S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.1.4 з виправленням проблем

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

VolandInferno: 29.01.2025 00:08
Геральт: 28.01.2025 23:58Та ні, прекрасні карти. Он, як 3080 возять, ще й на її полі
Там же ж явно видно упор в пам'ять. Ну не можна вже так примітивно маніпулювати, ну.
Enjthesilence: 29.01.2025 00:09 брати лоу фпс показник в нереалістичному сценарії через нестачу враму, молодець)) але це десь на рівні казочок хуанга, про 5070=4090. а тепер подивимось 99% інших ігор, де нема проблем з врамом, де там тоді твоя продуктивність? це смішно читати) хто буде грати у 20 фпс? ти? в реальних сценаріях ну ніяк друже))
Ого, які ви 2 розумні одразу стали, коли вам Alligator розжував :D
А самим допетрати ніяк. І навіть 3060 не натякнула. Простіше написати "тести не тести".
От і зі Сталкером подібне. Замість розібратись і грати собі спокійно, - ниття.
Гру пройшов із задоволенням практично на релізі і без якихось суттєвих проблем. З DLC ще раз пройду. А ви далі чекайте. Чекали ж 5 років на правильні тіні в 2077?
Alligator: 29.01.2025 00:15 А суть питання то у чому?
Суть питання в тому, що хтось, граючи на ютубі, хейтить тіні, світло, ще там щось в с2. І як альтернативу пропонує "чесний" і "класний" path tracing. При цьому той path tracing ні чесний ні класний та ще й їхня система і близько його не тягне. А на неминучі компроміси, пов'язані зі спрощенням налаштувань, чомусь закриваються очі. Ну, типу скалка і колода в оці.
І я більш, ніж впевнений: ті ж самі люди, при додаванні "чесного" tracing в с2 будуть вайнити "гра не оптимізована, крашає на моїй лялечці" (куцій по врам, хех)
зі. А нащо брати 3080 для гри безе RT, якщо можна було за ті ж гроші взяти 6900 для гри без RT? :popcorn:
Востаннє редагувалось 29.01.2025 08:06 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 29.01.2025 07:54
VolandInferno: 29.01.2025 00:08
Там же ж явно видно упор в пам'ять. Ну не можна вже так примітивно маніпулювати, ну.
Enjthesilence: 29.01.2025 00:09 брати лоу фпс показник в нереалістичному сценарії через нестачу враму, молодець)) але це десь на рівні казочок хуанга, про 5070=4090. а тепер подивимось 99% інших ігор, де нема проблем з врамом, де там тоді твоя продуктивність? це смішно читати) хто буде грати у 20 фпс? ти? в реальних сценаріях ну ніяк друже))
Ого, які ви 2 розумні одразу стали, коли вам Alligator розжував :D
А самим допетрати ніяк. І навіть 3060 не натякнула. Простіше написати "тести не тести".
От і зі Сталкером подібне. Замість розібратись і грати собі спокійно, - ниття.
Гру пройшов із задоволенням практично на релізі і без якихось суттєвих проблем. З DLC ще раз пройду. А ви далі чекайте. Чекали ж 5 років на правильні тіні в 2077?
Alligator: 29.01.2025 00:15 А суть питання то у чому?
Суть питання в тому, що хтось, граючи на ютубі, хейтить тіні, світло, ще там щось в с2. І як альтернативу пропонує "чесний" і "класний" path tracing. При цьому той path tracing ні чесний ні класний та ще й їхня система і близько його не тягне. А на неминучі компроміси, пов'язані зі спрощенням налаштувань, чомусь закриваються очі. Ну, типу скалка і колода в оці.
І я більш, ніж впевнений: ті ж самі люди, при додаванні "чесного" tracing в с2 будуть вайнити "гра не оптимізована, крашає на моїй лялечці" (куцій по врам, хех)
так просто тут конструктиву люди шукають, а не підміни понять чим ти полюбляєш займатись. ну затролив мене, приймається. :up:
стосовно с2, що я можу зробити, якщо софтлок зловив через 35 годин гри? воно не горить мені, нехай працюють, там патчів ще треба достатньо, є у що пограти.
при додаванні нормального ретрейсингу в с2, ти все ще будеш мати можливість його налаштувати більш тонко + продуктивність при однаковому зображені буде вижча на нвідії, через рт ядра. ще декілька налаштувань нікому не завадять, до того ж в с2 дійсно зустрічаються проблемки з софт люменом. а ще жахлива процесорна оптимізація, хотілось би якось без фг грати у гру
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Ну, зловив ти софтлок. Не обходиться ніяк? rly? Звиняй, не вірю.

Не треба мені твій "нормальний" трейсінг (до, речі, звідки впевненість що він дійсно, повністю нормальний. Історія з 2077 нічого не навчила?)
Бо жерти воно буде все одно, як не в себе. Хоч на АМД хоч на НВ хоч на Інтелі. Оті твої ядра сильно тобі в AW2 допомогли? 9 кадрів, карл! Ок, там зарізана по VRAM. 4060Ti, свіжіша, 16гіг. І...барабанний дріб...22кадра. Ядра...фігадра. Хоча...то ж мідл, для QHD. Забагато вимагаєм. Візьмем 4080. 45 кадрів. Ну, це вже інша справа. Цілком реальний сценарій, до якого й треба прагнути :D

А якщо і ти і я змушені до компромісів, то краще я пожертвую тінню на догоду чіткості/текстурам і більш реалістичній картинці.
Можна подумати в Path tracing не зустрічаються проблеми з освітленням/тінями. Та й скільки тому UE5 часу. Досить свіжий. А зелений трейсінг вже 4те покоління пиляють. Вже до 600Вт допилялись. Але все ще треба "трошки почекати", коли ядра розкриються.
виЩа
VolandInferno
Member

Повідомлення

Геральт
Хто що мені розжовував? Там тільки сліпий не побачий упор в памʼять, до чого тут ще хтось? З тобою немає сенсу дебатувати, бо ти весь час займаєшся маніпуляцією і підміною понять.
AW2 тому яскравий приклад. Я пройшов з PT все вправо і бачив в від 45 до 100 фпс з dlssq. Найбільші просадки в лісі траплялись. У всій інших локаціях гри фпс 60-80-100.
Геральт
Member

Повідомлення

VolandInferno
Ну, ні ти ні njthesilence до поста Алігатора не "побачив". Може співпало так :D
AW2 яскравий приклад того, як не треба робити. 45 кадрів на топовій відяшці в апскейлі. Гра й так мильна, а ти її ще більше замилив.
Місто програє робокопу. Ліс програє Сенуа2. Апетит такий, що робокоп і Сенуа мабуть можна було б в паралель запустити.

Проходив в нативі QHD, середніх мав десь 65-70. Все право, крім 1го єдиного повзунка, а точніше тумблера. :-/ В лісі просадки десь до 50-55.
спойлер
Зображення
VolandInferno
Member

Повідомлення

Геральт
Немає там ніякого мила. Купи собі нормальну вк і переконайся сам.
Геральт
Member

Повідомлення

VolandInferno
Взагалі нема.
"класна картинка, але мильна" Alan Wake II (PC) - Can Anything be done about the blurry image quality?
"гра дуже мильна" Alan Wake II is very blurry - try this fix
і т.д.

Ну, але в поціновувачів вибірковий зір. До речі, про вибірковість. Як гадаєш, в Enjthesilence були б претензії до
контрасту
Зображення
якби він дізнався, що то з зеленої карти скрін? Думаю, що не було б жодних претензій. Тому що п-послідовний )
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 29.01.2025 10:05 VolandInferno
Взагалі нема.
"класна картинка, але мильна" Alan Wake II (PC) - Can Anything be done about the blurry image quality?
"гра дуже мильна" Alan Wake II is very blurry - try this fix
і т.д.

Ну, але в поціновувачів вибірковий зір. До речі, про вибірковість. Як гадаєш, в Enjthesilence були б претензії до
контрасту
Зображення
якби він дізнався, що то з зеленої карти скрін? Думаю, що не було б жодних претензій. Тому що п-послідовний )
Зараз би обговорювати контраст, сидячи на різних моніторах))) судячи з твоїх скринів з решейдами в тебе невідкалібрований монітор, а ти ще й полюбляєш агресивний статюрейшен, є норми кольоропередачі і я тебе здивую, дефолтно нвідія має кращий сргб профіль за карти амд, але з монітарми все ще треба працювати з колориметром.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Геральт
Я здаюсь, з тобою спорити немає взагалі ніякого сенсу, бо опускатись до твого рівня маніпуляцій я не маю бажання. Мастурбуй далі на свій сталкер.
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.01.2025 15:27 жах, а що ти зробив з контрастом?
спойлер
Enjthesilence: 29.01.2025 10:15 Зараз би обговорювати контраст, сидячи на різних моніторах)))
:popcorn:
VolandInferno
Member

Повідомлення

Геральт
То скрін з HDR зроблений, збережений в .jxr і конвертований в .jpg. :lol:

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
В котрий раз переконуюсь, що упоротость червонодупих немає меж :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

VolandInferno
Це якось відміняє той факт, що скрін виглядає гидотно, проте жодних зауважень в Enjthesilence не викликав?
А ти в курсі, що в HDR ніхто в адекваті скріни не робить, власне через отой завалений контраст і "попливші" кольори?
Хоча, про що я. В нас різний зір

І ти ніби як здався, чи передумав здаватись. П-послідовність
"червонодупих"? Ти вже поплив :-/
Азазелло
Junior

Повідомлення

Всім вітання!Сорі,що не в цій темі питання,але треба допомога спільноти.Скіф знайшов сейф в покинутій казармі-там де код доступу розділений на дві частини між сержантом і рядовим...Знайшов їх КПК-там 26 і 57,але код цей не підходить.Це баг такий чи є якийсь секрет?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 29.01.2025 11:11 VolandInferno
Це якось відміняє той факт, що скрін виглядає гидотно, проте жодних зауважень в Enjthesilence не викликав?
А ти в курсі, що в HDR ніхто в адекваті скріни не робить, власне через отой завалений контраст і "попливші" кольори?
Хоча, про що я. В нас різний зір

І ти ніби як здався, чи передумав здаватись. П-послідовність
"червонодупих"? Ти вже поплив :-/
Я наче зрозуміло написав, що обговорювати кольоропередачу скрінів гри в інтернеті - це маразм, як і стверджувати, що якась карта дає більш «гарні» кольори, є стандарти і є те що подобається особисто кожному окремо, той твій скрін, який ти кидав як приклад чудової графіки, там погано все. (Це я тобі кажу, дивлячись на нього з недешевого професійно відкаліброванного монітора) то як воно виглядає у тебе чи ще в когось, я не знаю.
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 29.01.2025 13:06 той твій скрін, який ти кидав як приклад чудової графіки, там погано все.
Ось цей
скрін
Зображення
, як в тебе виглядає (дивлячись на нього на недешевому відкаліброваному моніторі)?
RQWAN
Junior

Повідомлення

Азазелло: 29.01.2025 11:50 Всім вітання!Сорі,що не в цій темі питання,але треба допомога спільноти.Скіф знайшов сейф в покинутій казармі-там де код доступу розділений на дві частини між сержантом і рядовим...Знайшов їх КПК-там 26 і 57,але код цей не підходить.Це баг такий чи є якийсь секрет?
Там складніша загадка. Код 6-ти значний.

Якщо треба, то ось власне код:
спойлер
19 57 26
VovaII
Member

Повідомлення

Азазелло: 29.01.2025 11:50дві частини між сержантом і рядовим
Ще трохи полазь, там є третій. Здається два в казармі, а один в підземному бункері в пагорбі?
Відповісти