ASRock та Sapphire оснастили топові варіанти Radeon RX 9070 (XT) роз'ємом 12V-2x6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 13:59
starinfo: 03.03.2025 13:39 добре що ви відредагували, але з самого початку ви писали просто про менший текстоліт замість слова коротша плата
і тут як не читай так і не читається, в чому ви мене переконати хочете? чеплятись до слів можно в 2 сторони
спойлер
зразу ж мій наступний пост, де все розжовано, я не знаю як ви читали :dontknow:
oversteve: 03.03.2025 11:14 для мене як користувача несе - менші габарити текстоліту на 2-3 см - можливість зробити радіатор з наскрізним продувом довшим або зробити карту коротшою, мене наприклад дуже напрягають розміри деяких відеокарт :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 13:39 так це ж цікавий аргумент в обидві сторони, можно і цей роз'єм начепити на 4090 і невідомо що буде, чи це працює тіки в вашій ситуції що 8ми пінники погані?
ви взагалі-то про аргументи на користь роз'єму для 300вт відях питали :think: але в цілому 12 вхпвр цілком ок і на 600Вт працює

starinfo: 03.03.2025 13:39 я і сказав, що в чистому виді як теорія воно гарне, але на ділі ми не перевіримо, бо балакаємо за 2-3 см радатора який буде продуватись, не додатковий куллер, не додатковий обдув, нічого не зміниться, просто замість плати воно буде дути умовно вгору
і ви вірите що умовно при температурі в 60-65 градусів ці лише 2-3 см в одній з секцій зможуть якось суттєво вплинути на температуру? може 50 зроблять, чи 40? ні, це фантастика, там в кращому випадку якщо зійдуться всі зорі то буде 1-2 градуси і то добре якщо так... а це по факту і є похибка
ось вам приклад, щоб не просто теорія
https://noctua.at/en/products/cpu-coole ... cification
https://www.thermalright.com/product/pe ... ini-black/
перший кулер топфлоу і важить 1кг, другий башта з наскрізним продувом і важить на третину менше, ефективність у них однакова
ні, це все)
просто дійсно як можно про щось балакати з людиною яка все-рівно права, вже наче й показав що ви дійсно писали, так, потім коли я вже звернув увагу ви додатково пояснили але з самого початку було написано криво і ні щоб це признати і якось вибачитись чи ще шось ви все-рівно доводите своє, і ви все-рівно праві)
там щось вже почитати треба, на зовсім інших прикладах і воно ніяк не пов'язане, але ні, ви все рівно праві
дякую, ви настіки експертний експерт що я вимушений вже точно поставити крапку)
як тестування куллерів яке ніяким боком не вигляда як цей сценарій щось доводить... проведіть самі дослід, на своєму куллері на 1 секції розмістіть якусь я незнаю, картонку заввишки в 3 сантиметри і в пів сантиметра від однієї секції куллера і подивіться що буде
хоча це знову ж не є дійсним бо там 2-3 окремі секції радіатора, які кожна обдуваєтсья своїм куллером і перекрита буде лише 3 см частинка куллера, але воно лише заважатиме повітрю проходити рівно вгору і воно все ще зможе відходити вбік і це треба перевірить але ні, ви знайшли якісь тести які взагалі ні про що в даній сиуації
дякую, але мабуть досить, балакати з людиною яка сама себе вважає ідеальною не результативно)
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 14:07 ні, це все)
просто дійсно як можно про щось балакати з людиною яка все-рівно права, вже наче й показав що ви дійсно писали, так, потім коли я вже звернув увагу ви додатково пояснили але з самого початку було написано криво і ні щоб це признати і якось вибачитись чи ще шось ви все-рівно доводите своє, і ви все-рівно праві)
ви мою фразу про "менше на 2-3см" процитували в своєму пості, де вперше згадали товщину текстоліту :D
viewtopic.php?p=3940988#p3940988
starinfo: 03.03.2025 14:07 там щось вже почитати треба, на зовсім інших прикладах і воно ніяк не пов'язане, але ні, ви все рівно праві
ну ок, тримайте приклад на відяхах
https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/32.html
https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/33.html
2080 топ-флоу, у 3070 секція з наскрізним продувом
габарити у 3070 менші, жере десь на 10% більше за 2080, від меншого чипу 3070 відвести тепло складніше, але по факту маємо +- ті самі температури і менше шуму :dontknow:
Reverse_rain
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 10:16
Reverse_rain: 03.03.2025 01:00 Стривай, я сказав що з 8 пін теж проблеми, і логіка вам підказала що я закуповую китайські провода? Як це працює?
там логіка не працює, людина порівнює кабелі до відяхи із дротами до стартового акуму в машині :rolleyes:
Та я вже зрозумів що логікою там і не пахне. Чи там яксь дедуктивна многоходвка, яку ніхто не може пояснити і на цілком нормальний пост починає бикувати, але як завжди закопує більше себе. Але то таке, проблеми індивіда.
starinfo: 03.03.2025 09:09
та "найчудовіший" провід, має вся планета переходить
але може ви мені зможете пояснити нащо він потрібен в 200 ваттних відеокартах? і як ми без цього неправильно жили?
Якщо він розрахований на 600Вт (згоден, на тих потужностях вони і плавляться), то і 200-300 він зможе передавати (при цьому не горіти, бо на цих споживаннях вони себе наче непогано почувають (У всякому випадку я не чув щоб 4070 супер, ТІ, 5070ТІ самознищувались лише 4090 та 5090, можливо було кілька 4080 та 5080, але тут не певен). Я не кажу що все що нове абсолютно вдале. Але все змінюється, приходять нові стандарти, нові тенденції... Ніхто в нікого не буде запитувати подобається чи ні. Просто потихеньку 8 пін будуть зникати, як свого часу і молекси чи ide роз'єм. З часом зміниться і роз'єм на CPU та на материнську плату, на яку вже не буде вистачати 24 контактів, а знадобиться 30+ і обов'язково з розумним моніторінгом споживання під управлінням ШІ чи чимось в такому дусі.

Це стає стандартом. Як свого часу були міні юзб, потім мікро, а потім і тайп с. Бо якщо спиратися на ваші слова, у всіх телефон все ще було б той міні юзб дивної форми.
Чи у більшості сучасних телефонах вирізали 3.5 джек для навушників. Хочеш слухати музику? Купуй блютуз навушники. А виріз під камери на екранах, скільки було крику і критики? А зараз це якось вже стало стандартом і ніхто уваги не звертає.
starinfo
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 03.03.2025 14:31
oversteve: 03.03.2025 10:16
там логіка не працює, людина порівнює кабелі до відяхи із дротами до стартового акуму в машині :rolleyes:
Та я вже зрозумів що логікою там і не пахне. Чи там яксь дедуктивна многоходвка, яку ніхто не може пояснити і на цілком нормальний пост починає бикувати, але як завжди закопує більше себе. Але то таке, проблеми індивіда.
starinfo: 03.03.2025 09:09
та "найчудовіший" провід, має вся планета переходить
але може ви мені зможете пояснити нащо він потрібен в 200 ваттних відеокартах? і як ми без цього неправильно жили?
Якщо він розрахований на 600Вт (згоден, на тих потужностях вони і плавляться), то і 200-300 він зможе передавати (при цьому не горіти, бо на цих споживаннях вони себе наче непогано почувають (У всякому випадку я не чув щоб 4070 супер, ТІ, 5070ТІ самознищувались лише 4090 та 5090, можливо було кілька 4080 та 5080, але тут не певен). Я не кажу що все що нове абсолютно вдале. Але все змінюється, приходять нові стандарти, нові тенденції... Ніхто в нікого не буде запитувати подобається чи ні. Просто потихеньку 8 пін будуть зникати, як свого часу і молекси чи ide роз'єм. З часом зміниться і роз'єм на CPU та на материнську плату, на яку вже не буде вистачати 24 контактів, а знадобиться 30+ і обов'язково з розумним моніторінгом споживання під управлінням ШІ чи чимось в такому дусі.

Це стає стандартом. Як свого часу були міні юзб, потім мікро, а потім і тайп с. Бо якщо спиратися на ваші слова, у всіх телефон все ще було б той міні юзб дивної форми.
Чи у більшості сучасних телефонах вирізали 3.5 джек для навушників. Хочеш слухати музику? Купуй блютуз навушники. А виріз під камери на екранах, скільки було крику і критики? А зараз це якось вже стало стандартом і ніхто уваги не звертає.
мене більше напряга що не працює логіка чи дійсно надійність, а просто маркетинг
і я знову пишу що розумію нащо воно потрібне в умовній 4090 і в мене нема притензій, як ви і казали(а може і не ви) що там кладуть перехідник і хай кому хочеться ті і юзають
мені незрозуміло нащо мінять в відносно слабших картах де та потіжність непотрібна(можливо я помиляюсь, але наче сам роз'єм псі-е теж віддає до 150 ватт, бо в затичках не треба додаткового живлення) тобто в 200-300 ватній відюсі робити кабель з задумкою в 600 ватт якось занадто
я думав може тут проблема з патентами, наприклад, і треба платити додаткові кошти саме за використання 8ми пінників
lostsoulforever
Member

Повідомлення

завдяки цій новині я зрозумів що люди після 20 років на сайті для ентузіастів не можуть відрізнити amd/nvidia від вендорів не реф моделей, а кажуть отупіння це міф
Відповісти