Gigabyte прокоментувала витікання термогелю на GeForce RTX 5080 Aorus Master

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Devijack: 26.04.2025 17:45 Чи буде відповідь стосовно того що я написав?
Відповідь на що саме?
Про заміну? Так міняється як звичайна термопаста. В чому тут проблема?
Стосовно випадка? Так вже сказав що один випадок на сотні тисяч проданих відеокарт та ноутбуків з таким термо інтерфейсом.
Далі що? Ще якісь фантазії будуть? Чи в шановного пана відеокарта такої невідомої фірми де ніколи жодної одиниці брака не було? Тоді назву цієї фірми в студію, будь ласка. Ми хоч посміємося. )
Аціо
Member

Повідомлення

Ну необ'єктивно з боку Гігабайта стверджувати що це лише косметичний нюанс, всеж таки термогель є діелектриком і у разі потрапляння на контакти слотів роз'єму - може навіть спричинити вихід з ладу відеокарти. Так що Гігабайт треба хочаб наголосити пораду - прибирати обережно надлишки, за для запобігання потрапляння речовини до слотів.
kairo
Member

Повідомлення

Аціо: 26.04.2025 20:59 всеж таки термогель є діелектриком і у разі потрапляння на контакти слотів роз'єму - може навіть спричинити вихід з ладу відеокарти.
Це лише в тому випадку, якщо користувач витягне карту та вставить знову прямо з цим гелем який перекриє частину контактів. Але це навряд чи призведе до виходу карти із ладу.
Devijack
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 26.04.2025 20:58Ми хоч посміємося. )
Поцікавтесь у чата ГПТ як користуватись цитатами у відповідях, та для чого вони призначені.
Аціо
Member

Повідомлення

kairo: 26.04.2025 21:40
Аціо: 26.04.2025 20:59 всеж таки термогель є діелектриком і у разі потрапляння на контакти слотів роз'єму - може навіть спричинити вихід з ладу відеокарти.
Це лише в тому випадку, якщо користувач витягне карту та вставить знову прямо з цим гелем який перекриє частину контактів. Але це навряд чи призведе до виходу карти із ладу.
Тому Гігабайту просто треба оголосити що у разі витоку термогелю, його бажано обережно пластиковою карткою або лопаткою для термопасти прибрати. Та і забути за ці поодинокі прикрощі, воно наче нічого глобально і не погіршує, але зайва засторога не завадить.
N0il
Junior

Повідомлення

Скільки тут власників 50ї серії які зіткнулися з цією проблемою. Отож бо і воно ...
Alligator
Member

Повідомлення

N0il: 27.04.2025 07:36 Скільки тут власників 50ї серії які зіткнулися з цією проблемою. Отож бо і воно ...
Про нагрівання проводів чули аналогічне :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
Аціо: 26.04.2025 23:53
kairo: 26.04.2025 21:40
Тому Гігабайту просто треба оголосити що у разі витоку термогелю, його бажано обережно пластиковою карткою або лопаткою для термопасти прибрати. Та і забути за ці поодинокі прикрощі, воно наче нічого глобально і не погіршує, але зайва засторога не завадить.
Є проблема, це у нас где у кожного в кладовці викрутка з плоскогубіями лежить забрати витікший термоінтерфейс немає проблем, а західніше не тільки не навчаються все своїми руками робити, але й суворо заборонено. Компроміс - тільки в сервіс.
N0il
Junior

Повідомлення

Alligator: 27.04.2025 07:48
В вас особисто 5080? Чи ви так, поговорити? Ви взагалі розумієте що обговорюєте пост однієї людини? В мене особисто були 3060ті,3080,3080ті,4070 супер ті, 4080 супер, 5070ті , 5080. Всі ці байки зі склепу це взагалі повна фігня. В мене був один з перших Steam Deck я кий мав пошкодження батареї на заводі. Я все гарно обсудив зі Valve вислав його на дослідження до них. Вони мені прислали новий , та коробку для вогне небезпечних матеріалів. В мене були ще декілька контактів з виробниками інших видів техніки. Якщо це дійсно проблеми з виробом, вони завжди все вирішують без питання. Так що не треба вірити в таку фігню для хайпу. Людина невідомо де і як це зробила , а ви тут в Україні обговорюєте цей один випадок як ніби їх мільйони. Ви знаєте що Фольксваген декілька разів відкликав автівки тисячами, інколи ці проблеми могли призвести до аварійних ситуацій. А тут в одного невідомого кєнта ніби паста потекла.... Серьезно? Зупиніть землю! Паста потЄкла!
Alligator
Member

Повідомлення

N0il: 27.04.2025 09:29
Alligator: 27.04.2025 07:48
В вас особисто 5080? Чи ви так, поговорити? Ви взагалі розумієте що обговорюєте пост однієї людини? В мене особисто були 3060ті,3080,3080ті,4070 супер ті, 4080 супер, 5070ті , 5080. Всі ці байки зі склепу це взагалі повна фігня. В мене був один з перших Steam Deck я кий мав пошкодження батареї на заводі. Я все гарно обсудив зі Valve вислав його на дослідження до них. Вони мені прислали новий , та коробку для вогне небезпечних матеріалів. В мене були ще декілька контактів з виробниками інших видів техніки. Якщо це дійсно проблеми з виробом, вони завжди все вирішують без питання. Так що не треба вірити в таку фігню для хайпу. Людина невідомо де і як це зробила , а ви тут в Україні обговорюєте цей один випадок як ніби їх мільйони. Ви знаєте що Фольксваген декілька разів відкликав автівки тисячами, інколи ці проблеми могли призвести до аварійних ситуацій. А тут в одного невідомого кєнта ніби паста потекла.... Серьезно? Зупиніть землю! Паста потЄкла!
А нащо вам такий зоопарк? Так всі проблеми починаються з одного інциденту після чого вже й інші "мовчуни" з'являються.
За вашою логікою, якщо я особисто купив Gigabyte 3080 з конденсаторами через які після частоти у 2000 Гц були сині екрани то я можу про це писати, а якщо ні то ні?
Ось якщо мені особисто підтримка Gigabyte відповіла, що коли HWiNFO виводить 100+ градусів на GDDR6X то "Температура чипов при этом на ~30 градусов ниже. С Вашей видеокартой все хорошо. (с) гігібайт" то я можу казати про те, що GDDR6X горяча і їх підтримка бреше?
Вони самі вині, що тепер навіть одиничні випадки визивають такі обговорення, немає бажання покупки в перші дні та перших ревізій.
zaqik
Member

Повідомлення

це косметичне відхилення, яке не впливає на продуктивність або надійніст
Почему все комментирующие уверены, что вытечет только излишек, а не всё до последней капли?
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Alligator: 27.04.2025 09:50
Вони самі вині, що тепер навіть одиничні випадки визивають такі обговорення, немає бажання покупки в перші дні та перших ревізій.
Друже, 2-4% браку є в кожного виробника. І це стосується будь чого взагалі. Так, частина браку відсіюється на етапі техуонтролю, ще частина вже при закупівлі магазинами, але все одно якийсь відсоток попадає до кінцевого покупця. Для того і дають гарантію 3 роки, а деякі виробники навіть більше.
Тут же ми маємо взагалі одиничний випадок з тисяч, або сотен тисяч проданих девайсів з таким термо інтерфейсом. Чесно кажучи це ні про що. Тим більш ми не знаємо що той юзвірь робив з відеокартою, бо хворих на голову в цьому світі вистачає (поспілкуйся навіть з продавцями будь якого магазину). Навіть не виключаю що заради хайпу чувак купив цей гель та сам намастив його понадмірно, бо все ж таки на заводі автомат це робить дозовано і глюк на конвеєрі виглядає більш підозрілим.
В мене в самого 5070 з цим гелем, так вона холодна як сніг, ще й максимально тиха.
Саме що я хотів донести - з цього поодинокого випадку роздувати слона не варто.

Отправлено спустя 5 минут 25 секунд:
zaqik: 27.04.2025 11:55
Почему все комментирующие уверены, что вытечет только излишек, а не всё до последней капли?
Бо це як термопаста. Надлишок вичавлюється, те що треба залишається. Воно не таке вже й рідке. Доречі, цей гель давно вже використовується в ноутбуках, а їх власники крутять та вертять як завгодно
kairo
Member

Повідомлення

Alligator: 27.04.2025 09:50 Ось якщо мені особисто підтримка Gigabyte відповіла, що коли HWiNFO виводить 100+ градусів на GDDR6X то "Температура чипов при этом на ~30 градусов ниже. С Вашей видеокартой все хорошо. (с) гігібайт" то я можу казати про те, що GDDR6X горяча і їх підтримка бреше?
Підтримка все вірно вам повідомила. GDDR6X, дуже гаряча пам'ять із нормою нагріву до 106 градусів. В майнінгу в мене пам'ять на Асус 3080 ТУФ взагалі до 112 прогрівалась по хотспоту.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Conqistador: 26.04.2025 12:28даже припой вместо тампонов с прокладками будут использовать
припаять чип к радиатору требует всяких припоев с температурой плавления в 120-150 градусов - а там всякие ядовитые материалы применяются что бы понизить температура плавления олова... это в 240 градусов температура плавления у чистого олова и вот им припаивают чип к текстолитной подложке (но с добавками что бы не было "оловянной чумы")...
Вангую будут на чип 1см на 1см припаяют крышку 5см на 5см... или на кучу кристаллов 0,5см на 0,5 см напаяют крышку... .
Или как в ноутах: чип и радиатор оклеен паралоном и жидкий металл на чип и на радиатор... потом винтами затягивают и годами работает. Радиатор еще выпирает в размер чипа ---\_/---
------------------------радиатор----------------------
паралон пустота жидкий металл пустота паралон
паралон пустота чип пустота паралон
oleg5d75
Member

Повідомлення

Новина ні про що всі подібні термоінтерфейси діелектрики, проблема надумана, в наступні статті скажуть що гігабайт почав наносити мало "гелю" ))))
AssayMAS
Member

Повідомлення

oleg5d75: 27.04.2025 21:13гігабайт почав наносити мало "гелю"
так проблема что у "геля" свойства от партии к партии меняются... и случаются лузлы типо как у гнилобайта. Причем проблема не в конкретном геле - таким лузлам всё гели подвержены - например ремонтник VIK-on (ищи в ютубе) купил большой тубус геля, расфасовал по 5,10,20 мл перепродал - и всё было ОК пол года, но на ком-то тубусе попался гель-некондиция что убегал из под чипов за пол года... .
И имеем кучу карт обслуженных с плохим гелем и... убытки - ибо геля в карте на 100грвн - а работа по его смене 1-2 часа ручками или пол часа с кучей оборудования.
Відповісти