Чутки: Samsung може відкласти або скасувати свій техпроцес 1,4 нм

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 13:19 Vlaad13
Ні, не може. Не мели дурниць. Для визнання монополією законодавчо встановлені конкретні показники. Від того шо ти торгуєш пиріжками з позолотою на вокзалі по 5 кілобаксів за штучку визнати тебе монополістом не можуть, а якщо скупив всіх конкурентів і не залишив інших варіантів як з позолотою - можливі варіанти.

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Ти плутаєш свободу дій з анархією.
так ви ж теж саме пропонуєте - забради фабрики у тих хто їх будував та розподілити між своїми друзями
написали б вже чесно що ви за комуністів - і в мене не було б до вас більше питань :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
Ти мелеш дурню. При тому повну. Антимонопольне законодавство в сучасному вигляді вигадали в сполучених штатах як реакція на вакханалію, що коїлась там в 19му сторіччі. Запишемо їх до комуняк? Але є проблемка, комуняк ще на той час не вигадали, а антимонопольщина вже була. В самій капіталістичній з капіталістичних країн :lol:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 13:41 Vlaad13
Ти мелеш дурню. При тому повну. Антимонопольне законодавство в сучасному вигляді вигадали в сполучених штатах як реакція на вакханалію, що коїлась там в 19му сторіччі. Запишемо їх до комуняк? Але є проблемка, комуняк ще на той час не вигадали, а антимонопольщина вже була. В самій капіталістичній з капіталістичних країн :lol:
ну добре ось ми забрали у Куртки заводи які розташовані на території США - як ми їх будемо ділити? між всіма громадянами? чи президент США їх собі у власність забирає? чи своїм спонсорам віддає наприклад Маску?
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
Що за маячня? Не "забираємо", а "ділимо". Власників заставляють виділити і продати частину контори іншим власникам. За гроші продати, ага. А там хто купить той і молодець. Головне щоб ці запчастини опинились у власності різних людей.
Востаннє редагувалось 15.03.2025 14:15 користувачем Scoffer, всього редагувалось 2 разів.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Самсунгу надо ещё +5 заводов построить по производству чипов в одном городе и выделить ещё +200 млрд долларов на это. Тогда попрёт... :gigi: :lol: :lol: :lol: :up:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 14:13 Vlaad13
Що за маячня? Не "забираємо", а "ділимо". Власників заставляють виділити і продати частину контори іншим власникам. За гроші продати, ага. А там хто купить той і молодець. Головне щоб ці запчастини опинились у власності різних людей.
так ми же вже з'ясували що власники нехочуть нічого продавати і заводи ми вже забрали, своєму друзяці Маску і іншому друзяці Безосу заводи продали тепер їми володіє дві різних корпи а не одна , монополія переможена куди ми гроші з продажу заводів діваємо?
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
Мало що хто там хоче. Я наприклад хочу два мішки золота і стадо голих жінок, але реальність чомусь проти.
Законодавство, особливо англосаксонського формату прецедентне право, вигадане не просто так, а як реакція на те що якась бредятина вже відбулась, і всім, або принаймні більшості заважала і непогано б її виправити і більше не допустити подібного в майбутньому.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 14:27 Vlaad13
Мало що хто там хоче. Я наприклад хочу два мішки золота і стадо голих жінок, але реальність чомусь проти.
Законодавство, особливо англосаксонського формату прецедентне право, вигадане не просто так, а як реакція на те що якась бредятина вже відбулась, і всім, або принаймні більшості заважала і непогано б її виправити і більше не допустити подібного в майбутньому.
добре заводи Нвідії у Куртки забрали та віддали Безу та Маску :super:
Куртка проти та хто йго питає :laugh:
гроші забрали собі у державну скарбницю
але тут до нас приходять ображені олігархи і кажуть ТSMC нам не дає дешевих чіпів так як каже що за них куртка платив, та і взагалі виявляється вартість карт від них залежить, а TSMC ставлять на них ціни якісь завеликі, не діляться падлюки з нами технологіями, монополісти...
ми йдемо тепер і захоплюемо фабрики ТSМС?
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 10:54 FastBullet
А хуангу з родичами це навіщо?) Щоб наводнити ринок дешевими відяхами і зменшити маржинальність бізнесу?)
Ага, така висока маржинальність, що амд за 4 квартал 24 року аж 50 мільйонів доларів прибутку (при 500 мільйонів виторгу) отримала з ринку ігрових відеокарт, та судячі із тренду на зниження прибутку, тримається на межі збитковості цього напрямку.
Я сто раз вже казав шо з двома конторами на ринку конкуренції не існує як класу, а ви все не вірите. Існує лише картельна змова. Конкуренція це коли контор хоча б 20, а краще 200.
Ну, може 2 і не найкращий варіант, але 20, і тим паче 200 - це в рази гірший. Хто буде вкладати десятки мільярдів доларів на r&d, хто буде підтримувати весь цей зоопарк драйверів та стандартів? У вас не виникало думки, чому в сфері хай-теку всюду є лише 2-3 кампанії? Виробництво літографів, десктопні процесори, мобільні процесори, десктопні ос, мобільні ос, тощо. Мабуть, це все змова рептилоїдів
По-гарному всі ці інтоли, амуде, нвідії і інші квалкоми треба насильно роздеребанити на запчастини. Тоді може комусь з них знадобляться всякі техпроцеси від всяких чіпмейкерів.
Це вже якась шаріковщина :D

Відправлено через 11 хвилин 5 секунд:
Scoffer: 15.03.2025 12:58 Vlaad13
... Тайвань ... це міжнародно визнана територія КНР
А от тут детальніше можна?

Відправлено через 12 хвилин 52 секунди:
По темі топіку: от у штатах всі невдачі із розробкою нових техпроцесів валять на гендерні, расові та інші квоти. В Кореї наче такої вакханалії нема, але проблеми залишаються. Виходить, не в цьому річ? :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

Tiufin: 15.03.2025 16:06
Scoffer: 15.03.2025 12:58 Vlaad13
... Тайвань ... це міжнародно визнана територія КНР
А от тут детальніше можна?

Відправлено через 12 хвилин 52 секунди:
По темі топіку: от у штатах всі невдачі із розробкою нових техпроцесів валять на гендерні, расові та інші квоти. В Кореї наче такої вакханалії нема, але проблеми залишаються. Виходить, не в цьому річ? :D
не можна, ми зараз дуже зайняті - забираємо у ТSMC заводи для Маска та Безоса :-P
бо ці кляті монополісти вже всіх дістали - а маск та безос гарні хлопці які дбають про звичайних людей :lol:
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 13:05Ти відстав від трендів. Зараз головне курс акцій, а не прибутки. Миттєва вигода. Довгострокове планування більше не в моді. До чого це призведе насправді не дуже зрозуміло, там же не один хуанг такий, увесь топ менеджмент корпоратів по всьому світу наче масово кукухою поїхав. Схоже що це щось заразне. Вірус якийсь може :D
Я прифігів, коли дізнався причини розпуску монолітів.

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Vlaad13: 15.03.2025 14:02ну добре ось ми забрали у Куртки заводи які розташовані на території США - як ми їх будемо ділити? між всіма громадянами? чи президент США їх собі у власність забирає? чи своїм спонсорам віддає наприклад Маску?
А які заводи є у нвідіа? :popcorn:
Vlaad13
Member

Повідомлення

waryag: 15.03.2025 16:37
Vlaad13: 15.03.2025 14:02ну добре ось ми забрали у Куртки заводи які розташовані на території США - як ми їх будемо ділити? між всіма громадянами? чи президент США їх собі у власність забирає? чи своїм спонсорам віддає наприклад Маску?
А які заводи є у нвідіа? :popcorn:
ну зрозуміло що наша ситуація гіпотетична і наскільки я знаю у них заводи на Тайвані і Франції - виправте якщо помиляюся
ну і повного переліку потужностей виробництв зелених в мене немає - але ми ж інше обговорювали :dontknow:
якщо вам стане легше можу казати Foxconn замість зелених :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin: 15.03.2025 16:06А от тут детальніше можна?
В 71му році Тайвань (КР) виперли з ООН і позбавили статусу сувереної держави методом прийняття відповідної резолюції щодо передачі всіх прав з КР в КНР, в тому числі місце в раді безпеки. З того часу КР неодноразово намагалась отримати визнання але завжди отримувала відмову. Зараз суверенітет КР визнають тільки всякі ватикани з острівними папуасами. США, як не дивно, не визнають :laugh: С - союзнички.

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
Tiufin: 15.03.2025 16:06Ну, може 2 і не найкращий варіант, але 20, і тим паче 200 - це в рази гірший. Хто буде вкладати десятки мільярдів доларів на r&d, хто буде підтримувати весь цей зоопарк драйверів та стандартів? У вас не виникало думки, чому в сфері хай-теку всюду є лише 2-3 кампанії? Виробництво літографів, десктопні процесори, мобільні процесори, десктопні ос, мобільні ос, тощо. Мабуть, це все змова рептилоїдів
Та чо розмінюватись на дрібниці, давайте залишимо одну контору на планеті і хай робить шо хоче. Все вірно?
Щось таке я вже бачив в кіно :D
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 18:01
Tiufin: 15.03.2025 16:06А от тут детальніше можна?
В 71му році Тайвань (КР) виперли з ООН і позбавили статусу сувереної держави методом прийняття відповідної резолюції щодо передачі всіх прав з КР в КНР, в тому числі місце в раді безпеки. З того часу КР неодноразово намагалась отримати визнання але завжди отримувала відмову. Зараз суверенітет КР визнають тільки всякі ватикани з острівними папуасами. США, як не дивно, не визнають :laugh: С - союзнички.
Ну це все загальновідомо. Але те, що тайвань є міжнародно визнаною територією КНР - це щось новеньке.

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
Tiufin: 15.03.2025 16:06Ну, може 2 і не найкращий варіант, але 20, і тим паче 200 - це в рази гірший. Хто буде вкладати десятки мільярдів доларів на r&d, хто буде підтримувати весь цей зоопарк драйверів та стандартів? У вас не виникало думки, чому в сфері хай-теку всюду є лише 2-3 кампанії? Виробництво літографів, десктопні процесори, мобільні процесори, десктопні ос, мобільні ос, тощо. Мабуть, це все змова рептилоїдів
Та чо розмінюватись на дрібниці, давайте залишимо одну контору на планеті і хай робить шо хоче. Все вірно?
Щось таке я вже бачив в кіно :D
Та ви б краще на задані запитання відповіли, аніж намагаєтесь в маніпуляції.
До речі, ви ж ніби виступаєте за 100% капіталізм (десь про це писали, бачив), а тут таке - "взяти і поділити". Непослідовно якось :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
:facepalm:
1. https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Communiqu%C3%A9
Політика єдиного Китаю - офіційна і незміна позиція США.
2. США не визнає КР сувереною державою.
Tiufin: 15.03.2025 18:10До речі, ви ж ніби виступаєте за 100% капіталізм
Я виступаю за конкурентний капіталізм, а не за черговий виток комунізми де компартія буде замаскованою під раду директорів, а номенклатура під менеджерів середньої ланки. Капіталізм без конкуренції капіталізмом не є. Якщо для того треба трішки сповільнити прогрес на якомусь відрізку часу - ну що ж, такий шлях, доженеться на іншому відрізку, нічого страшного. Монополізація сильно гірше. В совку вже була монополізація, центральні бюджети і нескінечні ресурси в будь-який окремо взятий сегмент, космос наприклад. Гарно було? Жопу папером підтирати не було, зато в космос літали :laugh:

Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
Ви в своїй істериці про "взяти і поділити" не помітили як опинились в тому самому комунізмі навіть не марксиського, а чисто совкового типу поки що часів непу, але все ще попереду, з усіма відповідними наслідками. В філіал совка виродилась шо демократія з її культом відміни, шо економіка з глобальними техноконторами.
erkins007
Member

Повідомлення

Scoffer
Не забудь ещё поделить asml они вообще 100% монополисты. А то что 80лет в НИИ вкладывались так то такое, комунякам на такое все равно.
Так же как комуняки не догоняют что щас не 20 век и для технокомпаний главное собственно технологии, поэтому даже если какому-то комуняке вроде тебя и попадет в голову гениальная и современная идея поделить нвидию хуанг просто поржет над таким дурачком уйдет с его рынка и отбросит ваши технологии назад на десятилетия.
Это сотню лет назад такие как ты успешно отнимали и делили землю у куркулей для колхозов, а поделить нвидию, Интел или квалком гораздо сложнее.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Капіталізм - без великих корпорацій
Бджоли - без меду
:lol: :lol: :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

erkins007
Я навіть це коментувати не буду. Хто комуняка тут так це ти. Сидиш і наярюєш на неосовок.

Vlaad13
Основа капіталізму це саморегуляція ринку. Саморегуляція працює рівно доти, доки є альтернативні конкурентні пропозиції. Якщо вони зникають і "жери що дають", то все, це більше не капіталізм. Завдання держави зробити так щоб ринок продовжував працювати. Будь-якими методами, включно з репресивними.Ніхто не проти "великих корпорацій" якщо їх багато, але проти однієї-двох-трьох, котрі можуть вступити в картельну змову.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.03.2025 19:26 erkins007
Я навіть це коментувати не буду. Хто комуняка тут так це ти. Сидиш і наярюєш на неосовок.

Vlaad13
Основа капіталізму це саморегуляція ринку. Саморегуляція працює рівно доти, доки є альтернативні конкурентні пропозиції. Якщо вони зникають і "жери що дають", то все, це більше не капіталізм. Завдання держави зробити так щоб ринок продовжував працювати. Будь-якими методами, включно з репресивними.Ніхто не проти "великих корпорацій" якщо їх багато, але проти однієї-двох-трьох, котрі можуть вступити в картельну змову.
та по іншому корпа не може існувати інакше б вона ніколи не стала корпою
для того щоб розвивати технологіі потрібні гроші і чим далі тим більше, купка дрібних корпорацій нічого нового не вигадає бо для реалізації їм банально не вистачить ресурсів
те що ви пропонуєте - це відсутність прогресу на віки і смерть людства
також не ясно як розподілювати відібрані у корпи ресурси - держави звичайно їх просто собі забирають(націоналізують) і щось мені підказує це теж не йде на користь прогрессу
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
Я тобі ще раз кажу що ніхто нічого не забирає, а продає. Якщо власник пручається, значить назначається тимчасова адміністрація, котра все зробить за нього. Екс-власник отримає свої бабоси за цю всю справу і вкладеться в інший бізнес.
Те що я пропоную чудово працює з народження людства і немає ніяких принципових причин чому не має працювати далі. І навпаки, монополізація працює відверто погано і призводить до стагнації в історично короткі терміни. Це не перша спроба "самих жирних" стати боссом планети, попередні закінчились так собі, війнами наприклад.
Відповісти