Framework анонсувала ігровий міні-ПК на платформі AMD Ryzen AI Max 300

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
FastBullet
Member

Повідомлення

mrigi: 26.02.2025 12:07 Ну воно таки дешевше ніж Mac Mini/Studio якщо шукати альтернативи з багато пам'яті у gpu.
та на) Мак міні стартує з 600 баксів)
mrigi
Member

Повідомлення

FastBullet: 26.02.2025 15:46та на) Мак міні стартує з 600 баксів)
не стартує макміні з 64ГБ з 600 баксів.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

nazar-pc: 26.02.2025 12:57 Вставивши туди PCIe карту з SAS контролером можна купу дисків підключити і зробити потужний NAS наприклад. Та й в такому вигляді можна туди через адаптер вставити ще один SSD наприклад.
Це звісно тут офтоп, але навіщо ця вундервафля для NAS? До чого там ця "потужність" відеоядра? Транскодінг на АМД кривий. Прокидати GPU в VM? Теж є великі сумніви стосовно цього. Також воно не вміє віртуалізацію GPU на відміну від інтеграшок Intel. Отже що з ним робити в NAS/Home Lab?
Denvys5
Member

Повідомлення

Ray2000gt
ШІ NAS :gigi:

у новідео є шось схоже - Project DIGITS
FastBullet
Member

Повідомлення

mrigi: 26.02.2025 16:25
FastBullet: 26.02.2025 15:46та на) Мак міні стартує з 600 баксів)
не стартує макміні з 64ГБ з 600 баксів.
Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб норм
mrigi
Member

Повідомлення

FastBullet: 26.02.2025 17:20Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб норм
Та причому тут взагалі ваш дом та ваші 16ГБ, боже 🤦‍♂️
Розмова ВИКЛЮЧНО про вбудовані GPU з ВЕЛИКИМИ обсягами пам'яті, що тут незрозуміло.
FastBullet
Member

Повідомлення

mrigi: 26.02.2025 17:39
FastBullet: 26.02.2025 17:20Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб норм
Та причому тут взагалі ваш дом та ваші 16ГБ, боже 🤦‍♂️
Розмова ВИКЛЮЧНО про вбудовані GPU з ВЕЛИКИМИ обсягами пам'яті, що тут незрозуміло.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
zmax
Member

Повідомлення

наразі ціна неадекватна, ноут на дискретній карті виглядає сильно цікавіше.
Взагалі цікавий девайс, але за таку ціну я лише "посмотреть".
mrigi
Member

Повідомлення

FastBullet: 26.02.2025 18:05то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
якщо ти не розумієш яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба, це виключно твої проблеми
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

mrigi: 26.02.2025 18:30 яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба
Я перепрошую, але хто вирішив що єдина? Ви? :)
FastBullet
Member

Повідомлення

mrigi: 26.02.2025 18:30
FastBullet: 26.02.2025 18:05то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
якщо ти не розумієш яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба, це виключно твої проблеми
Це не тобі і не мені вирішувати, а вирішить покупець...
От ми з часом і побачимо скільки купило людей цих "фрейморків" зі 128 Гб, а скільки стандартних 32 Гб...Бо мій прогноз так і залишається 1 до 10....тому для центрів обробки від тиж ШІ LLM, то там зовсім інші девайси, а тут максимум запихнути свій проект під рендер який більше в середньому за 16 Гб...
Так, це єдине відносно доступне рішення з великою кількістю пам'яті, але чи потрібно це пересічному споживачу.....
mrigi
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.02.2025 19:08Я перепрошую, але хто вирішив що єдина? Ви? :)
І що, ти хочеш мене принизити розказав що моє вирішування нічого не варте? Щоб отримати у відповідь направлення на акредитацію у місце з трьох літер? Профіт де? По сабжу, комбінація швидкого гпу з великим об'ємом пам'яті за не всі гроші світу на ринку не багато. І саме це робить девайс цікавим, тут і вирішувати нема чого бо це вочевидь. Відкинути це і залізка як залізка. Як ноут з 4060 за менші гроші, яких на ринку як багна. Які ще питання.
FastBullet: 26.02.2025 19:28Це не тобі і не мені вирішувати, а вирішить покупець...
Ну тобто новина про якісь квантовий чіп не цікава тому що у цьому кварталі їх купе нуль пересічних Тарасів? Така логіка? Огонь, пиши ще :laugh: :lol:
Тут теж саме. Ну нема фізично сучасних відях з 128 чи 64 гб пам'яті по ціні до $2к. І саме цей факт цікавий. Якщо це відкинути то це просто ще один APU задорого і ніяких емоцій не викликає.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

mrigi
У мене до вас особисто жодних претензій немає, і не треба сприймати все "в штики", просто різало очі, що ось так за всіх вирішили. Принаймні так ваше повідомлення сприймається "зі сторони".
Ну, що тут скажеш, з часом побачимо як в них з цими девайсами справи підуть...
yurius_r
Member

Повідомлення

Якась дивна нішева фігня від розробника модульних девайсів, але воно якесь не модульне. Я так розумію вони самі поки не знають для кого воно
Scoffer
Member

Повідомлення

AFU_power: 26.02.2025 10:08цілісність сигналу навіть з lpcamm модулями дуже сильно страждає
На то вони і лп. Було б все так просто, то всі драм давно стали б лп.
Тут питання більше до амд чого чіп не вміє в повноціну ддр, на його тдп це не має бути проблемою.
Volodymyr1985
Junior

Повідомлення

Реально, звичайному користувачу, як я, для домашнього користування краще взяти ноутбук з 4060 на борту, за ті самі гроші. А от якщо б цей девайс йшов по ціні консолей (ну плюс до ціни об'єм пам'яті), то можна було б і розглянути покупку.
Відповісти