Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Nuclear World
Member

Повідомлення

kairo: 29.01.2025 22:09
Nuclear World: 29.01.2025 21:15 Как понял разница между 4080 и 5080 какая то заметная будет исключительно только в функции генерации кадров и всё? Если сравнивать просто ДЛСС 4.0 в режиме качество без генерации кадров, то выхлопа не будет особого?
Імхо, міняти 4080 є сенс лише на 4090 або 5090, що з фінансової точки зору в даних реаліях дуже сумнівне рішення. Простіше почекати рефрешу рефрешу в 2026-му році. Зненацька Хуанг покається та вродить 5080Ті із продуктивністю 4090 та 20ГБ ВРАМ.
Да тем более глядя на цены 4080С в магазах 50-55к..., явно 5080 будет за 60к+..., что в принципе делает эту затею абсолютно бессмысленной.

Мне кажется реальный смысл есть только покупка 4080/4080С на вторичке до 40к..., для тех кто хочет аппгрейд себе сделать... 4090 на вторичке наверное 60к+ стоят ?
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:14 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

kairo: 29.01.2025 21:54
OldBoyUA: 29.01.2025 21:44 Якщо у вас 4090 я взагалі не бачу сенсу вмикати в цій грі dlss з такою карткою . Якщо в мене в нативі 130 -150 на високих в 2к у вас спокійно вона повинна була працювати в нативі навіть в 4к . І різниця в 130 кадрів і в 60 колосальна для мене . Якщо ви бігали 5-6 біом і вежу ви повинні розуміти . Там 1 пропущений удар це мінус прокачка хп мінус заряд адреналіну . Якщо в вас картка вивозила натив 120-130 і ви просто робили більш плавну картинку з dlss це гарно . Якщо в мене 3080 вивозила гру в 60-70 а dlss показував 130-140 то наш експіріенс м'яко кажучи був різний саме через те що у вас картка витягувала гру вже на дуже високий рівень в нативі .
Ви плутаєте DLSS та FG. При генерації кадрів дійсно збільшується затримка, яка в певній мірі впливає на геймплей. DLSS, навпаки зменшує затримку через те, гра рендериться в меншій роздільній здатності.

Саму гру я давно пройшов і наче без DLSS. Мені не зайшла.
Хм потрібно глянути тести на старті виходу гри в 23 му на пк , можливо я грішу на dlss а проблема була в сирості гри . Але зараз різниця з тим в що я грав в кінці 23го і тепер небо земля . :-/
s1nedus
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 29.01.2025 21:44
VolandInferno: 29.01.2025 20:34 OldBoyUA
Цитата як раз дуже до місця. Те що там хтось щось собі нафантазував приріст х2, ціну /2, особливо якщо nVidia нічого подібного не обіцяла, то це суто проблема цих персонажів, але ніяк не nVidia.
Приріст х 2 і ціна х 2 це потужна гіперболізація , головне не маніпулятивна . Якщо коротко то нова лінійка ( якщо зелені звісно хочуть продаж ) як мінімум повинна бути не гірша за попередню . Поки що
5090 + TDP + температури + оверпрайс
5080 + TDP + прайс через дифіцит + мізерний приріст .
Як на мене забагато компромісів і погіршень в лінійці яка б за логікою мала би бути краща .
5090 цена почти как у 4090, разница мизер..., в чем проблема большого tdp?
Какие температуры? 60 на гпу и 70-75 на памяти на тех же мси и асусах...
Nuclear World
Member

Повідомлення

s1nedus: 29.01.2025 22:14
А разве мрсп у 5090 не стал +300-400 баксов выше чем был у 4090?
s1nedus
Member

Повідомлення

oversteve: 29.01.2025 20:04
s1nedus: 29.01.2025 19:54

в смысле продлили? как работала так и работает, из продажи 4070 новые пропадут, если кто-то хотел брать под новый год 4080, сейчас спокойно возьмут 5080 и будут радоваться
власникам 40 карт немає змісту апгрейдитись на карти 50 серії в тому ж ціновому діапазоні, бо різниця в продуктивності мала, а із нових фіч тільки мульти-фг, який буде цікавий хіба що обмеженій кількості користувачів із 200гц+ моніторами
Так в чем проблема купить норм монитор, они сейчас не разу не редкость и не дорогие, или покупаю видяху за 60к сидеть на мониторе за 6к? :lol:
Вон глянцевый олед Асус 240 гц, 2к, 27" - всего 30к... Зато какой же кайф от картинки...
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 21:59
NST1983: 29.01.2025 20:50 Єх були часи, коли вийшла 3080 і казали що типа 34.000 це дуже дорого. Я тоді зробив замовлення на розетці слабкої версії від гігабайту (бо потужніші вже розібрали), і продав свою 2070 супер за копійкі.. Навіть соромно казати за скільки. :lol:
Через два дня звонить представник магазину і каже не має в наявності. Кажу - я взяв кредит, зняв бабло, ограбив банк, а в кажете не має... Вона така чекайте.. Потім звонить, можемо привезти через 4 дні Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3080 Aorus Master 10 GB GDDR6X (320 bit) і ще по знижці, я кажу ану ще раз... Опана, кажу беру, тільки точно?? Вона да... Кароче, статус змінився і вилізла знижка, В ітозі ціна в замовленні стала за більш потужнішу модель 32.000. Бачив Бог, скільки мук і страждань я пережив коли чекав це чудо сучасної технології... В ітозі, в день прибуття я був на телефоні, верніше на двох. З одного звонив, на іншому записував диктофон як докази.. Але чуло моє серденько, що щось буде не те... Карта як виїхала зі складу так і їде і їде.. 10 звонків в підтримку, вони все обіцяють і обіцяють передзвонити і мороз.. Через години три, все таки доїхала моя карта (точно якесь падло на магазині хотіло поцупити і перепродати, бо вже був дефіцит і ціни полізли вгору. В ітозі приїхав, забрав, виклав розпаковку і вже в коментарях ютюба почали писати "ти де, заберу за 40.000" :lol: Багато писали що типа "Розетка не чесна і тп, так як карти по суті в наявності і не було, а тут вже відгук"
Кароче давай кореш - дуже потужний фахівець і аналітик падати на ухо, продавай за 36.000, через тиждень купиш кращу за 30.000, бо ціни впадуть.. :lol: :lol:
Я думаю та ні, но штуку чуваку уступив... Продав за 39.000, обрадувався но не довго, через місяць вони вже були по 80.000 із-за майнінгу, але нічого. Історія була цікава :beer:
Блин эта история мне напомнила качели с продажами карт в эпоху шмайнинга... Когда продал свою 1080Ти по вкусной цене... :D А потом год сидел без карты..., ну его лесом..., тот профит в пару тройку сотен баксов того не стоил вообще...
Я думаю у всех такой друг был который предлагал купить вашу карту на основании того что заплатит 2,5 начальной цены и который был послан в далекоё сексуальное путешествие. Типо я буду сидеть дома, смотреть на кучу полученных денег тупить и радоваться, а не играть на компе в игры :lol:

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
s1nedus: 29.01.2025 22:17
власникам 40 карт немає змісту апгрейдитись на карти 50 серії в тому ж ціновому діапазоні, бо різниця в продуктивності мала, а із нових фіч тільки мульти-фг, який буде цікавий хіба що обмеженій кількості користувачів із 200гц+ моніторами
Так в чем проблема купить норм монитор, они сейчас не разу не редкость и не дорогие, или покупаю видяху за 60к сидеть на мониторе за 6к? :lol:
Вон глянцевый олед Асус 240 гц, 2к, 27" - всего 30к... Зато какой же кайф от картинки...
У нас есть на форуме куча людей которые не верят в 60+ герцовые моники и это в 2025 :facepalm:
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:20 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
s1nedus
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:16
s1nedus: 29.01.2025 22:14
А видеокарты по мрсп покупаете? Да и те же 300 (при цене в 3к), по сути не так и много, там внутри линейки разброс у вендоров 500+ точно будет
Vlaad13
Member

Повідомлення

s1nedus: 29.01.2025 22:20
Nuclear World: 29.01.2025 22:16

А видеокарты по мрсп покупаете? Да и те же 300 (при цене в 3к), по сути не так и много, там внутри линейки разброс у вендоров 500+ точно будет
По мсрп лучша карта 580 - но почему то её мало кто спешит прикупить :laugh:
Nuclear World
Member

Повідомлення

Vlaad13: 29.01.2025 22:18
Я думаю у всех такой друг был который предлагал купить вашу карту на основании того что заплатит 2,5 начальной цены и который был послан в далекоё сексуальное путешествие. Типо я буду сидеть дома, смотреть на кучу полученных денег тупить и радоваться, а не играть на компе в игры :lol:
Ну история про то как просто нереально фартануло купить топовый аорус... по цене ещё ощутимо дешевле чем стоила днище версия... и потом сразу её продать с наваром в пару сотен баксов меня приколола)) Вот за 80к не так было бы обидно продать)) Особенно когда со всех сторон тебе присели на уши, что да продай её мне продай, надо было задуматься))
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:26 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:11 ля тех кто хочет аппгрейд себе сделать... 4090 на вторичке наверное 60к+ стоят ?
Глянув на ОЛХ 4090, ціни 50-80к. Але багато підозрілих об'яв із реєстраціями продавців в січні. Можна легко на попасти на гроші. Мені так в свій час продали 1080Ті після майнігу з неробочими вентилями. Але я поставив корпусні на радіатор, поки "рідні" із Аліка їхали. А потім друга хвиля майнінг-буму і 1080Ті виросла в ціні майже втричі на вторичці.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

В Данії 5080 віндфорс в3 ос можна замовити за 53к грн, поруч і асус прайм, але стрьомно поштою такі приколи возити, мав вже негативний досвід. що наші придумають з цінами, це вже цікавіше.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence

Ну виндфорс и ранее были самыми дешёвыми и доступными из 40й серии, ещё версия гейминг стоила норм по цене. Значит туфы и прочие будут ещё +4-5к грн к цене)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:27 Enjthesilence

Ну виндфорс и ранее были самыми дешёвыми и доступными из 40й серии, ещё версия гейминг. Значит туфы и прочие будут ещё +4-5к грн к цене)
не цікавлять топ варіанти, особливо асус з їх прайсами. андервольт і карта холодна) так щоб відвертий хлам, я навіть не знаю хто випускає
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence

глянул распаковку 5090 палит геймрок) Выглядит интересно) Правда исполнение в 40й серии было куда симпатичнее по виду)) Геймрок как по мне шикарное исполнение и цена, правда минус, что гарантия самая маленькая среди всех вендоров... У других три года, а у гиги вообще четыре сделать можно...
А что олед мониторы уже не выгорают спустя год-два? Или была проблема у асус рог, что битые пиксели появлялись...
oversteve
Member

Повідомлення

далеко не всім потрібні високогерцові морди, більшості 120-165гц за очі вистачить, ну а на такій морді профіт від мульти-фг прямує до 0, так що ніякої проблеми немає, суто питання доцільності, особливо якщо морда пристойної якості вже в наявності і не треба на її "апгрейд" додаткові 600-700 баксів витрачати
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:38
А что олед мониторы уже не выгорают спустя год-два? Или была проблема у асус рог, что битые пиксели появлялись...
Обычно людей которые могут себе позволить Асус рог олед выгорание и появляющиеся битые пиксели интересуют обычно в последнюю очередь. Такие люди могут просто выбрасывать такой монитор в окно и покупать новый без всяких серьезных оснований или причин :laugh:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:38 Enjthesilence

глянул распаковку 5090 палит геймрок) Выглядит интересно) Правда исполнение в 40й серии было куда симпатичнее по виду)) Геймрок как по мне шикарное исполнение и цена, правда минус, что гарантия самая маленькая среди всех вендоров... У других три года, а у гиги вообще четыре сделать можно...
в мене телік олед 3,5 роки працює постійно, нічого не вигоріло, все чудово. з новим поколінням оледів треба постаратись щоб він вигорів, там сейв фішек і піксель клінінгів вже багато, тому таке. щоб воно вигоріло, треба юзати статичне зображення на максимальній яскравості багато часу, дійсно багато. від себе додам, що придбання глянцевого оледу один з найсильніших геймченджерів особисто для мене. максимально низький час відгуку і о боги цей чорний колір... після оледу на іпс боляче дивитись, я в темряві не бачу де закінчується монітор, це треба бачити) шкода не зробив фотки поруч зі своїм ips монітором. і правильно людина написала, всю інфу, яку передає тобі твоя відеокарта відвторює монітор і він найбільше впливає на якість зображення.
Вкладення
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:54 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 22:47
Nuclear World: 29.01.2025 22:38 Enjthesilence

в мене телік олед 3,5 роки працює постійно, нічого не вигоріло, все чудово. з новим поколінням оледів треба постаратись щоб він вигорів, там сейв фішек і піксель клінінгів вже багато, тому таке. щоб воно вигоріло, треба юзати статичне зображення на максимальній яскравості багато часу, дійсно багато. від себе додам, що придбання глянцевого оледу один з найсильніших геймченджерів особисто для мене. максимально низький час відгуку і о боги цей чорний колір... після оледу на іпс боляче дивитись.
Почитал что на асусах есть функция клеар пиксель которую он предлагает включить через каждые 8 часов юзанья. А чё они все глянцевые? Для меня был бы идеал вариант олед 144гц 2к 27, но таких увы нету..., только 240-360...

хотя 2к разрешение можно и 32 юзать с комфортом по идее.

Единственное так и не понял а в чём ощутимая разница между 2к и 4к будет? 4к вообще страшно пробовать даже... :D
VolandInferno
Member

Повідомлення

Nuclear World: 29.01.2025 22:38А что олед мониторы уже не выгорают спустя год-два?
Вони й за 3-4 не факт що вигорять. Але народ далі вірить в пургу про повальне вигоряння OLED. Воно може і є, але це треба дуже сильно гвалтувати монітор. А при звичаному використанні він прослужить років 3-4.
Це приблизно така сама історія, як була з SSD.

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Enjthesilence: 29.01.2025 22:47від себе додам, що придбання глянцевого оледу один з найсильніших геймченджерів особисто для мене. максимально низький час відгуку і о боги цей чорний колір

Люто плюсую. Єдина і найбільша біда OLED-у в тому, що після нього наступний монітор буде тільки OLED.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:59 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Enjthesilence

Да глядеть на ипс после олед это как с ссд вернуться на хдд)) Страдания) По андроид игровым трубкам чётко это увидел)) Как запустил Alien Isolation на IPS и OLED и положил их рядом)) После этого сразу был выставлен на продажу с ипс игровой анероид)) Там на олед были видны даже текстуры пола..., а на ипс просто дымкой всё засвечено)) Ну и помимо чёрного, сами цвета сочнее..

А какой моник самый топ 27 2к олед сейчас на рынке по цене в районе до 30-40к? И ещё, а какие режимы герцовки у вас? моник скорее всего 240? какие там промежуточные, 120-144 есть? чтобы с вертикалкой комфортно играть было в ААА. И он обязательно должен быть глянцевый?
Востаннє редагувалось 29.01.2025 23:14 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 10 разів.
Відповісти