна. та й як додатковий шар термоізолятору в виді фарби покращить тепловіддачу.
А , здається я зрозумів, ви ork boyz. red gonna fasta?
WakeMe:Настоящие энтузиасты переезжают в Сибирь и выкидывают мору на балкон, а не вот это все
Стоял у меня как-то системник на подоконнике где с окна ветер свищет. Так вот в морозы он не работал. У него не стартовал винчестер если сильно холодно было. Заменил его на другой и все наладилось. Но я думаю, что не каждому системнику в -40 будет нормально работать. Там уже электролиты теряют свои свойства и тд
AndrewV:Смущает медное осеование и алюминиевые пластины - почему нельщя сделать все медным, а также количество трубок, всего шесть. И можно было не красить. Тогда бы кпд увеличился, а размеры уменьшились. Скорее всего дали подрядчикам в Китае чертежи без всяких расчетов, просто нарисованное от руки по аналогам других производителей. Халтура
Из меди целиком он бы весил килограмм 15. И среднестатистическая киберкотлета не смогла бы такой корпус с места сдвинуть
WakeMe:Настоящие энтузиасты переезжают в Сибирь и выкидывают мору на балкон, а не вот это все
Стоял у меня как-то системник на подоконнике где с окна ветер свищет. Так вот в морозы он не работал. У него не стартовал винчестер если сильно холодно было. Заменил его на другой и все наладилось. Но я думаю, что не каждому системнику в -40 будет нормально работать. Там уже электролиты теряют свои свойства и тд
erazel:
Віддає чи приймає? Бо все таки чорний краще нагрівається(бо поглинає краще, тому він і чорний, білий краще відбиває). Але щоб він випромінював тепло краще то грім зна. та й як додатковий шар термоізолятору в виді фарби покращить тепловіддачу.
А , здається я зрозумів, ви ork boyz. red gonna fasta?
А ви з фізикою наскідьки добре знайомі? Тільки назву чули? То відкрию вам одну істину - чорний колір не тільки добре поглинає теплову енергію, а ще й найкраще від інших ввідає її у навколишне середовище. Бачили радянські холодильники? Здогадуєтесь чому у них мідні радіатори пофарбовані у чорний колір, а не у білий, червоний чи взагалі не фарбовані? Почитайте для початку про закон Віна та про абсолютно чорне тіло. А тоді вже намагайтесь здаватись розумним. До речі, радіатор не обов'язково фарбувати звичайною фарбою, чорний колір металу можна отримати, наприклад, гальванізацією хромом, або воронінням, якщо це сталь
Контурні теплові трубки. Не порівняти по ефективності із цим 3 кг виробом, якщо мета - щирий пасив. До речі я згоден, що робити одночасно і на ЦПУ і на відеокарту як мінімум кумедно, це виключно для пропрієтарних компактних корпусів, які продає ця ж команда. Продукт для їх екосистеми, сучасною мовою мракетологів.
AndrewV:Смущает медное осеование и алюминиевые пластины - почему нельщя сделать все медным, а также количество трубок, всего шесть. И можно было не красить. Тогда бы кпд увеличился, а размеры уменьшились. Скорее всего дали подрядчикам в Китае чертежи без всяких расчетов, просто нарисованное от руки по аналогам других производителей. Халтура
В пассиве никакой разницы между медью и 8 трубками и 6 и алю не будет, кроме веса. Перепад температур и так околонулевой, конвекция очень медленно отводит тепло.
А вообще я не понимаю смысла подобных систем - всё питание всё равно шумит, вентилятор оборотов на 600 на этом фоне всё равно слышно не будет, а ситуацию с теплоотводом изменит категорически, вплоть до того, что можно будет поставить банальный Macho и отвести 100+ вт от процессора
По поводу меди согласен. А вот по поводу покраски скажу по секрету - поверхность черного цвета гораздо лучше отдаёт тепло, чем какая-либо ещё
Сударь вы путаете теплопроводимость, и теплоемкость. Любая краска ухудшает проводимость, поэтому у ноктуа только недавно появились крашеные башни, дань моде и ухудшение теплоотдачи.
Черный цвет способствует теплоемкости, тоесть солнечный свет быстрее нагреет черный метал, чем белый в среднем от 45%.