Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
feniks_tm
Member

Повідомлення

penetrator: 29.01.2025 16:27 Моя 3080 это в лучшем случае 60% от 5080 судя по обзорам. Апгрейду быть.
Особливо, якщо вона буде по ціні 4090 (враховуючи, що куртка вже каже, що буде дефіцит), яка одразу давала майже х2 відносно 3080 10Гб ) Люди спочатку плювались на ціну 40 серії, а тепер радіють, що зможуть вивалити ще більше за 50ту)))
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:51
Enjthesilence: 29.01.2025 22:47

в мене телік олед 3,5 роки працює постійно, нічого не вигоріло, все чудово. з новим поколінням оледів треба постаратись щоб він вигорів, там сейв фішек і піксель клінінгів вже багато, тому таке. щоб воно вигоріло, треба юзати статичне зображення на максимальній яскравості багато часу, дійсно багато. від себе додам, що придбання глянцевого оледу один з найсильніших геймченджерів особисто для мене. максимально низький час відгуку і о боги цей чорний колір... після оледу на іпс боляче дивитись.
Почитал что на асусах есть функция клеар пиксель которую он предлагает включить через каждые 8 часов юзанья. А чё они все глянцевые? Для меня был бы идеал вариант олед 144гц 2к 27, но таких увы нету..., только 240-360...

хотя 2к разрешение можно и 32 юзать с комфортом по идее.

Единственное так и не понял а в чём ощутимая разница между 2к и 4к будет? 4к вообще страшно пробовать даже... :D
вони не всі глянцеві, тільки один з останніх xg27aqdmg, це вже на смак. матові панелі мають таке, як би це сказати, "антиблікове покритя", мені воно не подобається, це річ суб'єктивна, своє відображення в моніторі я на бачу))
а в чому проблема 240? 240 гц все ще буде давати таке ж зображення при 144 фпс, як і 144 гц монітор, але буде запас на легкі забавки і менший час відгуку, якщо без врр юзати. знову ж таки, багатьом начхати на кольори, швидкість монітора його кларіті і тд, тут бажано йти в магаз і особисто дивитись.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 22:29не цікавлять топ варіанти, особливо асус з їх прайсами. андервольт і карта холодна) так щоб відвертий хлам, я навіть не знаю хто випускає
Поки що, судячи з оглядів, самим цікавим варіантом бачу MSI Supreme SOC. Ціна мінімально нагла по відношенню до MSRP з урахуванням того, що це типу топова лінійка у вендора.
penetrator
Member

Повідомлення

feniks_tm: 29.01.2025 22:59
penetrator: 29.01.2025 16:27 Моя 3080 это в лучшем случае 60% от 5080 судя по обзорам. Апгрейду быть.
Особливо, якщо вона буде по ціні 4090 (враховуючи, що куртка вже каже, що буде дефіцит), яка одразу давала майже х2 відносно 3080 10Гб ) Люди спочатку плювались на ціну 40 серії, а тепер радіють, що зможуть вивалити ще більше за 50ту)))
Я буду брать в офф сторе нвидии за 1160-1190 евро. Если завтра там будет аут оф сток, то сижу на 3080 дальше :shuffle:
Vader
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Посоветуй олед нормальный 240гц..если в курсе,ибо я не в теме по мордам.
Vlaad13
Member

Повідомлення

penetrator: 29.01.2025 23:02
feniks_tm: 29.01.2025 22:59
Я буду брать в офф сторе нвидии за 1160-1190 евро. Если завтра там будет аут оф сток, то сижу на 3080 дальше :shuffle:
а чем вас не устроила 4080 супер если не секрет?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

VolandInferno: 29.01.2025 23:01
Enjthesilence: 29.01.2025 22:29не цікавлять топ варіанти, особливо асус з їх прайсами. андервольт і карта холодна) так щоб відвертий хлам, я навіть не знаю хто випускає
Поки що, судячи з оглядів, самим цікавим варіантом бачу MSI Supreme SOC. Ціна мінімально нагла по відношенню до MSRP з урахуванням того, що це типу топова лінійка у вендора.
також вона цікавить, але з мсі схоже будуть найбільші трабли з кількістю :shuffle:
bombeybox
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:51Для меня был бы идеал вариант олед 144гц 2к 27, но таких увы нету
Візьміть AORUS FO27Q2, дешево і сердито і типу топ за свої гроші.
Але вам тут нарозповідали про "супер оледи", які
VolandInferno: 29.01.2025 22:57при звичаному використанні він прослужить років 3-4.
Вдумайтесь в цей крінж, монітор за $1500 людина бере з надією, що він пропрацює хоча б 3-4 роки :facepalm: :facepalm: :facepalm: Нормальні IPS\VA служать 10+.

ОЛЕДИ в моніторах, для мене особисто - оверпрайс трешак, який не може в яскравість більше 200 ніт (тобто виключно нічний юзкейс і без толкового HDR), збирає всі рефлекшини, неправильно відображає шрифти і вигорає.

Олед в телевізорах - зовсім інша справа, моделі 2025 року тільки-тільки-но дійшли до того, щоб тримати HDR-1000 у великому вікні, моніторам таке не світить ще багато років, саме тому телевізор - Олед, якщо бюджет вивозить, монітор - гарно відкалібрований VA+MiniLED, або IPS+MiniLED (обов'язково щоб багато зон).
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 23:03але з мсі схоже будуть найбільші трабли з кількістю
Угу, головне що б вони не пішли по шляху найменшого супротиву і не підняли ціну) Тіпа, ойц, чтота нємнога прадєшевілі)
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vader: 29.01.2025 23:03 Enjthesilence
QHD, UWQHD чи 4К? Якщо QHD, то найбільш сейвовий варік це якраз XG27AQDMG на WOLED, якщо не лякає глянець. Ціна більш-менш адекватна, порівняно з іншими опціями. 4K я б напевно дивився на сосунг з матовим QD-OLED, бо з напівглянцем там біда з його протиранням. Якщо не плануєте більшість часу сидіти в повній темноті, то краще розглянути WOLED, на QD-OLED є болячка з "сіро-фіолетовим" чорним при наявності зовнішнього освітлення в кімнаті.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:11 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 2 разів.
VolandInferno
Member

Повідомлення

bombeybox: 29.01.2025 23:05Вдумайтесь в цей крінж, монітор за $1500 людина бере з надією, що він пропрацює хоча б 3-4 роки
Як ви читаєте? Де я таке писав, що я брав на 3-4 роки? Покажіть мені. Я писав суто про так зване вигоряння. Не більше, не менше, так шо краще іноді краще мозок під'єднувати, перед тим як писати.
VolandInferno
Member

Повідомлення

bombeybox: 29.01.2025 23:05ОЛЕДИ в моніторах, для мене особисто - оверпрайс трешак, який не може в яскравість більше 200 ніт (тобто виключно нічний юзкейс і без толкового HDR), збирає всі рефлекшини, неправильно відображає шрифти і вигорає.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
bombeybox: 29.01.2025 23:05монітор - гарно відкалібрований VA+MiniLED, або IPS+MiniLED (обов'язково щоб багато зон).
Хлам, який навіть безкоштовно не потрібен. Відкалібрований VA. Це анекдот. Оксюморон дня)
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:13 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 23:01
вони не всі глянцеві, тільки один з останніх xg27aqdmg, це вже на смак. матові панелі мають таке, як би це сказати, "антиблікове покритя", мені воно не подобається, це річ суб'єктивна, своє відображення в моніторі я на бачу))
а в чому проблема 240? 240 гц все ще буде давати таке ж зображення при 144 фпс, як і 144 гц монітор, але буде запас на легкі забавки і менший час відгуку, якщо без врр юзати. знову ж таки, багатьом начхати на кольори, швидкість монітора його кларіті і тд, тут бажано йти в магаз і особисто дивитись.
Глянцевый моник юзать с вкл светом не кофмортно же будет, это же чисто вариант больше под фулл темень? Так как стараюсь юзать ток вертикалку..., к примеру в режиме генерации кадров вертикалка не работает и там надо вручную возиться и выставлять фпс в панели нвидиа. С жсинк так и не понял как оно работает..., вроде на мониторе наклейка есть, включал..., тестил... вижу разрывы..., лучше вертикалки так и не нашёл ничего, все эти долбания с настройками в панели нвидиа и прочее..., вертикалку включил и забыл)
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:12 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

bombeybox
То бишь,можно ровно сидеть на своем Одиссее..Очень классный Моник кстати,уже пятый год пошел,а он как новый),а я тут на одежды начал подглядывать..
KimRomik
Member

Повідомлення

kairo: 29.01.2025 16:42 Не зрозуміло, який тоді сенс в GDDR7 пам'яті, якщо такий малий приріст в продуктивності.
Пам"ять треба продавати
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vader: 29.01.2025 23:11 bombeybox
То бишь,можно ровно сидеть на своем Одиссее..Очень классный Моник кстати,уже пятый год пошел,а он как новый),а я тут на одежды начал подглядывать..
Якщо в основному для ігор/"споживання" контенту, то все ж спробуйте. Для роботи з текстом QHD все ж так собі виглядає з "неправильними" субпікселями, навіть на моєму pg27aqdp, де здавалось би оновили схему розміщення субпікселів для зниження даного ефекту, на інших там походу ще «веселіше».
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:19 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 3 разів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Vader: 29.01.2025 23:03 Enjthesilence

можу казати тільки за свій Asus ROG Strix XG27AQDMG (це один з кращих варіантів ціна/якість у 2к) які є зараз у нас. З мінусів VRR (g-sync) при дуже нестабільному фпс в деяких іграх може давати флікерінг, не знаю, як це пояснити, треба бачити, є в оглядах на цей монітор, я г-сінк не використовую, тому проблеми не бачу)) для роботи з текстом олед також не кращий варіант, перший час текст виглядав трохи дивно, через декілька днів вже не бачив різниці і звик, але олед - це в першу чергу, ігри, фільми і тд, не статичне зображення. щодо глянцевості - мені дуже подобається, якщо в кімнаті є багато прямого світла, яке падає прям на монітор можливо буде заважати, у меня такого нема, відзеркалень абсолютно не бачу. про "засвєт" і прочі прєлєсті іпс моніторів типу глоу ефектів і гостінгу можна забути, також тут справжній HDR.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence

А как дело обстоит с шим? глаза не устают ? к примеру я не перевариваю телефоны с олед, чтобы долго сёрфить инет...
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 23:14я г-сінк не використовую
Чому вирішив не юзати? Чи тільки із-за мерехтіння?
Я от багато гуглив це, чи юзати VRR, чи ні, чи достатньо V-SYNC Fast з точки зору інпутлагу/латенсі, але якось так і не прийшов єдиновірного рішення.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:17 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти