У меня 1 в 1 на 4070ти. Из-за этого МСИ Афтербернер некорректно управляет вентиляторами видеокарты. Точнее вообще не повышаются обороты, т.к. температура застыла на 28. Помогает перезагрузка, но хватает на непродолжительное время.hazard: ↑ 18.04.2025 15:55 У меня в Aida64 перестала мерятся температура видеокарты. Стоит в одном положении. Переустанавливаю драйвер-чтуь поработает и опять стопорится. Причем в nvidia app все показывает корректно. Есть у кого подобное?
Останні статті і огляди
Новини
Свіжий драйвер покращує продуктивність GeForce RTX у синтетичних тестах
-
your_friend
Junior
-
Lorichic
Member
Есть глюк с температурой, застыла на 24 градусах в афтербёрнере, но так как ей не регулирую обороты, ветиляторы управляются биосом видеокарты адекватно, hwinfo при этом показывает нормальную темпу, переустановил драйвер с удалегием через ddu, наблюдаюyour_friend: ↑ 18.04.2025 21:27У меня 1 в 1 на 4070ти. Из-за этого МСИ Афтербернер некорректно управляет вентиляторами видеокарты. Точнее вообще не повышаются обороты, т.к. температура застыла на 28.
-
ronemun
Advanced Member
Синтетичні тести корисні щоб розбиратися що у вас є вузьким місцем і що чекати від даного пристрою (чіп+обєм памяті), щоб знати які повзунки в іграх призведуть до тормозів через те що ця фіча погано підтримується в карті апаратно чи на рівні драйверів, а для карт Інтел навіть біоса материнкиyariksom: ↑ 18.04.2025 20:00 Завжди граю в синтетичні тести, це дуже хороші, я б сказав найкращі іграшки![]()

Наприклад карти АМД традиційно слабші в RTX, а колись були явно слабші в теселяції високого рівня і деяке заниження цих параетрів значно прискорювало ігри. Карти Інтел часто глючили у деяких фічах, а нвідія кеплер явно слабі в dx12, та навіть 9 і 10 покоління недуже в сучасних тестах починаючи з TymeSpy. Але з новішими драйверами Нвідія багато виправляла - наприклад навіть dx11 міг використовувати багатопоточність і сильно виросла швидкість роботи з простими викликами для промальовки диму чи хмар частинок, що було реалізовано у DX12/Vulkan. Багато ігор є так би мовити розрозроблені під певного виробника, Нвідія чи АМД, і їх настройки спеціально оптимізовані для збільшення fps на їх картах і приниження карт конкурента. І якщо у вас інша карта тре знати що саме підкрутити - наприклад колись було важливо понизити рівень фізики чи теселяції для карт неНвідія.
Тим більше можна випробувати сучасні технології AI для згладжування чи збільшення fps за рахунок розтягування картинки з меншою розд. здатністю, типу dlss/fsr/xess, що відкриває доступ до нових спецефектів про які раніше неможна було мріяти на старішому чи слабкому обладнанні.
Часто ігри виходять сирі, з глюками і фрізами, і нерозбереш в чому причина - так має бути чи чекати патч, чи шукати параметр який це спричиняє
На сайті 3дмарк для кожного тесту є детальна пояснення його технологій і формула розрахунку оцінки. Це дозволяє зрозуміти що на даний момент реалізується в двіжках і чого нехватає даній ігрі порівняно з новими, чи є моди, а також чи тре планувати обнову обладнання і яку. Часто двіжок ігри сам виставляє настройки відповідно до можливотей карти, і багато хто думає що так і має бути, а реально з новим обладнанням графіка могла б бути значно красивішою чи комфортнішою
-
eXceed
Member
Супер, обновил драйвер и ведьмак 3 перестал запускаться...
-
Voozy
Member
Почему то при установке чёрный экран остался чёрным. Впервые такое. Вырубил комп и установил на чистую - всё норм. не знаю что это было
-
Plush_Dragon
Member
На 5070 різниці не помітив. Проблем ніяких нема, все літає. Може так якихось пару кадрів прибавилося, але і до того було вдосталь.
Отправлено спустя 18 минут 28 секунд:
Отправлено спустя 18 минут 28 секунд:
Тільки що перевірив. Все чудово запустилось. Спробуй чисту установку.eXceed: ↑ 18.04.2025 23:45 Супер, обновил драйвер и ведьмак 3 перестал запускаться...
-
verdelot
Junior
Такої лажи ще не було! Вже зовсім ох*їли! Я розумію, що ШІ займаються, але щоб закидати відразу попередню 4000 версію відеокарт це треба бути справжнім уродом! Чи вони вирішили спалити відеокарти попередніх версій споживачів?
Перевірив на 4060ti - справді заступорилось на 22 градуси, а віповідно і вентилятори на мінімалках, але в реальності відеокарта працює на повну, споживає 160W і реальна температура при таких обертах вентиляторів там точно більше 60 градусів, а не 22!
Перевірив на 4060ti - справді заступорилось на 22 градуси, а віповідно і вентилятори на мінімалках, але в реальності відеокарта працює на повну, споживає 160W і реальна температура при таких обертах вентиляторів там точно більше 60 градусів, а не 22!
-
Plush_Dragon
Member
verdelot, а яка фірма відяхи? В них же у кожній є свій софт для управління. Наприклад с програмою гігабіт контрол центр працює все чудово в мене.
-
Dremjke
Member
Оновив драйвер, все ОК.
-
verdelot
Junior
msi, afterburnerPlush_Dragon: ↑ 19.04.2025 18:56 verdelot, а яка фірма відяхи? В них же у кожній є свій софт для управління. Наприклад с програмою гігабіт контрол центр працює все чудово в мене.
576.02 видалив, поставив попередню версію 572.83 - нормально.
Це вони між цими версіями драйверів займались проблемами 5000 серії з чорними екранами через перехід на PCI Еxpress 5! Але щось так просто не виходить, щоб не поламати вже нормальне...
-
bez5dva
Member
А ещё он снижает жор памяти в некоторых играх, на 300-700 Мб из того что видел на Ютубе. Но и повышает расход, соответственно и температуры на 3-4 градуса.
-
Plush_Dragon
Member
Ну тоді питання не до драйверів, а до компанії MSI та їх програмного забезпечення. Вони мали підготуватися ще до офіційного виходу драйвера, їм жеж розіслали завчасно.verdelot: ↑ 20.04.2025 00:53 msi, afterburner
Це вони між цими версіями драйверів займались проблемами 5000 серії з чорними екранами через перехід на PCI Еxpress 5! Але щось так просто не виходить, щоб не поламати вже нормальне...
-
verdelot
Junior
Уточню, може, не дуже логічно відповів в попередньому повідомленні: вказані версії - це драйвери NVidia і все подальше є моїми припущеннями стосовно саме цієї компанії.Plush_Dragon: ↑ 20.04.2025 11:11Ну тоді питання не до драйверів, а до компанії MSI та їх програмного забезпечення. Вони мали підготуватися ще до офіційного виходу драйвера, їм жеж розіслали завчасно.verdelot: ↑ 20.04.2025 00:53 msi, afterburner
До речі, були також повідомлення, що в 5000 серії відеокарт NVidia прибрала один із температурних (найвищої) датчиків...
-
Plush_Dragon
Member
З хотспота прибрали датчик. Як я розумію, для здешевлення карток, а може для того щоб на кіловатній 5090 яєчню не смажили на тому залізному хотспоті.verdelot: ↑ 20.04.2025 14:36
Уточню, може, не дуже логічно відповів в попередньому повідомленні: вказані версії - це драйвери NVidia і все подальше є моїми припущеннями стосовно саме цієї компанії.
До речі, були також повідомлення, що в 5000 серії відеокарт NVidia прибрала один із температурних (найвищої) датчиків...
Стосовно драйверу - в мене гігабайт карта і мамка. Оновив біос під свою 5070, в програмі гігабайт контрол центр ніяких проблем немає ні з вертушками, ні з температурами, ні з розгонами. Тобто у вас мабуть діло не в драйвері, а в ледачий компанії MSI.
-
byaka
Member
Не прибрали, просто закрили доступ,на рiвнi бiоса вiн все ще потрiбен для захисту вiд перегрiву.Plush_Dragon: ↑ 20.04.2025 15:09З хотспота прибрали датчик. Як я розумію, для здешевлення карток, а може для того щоб на кіловатній 5090 яєчню не смажили на тому залізному хотспоті.verdelot: ↑ 20.04.2025 14:36
Уточню, може, не дуже логічно відповів в попередньому повідомленні: вказані версії - це драйвери NVidia і все подальше є моїми припущеннями стосовно саме цієї компанії.
Стосовно драйверу - в мене гігабайт карта і мамка. Оновив біос під свою 5070, в програмі гігабайт контрол центр ніяких проблем немає ні з вертушками, ні з температурами, ні з розгонами. Тобто у вас мабуть діло не в драйвері, а в ледачий компанії MSI.
-
Plush_Dragon
Member
byaka для захисту? На хотспоті? Та прибрали вони його.
-
byaka
Member
Так, для захисту.Так, на хотспотi.Plush_Dragon: ↑ 20.04.2025 16:19 byaka для захисту? На хотспоті? Та прибрали вони його.
-
Plush_Dragon
Member
Для захисту стоять термодатчики на чипі, VRM, та на пам'яті. Але я так розумію що безпечні температури по чипу вище ніж 100°, а от користувачі лякаються.
-
byaka
Member
А ми з вами про слонiв говоримо?Хотспот це тi самi датчикиPlush_Dragon: ↑ 20.04.2025 17:06Для захисту стоять термодатчики на чипі, VRM, та на пам'яті. Але я так розумію що безпечні температури по чипу вище ніж 100°, а от користувачі лякаються.
-
Plush_Dragon
Member
Хотспот це найгарячіша точка. А от як працює захист? Можливо по середній температурі, а можливо по піковій але значно вищий ніж прийнято думать? От в мене зараз показує температуру ГПУ в простої 22°, це де саме вона така?