Останні статті і огляди
Новини
Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080
-
Vader
Member
Зрозумів,всім дяка.
-
Kullerok
Member
Ага 53 и накинь сюда НДС сверху ещё. Я на пару тишь тут куплю дороже без нервов и с гарантией.Enjthesilence: ↑ 29.01.2025 22:25 В Данії 5080 віндфорс в3 ос можна замовити за 53к грн, поруч і асус прайм, але стрьомно поштою такі приколи возити, мав вже негативний досвід. що наші придумають з цінами, це вже цікавіше.
-
vsx
Member
Смотрел сегодня обзоры HU и Vex, и там и там сказали гамноKeyser Soze: ↑ 29.01.2025 19:40 Самое интересное, что большинство американских тестеров/блогеров/ютуберов преподносят новую серию RTX5000, как "amazing"
Но при этом сами пишут, что разница с RTX4000 небольшая
Это сколько чемоданов "кокоса" им занесли??!!
-
Enjthesilence
Member
нормально юзати з вкл світлом, якщо воно не світить прям в монітор) якщо приблизно, то візьми телефон з олед і тримай його на рівні монітора з таким самим кутом відносно світла, буде +- щось схоже. (але телефон буде більш глянцевим за монітор, тут все ж таки є захист від бліків)Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:09Глянцевый моник юзать с вкл светом не кофмортно же будет, это же чисто вариант больше под фулл темень? Так как стараюсь юзать ток вертикалку..., к примеру в режиме генерации кадров вертикалка не работает и там надо вручную возиться и выставлять фпс в панели нвидиа. С жсинк так и не понял как оно работает..., вроде на мониторе наклейка есть, включал..., тестил... вижу разрывы..., лучше вертикалки так и не нашёл ничего, все эти долбания с настройками в панели нвидиа и прочее..., вертикалку включил и забыл)Enjthesilence: ↑ 29.01.2025 23:01
вони не всі глянцеві, тільки один з останніх xg27aqdmg, це вже на смак. матові панелі мають таке, як би це сказати, "антиблікове покритя", мені воно не подобається, це річ суб'єктивна, своє відображення в моніторі я на бачу))
а в чому проблема 240? 240 гц все ще буде давати таке ж зображення при 144 фпс, як і 144 гц монітор, але буде запас на легкі забавки і менший час відгуку, якщо без врр юзати. знову ж таки, багатьом начхати на кольори, швидкість монітора його кларіті і тд, тут бажано йти в магаз і особисто дивитись.
-
Kullerok
Member
да конечно 10 лет. У меня АOC 27 ips после 3 года пошел по пии.. Сначала перестал работать на 144 герцах потом на 100. щас только на 60 едет. Если больше включить большая часть экрана черная. 10 лет ну ну. Щас прикуплю какую-то 5080 да возьму олед какая разница через 3 года выкидывать ips или олед. Дак хоть с кайфом проведу эти года.bombeybox: ↑ 29.01.2025 23:05Візьміть AORUS FO27Q2, дешево і сердито і типу топ за свої гроші.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 22:51Для меня был бы идеал вариант олед 144гц 2к 27, но таких увы нету
Але вам тут нарозповідали про "супер оледи", якіВдумайтесь в цей крінж, монітор за $1500 людина бере з надією, що він пропрацює хоча б 3-4 роки Нормальні IPS\VA служать 10+.VolandInferno: ↑ 29.01.2025 22:57при звичаному використанні він прослужить років 3-4.
-
A1eksandr
Member
Посмотрел видео от derbauer о 5080. У него проблемы были с пси 5.0,карта не хотела стартовать ,работала не адекватно, вылеты. ПСИ 4.0 - все норм. Надеюсь это не войдет во всеобщую проблему, но уже не приятно.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:29 користувачем A1eksandr, всього редагувалось 1 раз.
-
momart
Junior
Что за бред ты пишешь? Прямо сейчас смотрю на твой пост через QD-OLED монитор с пиковой яркостью >1000 нит. И то выбрал режим с пиком в 460 нит, иначе выше глаза начинают вытекать.bombeybox: ↑ 29.01.2025 23:05Візьміть AORUS FO27Q2, дешево і сердито і типу топ за свої гроші.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 22:51Для меня был бы идеал вариант олед 144гц 2к 27, но таких увы нету
Але вам тут нарозповідали про "супер оледи", якіВдумайтесь в цей крінж, монітор за $1500 людина бере з надією, що він пропрацює хоча б 3-4 роки Нормальні IPS\VA служать 10+.VolandInferno: ↑ 29.01.2025 22:57при звичаному використанні він прослужить років 3-4.
ОЛЕДИ в моніторах, для мене особисто - оверпрайс трешак, який не може в яскравість більше 200 ніт (тобто виключно нічний юзкейс і без толкового HDR), збирає всі рефлекшини, неправильно відображає шрифти і вигорає.
Олед в телевізорах - зовсім інша справа, моделі 2025 року тільки-тільки-но дійшли до того, щоб тримати HDR-1000 у великому вікні, моніторам таке не світить ще багато років, саме тому телевізор - Олед, якщо бюджет вивозить, монітор - гарно відкалібрований VA+MiniLED, або IPS+MiniLED (обов'язково щоб багато зон).
-
Enjthesilence
Member
Режими: 60-120-144-180-240, вмикай вертикалку і грай собі, не треба зменшувати гц монітора, якщо в тебе фпс менший за 240, це в дуже рідкісних випадках викликає тіринг, я не пам'ятаю, коли останній раз його бачив) Є в нього аналог матовий, але не пам'ятаю модель і він трохи дорожчий, хоча має ту саму панель. Думаю така ціна на мій монік, бо люди бояться брати глянець, хоча вона потихеньку зростає. я багато дивився оглядів перед вибором, і xg27aqdmg виявився найцікавішим. Кайф оледів, що швидкість матриці в них майже не змінюється з кількістю фпс, ніякого гостінгу при низьких значеннях нема.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 22:59 Enjthesilence
Да глядеть на ипс после олед это как с ссд вернуться на хдд)) Страдания) По андроид игровым трубкам чётко это увидел)) Как запустил Alien Isolation на IPS и OLED и положил их рядом)) После этого сразу был выставлен на продажу с ипс игровой анероид)) Там на олед были видны даже текстуры пола..., а на ипс просто дымкой всё засвечено)) Ну и помимо чёрного, сами цвета сочнее..
А какой моник самый топ 27 2к олед сейчас на рынке по цене в районе до 30-40к? И ещё, а какие режимы герцовки у вас? моник скорее всего 240? какие там промежуточные, 120-144 есть? чтобы с вертикалкой комфортно играть было в ААА. И он обязательно должен быть глянцевый?
-
bombeybox
Member
momart: ↑ 29.01.2025 23:27Прямо сейчас смотрю на твой пост через QD-OLED монитор с пиковой яркостью >1000 нит
- спойлер
- SDR Brightness
Real Scene
286 cd/m²
Sustained 100% Window
253 cd/m²
HDR Brightness
Real Scene
397 cd/m²
Sustained 100% Window
254 cd/m²
Я свою думку виказав, можеш з нею не погоджуватись
-
penetrator
Member
А зачем ее брать если остатки распродают по цене 5080?Vlaad13: ↑ 29.01.2025 23:03а чем вас не устроила 4080 супер если не секрет?penetrator: ↑ 29.01.2025 23:02
Я буду брать в офф сторе нвидии за 1160-1190 евро. Если завтра там будет аут оф сток, то сижу на 3080 дальше
-
Kullerok
Member
что бы от стада не отставать и кукарекать что их 4080 такая же как у соседа лоха 5080 купившего оверпрайс кал
-
Nuclear World
Member
Ааа, видимо поэтому на ипс когда ставишь условный режим 144, а у тебя в игре 100, то всё выглядит отвратительно, задолбало туда сюда режимы тыкать, если в игре допустим в настройках вертикалки нельзя выбрать фпс, приходится в винде менять герцовку) На олед как понял если стоит режим 240гц в винде и вертикалка вкл, а в игре выдаёт 100грц, то всё будет чётко и плавно? А то с ипс это ещё тот гемор)) Из освещения, обычная люстра почти над монитором сверху с 1 лампочкой на 60ватт (под такой сценарий глянец подойдёт?). И так и не понял как дело обстоит с шим и усталостью глаз на олед, особенно при долгом сёрфе инета.Enjthesilence: ↑ 29.01.2025 23:31Режими: 60-120-144-180-240, вмикай вертикалку і грай собі, не треба зменшувати гц монітора, якщо в тебе фпс менший за 240, це в дуже рідкісних випадках викликає тіринг, я не пам'ятаю, коли останній раз його бачив) Є в нього аналог матовий, але не пам'ятаю модель і він трохи дорожчий, хоча має ту саму панель. Думаю така ціна на мій монік, бо люди бояться брати глянець, хоча вона потихеньку зростає. я багато дивився оглядів перед вибором, і xg27aqdmg виявився найцікавішим. Кайф оледів, що швидкість матриці в них майже не змінюється з кількістю фпс, ніякого гостінгу при низьких значеннях нема.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 22:59 Enjthesilence
Да глядеть на ипс после олед это как с ссд вернуться на хдд)) Страдания) По андроид игровым трубкам чётко это увидел)) Как запустил Alien Isolation на IPS и OLED и положил их рядом)) После этого сразу был выставлен на продажу с ипс игровой анероид)) Там на олед были видны даже текстуры пола..., а на ипс просто дымкой всё засвечено)) Ну и помимо чёрного, сами цвета сочнее..
А какой моник самый топ 27 2к олед сейчас на рынке по цене в районе до 30-40к? И ещё, а какие режимы герцовки у вас? моник скорее всего 240? какие там промежуточные, 120-144 есть? чтобы с вертикалкой комфортно играть было в ААА. И он обязательно должен быть глянцевый?
-
feniks_tm
Member
На реддіті бачив, що в основному людям "б'є в очі" саме QD-OLED і після переходу на WOLED проблема зникає (Ось, наприклад). Але думаю це все дуже персонально, допоки не потестиш - не дізнаєшся.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:38 с шим и усталостью глаз на олед, особенно при долгом сёрфе инета.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:43 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
-
Nuclear World
Member
Да просто сильно дорогой тест за 30к+ грн)) С телефонами юзаю чисто ипс, так как олед некомфортно для сёрфа (а вот под игры уже олед). Хотя вроде как у олед на айфоне считается самый нормальный шим по комфорту, но айфон с олед ещё не юзал.feniks_tm: ↑ 29.01.2025 23:41На реддіті бачив, що в основному людям "б'є в очі" саме QD-OLED і після переходу на WOLED проблема зникає. Але думаю це все дуже персонально, допоки не потестиш - не дізнаєшся.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:38 с шим и усталостью глаз на олед, особенно при долгом сёрфе инета.
Как говорили выше, что WOLED лучше будет так же если юзать моник с вкл светом. Итого значит есть смысл брать только WOLED технологию.
-
feniks_tm
Member
Або ж вмикати режим "ждуна" RGB панелей від лижі) Бо олед така штука, що потім на звичайні панелі не хочеться дивитись, а з мінусами доводиться миритись.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:43 Итого значит есть смысл брать только WOLED технологию.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:46 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
Все вірно, відгук монітора в олед мінімальний майже на всіх значеннях гц. Звичайно чим нижче фпс, тим більший інпутлаг і блур самого зображення, але з цим нічого не поробиш, менше фпс - менш чітке зображення у русі. Дивись, швидше oled моніторів панелей не існує, все просто. А що в тебе за монітор? Чому не юзаєш гсінк (фрі сінк)? За втому очей не можу нічого сказати, в іграх точно менше болять очі після IPS, бо все більш чітке. Дівчина наче також нічого не жалілась, але якщо в тебе є така проблема з телефоном, можливо це не твій варік.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:38Ааа, видимо поэтому на ипс когда ставишь условный режим 144, а у тебя в игре 100, то всё выглядит отвратительно, задолбало туда сюда режимы тыкать, если в игре допустим в настройках вертикалки нельзя выбрать фпс, приходится в винде менять герцовку) На олед как понял если стоит режим 240гц в винде и вертикалка вкл, а в игре выдаёт 100грц, то всё будет чётко и плавно? А то с ипс это ещё тот гемор)) Из освещения, обычная люстра почти над монитором сверху с 1 лампочкой на 60ватт (под такой сценарий глянец подойдёт?). И так и не понял как дело обстоит с шим и усталостью глаз на олед, особенно при долгом сёрфе инета.Enjthesilence: ↑ 29.01.2025 23:31
Режими: 60-120-144-180-240, вмикай вертикалку і грай собі, не треба зменшувати гц монітора, якщо в тебе фпс менший за 240, це в дуже рідкісних випадках викликає тіринг, я не пам'ятаю, коли останній раз його бачив) Є в нього аналог матовий, але не пам'ятаю модель і він трохи дорожчий, хоча має ту саму панель. Думаю така ціна на мій монік, бо люди бояться брати глянець, хоча вона потихеньку зростає. я багато дивився оглядів перед вибором, і xg27aqdmg виявився найцікавішим. Кайф оледів, що швидкість матриці в них майже не змінюється з кількістю фпс, ніякого гостінгу при низьких значеннях нема.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:48 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
Nuclear World
Member
Enjthesilence
стараюсь юзать ток вертикалку..., к примеру в режиме генерации кадров вертикалка не работает и там надо вручную возиться и выставлять фпс в панели нвидиа. С жсинк так и не понял как оно работает..., вроде на мониторе наклейка есть, включал..., тестил... вижу разрывы..., лучше вертикалки так и не нашёл ничего, все эти долбания с настройками в панели нвидиа и прочее..., вертикалку включил и забыл)
или жсинк лучше по инпутлагу и латенси будет, по сравнении с обычной вертикалкой?
Да можно было бы у нас где то купить RADEX..., да ещё по норм цене, то был бы отличный вариант замерять шим перед покупкой...
стараюсь юзать ток вертикалку..., к примеру в режиме генерации кадров вертикалка не работает и там надо вручную возиться и выставлять фпс в панели нвидиа. С жсинк так и не понял как оно работает..., вроде на мониторе наклейка есть, включал..., тестил... вижу разрывы..., лучше вертикалки так и не нашёл ничего, все эти долбания с настройками в панели нвидиа и прочее..., вертикалку включил и забыл)
или жсинк лучше по инпутлагу и латенси будет, по сравнении с обычной вертикалкой?
Да можно было бы у нас где то купить RADEX..., да ещё по норм цене, то был бы отличный вариант замерять шим перед покупкой...
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:52 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
-
doc-oc
Member
Сложно к этому позору добавлять слово Суперoversteve: ↑ 29.01.2025 16:24 грубо кажучи вийшло 4080 super super
Скорее ver. 1.02
-
vsx
Member
мне все же кажется что это должна была быть 5070 Ti. Просто Хуанг в последний момент все переиграл, чтобы выглядело как снижение цен. А в АМД готовили ей в конкуренты 8800ХТ, немного дешевле, немного слабее, а в последний момент переименовали чтобы совпадало по неймингу. В итоге остались с неработающей маркет. стратегией.
-
feniks_tm
Member
Так, але там є свої нюанси, залежить навіть від конкретних ігор.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 23:48 или жсинк лучше по инпутлагу и латенси будет, по сравнении с обычной вертикалкой?