В лютому найпопулярнішою відеокартою у користувачів Steam була GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

GreenMile: 04.03.2025 12:24 Я нагадаю, що у мене ФХД, воно в принципі менш чітко виглядає, ніж 2к, це навіть по скріну зі сталкера видно.
Отже згодні, що на скріні мило менш чітко. Вже щось.
спойлер
у С2 графіка сама лайняна із того, що вийшло за останній рік, про найтупіший АІ, про що тільки лінивий не писав (і шо самі розробники підтвердили) я вже навіть промовчу. Та, навіть старий РДР2 і то набагато краще виглядає по графлу.
Мені в кожну гру таку "лайняну графіку", будь-ласка. А РДР, зі зломаним рендером на релізі (в FHD, до речі), можу вам залишити )
Там де порівняння двох персонажів - звісно кроп, чи мені треба було грузити сюди простирадло зі склеєних скрінів, де прсонажі стоять в центрі кадру? Це просто кропи оригінального скріна як є, без розтягування чи інших маніпуляцій.
Ахаха. Просто кропи, без маніпуляцій. Там хоч масштаб/відстань до НПС ті самі? А на майб. - так, бажано весь кадр. Бо фан-бої вже неоднократно були зловлені на підтасовках.
Саме кумедне це спостерігати за тим як ви намагаєтесь ігнорувати косяки С2 (три однакових елемента підряд на одній ліній при чому на двох рівнях) - це фігня у нас і якісні текстури називається, а от коли дві колоди схожі в КСД 2 на паркані - то це смішно аж мокро :-P
І там і там вони однакові, а не схожі. І більш ніж впевнений, що бруси в кінгдом також однакові.

Драбина - різні сорти мильної текстури, згоден. Гляньте, як драбина (металічна, правда) виглядає в с2. Або в якомусь Outlaws
Enjthesilence
Member

GreenMile: 04.03.2025 12:24
Геральт: 04.03.2025 12:06 Щось я не побачив на вашому ост. скріні ні короїдів ні зазубрин.
То там будинок з брусів, а не колод, на круглих колодах будинків видно, але я для вас не буду зараз бігати і все знімати.
Геральт: 04.03.2025 12:06 А є якийсь нечіткий шмат... мильної текстури.
Я нагадаю, що у мене ФХД, воно в принципі менш чітко виглядає, ніж 2к, це навіть по скріну зі сталкера видно.
Геральт: 04.03.2025 12:06Ні, я розумію, що КСД2 вам подобається, ви її затираєте до дірок і тому буде захищати вбогу графіку, відсутню фізику і тупий АІ. Але ж то фанбойство чистої води )
Графіка в С2 - найкраща на даний момент з відкритих світів. Не без недоліків, звісно. Але кращої деталізації на даний момент просто нема. Співставна є в юбі. Але не краща.
Це хто б казав про фанбойство, у С2 графіка сама лайняна із того, що вийшло за останній рік, про найтупіший АІ, про що тільки лінивий не писав (і шо самі розробники підтвердили) я вже навіть промовчу. Та, навіть старий РДР2 і то набагато краще виглядає по графлу.
Геральт: 04.03.2025 12:06 А чому на скріні з с2 (НПС) GUI не видно? Це якийсь кроп чи що? Повна картинка, я так розумію, не збереглась )
Там де порівняння двох персонажів - звісно кроп, чи мені треба було грузити сюди простирадло зі склеєних скрінів, де прсонажі стоять в центрі кадру? Це просто кропи оригінального скріна як є, без розтягування чи інших маніпуляцій.
Збереглась, а шо?
Геральт: 04.03.2025 12:06Там я багато з чого сміявся. І колоди (як і графіка загалом), то ще не саме кумедне ;)
Саме кумедне це спостерігати за тим як ви намагаєтесь ігнорувати косяки С2 (три однакових елемента підряд на одній ліній при чому на двох рівнях) - це фігня у нас і якісні текстури називається, а от коли дві колоди схожі в КСД 2 на паркані - то це смішно аж мокро :-P
Геральт: 04.03.2025 12:06 І що в тій драбині кращого? Ні, ну серйозно. Воно ж ніяке.
Та нічого, ви сказали, що воно не відрізняється від першої частини, ну от я показав вам, що ви говорите неправду :dontknow:
КСД2 - виглядає чудово, стабільне зображення і дуже приємне освітлення, насичена рослинність, ЗНАЧНО краще підвантаження лодів, особливо рослинності, в с2 попін лодів дуже жахливий, особилво кущів та дерев. самі текстурки при перевірці "впритул" дійсно кращі в с2, але найголовніше: с2 - 60фпс а ксд2 140фпс тому тут злив с2 очевидний, якщо я через длдср + даа поставлю собі 4к в ксд то вже з таким самим фпс як в с2, там шансів не залишиться взагалі. В Кутній Горі, яка є дуже великим містом з величезною кількістю будинків і нпс, фпс так само високий, а в с2 з його таборами дуже дивно бачити дикі просадки. с2 добре виглядає тільки в статиці, в нього більш чіткі текстури і менше спрайтів. але от все інше на голову краще в ксд2. тут взагалі нічого порівнювати, бо КСД2 набагато комплексна гра з рпг елементами. С2 - це просто шутер на великій пустій карті і дійсно, якщо казати лише за якість текстур з 5 см відстані - то с2 краще, якщо людині важливо лише впритул розглядати текстурки тоді так, а якщо дивитись на все зображення загалом то ксд2 - 100%

https://ibb.co/5Wtj8xCV
https://ibb.co/5hq41TYQ
https://ibb.co/wFRgJtnD
https://ibb.co/W4DqrLNz
https://ibb.co/cRVpVLJ
https://ibb.co/8LKZLS3K
https://ibb.co/6cq3q3t6
https://ibb.co/nMSB5YMg
https://ibb.co/bMBFNppz
https://ibb.co/jkM204QW
https://ibb.co/0Vdgw1kn
https://ibb.co/TDh2dYzW
https://ibb.co/yj89XT6
GreenMile
Member

Геральт: 04.03.2025 12:44 Отже згодні, що на скріні мило менш чітко. Вже щось.
Ем, я ніколи не спростовував той факт що, 2к краще ніж ФХД, а 4к краще ніж 2к :dontknow:
Геральт: 04.03.2025 12:44 Мені в кожну гру таку "лайняну графіку", будь-ласка. А РДР, зі зломаним рендером на релізі (в FHD, до речі), можу вам залишити )
Мені настільки пофігу, що там було на релізі РДР2, що аж прямо невдобно. Я ігри майже ніколи не релізі не граю, поки не викотять кілька патчів. КСД2 до речі, включення - вони випустили дійсно якісний продукт, де був аж один хотфікс, не без дрібних багів, звісно, але з С2 взагалі ні в яке порівняння не йде з його купою обнов на десятки гігабайт. Та і до чого тут це, в контексті графіки?
Геральт: 04.03.2025 12:44Ахаха. Просто кропи, без маніпуляцій. Там хоч масштаб/відстань до НПС ті самі? А на майб. - так, бажано весь кадр. Бо фан-бої вже неоднократно були зловлені на підтасовках.
Оце мені більше зайнятись нічим, окрім редагування скрінів :facepalm: Ось вам оригінали, вспокойтесь вже, їй-богу. Попереджаючи наступний до..люб з вашого боку, підійти до НПС в КСД2 ближче складно - він одразу відходить і повертається, але при співставлені видно, шо вони плюс мінус одного розміру, власне це на кропі і показано. У мене таких скрінів штук з 10 поки я його ловив, можу вам інший вліпити, та хоч всі :)
спойлер
KingdomCome_2025_03_03_21_30_11_630.jpg
Stalker2-Win64-Shipping_2025_03_03_20_18_40_188.jpg
Геральт: 04.03.2025 12:44 І там і там вони однакові, а не схожі. І більш ніж впевнений, що бруси в кінгдом також однакові.
Знову ж, я ніде не заперечував, що в КСД2 бруси однакові, але це ж ви почали над цим насміхатись, але, як виявилось, С2 не краще в цьому плані. Тесктури поверхонь всюди однакові і повторюються, така їх природа інакше б і 64Гб врами не вистачало б для них.
Геральт: 04.03.2025 12:44Драбина - різні сорти мильної текстури, згоден. Гляньте, як драбина (металічна, правда) виглядає в с2. Або в якомусь Outlaws[/spoiler]
Драбина як драбина, в другій більш схожа на реальну і як їх робили в давнину. В С2 так само нічого особливого - драбина як драбина, всюди однакова. Зате, можемо подивитись як по-дибільному™ виглядає пікселізовано-діряве освітлення (увага на краї) в С2, але це інше, на це ми уваги не звертаємо і ще на купу іншого лайна :-P
спойлер
Stalker2_295.jpg
Геральт
Member

GreenMile
https://www.reddit.com/r/RDR2/comments/ ... y_problem/

Та я в житті не повірю, що це епік налаштування в С2. З НПС скрінів, на жаль, маю не багато. Один виклав вище і там все чітко. Ще
ось такий є
Изображение
Тут вони трохи далі, але навіть з кропом ніяких трикутників нема, все плавно. До речі, я б глянув на подібну сітку в кінгдом, цікаво чи є щось таке.
Крутіть налаштування панелі чи що там в вас, не знаю. Якщо такий у вас с2, то можна тільки уявити який кінгдом. Ну, або око апскейлами замилене. Теж варіант )

C2 краще в цьому плані бо має якісніші (більш деталізовані) текстури.
Освітлення в с2 також краще ніж в кінгдом. Скрін при факельному освітленні скидав вище. Тіні від вогню, віконні проєми, віддзеркалення - все ніяке. Вода також вбога.
спойлер
Изображение
GreenMile
Member

Геральт: 04.03.2025 15:46 Та я в житті не повірю, що це епік налаштування в С2.
Не вірте, мені то що.
Геральт: 04.03.2025 15:46 Крутіть налаштування панелі чи що там в вас, не знаю. Якщо такий у вас с2, то можна тільки уявити який кінгдом. Ну, або око апскейлами замилене. Теж варіант )
Нащо щось уявляти, якщо я скріни викладав і не один?
С2 у мене стоковий стімовий, те шо ви його напхали модами - ну це трохи виходить за контекст дискусії.
Геральт: 04.03.2025 15:46C2 краще в цьому плані бо має якісніші (більш деталізовані) текстури.
Так, текстури в нього трохи кращі, зате все інше - повна задниця, на відміну від нормальних ігор. Я нагадаю, що ця суперечка почалася не про текстури, а з вашого твердження, що текстури це основне в іграх, але ви забули зробити важливе уточнення, що це справедливо лише для С2 :-P В нормальних якісних іграх вплив текстур на загальне сприйняття - мінімальний.
Геральт: 04.03.2025 15:46Освітлення в с2 також краще ніж в кінгдом. Скрін при факельному освітленні скидав вище. Тіні від вогню, віконні проєми, віддзеркалення - все ніяке. Вода також вбога.
"Тіні ніякі" - це каже фанатик С2, де без лівого моду немає тіней від ліхтаря взагалі?! :facepalm: Лол, кєк, чєбурєк :lol: Піду зараз скачаю 4к текстур пак для КСД2 і побачимо де буде ваш сталкер :shuffle:
Освітлення я показав в С2 печері взагалі очі витікають від того як все блищить і рябить, тоді як в КСД2 освітлення м'яке і приємне для ока і з ним все норм. Ідеальне освітлення - в Метро ексодус енхансед єдішн, раджу спробувати, щоб потім не писати про "гарне освітлення" в С2.
спойлер
Stalker2-Win64-Shipping_2024_11_21_22_06_31_082.jpg
Я вибачаюсь, шо кацапською, але ось кілька слів про "краще освітлення в С2" :gigi:
спойлер
Screenshot 2025-03-04 210637.png
А ось кілька слів про освітлення і тіні з ITC.UA
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl має дуже серйозні проблеми з освітленням. Начебто рушій Unreal Engine 5 не повинен цим страждати (в жодній грі не зустрічали такого), але деякі ділянки не просто темні, а буквально чорні. Експозиція порушена, а джерела світла поводяться нереалістично.

Бісить, коли за декілька метрів стоїть сильне джерело світла (вогонь чи лампа), а в куті сусідньої кімнати пітьма, наче в чорній дірі. Давно не було ААА відеоігор з такими багами освітленням, як в Stalker2.exe.

Поки стоїмо в приміщенні, надворі наче світлий сонячний день, тепла колірна температура, світло і ясно, але достатньо вийти за двері, а там ніч. Подібного в процесі проходження буде дуже багато, що сильно псує враження від гри, не дає зануритися в атмосферу.

Проблемними також є тіні. Саме на це в першу чергу звертається увага при перемиканні з максимальної графіки на мінімальну, бо тіні стають гострими. Та не лише в цьому недолік. Пригадуєте жахливі тіні головного персонажа з Cyberpunk 2077? Тут вони не кращі.

Анімації тіней головного героя під час руху виглядають спрощено, руки наче заламуються за спину, вивертаються в інший бік.

Під час стрибків чи ударів ножиком ситуація аналогічна. Добре, що гра від першої особи і гравець не бачить таких поганеньких анімацій персонажа, а лише на його тінях.
І це у вас якісь претензії до світла і тіней в КСД2, я правильно зрозумів? :apes:

Ну тобто це не мої вигадки, що в С2 освітлення лайняне, це підтверджується абсолютно різними оглядачами, але ж ви зараз розкажете "ви всьо врьотє", чекаю з нетерпінням :popcorn:
Геральт
Member

GreenMile: 04.03.2025 21:01 Я нагадаю, що ця суперечка почалася не про текстури, а з вашого твердження, що текстури це основне в іграх, але ви забули зробити важливе уточнення, що це справедливо лише для С2 :-P
Та для всього справедливо. "трушне" світло (чи на що ви там "нормальне" натякаєете) без текстур в майнкрафті = вбогий візуал. І хоч обмажтесь тінями і "всім решта", графіки там не буде. Скріни в вас ніякі, без образ. Може через FHD, може щось інше. Не знаю. Але це не та картинка з якою грав я, і близько.

Там вже додали вам ті тіні від ліхтарика, наскільки чув. Чи ви вже перевзулись і почали грати ігри на релізі?
Метро брав по знижці не так давно. Викрутив все на макс (з променями включно), побігав 10хв і повернув гроші. Навіть нічого не скрінив, бо не було що.

Так те, що на вашому скріні, то бажина. Треба розбиратись, що там косячить. В мене оті білі цятки, то блиск вологи. В грі воно трохи інакше виглядає. Але й так видно, що не те, що в вас. Не було особливих проблем в темних приміщеннях.
спойлер
Изображение
Изображение
Не пам'ятаю, чи конкретно вам вже писав чи комусь іншому. Але апеляція до авторитету - дуже слабкий аргумент. Бо ваші авторитети можуть бути абсолютно не авторитетними для мене. Не читаю огляди на ігри. Ні технічні ні, так би мовити, гейплейні.

Та чому "всьо врьотє". Припускаю, що є оглядачі які кип'ятком..від пластиліну в AW2 чи Індіана. А воно мені не подобається от ніяк. Штучне, мало не на дотик. А от та штахетина в с2 так само, мало не відчуваю деревину.

Загалом, це мабуть мій ост. пост в цій темі. Бо вже якось набридло.
GreenMile
Member

Геральт: 04.03.2025 22:04 Та для всього справедливо. "трушне" світло (чи на що ви там "нормальне" натякаєете) без текстур в майнкрафті = вбогий візуал. І хоч обмажтесь тінями і "всім решта", графіки там не буде. Скріни в вас ніякі, без образ. Може через FHD, може щось інше. Не знаю. Але це не та картинка з якою грав я, і близько.
Я вам наочно показав, що для КСД2 не справедливо і близько :-P Отже чергова брехня що "для всього справделиво" :dontknow:
Я не знаю в шо ви там грали і яких модів наставили, шо воно виглядає краще. Я після оцього просто забив на проходження, до того як його допилять нормально. Не хочу собі псувати враження сирим продуктом.
Геральт: 04.03.2025 22:04Чи ви вже перевзулись і почали грати ігри на релізі?
Та нє, я трохи побігав подивитись що воно таке, бо було цікаво, чи правду пишуть і шо там відяха може. Виявилось, що правду, нажаль :gigi: От і відклав на невизначений термін.
Геральт: 04.03.2025 22:04Метро брав по знижці не так давно. Викрутив все на макс (з променями включно), побігав 10хв і повернув гроші. Навіть нічого не скрінив, бо не було що.
Я чомусь навіть не сумнівався :D
Геральт: 04.03.2025 22:04Не пам'ятаю, чи конкретно вам вже писав чи комусь іншому. Але апеляція до авторитету - дуже слабкий аргумент. Бо ваші авторитети можуть бути абсолютно не авторитетними для мене. Не читаю огляди на ігри. Ні технічні ні, так би мовити, гейплейні.
Там вам ніщо не аргумент, ні авторитети, ні скріни, ні докази, ви будете до останнього на біле казати чорне, це не новина :rotate:
Геральт: 04.03.2025 22:04Та чому "всьо врьотє". Припускаю, що є оглядачі які кип'ятком..від пластиліну в AW2 чи Індіана. А воно мені не подобається от ніяк. Штучне, мало не на дотик. А от та штахетина в с2 так само, мало не відчуваю деревину.
При чому тут пластилін, якщо я привів лише думки щодо конкретних проблем з освітленням в С2, які ви заперечували? Там, до речі в тих оглядах всі дуже схвально в цілому про С2 написали, але вони, на відміну від вас, хоча б удають об'єктивність і не заперечують очевидні косяки ;)
Геральт: 04.03.2025 22:04Загалом, це мабуть мій ост. пост в цій темі. Бо вже якось набридло.
Аналогічно, хоть в чомусь консенсус :D
AntonyKandaurov
Member

Сталкер 2 на низьких таке мило мильне, але що поробиш - 4гб врами :gigi:
Ответить