Це нові відеокарти з магазину від різних вендорів і в різних людей. Хочте сказати, що амд жене з заводу браковані чіпи? Моя відеокарта взагалі не бачила перегріву, бо я граю з локом 60 кадрів і в простенькі ігри. Вона навіть майже не подає 1 вольт на ядро, бо немає потреби для цих ігор виходити на повну потужність. Відеокарта Sapphire Radeon RX 5800 XT NITRO+. Тобто вендор нормальний.item2: ↑ 24.11.2024 11:47Квадратики на скріншотах Kirakishou дійсно схожі на проблему відеопам'яті, виробництва або перерозгону одного з компонентів ПК. Тому що дивно чому відеокарта не може відтворити найпростішу текстуру без фільтрів без різних технік. Тобто це не проблема драйвера.
Останні статті і огляди
Новини
Модифікація покращує продуктивність S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Kirakishou
Member
-
Ijachok
Member
Хтось із нас п'яний? Зайди а історію моїх повідомлень. Я нічого про технічний стан гри не писав, крім того, що раз вилетів. І про драйвери не писав. Бо я поки не граю. А от про неадекватна, який кидається на людей - так. Бо це дуже дивно. Не "відповідай"Kirakishou: ↑ 24.11.2024 11:15Справді? А я чомусь думав, що фанатіки це якраз такі, як ти, хто не бачить купу відео і скріншотів з проблемами нових відеокарт від амд. А ще не бачить, що нвідія вже випустила драйвери для сталкера, а амд ні. Ще раз питаю, коли амд пофіксять артефакти в деяких іграх для нових відеокарт? Коли будуть драйвери для сталкера? Відповідай.Ijachok: ↑ 24.11.2024 11:07Влітає фанатик в тему, на рівному місці починає називати інших людей фанатиками і клоунами. А потім такий " І завжди з тебе роблять ворога. За що?"Хммм... гадки не маю, чому на таких "не фанатиків" агряться?
-
faunel
Junior
Пограв 10 годин, налаштування високі, більше в налаштуваннях графіки нічого не чіпав, видає стабільні 75 FPS, граю з увімкненою вертикальною синхронізацією, це максимально для мого монітору.
Роздільна здатність 2K
Залізо - RTX4070, I5 12600k, DDR5 32 ГБ
Ніяких просадок, багів, вильтів за 10 годин не було, все плавно і красиво.
Напевно мені повезло
Роздільна здатність 2K
Залізо - RTX4070, I5 12600k, DDR5 32 ГБ
Ніяких просадок, багів, вильтів за 10 годин не було, все плавно і красиво.
Напевно мені повезло
-
FirstTDM
Junior
Сколько кого на форуме - не совсем понятно.На примере Сталкера 2 стало очевидно что на форуме достаточно много людей которые нечувствительны к 0.1% и 1% редких событий а так же к низкой герцовке и в целом к низкому среднему фреймрейту.
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
А в реальности, среди десятков миллионов игроков, 99% не обращают внимание на 0.1% и 1% редких событий, спокойно играют на 60Гц и считают за счастье если свежая ААА игра выдает в среднем 50-80 fps, а если это всё на максимальных настройках качества да еще и на 2К/4К - это идеал
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Так и есть в реальностиДумаю от-того и возникает недоумение у многих - как это, у кого-то игра нормально работает а у кого то нет.
![B-) B-)](./images/smilies/cool.gif)
Нет предела совершенству!Да потому что кто-то привык к неравномерному фреймтайму и низкому фреймрейту а кто то угорает по идеальной плавности и отзывчивости.
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
-
Геральт
Member
От "не_клоунам" ще 10хв але без користування quick save/load. Прога ловить кілька якихось спайків, але без моніторингу взагалі не відчутні. Навіть не знаю, де то було.
Коротше, АМД - шукайте проблему в себе. НВ - чекайте драйвера. Інтел...а до речі, хтось запускав на картах від інтела?
зі. Середньо-високі, натив QHD, FG
зі. Середньо-високі, натив QHD, FG
-
Kashtan
Member
Ваш досвід цікавий. Мені стало цікаво, на якій найдревнішій апаратній частині, і найслабшій, можна взагалі запустити і грати в сталкер. Отже 580 8гб та FX можна. Тут викладали відео із системою на 1366, w3680, та 1070. Формально ця платформа на чотири роки старша, 2008 року, а процесор на два - 2010, хоча я дивлюсь - в мультипотоці зіон відчутно сильніший. Хоча в різних тестах по-різному, в розгоні в цілому перевага у зіона, дуже середньо.Sllavko: ↑ 23.11.2024 23:50 Напишу мій експірієнс. Власне конфіг: fx8350@4300, ddr3 2100 16 gb, rx580 (asus rog strix i xfx), монік 1680х1050@60гц
Спочатку думав, що проц не потягне зовсім. Помилявся. Упор таки в карту. Перші запуски були на asus rx580. На мінімалках з fsr "quality" виходило на початках гарні 30 фпс. Але вже в селі то діло впало до 22-28. При цьому, карта завантажена на 100%, а проц на 65-80%. Спробував підрубити ФГ fsr3. Фпс злетів до 35-45 кадрів, але фреймтайм збісився і з 2-3 секундною періодичністю скакав. Без ФГ графік був плавним, наскільки то позволяло бомжацьке залізо. Але грати можна, якщо дуже хочеться, а апгрейднутися ні за що.
Також, пробував поставити помірні налаштування якості + fsr "quality", то на виході було 19-22 кадри. Fsr3 FG додавав кадрів до 30, але, як писав вище, фреймтайм постійно стрибав (хоч і не так жостко, як на низьких). При цьому, помітив, що на помірних почав грузитися проц 85-100%.
Сьогодні натрапив на відео в ЮТ, де рх470 з фреймгенератором давала 40+фпс.
Рішив спробувати замість своєї Асус, карту з ПК сина - rx580 8gb XFX. На диво, ця карта показала трохи кращий результат:
- низькі налаштування + fsr "quality"+fsr3 FG дали 45-55 кадрів
- помірна якість + fsr "native"+ fsr3 FG дали 32-35 кадрів
В кожному із варіантів графік фреймрейту пристойний (як для заліза, нижче мінімальнорекомендованого)
Погравши трохи з fsr3 FG відчув інпутлаг в керуванні. Спробую народний мод, може вийде покращити.
Якось так. Дивна поведінка топової асус, яка злилася перед бюджетнішою xfx![]()
Мабуть ам2+ та 775 сокет вже не витягне сталкер, хіба що під диким розгоном.
Відеокарти з об’ємом менш ніж 6 Гб мабуть теж не підуть.
Чи є дані як веде себе система з менш ніж 16Гб оперативки - 12 або 8гб?
-
unclevrm
Member
Да, на твоих скринах четко видно, что ниче не пердит и прогрузок текстур нету
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
waryag
Member
Сотни миллионов продаж консолей (и свич как самая популярная консоль из актуальных) как бы намекают...Earanak: ↑ 24.11.2024 08:35На примере Сталкера 2 стало очевидно что на форуме достаточно много людей которые нечувствительны к 0.1% и 1% редких событий а так же к низкой герцовке и в целом к низкому среднему фреймрейту. Думаю от-того и возникает недоумение у многих - как это, у кого-то игра нормально работает а у кого то нет. Да потому что кто-то привык к неравномерному фреймтайму и низкому фреймрейту а кто то угорает по идеальной плавности и отзывчивости.
-
Геральт
Member
unclevrm
Можна подумати, якщо зніму відео, ти не придумаєш ще якусь дурню![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Можна подумати, якщо зніму відео, ти не придумаєш ще якусь дурню
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
unclevrm
Member
Ну вот вы согласны и будьте согласны. Он приходит и говорит "у меня всё хорошо я фпс не меряю". Но это никому, ни о чем и ничего, не говорит. Меня от его "хорошо" просто блеванет, потому что его хорошо это 40 фпс +144р апскейл с фреймгеном. Ну ему хорошо - он пришел сказал, что ему хорошо - у него спросили, сколько фпс, он ответил - не меряю. Вот о чем можно разговаривать? О том что ему хорошо? Ну хорошо и хорошо, извращенцам тоже хорошо, это не о чем разговор. Такое чисто что бы других потролить можно вывалить. Когда у всех нехорошо, а ты приходишь и тебе хорошо, и кошка не ходи. А ты с этим согласен и говоришь о да, фпс мерять не надо надо играть. Ну так играй почему ты на форуме пишешь, а не играешь. Что бы люди как-то могли понять, как у тебя идет игра, нужно её показать посредством каких-то данных, а то что тебе хорошо это прекрасно, но в этом нету инфы. Вон паря с авой геральта кидает мне скрины с фпсами в доказательство того, что у него текстуры не пердят. Даже он ближе к истине, чем ты. Он хотя бы понимает, что что бы кто-то его понял, надо выдать какую то информацию о предмете, а не о своем состоянии и как тебе хорошо играть. А то что он не понимает, что фпсы инфы по поводу пердежа текстур не несут - так это не беда, пойметDiablique: ↑ 24.11.2024 11:43 Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
0kie
С последним прям оч согласен, многие ставят сборки, говорят, что это лучше и оптимизировано, а потом хаят игру или софт, когда на других машинах оно работает без проблем.
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Ну на видео должен быть виден пердеж текстур, либо отсутствие этого пердежа. У меня он когда тени есть в лесу, особенно вечером. Днём не так заметно. Но прогрузка деревьев, которой у тебя нету, это фича которую не скрыть никакой компрессиейГеральт: ↑ 24.11.2024 12:23 unclevrm
Можна подумати, якщо зніму відео, ти не придумаєш ще якусь дурню![]()
-
Захар Беркут
Member
Так браковані з конвеєра, так знає робить моську цеглиною та наче нічого не помічає, при 10-20% бракованого з коробки у 7ххх, та бракованого ще і з часом +30%, тобто фактично - кожна друга карта серії.Kirakishou: ↑ 24.11.2024 11:53Це нові відеокарти з магазину від різних вендорів і в різних людей. Хочте сказати, що амд жене з заводу браковані чіпи? Моя відеокарта взагалі не бачила перегріву, бо я граю з локом 60 кадрів і в простенькі ігри. Вона навіть майже не подає 1 вольт на ядро, бо немає потреби для цих ігор виходити на повну потужність. Відеокарта Sapphire Radeon RX 5800 XT NITRO+. Тобто вендор нормальний.item2: ↑ 24.11.2024 11:47Квадратики на скріншотах Kirakishou дійсно схожі на проблему відеопам'яті, виробництва або перерозгону одного з компонентів ПК. Тому що дивно чому відеокарта не може відтворити найпростішу текстуру без фільтрів без різних технік. Тобто це не проблема драйвера.
-
Prescott
Member
Вам бы к врачу обратится, везде заговоры мерещаться. Без шуток.Kirakishou: ↑ 24.11.2024 10:58бо впевнений, що якийсь фанатік амд зробить замовлення, а потім шокером на пошті зіпсує мені карту і відправить її назад.
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
Kassatka
Member
Ну Сталкер я грати не вмію, не хочу, але хоча б добре знаю про цю гру й стріми дивлюся. А що таке Zenless? Уперше чую. Судячи з назви то гра хейтерів AMD у відсутність процесорів Zen. У такому разу в неї справді десятки мільйонів грають, в тому числі активно на цьому форумі. Але при чому тут AMD і чому вона для них драйвери має випускати? Хай для тих, хто принципово не купує продукцію AMD, драйвери nVidia та Intel випускають.Kirakishou: ↑ 24.11.2024 08:19 И такая ситуация с каждой знаковой игрой. Нвидия выпускает дрова, амд если и выпускает, то через несколько месяцев и они все равно не работают. Повторяю, Зенлесс они не могут починить уже пятый месяц. И они знают, что в игре есть проблемы. В Зенлесс играет намного больше людей, чем в сталкер. Десятки миллионов людей.
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
-
Барбарис
Member
Якщо граєш у гру та не маєш проблем, то ти - "патріот" та фанатик, якщо маєш проблеми і просто среш, то ти людина(що це взагалі таке за хвороба намагатись образити словом патріот?). От тому такі( переважно зросійщені) - зрадойоби, кацапи які б не були довбануті, свої язик та подєлки захищають все рівно, а ці із совка ніяк не виберуться та все своє принижують. Ну маєш проблеми неграбельні - напиши репорт студії та й почекай, не мучай дупу.
-
Геральт
Member
-
byaka
Member
Допустимо ви купуєте батон.Ви заплатили грошi та чекаєте на касi i ось вам приносять половину батона, а другу обiцяють через рiк.Запитання, те що батон український врятує вас вiд голоду чи ви як патрiот повинi померти та не зчиняти скандал в магазинi?Барбарис: ↑ 24.11.2024 12:59 Якщо граєш у гру та не маєш проблем, то ти - "патріот" та фанатик, якщо маєш проблеми і просто среш, то ти людина(що це взагалі таке за хвороба намагатись образити словом патріот?). От тому такі( переважно зросійщені) - зрадойоби, кацапи які б не були довбануті, свої язик та подєлки захищають все рівно, а ці із совка ніяк не виберуться та все своє принижують. Ну маєш проблеми неграбельні - напиши репорт студії та й почекай, не мучай дупу.
-
Kassatka
Member
Kirakishou: ↑ 24.11.2024 08:19 И такая ситуация с каждой знаковой игрой. Нвидия выпускает дрова, амд если и выпускает, то через несколько месяцев и они все равно не работают. Повторяю, Зенлесс они не могут починить уже пятый месяц. И они знают, что в игре есть проблемы. В Зенлесс играет намного больше людей, чем в сталкер. Десятки миллионов людей.
Вибач, будь ласка, що приколовся. Узагалі тебе дуже розумію. У мене он наприклад RX 6800 від AMD, вона теж забагато жере й артефачить у певних іграх. Коли я купую відяху, то розраховую, що окрім новинок вона буде тягнути й старі добрі ігри, в тому числі дуже старі, для мене вони не менш важливі за новинки, а тут все непросто. На RX 6800 наприклад жахливо артефачать ігри про Масяню 2008-2009 року випуску, і якщо з твоїм Зенлесс є надія на фікс, а також грати можна й з артефактами, то тут артефакти жахливі, просто неграбельно, а роботу зі старими малопопулярними іграми ніхто і ніколи справляти не буде. У мене не маленькі чорні квадратики, а великі чорі трикутники. Та ж сама стара RX 580 від AMD, ноутбук на Radeon M780 з цією грою працюють, як і GTX 960 та старезний ноут 20-річної давнини з примітивним офісним відео не ATI/AMD/nVidia/Intel а якоїсь іншої фірми, на якому взагалі всі 3D-ігри і половина 2D-ігор тих часів не працюють. Я можу грати на сучасному ноуті з малим екраном, або на ретрокомпі i7-3770+GTX 960 на великому екрані спеціально для старих ігор, але сам факт неприємний, хочеться мати змогу на основному компі запускати. Масяня - це чудовий всесвіт автора, який зараз дуже активно підтримує Україну в своїй творчості. І це ще відносно нова гра по моїм міркам, бо зазвичай проблеми на сучасному залізі/ОС з іграми початку нульових, коли 64-розрядної Вісти ще не існувало, а все було під 32-розрядну XP або взагалі Win 98. І ще одна з цих ігор в Стімі є, отже вважай сучасна й повинна працювати. Ну і підключений до відяхи 4K-телевізор 120 Гц, а AMD не вміє економно працювати в такому режимі, навіть при тому, що дисплей один, і жере дуже багато електоенергії в простої - робочий стіл Вінди та браузери. Можна понизити герцовку до 60 Гц і зменшити споживання більш ніж удвічі, але це милиці й не найкращий вихід.Kirakishou: ↑ 24.11.2024 09:57 Якщо я придбав відеокарту в тому числі для цієї гри і тепер п’ятий місяць маю артефакти зображення, які амд не збирається ремонтувати, бо на роздільній здатності 1080р їх немає, тільки на 1440р, 2016р і вище, то якого дідька я маю хвалити амд?
Хоча цілком допускаю, що nVidia 4000 серії теж має проблеми з багатьма старими іграми, щось читав про проблеми з Red Alert 2 на сучасних nVidia, тоді це взагалі капець, одна з найкращих ігор всіх часів і народів, що і для неї потрібно ретрокомп розчехляти. А ретрокомп на GTX 960 я по суті в першу чергу заради гри Space Clash: The Last Frontier / Космические Войны. Последний рубеж, яка в варіанті з рос. локалізацією добре працює на Win 7, а не Win 10 і Win XP, так заради неї довелося відкочуватися на дуже старі драйвери для Win 7, бо на нових драйверах GTX 960 дає чорно-біле нерозбірливе зображення з жахливими артефактами.
Востаннє редагувалось 24.11.2024 14:02 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
-
sagifire
Member
Думаю що порівняння з батоном не правильне, батон це продукт конвеєру де кожна одиниця відповідає певному стандарту і цілком зрозуміло на що можна очікувати заплативши за товар. Гра більше наближена до продукту художньої творчості. Якщо купити білет на виставу і вона не зайде то ніхто гроші повертати після перегляду не буде)). Але суб'єктивна критика має місце.byaka: ↑ 24.11.2024 13:24Допустимо ви купуєте батон.Ви заплатили грошi та чекаєте на касi i ось вам приносять половину батона, а другу обiцяють через рiк.Запитання, те що батон український врятує вас вiд голоду чи ви як патрiот повинi померти та не зчиняти скандал в магазинi?Барбарис: ↑ 24.11.2024 12:59 Якщо граєш у гру та не маєш проблем, то ти - "патріот" та фанатик, якщо маєш проблеми і просто среш, то ти людина(що це взагалі таке за хвороба намагатись образити словом патріот?). От тому такі( переважно зросійщені) - зрадойоби, кацапи які б не були довбануті, свої язик та подєлки захищають все рівно, а ці із совка ніяк не виберуться та все своє принижують. Ну маєш проблеми неграбельні - напиши репорт студії та й почекай, не мучай дупу.
І ще додам що розділ ставлення іде не по лінії патріот/не патріот а класика жанру праві (відповідальність)/ ліві (справедливісь). Правий коли купить гнилий батон то зрозуміє що він сам обісрався і більше не буде купляти нічого у цього магазину/виробника. Лівий буде носитись з цим батоном в руках і всім розказувати який світ несправедливий, що треба на хлібзаводі поміняти керівництво і покарати працівників, а потім піде і купить ще один батон.
-
Earanak
Member
Атомик Харт - нравится, это плохо. Сталкер 2 - нравится, это хорошо. Ок.
А что если обе игры в равной степени нравятся, это на 50% хорошо и на 50% плохо ?![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
А что если обе игры в равной степени нравятся, это на 50% хорошо и на 50% плохо ?
![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
-
Diablique
Member
unclevrm
Я не написал, что всё хорошо, я лишь описал ситуацию, что есть просадки до 40фпс, что пришлось поиграться с настройками, что через 40 минут играть становится комфортнее, цифры для тебя - 60 ФПС в основном, в некоторых моментах просаживается до 40, но это не столь страшно(короткие промежутки),учитывая, что это сталкер и исправлений нас ещё ждёт очень много.
Я не написал, что всё хорошо, я лишь описал ситуацию, что есть просадки до 40фпс, что пришлось поиграться с настройками, что через 40 минут играть становится комфортнее, цифры для тебя - 60 ФПС в основном, в некоторых моментах просаживается до 40, но это не столь страшно(короткие промежутки),учитывая, что это сталкер и исправлений нас ещё ждёт очень много.