oleg5d75: ↑
19.04.2025 10:17
У мене для WOT ( в другі ігри не граю) є комп на 1155 сокеті, з картою СМР 30НХ яка працює в режимі pcie 1.0 x16 з допаяними конденсаторами, вона на максимальних налаштуваннях графіки і на 70% не завантажена.
Чи потрібно мені оновитись до 5060 чи можна просто доставити кулери з rgb підсвіткою?
В вас досі немає rgb kулерів ? Так ви не модний, як так можна жити ?
Я написав, що на попередній своїй збірці мав упор в і7-8700К в деяких іграх. І це було три роки тому. Ви мені відповідаєте, що Інтел 8000 цілком вистачить)) Якщо старих процесорів вистачає, тоді чому у вас до 7800XT в парі 14600KF, а не якийсь шестирічний процесор?
kairo
В деяких це в усіх? Упор в цп це неграбельні 20фпс з умовною 2060, що на 8700 що на 9800х3д, чи все ж таки недогруз відеокарти з досить комфортним фпс 50-60+фпс? Ми ж не говоримо про 4090/5090, обговорення в темі йшло про доцільність купівлі 5060ті (тобто лоу-мідл карти) під проци з пці-е3, це інші вимоги до цп, інший бюджет. Так я в курсі що є криві ігри типу хогварца, які навіть 3д проци садять на бутель, але зазвичай в таких тайтлах допомагає отримати стабільність або вимкнення важких променів або апскейл/дегенератор, але скажіть будь ласка, умовна ситуація, людина має 6ти річний комп, умовно обмежений бюджет і вже є на руках той самий 8700к в парі з мід відяхою з 1000-2000 лінійки, що б ви вибрали, апнути проц+пам'ять+мп і копити на нову відеокарту, чи все ж таки апнути вк, отримати буст х2+ по фпс і ще 2-3 роки грати з досить комфортним фпс в усе, що виходить, так, іноді доведеться крутити налаштування, але в 7 з 10 випадків все упреться в вк. Я знаю про що кажу, бо постійно через мої руки проходить подібне залізо, 2 години тому віддали людині пк після апгрейду, р5 1600 -> 5600, б350, 16гб ддр4 3200, 1060 -> 4060, встиг прогнати для тесту кілька синглів з ссд, проц ще може, кіберпанк, рдр2, метро, калісто, відьмак - упор в вк, хогварц - упор в цп, але в принципі грабельно, нещодавно те саме ганяв на збірці 5700х+3070, результати +- такі ж, це як раз рівень +- вашого 8700к, якщо його налаштувати ручками.
Для себе взяв 14600к, бо для роботи потрібен інтелівський однопотік + граю в специфічні ігри типу ла2, де амд і старіші проци не можуть взагалі, вк просто затичка пересидіти, поки ціни на ртх5000/амд просядуть, та і не до сінгл ігор зараз.
Процесорозалежних ігор досить багато і враховуючи те, що оптимізація в останні роки стає все гірше, їх буде ще більше. В мене навіть оновлений Відьмак не міг видати більше 30-40 ФПС в 1440р, через CPU Bottleneck. І з патчами це так і не вилікували.
Упор в цп це неграбельні 20фпс з умовною 2060
Це не так. Упор в ЦП, це коли відеокарта може більше, але не вистачає процесора. І це не про 20 ФПС. Все, що не може видати хоча б 60 ФПС по вині ЦП, це упор в процесор.
обговорення в темі йшло про доцільність купівлі 5060ті (тобто лоу-мідл карти) під проци з пці-е3, це інші вимоги до цп, інший бюджет.
Інші це які, щоб більше 20 ФПС видавало? Вимоги рівно ті самі, 60 ФПС.
нещодавно те саме ганяв на збірці 5700х+3070, результати +- такі ж, це як раз рівень +- вашого 8700к, якщо його налаштувати ручками.
Добрий вечір) 5700X вдвічі потужніший за 8700К. І це в синтетиці. В іграх відрив буде ще більший, адже і7 гірше проявляє себе в них.
kairo: ↑
19.04.2025 20:595700X вдвічі потужніший за 8700К. І це в синтетиці. В іграх відрив буде ще більший, адже і7 гірше проявляє себе в них.
1700x в сінтетиці теж кращій, наскільки краще в іграх буде?
Покажіть де у 5700х відриів від 8700к ще більший в іграх, мені як колишньому власнику 5700х стало цікаво)
Востаннє редагувалось 19.04.2025 21:09 користувачем Grava, всього редагувалось 1 раз.
kairo: ↑
19.04.2025 20:595700X вдвічі потужніший за 8700К. І це в синтетиці. В іграх відрив буде ще більший, адже і7 гірше проявляє себе в них.
Покажіть де у 5700х відриів від 8700к ще більший в іграх, мені як колишньому власнику 5700х стало цікаво)
Ще добрий вечір)) 1700Х на п'ять років старіший за 5700Х.
спойлер
Як саме я вам маю це показати? Зібрати дві системи та провести тести? Для більшості ігор в першу чергу важлива продуктивність на ядро та розмір кешу, а не кількість ядер. Тому 7800X3D вкладе на лопатки 14900КС в ігрових сценаріях, хоча по синтетиці останній потужніший на 80%.
kairo
Вибачте, мене тригернула не синтетика, а "В іграх відрив буде ще більший, адже і7 гірше проявляє себе в них." Ось це було цікаво, як я і писав у своєму першому повідомленні
Grava: ↑
19.04.2025 21:35kairo
Вибачте, мене тригернула не синтетика, а "В іграх відрив буде ще більший, адже і7 гірше проявляє себе в них." Ось це було цікаво, як я і писав у своєму першому повідомленні
Синтетичні тести розроблені так, щоб розкрити весь потенціал процесорів. Ігри використовують ЦП досить специфічно, особливо коли мова йде про гіпертредінг, більше ніж 6 ядер, Е-ядра і тому подібне. Якщо в мене Відьмак добвився в пару ядер, то сенсу від 6/12 ядер/потоків 8700К ніякого не було. Для прикладу, брати все що в Інтела вище 14600К для ігор немає практично ніякого сенсу. Щоб там синтетика не малювала.
Відправлено через 17 хвилин 42 секунди:
Mixx: ↑
19.04.2025 21:08kairo
Я не знаю, таке відчуття, що ми одне одного не розуміємо, не бачу сенсу продовжувати.
Суть мого коментаря була в тому, що дана проблема стосується лише людей, які мають стару PCIe 3.0(їй 14 років) платформу, але при цьому актуальний ЦП. Не обов'язково 5700X3D. І навіть в такому випадку, втрата 4-5% продуктивності не критична. В людини, якій я писав, взагалі i7-4790k.
Как владелец 3060ti, пол года назад, очень ждал выхода 5060ti. Просто перешёл на 2к монитор и не то чтобы плохо дело стало, но чувствую, что запаса просто нет и пора менять! Но судя по результатам тестов, по обрезке линий psi, а это как раз мой случай (5600+b450), то мне эта ti нахрен просто не нужна да и все - прирост просто мизерный! Буду смотреть в сторону 5070, а может и как выйдет super ее версии. То что может где-то проц ее будет не раскрывать - плевать! Прирост все равно будет гораздо большим чем от перехода на ti!
zalizo_org: ↑
18.04.2025 15:24
Resizable BAR дозволяє процесору бачити весь об'єм відеопам'яті як суцільний простір (а не шматками по 256 МБ).
Ти тут порівнюєш не зовсім порівнювані речі. Це як порівнювати швидкість руху автомобілів до заводу зі швидкістю конвеєрних ліній в середині самого заводу.
Ви ж самі не розумієте що пишете, збільшення розмірів пакету вимагає збільшення пропуску через шину. Інакше це немає сенсу. Ви не розумієте взагалі як воно працює? Ви колись ділили шину? Якщо я почав кидати пакети по 6гб , це звузить інші обміни. Відео карта не працює як флешка, вона віддає, отримує одночасно. Я мовчу про DMA , RDMA ви я так розумію взагалі темні в цьому питанні. Я скажу вам як для чайника , чим буде більше швидкість шини pcix, тим лібше. В вас краще про заводи виходить писати...
Дивися, є випадки коли з оновленим UEFI дійсно відключено це, бо були рідні пункти меню Gen1, Gen2, Gen3, Gen4, Auto. А в деяких випадках Gen4 прибрано, але якщо виставити Auto відяха може завестися і працювати на Gen4. Тобто цю підтримку інколи не викорчовують, а просто забирають пункт меню Gen4.
Цей "експерт" має шизофренічний бред, b450 немає фізичної підтримки pci x 4.0 те що вам показує ваша якась там програма, це просто помилка і все. Навіщо ви людям пишете таку фігню, вам так нудно?