Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS TUF Gaming BE3600. Знайомство зі стандартом Wi-Fi 7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Smok
Member

Повідомлення

Shader1: 22.01.2025 15:08
Smok: 22.01.2025 09:02

а от в ньому вже 2 ядра, як пишуть в інеті.
але докинули оперативки до 512мб для ще одної wifi мережі, бо навіть 256мб явно мало було для 2.4+5ггц
його є сенс брати ТІЛЬКИ в випадку коли треба 3 окремі wifi мережі, а це хіба що для IOT, в іншому випадку краще взяти be3600
ну не знаю, 6 телефонов + смарт тв приставка + ноут(все на вифи) тянет без проблем и лагов, чего было нельзя сказать о предыдущей тенде ас10, а большего мне и не нужно
та воно без проблем та лагів буде тянути ще + 20 пристроїв
а от запис на флешку, vpn, тунелювання вже буде помітно тормозити
Rucha
Member

Повідомлення

Rucha: 21.01.2025 20:55 А що там по прошивці? OpenVPN сервер/клієнт хоч можна запустити?
Відповім сам собі - ні, не можна! :down:
master
Member

Повідомлення

grumbler
Дякую за пораду з iperf3, я не помічав проблем із поточною версією до 2500 мбіт включно, можливо, через надлишкову потужність клієнта і сервера. Обовязково перевірю новіші версії і може в цьому огляді вже й перейду.
А щодо "народного вибору", то добре, що є з чого обирати. Але я б порівнював ASUS з Netgear, Tplink, а не локальними версіями китайських роутерів. Ну й функціональність конкретно цього ASUS дуже потужна "із коробки" зі зручним інтерфейсом і без танців з бубном

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Smok: 22.01.2025 15:53
Shader1: 22.01.2025 15:08

ну не знаю, 6 телефонов + смарт тв приставка + ноут(все на вифи) тянет без проблем и лагов, чего было нельзя сказать о предыдущей тенде ас10, а большего мне и не нужно
та воно без проблем та лагів буде тянути ще + 20 пристроїв
а от запис на флешку, vpn, тунелювання вже буде помітно тормозити
Буде, якщо пристрої не почнуть передавати дані одночасно
daesz
Member

Повідомлення

master: 22.01.2025 12:33 іще аспект: купляти товари виробництва країни, яка підтримує військову міць нашого ворога - ну таке...
А асусівський маршрутизатор виробляється не в Китаї. Чи будь-який електро прилад який є у вас в квартирі/хаті - не китайського виробництва?
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

daesz
Не все виробляється в китаї! Багато чого і навіть більшість того, що оточує але точно не все.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Ну по крайней мере очень много комплектующих в вашем компьютере, так точно. Уж очень много надписей - Made in China. :)
Востаннє редагувалось 22.01.2025 23:07 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Smok: 21.01.2025 20:21
aaleksandrenko: 21.01.2025 16:52 Xiaomi be3600 за 1500 грн асус продає майже за 10 тис :laugh:
Ну норм
в сяомі все задушено і по мінімуму, добре що проц хоч 4 ядерний, а не двоядерний
але при нормальних навантаженнях він буде задихатись, в тому числі при великій кількості wifi клієнтів
в сяомі за 900-1500грн задушено, так.
А асус навіть при ціні в 150$ він буде конкурувати з сяомі BE6500PRO / BE7000 (а вони ще дешевші будуть, і у нього ціна не 150$).
І там вже нічого не придушено. І наразі вони у 2-3 рази дешевше.
master
Member

Повідомлення

daesz: 22.01.2025 20:45
master: 22.01.2025 12:33 іще аспект: купляти товари виробництва країни, яка підтримує військову міць нашого ворога - ну таке...
А асусівський маршрутизатор виробляється не в Китаї. Чи будь-який електро прилад який є у вас в квартирі/хаті - не китайського виробництва?
Так треба розуміти різницю "вироблено в китаї" і "вироблено китайською компанією"! Це зовсім інші речі в плані прибутку і можливості фінансування режиму, якщо що.

Відправлено через 54 секунди:
Avenger80: 22.01.2025 23:04 Ekz0rcyst
Ну по крайней мере очень много комплектующих в вашем компьютере, так точно. Уж очень много надписей - Made in China. :)
Ліберальний світ розплачується за свою недбалість, нажаль
daesz
Member

Повідомлення

master: 22.01.2025 23:13
daesz: 22.01.2025 20:45
Так треба розуміти різницю "вироблено в китаї" і "вироблено китайською компанією"! Це зовсім інші речі в плані прибутку і можливості фінансування режиму, якщо що.
:facepalm:
Без різниці, % податка який йде у казну Китаю в обидвох випадках одинаковий, але в першому випадку його "внисить у вигляді застави" асус (а ви потім цю заставу на місці отплачуєте), а в другому випадку ви безпосередньо.
Востаннє редагувалось 22.01.2025 23:17 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
master
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.01.2025 23:04
Smok: 21.01.2025 20:21
в сяомі все задушено і по мінімуму, добре що проц хоч 4 ядерний, а не двоядерний
але при нормальних навантаженнях він буде задихатись, в тому числі при великій кількості wifi клієнтів
в сяомі за 900-1500грн задушено, так.
А асус навіть при ціні в 150$ він буде конкурувати з сяомі BE6500PRO / BE7000 (а вони ще дешевші будуть, і у нього ціна не 150$).
І там вже нічого не придушено. І наразі вони у 2-3 рази дешевше.
В країні де немає ринку, а натомість є регуляція партії не може бути ринкових цін. Тому товари китайських компаній за замовчанням будуть поза конкуренцією. Ви готові зливати netflow червоним?

Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
daesz: 22.01.2025 23:15
master: 22.01.2025 23:13
:facepalm:
Без різниці, % податка який йде у казну Китаю в обидвох випадках одинаковий, але в першому випадку його "внисить у вигляді застави" асус (а ви потім цю заставу на місці отплачуєте), а в другому випадку ви безпосередньо.
Та канєшно "без різниці": розмістити замовлення на виготовлення дівайсу на контрактній фабриці і повний цикл від НДКР та маркетингу до виробництва та рітейлу - немає жодної різниці. Податок з прибутку може й однаковий, але база опадаткування зовсім не однакова.
daesz
Member

Повідомлення

master
а що НДКР чи маркетинг зараз оподатковується? Якщо так - то чому продукція того ж сяомі дешевша за асусівську ;)
Незабудьте волонтерам подзвонити і сказати щоб більше не купляли всякі мавіки, бо це вливання грошей в Китай :laugh:
спойлер
master: 22.01.2025 23:22 Та канєшно
Та Конюшня
Ortyomko
Member

Повідомлення

master: 22.01.2025 23:22 В країні де немає ринку, а натомість є регуляція партії не може бути ринкових цін. Тому товари китайських компаній за замовчанням будуть поза конкуренцією.
подивіться на ціни телефонів Xiaomi 15, до прикладу. Вони дуже високі, на рівні інших топових флагманів.
Тож Ваша теза не підтверджується.

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Чуєте що тут щось не так?)
master: 22.01.2025 23:22 Та канєшно "без різниці"
master: 22.01.2025 23:22 Податок з прибутку може й однаковий
Melofon
Member

Повідомлення

Роутер за 9к не поддерживающий одну из фишек WiWi7 - 6ГГц частоты, :facepalm: а за сколько тогда будет роутер поддерживающий эти частоты? :horror:
master
Member

Повідомлення

daesz
Ortyomko
Повний цикл завжди створює більше ВВП, оскільки всі невиробничі витрати залишаються в середині виробництва і конвертуються в зарплати працівників та податки. Плюс китайські компанії отримують фінансування у вигляді державних замовлень. Яке це має значення у випадку з китаєм, думаю, не треба пояснювати.
а щодо закупівлі мавіків і комплектуючих в китаї, то це біль і вимушені заходи, оскільки алтернатив в достатній кількості немає. Знов-таки, плата за недалекоглядність світу
Ortyomko
Member

Повідомлення

master: 23.01.2025 10:34 daesz
Ortyomko
Повний цикл завжди створює більше ВВП, оскільки всі невиробничі витрати залишаються в середині виробництва і конвертуються в зарплати працівників та податки. Плюс китайські компанії отримують фінансування у вигляді державних замовлень. Яке це має значення у випадку з китаєм, думаю, не треба пояснювати.
а щодо закупівлі мавіків і комплектуючих в китаї, то це біль і вимушені заходи, оскільки алтернатив в достатній кількості немає. Знов-таки, плата за недалекоглядність світу
тобто Ви топите за те, що треба переплатити у 3 рази за асус, щоб умовно 100$ прибутку пішло у Тайвань замість 20$ у китай?
Avenger80
Member

Повідомлення

master
Но всё равно это слишком идеалистично у вас и такой ничтожный вклад в общую идею, что просто трындец. Как говорится, больше эффект плацебо и больше вы лично пострадаете, чем кто-то там в Китае почувствует. Но раз вам так легче, почему бы и нет. Тут надо по-другому бороться с этим всем - на уровне государства, на уровне Евросоюза, на уровне Мира. Но...
master
Member

Повідомлення

Ortyomko: 23.01.2025 10:44
master: 23.01.2025 10:34 daesz
Ortyomko
тобто Ви топите за те, що треба переплатити у 3 рази за асус, щоб умовно 100$ прибутку пішло у Тайвань замість 20$ у китай?
Я не топлю, борони боже! Я звертаю увагу на очевидні речі, чому сяомі коштує дешевше. А рішення кожний приймає сам, в нас вільна країна з вільним ринком і кожний обирає що і де йому купувати (звісно в межах закону)
Xeiller
Member

Повідомлення

Ortyomko: 23.01.2025 10:44 треба переплатити у 3 рази за асус, щоб умовно 100$ прибутку пішло у Тайвань замість 20$ у китай?
Тепер відчуваєте перевагу китайського комунізму? :teacher: Все для народу, та ще й за недорого... Україні такий принцип більш звичний... Так історично склалося.
:puzzle: То все-таки, хто готовий підтримати Тайвань і заплатити $100 замість $20 ? І чи багато хто в Україні взагалі на таке готовий? :shuffle:
Foxgl
Member

Повідомлення

Асус завжди був оверпрайс, але я знаю досить багато людей яким подобаються їх роутери і якщо брати з коробки то їх прошивка мабуть буде найкращою по функціоналу (російський кінетік і доволі важкий у налаштуванні мікротік я брати до уваги не буду). Але знову-таки в нових пристроїв часто бувають баги в прошивках і електроенергії споживають ці роутери дай Боже (для мене це важливо). Собі б я не взяв, на мою думку краще перепрошити Сяомішку на Openwrt чи купити Flint 2.
firestarter256
Member

Повідомлення

Melofon
Ну пока не разрешили, в прошивке залочена
Відповісти