Чутки: ігрова консоль PlayStation 5 Pro вийде наприкінці 2024 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.07.2023 22:41 Ще є RTX 3090 як мінімальна відяха для комфортної гри в 8K. Ось як раз такі ключові три відяхи в моїй градації.
в реальности, к сожалению, она подливит ниже 30 фпс уже в QHD в некоторых польских проектах :gigi:
Prescott
Member

Повідомлення

Dremjke: 30.07.2023 20:15Вот такой вот я, сидел тут в теме хейтил консоли, а сам взял и купил приставку
За 20ку грех не взять, в целом есть во что поиграть по подписке.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

SoVaR
Людина вважає 15фпс комфортним геймінгом бо грає в тоталвари і люто хейтить шутери.
Kassatka
Member

Повідомлення

SoVaR: 31.07.2023 10:34 Особливо сподобалось про мінімально некомфортну гру :lol: Це що таке взагалі, якийсь різновид мазохізму? :D
Комфортна гра - це гра з якісними в розумних межах налаштуваннями графіки на конфортному для конкретної людини FPS. Це не обов'язково на ультрах 60 FPS, можна деякі налаштування на максимум не викручувати, якщо вони не надто важливі, наприклад грати на високих замість ультра, не викручувати тіні на максимум, не вмикати промені, або вмикати їх разом з DLSS/FSR з пресетом "якість". При високому ppi як при 4K на не надто великих екранах, 8K на ТБ чи 1080p/1440p на невеликому екрані ноута можна також не використовувати зглажування і використовувати більш швидкісні але менш якісні режими DLSS/FSR. Також достатній FPS буде різним для різних людей і під різні ігри. Комусь під динамічні ігри треба 120 FPS, мені під стратегії 15 FPS та під гоночки 30-40 FPS.
Під некомфортною грою я маю на увазі не мазохізм, при якому слайдшоу, а гру на мімалках/середніх при можливості з використанням DLSS/FSR, якщо можна вмикнути на FPS, який буває гірший за комфортний, але ще достатній, щоб зовсім не зіпсувати враження від гри. Для мене, наприклад, крайній мінімум - це 7-8 FPS в найвибагливіших стратегіях чи 20 FPS в гоночках при текстурах на середніх, всі інші налаштування можна й на мінімум і обов'язково FSR увімкнути, якщо можна. В такому режимі грати в 4K на 50-дюймовому екрані краще, ніж на Full HD перемикатись і отримати сильно нечітке пікселізоване зображення. При цьому менш вибагливі стратегії дадуть комфортні 15 FPS на середніх налаштуваннях й загалом цей мінімально достатній рівень для некомфортної гри буде цілком придатне рішення щоб рік два перебитися, поки не купиш відеокарту, що забезпечить мінімально достатній рівень цілком комфортної гри.
Востаннє редагувалось 31.07.2023 11:02 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
Spiryt
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 31.07.2023 10:56 SoVaR
Людина вважає 15фпс комфортним геймінгом бо грає в тоталвари і люто хейтить шутери.
На сколько помню, для него комфортные гейминг - это еще ниже 15фпс. В общем, тяжелый случай
Dremjke
Member

Повідомлення

Prescott: 31.07.2023 10:51За 20ку грех не взять, в целом есть во что поиграть по подписке.
Это да,по сути получилось даже дешевле, чем не так давно диджитал версию предлагали. Посмотрел цены, а сейчас везде у ритейлеров такая цена акционная. Может, акция невиданной щедрости от Sony :lol:
Kassatka
Member

Повідомлення

Spiryt: 31.07.2023 11:01 На сколько помню, для него комфортные гейминг - это еще ниже 15фпс. В общем, тяжелый случай
Нижче 15 фпс це вже мені некомфортний геймінг. Але як тимчасову незручність від 7-8 FPS можна перетерпіти, поки не купив кращу відеокарту, аби не отримувати інший дискомфорт від 1080p на 50-дюймовому екрані чи від 720p на 24-дюймовому екрані.
Prescott
Member

Повідомлення

Kassatka: 31.07.2023 11:06Але як тимчасову незручність від 7-8 FPS можна перетерпіти
:lol: :lol:
Kassatka: 31.07.2023 11:06Нижче 15 фпс це вже мені некомфортний геймінг
FIX, ниже 30.
Kassatka
Member

Повідомлення

Я таки неоковирно висловився про мінімально комфортну й мінімально некомфортну гру. Мав на увазі, що у будь-якого геймера є два критичні рівні продуктивності відеокарти. Розумний мінімум, при якому гра повністю комфортна з приємним FPS та достатньо якісним графоном, не обов'язково на ультрах. Та розумний мінімум для бюджетного геймінгу при якому ще можна грати, хай навіть графон недостатньо якісний, а FPS менший за комфортний але ще грабельний і враження від гри не псуються лагами та дуже поганою графікою.

Відправлено через 12 хвилин 53 секунди:
Prescott: 31.07.2023 11:11
Kassatka: 31.07.2023 11:06Нижче 15 фпс це вже мені некомфортний геймінг
FIX, ниже 30.
Є три категорії ігор.
1. Там де карта/камера зазвичай не рухається, а малі об'єкти з малою швидкістю пересуваються по екрану. Зазвичай стратегії, а також деякі РПГ/екшени від третьої особи, де камера зазвичай достатньо високо. Тут мені особисто цілком достатньо 15 FPS для комфорту.
2. Там де активно рухається карта/камера. Сюди входять ігри від третьої особи, де активно рухається камера та ігри від першої особи, окрім тих, де треба влучно прицілюватися. Тут цілком згоден, що 30 FPS "консольного" геймінгу в самий раз.
3. Ігри, де треба прицілюватися й влучно стріляти. В класичні шутери не граю, але не проти серії ігор Moorhuhn чи ігор типу Zuma, Арканоїд і т.п. Там цілком згоден, що і 60 FPS для мінімального комфорту не завадять.

Коли говоримо про мінімально комфортний FPS, то потрібно всі три категорії ігор розглядати окремо, а не казати по комфортний FPS для ігор взагалі.
Востаннє редагувалось 31.07.2023 11:30 користувачем Kassatka, всього редагувалось 2 разів.
Prescott
Member

Повідомлення

Dremjke: 31.07.2023 11:05Это да,по сути получилось даже дешевле, чем не так давно диджитал версию предлагали. Посмотрел цены, а сейчас везде у ритейлеров такая цена акционная. Может, акция невиданной щедрости от Sony
Там в подписке есть новый хорайзон, призрак цусимы, демон соулс ремейк :beer: Я ещё скачал ghost runner, мне зашла, очень динамично :beer:
Dremjke
Member

Повідомлення

Prescott: 31.07.2023 11:27Там в подписке есть новый хорайзон, призрак цусимы, демон соулс ремейк
Круть. Сейчас тоже скачал цусимо, вполне хорошол заходит, вибрация на дуалсенсе все ощущения передаёт :beer:
Вот только до конца не понял, продлевают ли подиску еще для Украины бесплатно.
Prescott
Member

Повідомлення

Dremjke: 31.07.2023 11:29Вот только до конца не понял, продлевают ли подиску еще для Украины бесплатно.
Пишут что да :up:
Spiryt
Member

Повідомлення

Dremjke: 31.07.2023 11:29
Prescott: 31.07.2023 11:27Там в подписке есть новый хорайзон, призрак цусимы, демон соулс ремейк
Круть. Сейчас тоже скачал цусимо, вполне хорошол заходит, вибрация на дуалсенсе все ощущения передаёт :beer:
Продлевают, надо только первый месяц оплатить
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Dremjke
Дуалсенс це топчик, купив його рік тому аби в забавки якісь грати платформені - геймпад дійсно вийшов дуже вдалий.
mecger
Member

Повідомлення

Spiryt: 31.07.2023 11:50
Привязать карту, оплатить первый месяц и можно отвязывать? Или просто деньги с карты не будут списывать? Я просто только недавно стал обладателем пс5)
Spiryt
Member

Повідомлення

mecger: 31.07.2023 12:20
Spiryt: 31.07.2023 11:50
Привязать карту, оплатить первый месяц и можно отвязывать? Или просто деньги с карты не будут списывать? Я просто только недавно стал обладателем пс5)
Я карту не отвязывал, просто оплатил первый месяц PS plus deluxe и дальше мне бесплатно продливают. Каждый месяц на почту приходит письмо, что в связи с последними событиями, оплату стягивать не будут и все
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

да, плюс есть скидка на расширенные версии подписки
Melofon
Member

Повідомлення

Kassatka: 31.07.2023 11:00Для мене, наприклад, крайній мінімум - це 7-8 FPS в найвибагливіших стратегіях чи 20 FPS
Всё понятно, человеку нравится смотреть диафильмы как на фильмоскопах в детстве смотрели :gigi:
Відповісти