Триває падіння капіталізації технологічних компаній на тлі кризи фондового ринку

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

Alligator: 07.04.2025 17:22За їх повідомлення у них "СУ-57 двісті тисяч одиниць уже готові, ще мільйон на підхід"
Тобто 20млн резервістів для 140 млн населення — це не реальне число?
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 17:36
dead_rat: 07.04.2025 16:15
Недоліки? Японці двадцять років жили в рецессії і це був найкращий час.

Робочий як отримував 10к йен, так і отримував. Рамен як коштував 600 йен, так і коштував. Нульовий ріст, нульова інфляція. Просто живи спокійно
Сумнівний приклад. Японія вже не передова країна, як це уявлялось у 90х та на початку 2000х. Якщо подивитесь японський рівень ВВП на душу населення по ппс - то це зараз щось на рівні Польщі.
Це ж добре. Високий ВВП таке саме зло як і низький.
При високому ти думаєш, що зароблятимеш багато, і наче да, 50к$ на рік. А може навіть 100к. А при цьому квартира коштуватиме мільйон, а ти сам занадто дорогий тож фірма мріятиме замінити тебе на індуса на ремоуті чи на АІ. От я був в Ірландії, там бомжі - молоді люди одягнуті краще за мене, бо з тим космічним ввп тока гугловської зп на життя і вистачить

А от з середнім ВВП ти і не бомж і можеш тримати яке неяке адекватне виробництво в країні.
Hotspur
Member

Повідомлення

VovaII: 07.04.2025 17:47Тобто 20млн резервістів для 140 млн населення — це не реальне число?
в СРСР реальне. в рф ні

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
dead_rat: 07.04.2025 17:48А от з середнім ВВП ти і не бомж і можеш тримати яке неяке адекватне виробництво в країні.
можна тримати не ринкові сфери. виробництво зброї :D меду :D горіхів :D і всяке таке
Геральт
Member

Повідомлення

VovaII: 07.04.2025 17:47
Alligator: 07.04.2025 17:22За їх повідомлення у них "СУ-57 двісті тисяч одиниць уже готові, ще мільйон на підхід"
Тобто 20млн резервістів для 140 млн населення — це не реальне число?
Почнемо з того, що 140кк - нереальне число ;)
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 07.04.2025 17:48
Tiufin: 07.04.2025 17:36
Сумнівний приклад. Японія вже не передова країна, як це уявлялось у 90х та на початку 2000х. Якщо подивитесь японський рівень ВВП на душу населення по ппс - то це зараз щось на рівні Польщі.
При високому ти думаєш, що зароблятимеш багато, і наче да, 50к$ на рік. А може навіть 100к. А при цьому квартира коштуватиме мільйон, а ти сам занадто дорогий тож фірма мріятиме замінити тебе на індуса на ремоуті чи на АІ. От я був в Ірландії, там бомжі - молоді люди одягнуті краще за мене, бо з тим космічним ввп тока гугловської зп на життя і вистачить

А от з середнім ВВП ти і не бомж і можеш тримати яке неяке адекватне виробництво в країні.
Ну, по-перше, я саме тому і вказав саме ВВП по ппс. Можливо ви не знаєте що це, тому і не звернули уваги- тоді економічні розмови недоречні, бо в вас не вистачає базових знань. Ну або може ви просто пропустили букви "ппс" при читанні. Тоді все одно дивні у вас аргументи. Я вважав, що економіне зростання (що по суті і виражає ВВП) - це і є завданням та ціллю кожної країни. Саме для того, щоб в економічно розвиненій країні бомж виглядав та харчувався краще, ніж середній громадянин якоїсь країни третього світу.
KimRomik
Member

Повідомлення

FurryGentleman: 07.04.2025 15:14 Збирався оновлювати свою стареньку платформу ближче до осені-зими, але зараз щось не розумію - підкажіть ті, хто знають, - ціни на залізо полетять угору і потрібно робити "тут і зараз" чи все-таки це про щось інше?
Залізо можна оновлювати при будь-якій ціні, бо різниця в 5-10к грн погоди не зробить.
Такий варіант підійде?
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 17:59
dead_rat: 07.04.2025 17:48

Ну, по-перше, я саме тому і вказав саме ВВП по ппс. Можливо ви не знаєте що це, тому і не звернули уваги- тоді економічні розмови недоречні, бо в вас не вистачає базових знань. Ну або може ви просто пропустили букви "ппс" при читанні. Тоді все одно дивні у вас аргументи. Я вважав, що економіне зростання (що по суті і виражає ВВП) - це і є завданням та ціллю кожної країни. Саме для того, щоб в економічно розвиненій країні бомж виглядав та харчувався краще, ніж середній громадянин якоїсь країни третього світу.
Дорогий форумчанину, це в вас не вистачає розуміння.

Я про ВВП на душу населення і писав. Повторюся, в високому ВВП одні проблеми. При зависокому ВВП з країни втече вся промисловість і взагалі вся діяльність окрім надприбуткової. А всі люди не можуть бути айтішніками і банкірами, то вони стануть бідняками. Подивіться про життя в Ірландії як приклад.
Востаннє редагувалось 07.04.2025 18:07 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
taras_cs
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 17:36Якщо подивитесь японський рівень ВВП на душу населення по ппс - то це зараз щось на рівні Польщі.
За цим показником Ісландія краща за Германію, що смішно.
Краще не порівнювати таким чином
FurryGentleman
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.04.2025 18:01
FurryGentleman: 07.04.2025 15:14 Збирався оновлювати свою стареньку платформу ближче до осені-зими, але зараз щось не розумію - підкажіть ті, хто знають, - ціни на залізо полетять угору і потрібно робити "тут і зараз" чи все-таки це про щось інше?
Залізо можна оновлювати при будь-якій ціні, бо різниця в 5-10к грн погоди не зробить.
Такий варіант підійде?
коли весь бюджет це 20-25к то 5-10 це вже великий + до бюджету
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 17:59Я вважав, що економіне зростання (що по суті і виражає ВВП) - це і є завданням та ціллю кожної країни. Саме для того, щоб в економічно розвиненій країні бомж виглядав та харчувався краще, ніж середній громадянин якоїсь країни третього світу.
В сусідньому оркостані з моменту вторгнення ввп, в тому числі ппс знатно виросло, а з харчуванням новини пишуть що не все так просто. Тому що ввп це по-перше щось з анекдоту про голубці, а по-друге товари в топку це теж ввп, як не дивно, з послугами ще краще, там можна накрутити на рівному місці хоч до нескінченості.
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 07.04.2025 18:04
Tiufin: 07.04.2025 17:59
Дорогий форумчанину, це в вас не вистачає розуміння.

Я про ВВП на душу населення і писав.
Зрозуміло, отже це не те, що ви просто пропустили "ппс" при читанні. ;)
Є такий показник "ВВП по парітету покупатєльной способності", його як раз і створили для того, щоб враховувати усі ті речі, про які ви писали. І він розраховується і для країни в цілому, і на душу населення. От той, що ВВП на душу населення по ппс дозволяє найбільш точно уявити рівень життя середньої людини в тій чи іншій країні та головне - порівнювати ці рівні життя між країнами, з урахуванням вартості життя. Вибачте, але ви не дуже "в темі" як то кажуть. Навіть в базових поняттях. То ж нема що тут обговорювати

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
taras_cs: 07.04.2025 18:05
Tiufin: 07.04.2025 17:36Якщо подивитесь японський рівень ВВП на душу населення по ппс - то це зараз щось на рівні Польщі.
За цим показником Ісландія краща за Германію, що смішно.
А чому ні? Ну я в Ісландії не був, але там наче непогано люди живуть. Звісно, суровий клімат вносить свої особливості, але тим не менше.
До речі, по менш об'єктивному, але може навіть в цілому більш точному показнику - "індексу щастя" - Ісландія займає одне з перших місць і вище Німеччини. То ж, кореляція із ВВП по ппс на душу населення - простежується.
Ps: Зараз також Ірландію заразом глянув- вона теж на високому приблизно 15 місці в світі. А то мені пан dead_rat доводив, що там люди погано живуть через високий ВВП )
Востаннє редагувалось 07.04.2025 18:25 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
KimRomik
Member

Повідомлення

FurryGentleman: 07.04.2025 18:14
KimRomik: 07.04.2025 18:01 Залізо можна оновлювати при будь-якій ціні, бо різниця в 5-10к грн погоди не зробить.
Такий варіант підійде?
коли весь бюджет це 20-25к то 5-10 це вже великий + до бюджету
ні
особливо на фоні найдорожчих та найтоповіших компів, ціна яких може сягати 200-300к
taras_cs
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.04.2025 18:15В сусідньому оркостані з моменту вторгнення ввп, в тому числі ппс знатно виросло, а з харчуванням новини пишуть що не все так просто. Тому що ввп це по-перше щось з анекдоту про голубці, а по-друге товари в топку це теж ввп
Там зростає ВВП за рахунок збільшення військового виробництва (яке більше не зростає, бо для нього потрібно більше Ванєк, а Ванькофф на ринку праці немає, сюрприз).
А ВПК в них зростає через перекладання грошей з фонду ФНБ у банки, а ті, в свою чергу, фінансують ВПК. Фактично, це вливання грошей в економіку, що те саме, що їх друкувати, тому вони не можуть зупинити інфляцію - ціни ростуть на 22% на рік.
А ще ліквідні гроші в ФНБ закінчились (неліквідні - це до прикладу, борг Януковича, який вони вважають за гроші, типу їм їх хтось колись поверне, а також акції Газпрома), отже, залишається або гроші друкувати або забирати вклади населення.

Але прикол в тому, що ВПК не дає додаткової вартості в економіку, ще тупо спалювання грошей на полях України (на відміну від нового заводу чи нової дороги), тому економісти не радять додавати ВПК до ВВП, щоб не плутати тепле із м'яким.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.04.2025 18:15
Tiufin: 07.04.2025 17:59Я вважав, що економіне зростання (що по суті і виражає ВВП) - це і є завданням та ціллю кожної країни. Саме для того, щоб в економічно розвиненій країні бомж виглядав та харчувався краще, ніж середній громадянин якоїсь країни третього світу.
В сусідньому оркостані з моменту вторгнення ввп, в тому числі ппс знатно виросло, а з харчуванням новини пишуть що не все так просто. Тому що ввп це по-перше щось з анекдоту про голубці, а по-друге товари в топку це теж ввп, як не дивно, з послугами ще краще, там можна накрутити на рівному місці хоч до нескінченості.
Ну так, як би нам не було неприємно це визнавати, але там дійсно в цей період з 22 по 24 рік багато в кого життя стало краще. Але це лише за рахунок прожигання попередніх резервів + накопичення боргів. Цей атракціон піру під час чуми не може тривати вічно. Але він і не протирічить аргументу щодо ВВП по ппс (на душу населення ).
Ну так, це усереднений показник. Але ж і ми не на симпозіумі економістів, щоб вдаватися у дебрі, по типу індексу джині, всіляких медіан і т.і.
Ну і щодо послуг - так, це дискусійна тема. Але і не товарами єдиними, як то кажуть. Уявіть, якщо раптом всі країни вдаряться підвищувати долю промисловості у ВВП. І кому все це добро продавати? Криза перервиробництва- це мабуть найгірший вид криз.
Hotspur
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 17:59Ну, по-перше, я саме тому і вказав саме ВВП по ппс.
ппс це вигадана маячня
taras_cs
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 18:20
taras_cs: 07.04.2025 18:05 За цим показником Ісландія краща за Германію, що смішно.
А чому ні? Ну я в Ісландії не був, але там наче непогано люди живуть. Звісно, суровий клімат вносить свої особливості, але тим не менше.
До речі, по менш об'єктивному, але може навіть в цілому більш точному показнику - "індексу щастя" - Ісландія займає одне з перших місць і вище Німеччини. То ж, кореляція із ВВП по ппс на душу населення - простежується.
Ps: Зараз також Ірландію заразом глянув- вона теж на високому приблизно 15 місці в світі. А то мені пан dead_rat доводив, що там люди погано живуть через високий ВВП )
Тому що економічний розвиток - дуже складна річ, там і інвестиції і вартість житла і податки.
А "ВВП по ппс" - це [реальний ВВП] поділити на [вартіть кілограму гнилої картоплі] (умовно). Він нічого важливого не може містити в собі, це фікція. Його використовують в дуже рідких випадках і не буде розумним порівнювати за ним країни між собою.
Hotspur
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.04.2025 18:15В сусідньому оркостані з моменту вторгнення ввп, в тому числі ппс знатно виросло
ні. якщо маніпулювати цифрами і замість інфляції 40% в рік писати 7% то можна і не так сову на глобус натягнути
KimRomik
Member

Повідомлення

taras_cs
ти ще забуваєш, що коли в оркостані викошується частина населення (через війну, куди регулярно відправляють гарматне м"ясо), то цим і зменшується або принаймані тримається на одному рівні зобов"язання держави перед населенням (соц, пенсійні виплати тощо)
ось чому вони навіть інвалідів відправляють на штурми, бо легше від них позбавитись, ніж виділяти частину держбюджету на їх соц забезпечення
іншими словами, вони фактично ведуть війну на виснаження
навіть якщо у них чоловіки майже закінчаться, потім мабуть і жінків прийдеться відправляти на штурми, але це слабо вплине на економічну ситуацію, не призведе до прям такого коллапсу, бо менше людей = менше грошей прийдеться витрачати
так населення буде дуже не задоволене, але вони ж терпіли, хто знає
kairo
Member

Повідомлення

ВВП рахується на основі цифр, які публікує уряд країни. Який в свою чергу зацікавлений в гарних цифрах ВВП.
Tiufin
Member

Повідомлення

Hotspur: 07.04.2025 18:34
Tiufin: 07.04.2025 17:59Ну, по-перше, я саме тому і вказав саме ВВП по ппс.
ппс це вигадана маячня
:D який змістовний коментар. Ну що ж, така сильна аргументація, що в мене просто немає контраргументів :D

Ps: до речі, майже все, з чим ви стикаєтесь в житті - це вигадана маячня (або не маячня - це вже залежить від особистих переконань) ;)
Відповісти