Останні статті і огляди
Новини
AMD представила 32-ядерный процессор Naples на базе архитектуры Zen
-
Lozov
Member
Народ! На самом деле в 2 раза может быть.
1.5 (к-во ядер)*(3ГГц/2.4)*(1.1 перевес в IPC)=2
А запихнуть 8 ядер в теплопакет 45 Вт они смогут. То есть 180 на весь чип.
1.5 (к-во ядер)*(3ГГц/2.4)*(1.1 перевес в IPC)=2
А запихнуть 8 ядер в теплопакет 45 Вт они смогут. То есть 180 на весь чип.
-
adm0r
Member
Scoffer
погляньте.
погляньте.
-
korastoranaster
Member
Впихнули бы в ризен 4-х канальный контроллер памяти. Наверное приберегли для ризен второй ревизии обновленной.
-
Scoffer
Member
adm0r
Результати тесту я бачу, я не кажу що вони не правдиві.
Я кажу що на E5 чомусь дали в 1.3 рази менше оперативи, взяли її з якогось дива повільну, і ще і накидали планками лише 6 каналів з 8, бо по іншому 386 не назбираєш 16 гіговими планками. Поясни мені чому я тепер повинен довіряти тестуванню?
Я кажу що на E5 чомусь дали в 1.3 рази менше оперативи, взяли її з якогось дива повільну, і ще і накидали планками лише 6 каналів з 8, бо по іншому 386 не назбираєш 16 гіговими планками. Поясни мені чому я тепер повинен довіряти тестуванню?
-
Stas
Member
Конечно будут, и мы уже сравнили R7 с видеокартой АМД 480 и И7 с видеокартой Нвидиа 480. Мы тащим.Феном Феномыч:Игровые тесты будут?
-
Lozov
Member
Как уже написали выше. Оно проектировалось под сервер. На каждые 8 ядер по два канала памяти.korastoranaster:Впихнули бы в ризен 4-х канальный контроллер памяти. Наверное приберегли для ризен второй ревизии обновленной.
Кому сильно припекает 4 канала под рабочую станцию, то скорее всего будет и 16 ядерный. Как минимум за килобакс. Но если надо для работы, то это уже мелочи.
-
DJuice
Member
Так ответил, что ниодин нефанат не пристебетсяStas:Мы тащим.Феном Феномыч:Игровые тесты будут?
-
Alexey1977
Member
Scoffer
это даже не тестирование превью какое-то,
а как делать тесты учаться у Интел и Нвидии - там сидят гуру в маркетологии максимум свои плюсов показать и продукты конкурентов наоборот
это даже не тестирование превью какое-то,
а как делать тесты учаться у Интел и Нвидии - там сидят гуру в маркетологии максимум свои плюсов показать и продукты конкурентов наоборот
-
alexvvv
Member
тим часом акції амд знову пішли вгору
-
Scoffer
Member
alexvvv
Не на довго, до виходу Naples в світ
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Alexey1977
Ну я не пам'ятаю щоб так тупо інтел або нвідіа робили тести в різних умовах. Щоб підібрати програмний тест під себе - так, це святе але щоб при цьому різну обв'язку для себе і конкурента робити - такої наглості ще не було.
Не на довго, до виходу Naples в світ
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Alexey1977
Ну я не пам'ятаю щоб так тупо інтел або нвідіа робили тести в різних умовах. Щоб підібрати програмний тест під себе - так, це святе але щоб при цьому різну обв'язку для себе і конкурента робити - такої наглості ще не було.
-
Lozov
Member
Треба уважніше читати статтю. В АМД не збирали сервер на Інтелі. Вони взяли типовий "з магазину". Якщо претензії до конфігу, то вони точно не до АМД.Scoffer:adm0r
Швидше за все вони взяли конфіги з рівною ціною.
-
Злой Ворон
Member
Дуже просто, у E5-2699A:Scoffer:adm0r
- 4 канали пам'яті
- 12 сокетів DIMM на процесор (3 сокета на канал)
16Gb планка * 12 сокетів = 192 Gb пам'яті на процессор (планками по 16)
Двухпроцесорна конфігурація отрумує - 192 Gb * 2 = 384 Gb
P.S.
У Naples скоріш за все конфігурація: 8 каналів * 2 сокети на канал
-
Scoffer
Member
Lozov
Немає такого поняття як "типовий з магазину". Серваки - конструктори, ти збираєш, а вірніше замовляєш у представника вендора те, що треба саме тобі з базових компонентів.
Злой Ворон
Точно, забув про 3 DIMM
Немає такого поняття як "типовий з магазину". Серваки - конструктори, ти збираєш, а вірніше замовляєш у представника вендора те, що треба саме тобі з базових компонентів.
Злой Ворон
Точно, забув про 3 DIMM
Востаннє редагувалось 07.03.2017 18:34 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
-
ndrey
Member
Ого какой аппарат
если они и тут не смогут - вот где номер будет
если они и тут не смогут - вот где номер будет
-
BossUA
Member
У кого больше ядер - тот и победил !
-
smollett
Member
Не-а, в данном случае - у кого оперативку не сперлиBossUA:У кого больше ядер - тот и победил !
-
Злой Ворон
Member
Scoffer:Злой Ворон
Точно, забув про 3 DIMM
За місяць підбирав та закуповував два сервери на E5 v4 - їх конфігурації та розкладки/сокети/RAID ночами сняться)
-
adm0r
Member
Та подивіться ви відео.Scoffer:adm0r
Та таблиця, до якої ви аппелюєте -- воне не є конфігурацією тестових стендів; це просто порівняння "сферичного коня в вакуумі", "максимального Naples" до "типового Intel".
Там було три тести, кількість ОЗУ я так і не почув, але вона була однакова.
На першому тесті вони використали 44 потоки Хeon, 1866 пам'ять з одної сторони та 44 потоки Naples, 1866 пам'ять з іншої. 38 секунд проти 18ти.
На другому вони ввімкнули ще 20 потоків Naples та підняли пам'ять до 2400. Ще ось той результат в приблизно 2.5 рази.
На третьому вони використали в чотири рази більший обсяг данних; Naples виконав завдання, а Intel не зміг.
І звістно, ви нікому не повинні довіряти. Просто розберіться в інформації, яку обговорюєте. Стаття на оверах, честно кажучи, місцями просто вводить в оману; треба переформулювати декілька речень.
-
Renegade1979
Member
бо в гультiпак не було модулiв 64 Гб REG ECC, вони коштують багато, поставили що було на 16 Гб десктопного мотлоху, тому така картина - у щтеюда закiнчилися слотиScoffer:А з якого дива інтелу в 1.5 рази менше оперативи дали?
- спойлер
- AMD's memory capacity was based around 16 GB DIMMs which is odd. 64 GB registered ECC DDR4 DIMMs are common place with 128 GB LR-DIMMs are around if you look hard enough. 256 GB LR-DIMMs have been announced, though I'm not sure of general availability.
The thing is that both AMD and Intel should be able to use these high capacity DIMMs. AMD should retain a capacity advantage due to additional memory channels but at 4 TB/socket vs. 3 TB/socket, there are few workloads where that would be a critical difference.
With regards to memory speed, if the Xeon E5 is operating with 3 DIMMs per channel, epsecially higher capacity LR DIMMs, memory speed does drop. The 2400 speeds are with a single DIMM per channel, with 2133 being the more common speed for most configurations still. Still, that is a bit of an unexpected performance hit on the Xeon.
-
Tapoozdook
Member
Просто, если бы всё анонсировалось, как у нормальных контор, а не традиционно криво и постоянно с каким-то двойным дном - то и отношение было бы другим.
Неужели это всё лишь бы для того, чтоб на время поднять ажиотаж, и дать напостить особо проницательным блестящих перспектив процессоров?
Только потом вылазит то одно, то другое, то третье, а чаще всего - все скопом. Ну, о чем скромно умолчали перед выходом.
Ну а "проницательные" продолжают ждать биосов-прошивок-фиксов-новых ревизий.
И так практически каждый раз.
Только рынок всё равно в итоге расставит всё по своим местам в достаточно короткий срок.
И если в десктопном сегменте еще есть какие шансы чуть подняться за счет особого менталитета приверженцев, которые всё равно купят по принципу "лишь бы не...", то в сегменте серьезных серверных решений фанатизм уже катит, потенциальные клиенты этого рынка не постят по 100 раз одни и те же картинки с выброшенными в окно серверами на Xeon, а просто умеют считать деньги.
Неужели это всё лишь бы для того, чтоб на время поднять ажиотаж, и дать напостить особо проницательным блестящих перспектив процессоров?
Только потом вылазит то одно, то другое, то третье, а чаще всего - все скопом. Ну, о чем скромно умолчали перед выходом.
Ну а "проницательные" продолжают ждать биосов-прошивок-фиксов-новых ревизий.
И так практически каждый раз.
Только рынок всё равно в итоге расставит всё по своим местам в достаточно короткий срок.
И если в десктопном сегменте еще есть какие шансы чуть подняться за счет особого менталитета приверженцев, которые всё равно купят по принципу "лишь бы не...", то в сегменте серьезных серверных решений фанатизм уже катит, потенциальные клиенты этого рынка не постят по 100 раз одни и те же картинки с выброшенными в окно серверами на Xeon, а просто умеют считать деньги.