Будет как всегда, с обещаний золотых гор скатятся до "да что он может", а потом уже по делу займутся.VolandInferno: ↑ 27.02.2025 11:50 Коли вже та AI бульбашка репне. Разом зі всіма цими openAI, грокам і тп пургою...
Це надуватєльство похлєщє кріпти.
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia підбила фінансові підсумки минулого кварталу: понад $22 млрд чистого прибутку
-
Alexsandr
Member
-
dead_rat
Member
Можна більше про зростання економіки?Tiufin: ↑ 27.02.2025 16:27 На одному боці- зростання світової економіки та потенційна революція у продуктивності праці. На іншому- змога гратися в іграшки на умовних 500 баксів дешевше. Що ж краще?![]()
![]()

Економіка має щось виробляти, одними картінками в браузері ситий не будеш. Гугл живе на рекламі - продажу живого товару, фейсбук - те саме, амазон - онлайн магаз. Щоб все це жило, хтось має щось виробляти, а західний світ віддав усе виробництво Китаю. Ставлю, що скоро хтось здогадається що король голий.
-
Tiufin
Member
Про зростання економіки - в гуглі подивіться, там є всі данні. Не знаю, де ви там падіння побачили. До того ж, мова йшла про перспективи збільшення темпів зростання у майбутньому завдяки ШІ.dead_rat: ↑ 28.02.2025 15:36Можна більше про зростання економіки?Tiufin: ↑ 27.02.2025 16:27 На одному боці- зростання світової економіки та потенційна революція у продуктивності праці. На іншому- змога гратися в іграшки на умовних 500 баксів дешевше. Що ж краще?![]()
![]()
Бо щось вона лише падає зараз.
Економіка має щось виробляти, одними картінками в браузері ситий не будеш. Гугл живе на рекламі - продажу живого товару, фейсбук - те саме, амазон - онлайн магаз. Щоб все це жило, хтось має щось виробляти, а західний світ віддав усе виробництво Китаю. Ставлю, що скоро хтось здогадається що король голий.
Та й взагалі, щось ви все до купи змішали.
І тему реальної користі від ШІ (це не лише картинки малювати, тим паче в перспективі. Кажучи про картинки ви лише демонструєте свою необізнаність).
І тему того, що економіка- це не лише товари, а й послуги.
І тему міжнародних відносин (Китай, до речі, також дуже зацікавлений в розвитку ШІ).
-
dead_rat
Member
Проблема в тому, що я той машин лернінг і аі пишу з 2017 десь, частково навіть з 2015. І при видачі кредитів, і розрахунку цін на товарів, і визначення мошенників.Tiufin: ↑ 28.02.2025 16:05Про зростання економіки - в гуглі подивіться, там є всі данні. Не знаю, де ви там падіння побачили. До того ж, мова йшла про перспективи збільшення темпів зростання у майбутньому завдяки ШІ.dead_rat: ↑ 28.02.2025 15:36
Можна більше про зростання економіки?Бо щось вона лише падає зараз.
Та й взагалі, щось ви все до купи змішали.
І тему реальної користі від ШІ (це не лише картинки малювати, тим паче в перспективі. Кажучи про картинки ви лише демонструєте свою необізнаність).
І тему того, що економіка- це не лише товари, а й послуги.
І тему міжнародних відносин (Китай, до речі, також дуже зацікавлений в розвитку ШІ).
Так от, з приходом ОпенАІ 90% це таки генерування картинок.
Щодо економіки, при відсутності товарів послуги нікому не впали. Це теорія США, що вони можуть всім запропонувати послуги, а Китай ім за це віддасть товари. Чим далі, тим краще видно, що це не робе.
І да, економіка це товари, послуги і зброя. Лише на зброї вплив США якось тримається. Не на послугах.
Міжнародні відносини я розумію дуже добре: в чотирьох найбільших країнах світу повна влада в руках старих незмінних дідів. Два діда вже зʼїхали з глузду і два от-от. АІ ім лише потрібен для тотального контролю над населенням, ну і для війни в тих же дронах.
-
Tiufin
Member
Ну не знаю, я останнім часом регулярно користуюсь чатгпт та іншими ботами при виникненні якихось повсякденних питань. Розумію, що до їхньої інформації треба відноситись із певним скепсисом, але в цілому воно відповідає досить правдиво та економить купу часу (порівняно із тим, якби я сам намагався розібратись в якому питанні із допомогою гугла). Чув, що кодери досить непогано підвищують ефективність своєї роботи завдяки ШІ. Ну це такі поверхневі приклади, які вже використовуються. Але всі сподіваються, що це лише початок і скоро ШІ сам зможе виконувати багато різної роботи (від автопілоту на авто, до роботів)Так от, з приходом ОпенАІ 90% це таки генерування картинок.
Це дуже обширна тема для дискусії, але ви це повідомлення написали завдяки послугам із США (починаючи від операційної системи вашого пристрою, закінчуючи операційною системою сервера, на якому цей сайт функціонує).І да, економіка це товари, послуги і зброя. Лише на зброї вплив США якось тримається. Не на послугах.
Про трьох дідів зрозумів - трамп, путін та сі. А четвертий хто?Міжнародні відносини я розумію дуже добре: в чотирьох найбільших країнах світу повна влада в руках старих незмінних дідів. Два діда вже зʼїхали з глузду і два от-от.
-
dead_rat
Member
Нажаль не зовсім правда, допомагає робити прості речі чи розбиратися з новими темами на базовому рівні, коли добре розумієшся вцілому. Виходить трохи швидше ніж гуглом, але не так щоб вау.Tiufin: ↑ 28.02.2025 19:21 Чув, що кодери досить непогано підвищують ефективність своєї роботи завдяки ШІ.
Чим складніше задача, тим менше вихлопу від АІ.
Продуктивність розробки в корпорації упирається в зовсім інші речі типу бізнес цілей, взаємодія бізнеса і команд, і тд.
Із США це трохи голосно сказано, бо левова частка розробників в США це не американці. Не винайшли б Інтернет в США, це б зробили років на 5-10 пізніше десь ще.Tiufin: ↑ 28.02.2025 19:21 Це дуже обширна тема для дискусії, але ви це повідомлення написали завдяки послугам із США (починаючи від операційної системи вашого пристрою, закінчуючи операційною системою сервера, на якому цей сайт функціонує).
Моді в ІндіїTiufin: ↑ 28.02.2025 19:21 Про трьох дідів зрозумів - трамп, путін та сі. А четвертий хто?