Висока ціна GeForce RTX 5090 повністю виправдана, вважає голова Nvidia

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

VolandInferno
Ціла екосистема тегра розроблена спеціально під замовлення, запрошення вислані в росію під час війни з Україною аби їх "спеціалісти" десь прийняли участь - це все фігня, ви за все харошеє і проти всього плахова.
already_over
Був би радий зачинитись в своєму світі але один старий пердун який спілкується таким же язіком як і ви - захотів двіжухі бо йому скучна і від того має бути двіжово нам і йому.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Alligator
Лишенько, забув прибрати :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
З.і. спонсоруйте шкіряного й далі, мені все одно що ви там далі напишете :beer:
kairo
Member

Повідомлення

Це вже перейшло усі розумні рамки. Декілька сторінок флуду, просто тому, що ви причепились до мого повідомлення про те, що 4090 беруть в першу чергу для роботи.

Я навів свої аргументи:
1. Зараз шалений був на обладнання для ШІ.
2. 4090 одна із найпотужніших карт для ШІ на ринку.
3. США ввели обмеження на її експорт. Те, що Хуанг з легкістю їх обійшов, це вже питання до ефективності західної бюрократії. При чому, щось мені підсказує, що везуть незалочені версії в Піднебесну вагонами, не дивлячись на санкції.
4. Неадекватна ціна на 4090 навіть після релізу 5090. 100 тис грн. за карту, Карл!
5. Те, що це по факту Титан, який Хуанг додумався продавати не тільки професіоналам, але й геймерам, щоб більше заробляти. 24ГБ абсолютно непотрібні для ігор. Що вже говорити про 32ГБ.

Але вам усі аргументи не аргументи, бо статистики немає. При чому, коли я запитав рівно те саме за майнінг, ви почали розповідати, що і без цифр все зрозуміло.
такі розумні бюрократи додумались обмежити, але не додумались, що знизивши продуктивність на декілька відсотків, санкції можна обійти, тобто виходить, що нічого по суті і не обмежили, але плюнули і вирішили, що та і фіг з ним. вірю, я повірив
ЛОЛ. Жити в Україні і дивуватись подібному. Як там санкції, добили рашку? :lol: :lol:

P.S. Це моє останнє повідомлення стосовно даної дискусії, більше продовжувати не бачу сенсу.
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 21:23Зараз шалений був на обладнання для ШІ.
ага, от тільки бум трохи на інше обладнання.
kairo: 14.01.2025 21:234090 одна із найпотужніших карт для ШІ на ринку.
і шо на ній можна зробити? для чого саме люди купують 4090? чи ви думаєте, що на них дата центри збирають? може трохи на іншому обладнанні? подивіться "пруфи" що ви скидали на початку діалогу, там 4090 в категорії "гамінг", якщо що.
kairo: 14.01.2025 21:23 США ввели обмеження на її експорт. Те, що Хуанг з легкістю їх обійшов, це вже питання до ефективності західної бюрократії. При чому, щось мені підсказує, що везуть незалочені версії в Піднебесну вагонами, не дивлячись на санкції.
знову якісь фантазії. і бюрократія в одному випадку така розумна і ефективна, блочить проклятим комуністам можливості розвитку, а тут поруч вже не розумна і не ефективна, дає ці можливості розвитку лише трошечки, несуттєво, дорожче.
kairo: 14.01.2025 21:23Неадекватна ціна на 4090 навіть після релізу 5090. 100 тис грн. за карту, Карл!
4090 зняли з виробництва ще в жовтні, 5090 досі в продажу немає, не відомо коли будуть і в якій кількості. розпродаються залишки, десь тоді ж в жовтні, судячи по хотлайну (я перевірив на кількох розповсюджених моделях), і відбувся незначний спеск ціни. до цього ціна в Україні в доларах на них була досить стабільна. що ви цим хотіли сказати взагалі не зрозуміло. така і була на них ціна від початку.
kairo: 14.01.2025 21:23Те, що це по факту Титан, який Хуанг додумався продавати не тільки професіоналам, але й геймерам, щоб більше заробляти. 24ГБ абсолютно непотрібні для ігор. Що вже говорити про 32ГБ.
продуктивність 4090 цілком затребувана геймерами, а щодо обсягів пам'яті, то 24гб були ще в 3090. ще до того як ШІ-бум набрав обертів. ви хотіли, щоб хуанг в наступній карті за 3090 менше пам'яті поставив? ні, так не працює. :laugh: ну і щодо того треба чи ні в іграшках стільки пам'яті тут можна посперечатись, амд теж не 16гб у флагманах ставить.

свою думку щодо того кому адресовані 4090 в першу чергу і чому я так думаю, я вже сказав вище, повторюватись не бачу сенсу.
kairo: 14.01.2025 21:23ЛОЛ. Жити в Україні і дивуватись подібному. Як там санкції, добили рашку?
оце ви наївний :laugh: у цих санкцій ніколи не стояло на меті "добити рашку", не знаю хто на це міг всерйоз розраховувати дивлячись на ці санкції.
kairo: 14.01.2025 21:23P.S. Це моє останнє повідомлення стосовно даної дискусії, більше продовжувати не бачу сенсу.
ваше право, це все суто на добровільній основі :)
Dremjke
Member

Повідомлення

Ультимативне професійне рішення з функцією "пограти з променями" має відповідну високу ціну. Цілком закономірно ;)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 14.01.2025 19:46 VolandInferno
Ціла екосистема тегра розроблена спеціально під замовлення, запрошення вислані в росію під час війни з Україною аби їх "спеціалісти" десь прийняли участь - це все фігня, ви за все харошеє і проти всього плахова.
already_over
Був би радий зачинитись в своєму світі але один старий пердун який спілкується таким же язіком як і ви - захотів двіжухі бо йому скучна і від того має бути двіжово нам і йому.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Alligator
Лишенько, забув прибрати :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
З.і. спонсоруйте шкіряного й далі, мені все одно що ви там далі напишете :beer:
Без негативу, я 5 років назад придбав 3080, хочу оновити карту і взяти щось таке з чим знову просиджу 4-5 роки, звичайно розглядаю топи, підкажи альтернативу нвідії, бюджет до 70к.
Wonderboy
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 21:23Неадекватна ціна на 4090 навіть після релізу 5090. 100 тис грн. за карту, Карл!
А були часи, коли я вважав 65 тисяч за 4090 оверпрайсом...
Відповісти