GeForce RTX 5080: нові подробиці та дата старту продажів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Hotspur: 04.01.2025 19:07
Enjthesilence: 04.01.2025 19:02ціноутворення - питання іншого характеру.
ні. ціна це основний показник товару а не інше питання
Прогрес і ціноутворення - це різні речі. Прогрес ти можеш порівняти в продуктивності відносно споживанню, наприклад. А ціна цієї карти, це вже питання до монополії нвідії і вона ніяким чином не заперечує того, що продуктивність карт з кожним поколінням зростає, а це і є прогрес
Vpupkin
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Vpupkin: 04.01.2025 19:09 Enjthesilence
Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.
Не без цього
man1242
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 04.01.2025 19:07
man1242: 04.01.2025 19:04

Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб :lol:
Треба подивитись на ці 16 гб, як на мене цього більше ніж достатньо.
А питання монополії це не до нвідії, я тільки можу побажати успіху амд та інтел, вони щось не поспішають конкурувати з монополістом. Нажаль
Можешь глянуть ролики на анг ютубе за 2020г где много девов ругали за выбор хуанга для средняков иза 8гб буфера, все как один говорили надо 12гб минимум для некст гена это уже не говоря про новые фишки и повальный ртх где 16гб этот минимум, лучи это тоже освещение что хранится в памяти карты. Индиана вообще жрет 20гб в пасттрейсинге и ему это не проблема.

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Vpupkin: 04.01.2025 19:09 Enjthesilence
Нвидиа это корпа с инвесторами а им надо рост желательно чем больше тем лучше. Пока растет вливают бабки, за чей счет расти будет вопрос уже другой тем более на рынке конкурентов нету. Вот интел тоже рос потом "лопнул" уже слухи ходят что ходят делить на части :laugh:
Востаннє редагувалось 04.01.2025 19:17 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 04.01.2025 19:10Не без цього
Єкономічний розвиток Китаю має великий вплив на ціни продукції та світову єкономіку.
Саме тому ми будемо все частіше бачити натис "зроблено в Індії".
Alligator
Member

Повідомлення

man1242: 04.01.2025 19:04 Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб :lol:
А питання монополії це не до нвідії, я тільки можу побажати успіху амд та інтел, вони щось не поспішають конкурувати з монополістом. Нажаль
Для FullHD в CS? Я б сказав навіть забагато :gigi:
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з'їв 24 VRAM, всю RAM та навіть всю підкачку, я б сказав, що це виключення з правил, але здається це нова реальність ігропрому.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alligator: 04.01.2025 19:24
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з'їв 24 VRAM, всю RAM та навіть всю підкачку, я б сказав, що це виключення з правил, але здається це нова реальність ігропрому.
Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гб
man1242
Member

Повідомлення

Alligator: 04.01.2025 19:24
За все время до патча выше 10гб не разу не видел загрузку, может на зеленых фишка я после патча когда шейдер компеляция крашит игру не играл.
Очевидно я пишу про последние релизы с приминением всех новых фишек для пк порта :idea:
Alligator
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 04.01.2025 19:25Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гб
Ні, ні, ні. Я вже повірив в магічні 10Гб вистачить всім, у MSRP та шикарне тестування продукції nvidia та на релізі 2020 купив GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10G.

Ціна майже х2 від MSRP - є, джекпот з конденсаторами які при частоті 2000 МГц приводили до зависання ПК - є, 10 Гб яких одразу не вистачило у СР2077 при будь якому RTX налаштуванні - пофіксили через пару років. Дякую, наївся, зараз на форумі у бульдозера за 500 баксів RTX 3090 AMP Extreme Holo від ZOTAC забрав, налаштування "усе вправо" виставив та ні у чому собі не відмовляю. Ось протестують перші ревізії RTX 5080/5090, подивлюсь на ціни, а там вже буду дивитись чи коштує ця карта того, щоб повністю збирати новий ПК з DDR 5, новою материнкою, процем, БП під новий роз'єм.
Patruletz
Member

Повідомлення

man1242: 04.01.2025 19:04Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб
надо ждать офф цены, за 1.7к она просто не интересная, и не важно какие там технологии бонусом :-/
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alligator: 04.01.2025 19:37
Enjthesilence: 04.01.2025 19:25Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гб
Ні, ні, ні. Я вже повірив в магічні 10Гб вистачить всім, у MSRP та шикарне тестування продукції nvidia та на релізі 2020 купив GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10G.

Ціна майже х2 від MSRP - є, джекпот з конденсаторами які при частоті 2000 МГц приводили до зависання ПК - є, 10 Гб яких одразу не вистачило у СР2077 при будь якому RTX налаштуванні - пофіксили через пару років. Дякую, наївся, зараз на форумі у бульдозера за 500 баксів RTX 3090 AMP Extreme Holo від ZOTAC забрав, налаштування "усе вправо" виставив та ні у чому собі не відмовляю. Ось протестують перші ревізії RTX 5080/5090, подивлюсь на ціни, а там вже буду дивитись чи коштує ця карта того, щоб повністю збирати новий ПК з DDR 5, новою материнкою, процем, БП під новий роз'єм.
Вкладення
Снимок экрана 2025-01-04 193947.png
oversteve
Member

Повідомлення

The_Rusik: 04.01.2025 18:17 oversteve
Разговор про инфляцию, раз доллар уже не тот, то значит и зп автоматом так же должны были пересчитать всем. А если нет, то это не инфляция - а просто подняли цену. Можете сколько угодно оправдывать себя, у вас этого не выйдет. Цена на 5080 не адекватная.
то вам ЗП хуанг має перерахувати? :think:
нема ще оф. ціни на 5080
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 04.01.2025 19:43
The_Rusik: 04.01.2025 18:17 oversteve
Разговор про инфляцию, раз доллар уже не тот, то значит и зп автоматом так же должны были пересчитать всем. А если нет, то это не инфляция - а просто подняли цену. Можете сколько угодно оправдывать себя, у вас этого не выйдет. Цена на 5080 не адекватная.
то вам ЗП хуанг має перерахувати? :think:
нема ще оф. ціни на 5080
Верим, 5080 по 100$ каждому длсс в лицо :laugh: Перфоманс=прайс уже как 4года что амд что нвидиа поступают одинаково, вот только интел огородом пошли но там в плане софта и архитектуры все еще стабильность на уровне дна
penetrator
Member

Повідомлення

Alligator: 04.01.2025 17:48
penetrator: 04.01.2025 13:17 Может повториться история с 3080 когда до релиза вендоры выкотили цены одни, а потом пришел зотак со своими картами на 200 баксов дешевле и всем остальным пришлось с ходу обьявлять акции и скидки. Но я куплю 5080 по любой цене.
penetrator: 31.08.2021 11:27 Шо тут? Повод снова помолиться на свою 3080 купленную за 900 баксов? :pray:
NVIDIA GeForce RTX 3080 - MSRP Price$699
Zotac 3080 на релізі виходить 499 баксів? І нащо вам той ASUS TUF за 900 вдався? :lol: :lol: :lol:
MSRP цена для ЕС несколько другая. Читай про НДС ;)
GreenMile
Member

Повідомлення

Edelveys: 04.01.2025 16:16
GreenMile: 03.01.2025 17:12 Шо-шо? Яких 500 баксів? Найнижча ціна на 3090 під кінець продажів була 50к+ (про старт я навіть не буду), інно 3д айчіл х4 - 52к, по тому курсу це було близько 1800 юсд. А продуктивність як у 4070 ті, яка під кінець продажів коштувала близько 900-1000 :popcorn:
Ви оправдовуєте жадібність хуанга? Він вам доплачує, чи вам гроші з неба падають? Прокурор інвалід?
Ні, я просто доросла людина, яка живе в реальному світі, а не інфантил з країни розових поні, де ціни падають, а зарплата росте.
Від того, шо ви тут будете глибоко стурбовані і суворо засуджувати ціни - дійсність, в якій все тільки дорожчає, не зміниться.
Вас так сильно турбує жадібність Хуанга, а те шо у нас комуналка, електрика в рази виросла і ще виросте - це типу норм, чи це вже інше? Нічого не дешевшає, ні квартири, ні машини, ні відяхи, то до чого тут оце дитяче обурення? Ну от я 15 років тому нову машину в салоні купляв за 17500юсд, зараз та сама модель (той самий 1,6 на механіці) стартує від 21000юсд і шо далі, давайте всі дружно зашеймимо проклятих капіталістів і будемо пішки ходити? :)

Відправлено через 28 хвилин 52 секунди:
Alligator: 04.01.2025 19:01
Enjthesilence: 04.01.2025 18:54З чого люди вигадали ціну у 1700 за 5080, через блюрний скрін в інтернеті? Тут залишилось 3 дні, навіщо весь цей срач? Ніхто не знає, що дає нове покоління, що таке длсс4, скільки продуктивності дає нова пам'ять.
Скажу простіше. Прогрес це коли за ту саму суму нове покоління має ліпші показники від попереднього.
Ні, прогрес - це розвиток від гіршого до кращого, наприклад, від паротяга до тепловоза, від гасового освітлення до електричної лампочки, від кінної тяги до двигунів внутрішнього згоряння, від ручної коси до бензинової чи електричної. В прогресі вартість не фігурує за визначенням, за це відповідає економіка і ринок.
А те шо написали ви - це називається показник економічного ефекту і от він може бути або кращим або гіршим і оцінюється він в тому, наскільки результати перевищують (або ні) витрати.
Востаннє редагувалось 04.01.2025 21:53 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 04.01.2025 21:24
Edelveys: 04.01.2025 16:16
Ви оправдовуєте жадібність хуанга? Він вам доплачує, чи вам гроші з неба падають? Прокурор інвалід?
Ні, я просто доросла людина, яка живе в реальному світі, а не інфантил з країни розових поні, де ціни падають, а зарплата росте.
Від того, шо ви тут будете глибоко стурбовані і суворо засуджувати ціни - дійсність, в якій все тільки дорожчає, не зміниться.
Вас так сильно турбує жадібність Хуанга, а те шо у нас комуналка, електрика в рази виросла і ще виросте - це типу норм, чи це вже інше? Нічого не дешевшає, ні квартири, ні машини, ні відяхи, то до чого тут оце дитяче обурення? Ну от я 15 років тому нову машину в салоні купляв за 17500юсд, зараз та сама модель (той самий 1,6 на механіці) стартує від 21000юсд і шо далі, давайте всі дружно зашеймимо проклятих капіталістів і будемо пішки ходити? :)
Люди завжди перекладають на когось відповідальність, за свою неспроможність щось зробити.
І тільки одиниці без розових окулярів, йдуть в ногу з реальністю та адаптуються.

Отправлено спустя 34 секунды:
Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2025 21:54Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
Дуже просто назначити винних і далі сидіти собі і насолоджуватися своєю офігенністью.
Timedemo
Member

Повідомлення

Vpupkin: 04.01.2025 21:57
Timedemo: 04.01.2025 21:54Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
Дуже просто назначити винних і далі сидіти собі і насолоджуватися своєю офігенністью.
100 відсотів. :up: :up: :up:
Alligator
Member

Повідомлення

GreenMile: 04.01.2025 21:53Ні, прогрес - це розвиток від гіршого до кращого, наприклад, від паротяга до тепловоза, від гасового освітлення до електричної лампочки, від кінної тяги до двигунів внутрішнього згоряння, від ручної коси до бензинової чи електричної. В прогресі вартість не фігурує за визначенням, за це відповідає економіка і ринок.
А те шо написали ви - це називається показник економічного ефекту і от він може бути або кращим або гіршим і оцінюється він в тому, наскільки результати перевищують (або ні) витрати.
Озвучене вами, це революційний технологічний прогрес з кардинальною змінною технології.
А чому перехід від RTX 3080 до RTX 4080 це не прогрес? Нова архітектура - є, підтримка нових технологій - є. Отже це технологічний прогрес. При чому банальне зменшення енергоспоживання на декілька ват з тим самим результатом продуктивності це вже інкрементальний технологічний прогрес.

Там взагалі до будь якого параметра можно придиратись, наприклад якщо взяти вартість то якраз буде регрес. :laugh:
vsx
Member

Повідомлення

Vpupkin: 04.01.2025 19:09 Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.
Причем тут вообще китайцы..
Відповісти