У PassMark вперше за 20 років зафіксували зниження середньої продуктивності процесорів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
zaqik
Member

Повідомлення

Не знаю собирают ли они статистику со старых версий своей (своих?) программы, но, помнится, старая версия PerformanceTest запускалась только на недоядрах. Это к слову. А в целом присоединяюсь к ноющим за победу дизайна над содержимым. Всех чмоки в их накачанные губки :banan:
block_stupid
Member

Повідомлення

Igoretc: 13.02.2025 14:19Ця тенденція вже давно. Спостерігаючи за споживачами навіть на профільних хфорумах важко не помітити, що людям з кожним роком стає важливіший зовнішній вигляд ПК, чи якихось дрібничок в ньому, більше ніж його потужність.
А що дає зараз потужність? Ну взяти CPU та GPU 2 роки тому і нинішні. Що я такого отримаю? +30% плітжки за електроенергію, -100% грошей на нове залізо, +30% кадрів і то так не стабільних, а просто середніх.

А от то свистоперділок, є проц хай буде за 100% продуктивності, через 2 роки виходить такий же з 100% по cpu, але + пара кодеків, + npu, +більше RAM всуну.
Багатьом це зійде за свистоперділки, бо npu не треба, 8Gb RAM хватіт всєм і больгє нє нада, електрику мама платить.

Вище про коврік пожартували. Я останім часом звик сидіти з активною підствіткою на клаві, додатковою підсвіткою м'якою. Може також "ковріка" купив би, але не за $120, але потпібного формату нема, тому є звичайний на весь стіл.

По іншим пунктах, хто як хоче так і кхм...Ви от на форумі повітря рухаєте набиваючи текст. Аватарку кольорову закинули, могли б і без неї. Смайліки ставите, можна і без них. І голяка на вулиці скоріше не ходите і одяг перете, мабуть ще й сам одяг не лахміття з латками доношуючи за прадідом.
А витрачаєте даремно ресурси, час, гроші на новий. Це ж до прогресу комп'ютерних технологій ніяк не додає.

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
Igoretc: 13.02.2025 14:19то для чого тоді напрягатись і гнатись за ростом обчислювальної потужності якщо хомякам важливіше екранчик в вентиляторі чи шлейф з підсвіткою?
То ви так значить цікавитесь, а тільки хом'яків на цифровому полі виглядаєте.
Напрягаються ще і як, наприклад як виростити ідеальну алмазну пластину, як підкладку для майбутніх чипів, як здешевити процес, як збільшити їх площу.
Які атоми металів додавати до графена, щоб отримати потрібні характеристики майбутнього напівпровідника. Як позбавитись і запобігти іншим ефектам.
В інформатиці також багато експериментів та досліджень ведеться, щоб і перейти з поточних парадигм на нові, але з сумісністю, віртуалізація чи ні.
Оптичні обчислення, як загальні, чи як асіки чи проміжні елементи для периферії, наприклад часткова обробка сигналу та передачу обробленої чіткої інформації в "мідь".

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
denizen: 13.02.2025 17:21Друге, нійбільш потужні моделі, надто гарячі, потребують дорогих систем охолодження, та багато споживать, для ігор профіту не дають.
+
Дивлюсь системи останіх 4х років і якщо собі доведеться збирати, розумію, що жор і шум такий, щоб без водянки не обійтись ніяк + її в окремий кейс з шумкою пхати.
waryag
Member

Повідомлення

Припустимо, людина змінила 13600к на 9800х3д. Отримала більше фпс і менший жор. Все класно, але синтетика відмітила зниження продуктивності :gigi:
Igoretc
Member

Повідомлення

block_stupid: 13.02.2025 17:54А що дає зараз потужність?
Ну наприклад, з потужнішого ПК можна отримати ті ж "ефпееси" (якщо не потрібно більше), але вже не примушуючи техніку працювати на своєму максимумі, тобто надійніше, холодніше, а значить тихіше і економніше.
Зустрічне запитання - а що дає білий колір?
Передбачу відповід - білий колір в ПК це сьогодні модно і хтось нам всім сказав, що так гарніше виглядає обчислювальна техніка у нас на столах, тому воно дорожче.
(А от в автомобільній індустрії все навпаки, там хтось сказав, що чорний колір авто значно престижніший)
І де тут логіка?
А логіки нема. Є тільки лохотрон і ті хто на нього легко ведуться.
block_stupid
Member

Повідомлення

Igoretc: 13.02.2025 22:24ті ж "ефпееси"
Я отримую за нуль гривень. нуль копійок.
А "ефективніше" (насправді то ні), за + 100-200-300% прайс. Воно мені не треба.
Igoretc: 13.02.2025 22:24Зустрічне запитання - а що дає білий колір?
Ви зараз хочете сперечатись про смаки.
А так когось може вже прямо харити типовий чорний колір. Багато хто собі наводить естетику робочого столу і працюється краще.
В мене наприклад, якщо на столі гармидер і в квартирі буде не прибрано, то буде якесь емоційне подавлення. Тому прибираюсь часто.
На вечір вмикаю м'яку підсвіту (жовтий, або зелений колір, інколи фіолетовий, але дуже рідко).

От впливає це на людей і все. Сірості і так всюди багато, але кольоровості повсюди також може бути забагато, RGB всяке з веселками райдуги для мене як сміття, якщо не можу налаштувати на один колір.
В мене самого чорний кейс, я його не бачу, стоїть поруч із столом, туди хіба що боковий зір частково дістає.
Igoretc: 13.02.2025 22:24Передбачу відповід - білий колір в ПК це сьогодні модно і хтось нам всім сказав, що так гарніше виглядає обчислювальна техніка у нас на столах, тому воно дорожче.
(А от в автомобільній індустрії все навпаки, там хтось сказав, що чорний колір авто значно престижніший)
І де тут логіка?
А логіки нема. Є тільки лохотрон і ті хто на нього легко ведуться.
Блін писав свою відповідь і це ще не встиг прочитати. Ну, не вгадали. Але може бути і модно, що в цьому поганого?
Це так само емоційна складова "от в мене модний кейс", друзям похвастається.

Я не розумію тут негатива, ніби у нас вибору немає у випадку з кейсами комп'ютера, та навіть кольором телефону чи ноутбука.
Кейс можна саомму зробити, або перефарбувати, все інше також перефарбовується. Можна хоч полірнути до голого металу і просто лаком покрити, щоб не ржавіло.
Взяти навіть дуже старі корпуси до електроніки без різниці рядянські чи імпортні. Так само можна було придертись, чого їх фарбували, або емалювали, чому не можна було залишити просто оцинкованим, максимум з якимсь лаком. Таким чому і нафіга багато.
Якби до всього підходили без-емоційно. прагматично, чисто як тварини продовжити рід, то можна залізти в печеру і скласти лапки.

Відправлено через 7 хвилин 39 секунд:
По продуктивності.
От я хотів би мати спочатку б 8K 27" монітор, microLED. Технології розвиваються, продукту ще немає і не скоро буде.
Може виручити OLED, якби був 6К 27", такого немає. У всьому іншому він покривається для мене особисто купою компромісів.
Тому вимушений задоволнятись 4k 27" IPS. Щось "краще" і дорожче, не покриває мою хотілку на свої гроші і не перекриває своїх мінусів.

Далі по GPU, навіть 5090 не видасть мені там де я хочу, хоча б стабільних 60 кадрів, а я хочу мінімум 120, через рік я хотітиму 240.
Тому і тут мінус, вона для мене нічого не варто, мінімально що є і зодовольняє на свої гроші я вже маю.

По CPU, ну мої проекти раптово не компільнуться з х2 швидкістю. LLM не стане працювати з х5 швидкістю, або хоча б х2.
Бо роками не міняється схема з пам'ятю, тільки от в мобільних райзенах щось трохи натужились. Тому CPU повз, ну і 5090 і минулі проци витягнуть, кому треба.
І ще багато можу писати. Останні хай 4 роки, просто застій в залізі от і все. І не бачу перспектив для покращення цього. Може через 2 роки якщо виживу буде щось краще.
Відповісти