та на) Мак міні стартує з 600 баксів)mrigi: ↑ 26.02.2025 12:07 Ну воно таки дешевше ніж Mac Mini/Studio якщо шукати альтернативи з багато пам'яті у gpu.
Останні статті і огляди
Новини
Framework анонсувала ігровий міні-ПК на платформі AMD Ryzen AI Max 300
-
FastBullet
Member
-
mrigi
Member
не стартує макміні з 64ГБ з 600 баксів.FastBullet: ↑ 26.02.2025 15:46та на) Мак міні стартує з 600 баксів)
-
Ray2000gt
Advanced Member
Це звісно тут офтоп, але навіщо ця вундервафля для NAS? До чого там ця "потужність" відеоядра? Транскодінг на АМД кривий. Прокидати GPU в VM? Теж є великі сумніви стосовно цього. Також воно не вміє віртуалізацію GPU на відміну від інтеграшок Intel. Отже що з ним робити в NAS/Home Lab?nazar-pc: ↑ 26.02.2025 12:57 Вставивши туди PCIe карту з SAS контролером можна купу дисків підключити і зробити потужний NAS наприклад. Та й в такому вигляді можна туди через адаптер вставити ще один SSD наприклад.
-
Denvys5
Member
Ray2000gt
ШІ NAS
у новідео є шось схоже - Project DIGITS
ШІ NAS

у новідео є шось схоже - Project DIGITS
-
FastBullet
Member
Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб нормmrigi: ↑ 26.02.2025 16:25не стартує макміні з 64ГБ з 600 баксів.FastBullet: ↑ 26.02.2025 15:46та на) Мак міні стартує з 600 баксів)
-
mrigi
Member
Та причому тут взагалі ваш дом та ваші 16ГБ, божеFastBullet: ↑ 26.02.2025 17:20Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб норм
Розмова ВИКЛЮЧНО про вбудовані GPU з ВЕЛИКИМИ обсягами пам'яті, що тут незрозуміло.
-
FastBullet
Member
mrigi: ↑ 26.02.2025 17:39Та причому тут взагалі ваш дом та ваші 16ГБ, божеFastBullet: ↑ 26.02.2025 17:20Ну це вже від потреб, для дому 16 Гб норм
Розмова ВИКЛЮЧНО про вбудовані GPU з ВЕЛИКИМИ обсягами пам'яті, що тут незрозуміло.

то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
-
zmax
Member
наразі ціна неадекватна, ноут на дискретній карті виглядає сильно цікавіше.
Взагалі цікавий девайс, але за таку ціну я лише "посмотреть".
Взагалі цікавий девайс, але за таку ціну я лише "посмотреть".
-
mrigi
Member
якщо ти не розумієш яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба, це виключно твої проблемиFastBullet: ↑ 26.02.2025 18:05то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
-
Ekz0rcyst
Member
Я перепрошую, але хто вирішив що єдина? Ви?mrigi: ↑ 26.02.2025 18:30 яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба

-
FastBullet
Member
Це не тобі і не мені вирішувати, а вирішить покупець...mrigi: ↑ 26.02.2025 18:30якщо ти не розумієш яка реальна і єдина цікавість саме цього вироба, це виключно твої проблемиFastBullet: ↑ 26.02.2025 18:05то треба 1 людині із 100)) ой насмішив))) прочитав спеки))) більше так не сміши так
От ми з часом і побачимо скільки купило людей цих "фрейморків" зі 128 Гб, а скільки стандартних 32 Гб...Бо мій прогноз так і залишається 1 до 10....тому для центрів обробки від тиж ШІ LLM, то там зовсім інші девайси, а тут максимум запихнути свій проект під рендер який більше в середньому за 16 Гб...
Так, це єдине відносно доступне рішення з великою кількістю пам'яті, але чи потрібно це пересічному споживачу.....
-
mrigi
Member
І що, ти хочеш мене принизити розказав що моє вирішування нічого не варте? Щоб отримати у відповідь направлення на акредитацію у місце з трьох літер? Профіт де? По сабжу, комбінація швидкого гпу з великим об'ємом пам'яті за не всі гроші світу на ринку не багато. І саме це робить девайс цікавим, тут і вирішувати нема чого бо це вочевидь. Відкинути це і залізка як залізка. Як ноут з 4060 за менші гроші, яких на ринку як багна. Які ще питання.
Ну тобто новина про якісь квантовий чіп не цікава тому що у цьому кварталі їх купе нуль пересічних Тарасів? Така логіка? Огонь, пиши щеFastBullet: ↑ 26.02.2025 19:28Це не тобі і не мені вирішувати, а вирішить покупець...

Тут теж саме. Ну нема фізично сучасних відях з 128 чи 64 гб пам'яті по ціні до $2к. І саме цей факт цікавий. Якщо це відкинути то це просто ще один APU задорого і ніяких емоцій не викликає.
-
Ekz0rcyst
Member
mrigi
У мене до вас особисто жодних претензій немає, і не треба сприймати все "в штики", просто різало очі, що ось так за всіх вирішили. Принаймні так ваше повідомлення сприймається "зі сторони".
Ну, що тут скажеш, з часом побачимо як в них з цими девайсами справи підуть...
У мене до вас особисто жодних претензій немає, і не треба сприймати все "в штики", просто різало очі, що ось так за всіх вирішили. Принаймні так ваше повідомлення сприймається "зі сторони".
Ну, що тут скажеш, з часом побачимо як в них з цими девайсами справи підуть...
-
yurius_r
Member
Якась дивна нішева фігня від розробника модульних девайсів, але воно якесь не модульне. Я так розумію вони самі поки не знають для кого воно
-
Scoffer
Member
На то вони і лп. Було б все так просто, то всі драм давно стали б лп.AFU_power: ↑ 26.02.2025 10:08цілісність сигналу навіть з lpcamm модулями дуже сильно страждає
Тут питання більше до амд чого чіп не вміє в повноціну ддр, на його тдп це не має бути проблемою.
-
Volodymyr1985
Junior
Реально, звичайному користувачу, як я, для домашнього користування краще взяти ноутбук з 4060 на борту, за ті самі гроші. А от якщо б цей девайс йшов по ціні консолей (ну плюс до ціни об'єм пам'яті), то можна було б і розглянути покупку.