Мультимоніторних не було, воно мені ні до чого, пк використовую виключно для розваг. Ультравайдом користувався рік-півтора, точно не помню. В іграх відволікав доп візуал по сторонах, а ще він був курвою, це взагалі жахіття, після довгих ігрових сесій спостерігав візуальну деформацію сприйняття деякий час, ніколи більше не куплю гнутого.Usagi: ↑ 13.12.2024 18:14Ти ж розумієш що ппі це не дуже важлива складова(імхо)? важливіше кількість пікселів на градус зору. Тобто у рівнянні має враховуватись відстань до монітора. Про робоче місце також не зрозумів тейк, в чому проблема глибшого столу чи кронштейну?Геральт: ↑ 13.12.2024 17:06
Ну, припустимо, якби міняв, то на 4K 27'. 34', та ще й в QHD - поганий PPI. Та й діагональ завелика. Робоче місце не гумове.
А, і не всі грають в WoT, щоб заради імерсивності 21:9 брати
34" ставиш подалі і отримуєш пп° на рівні 27 4к. А якщо взяти 27 4к то потрібно сідати до нього близько, що вже негативно впливає на зір(це також індивідуально тому не вважаю за аргумент) ну і 4к 27 панель буде дорожчою за 34 2к при рівних характеристиках.
Ще важлива частина що чим далі ти від монітору то тим пряміший кут погляду на кути, але якщо це олед то не важливо звісно.
Це все звісно діло смаку, але все ж я вважаю що 21:9 краще за 16:9 у всьому, а 4к 21:9 майже не знайти нормальний, тому 2к 34 і подалі вважаю чудовим компромісом
Відправлено через 58 секунд:Ні ні, стаття дуже гарно описана і стриманість як редактора це круто) це я можу дозволити собі мінусів наловити і побайтити обіженок на фхд кубанах з 2010 рокуALT-F13: ↑ 13.12.2024 17:22
Повністю згоден, але то вже питання наявного бюджету "більше мінімально розумного", тому не міг собі дозволити в огляді писати подібне з метою "не підкреслювати майновий ценз" (це десь як вислів, що приписують якійсь королеві: "якщо в них немає хліба, то хай їдять пірожні").
А тут же прикол в тому, що навіть монітор за 200 баксів вже закриває хоча б найболючіші моменти.
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
LekrsЗараз маю 49" 32:9.Був ультравайд, вернувся на 16:9. Краще концентрація при такому форматі.
Перейшов з 2х 27" 2к. Тобто пофакту просто обьеднав 2 старих монітори. Ніяких проблем з концентрацією у робочих задачах не виявив з першого дня користування.
А ігри тепер можу грати в 32:9 для імерсивності. Також не помітив проблем навіть на високому рівні гри (глобал в кс і тд).
Плюс фільми можу дивитись без жахливих блекбарів на фуллскрін (блекбари по бокам зовсім не такі як зверху і знизу + локальна підсвітка робить повністю чорний вимкнений екран там).
В цілому 32:9 не порекомендую бо є 5% ігр які не підтримують і в цілому це сильний оверкіл + дораха. Але 21:9 не бачу проблем. Як довго намагався звикнути? як саме проявлялась проблема? Чи були раніше мульти-моніторні сетапи?
Відправлено через 46 секунд:Факти факти, підписуюсь під кожним словомMelofon: ↑ 13.12.2024 17:48 Так уже давно существуют не только 34" но и 38", 40" и 45" 21:9 для тех кому мало высоты обычного 27" 16:9 поэтому он и написал что лучше не брать меньше чем 34" бо 29" 21:9 это уже такое, я лично с 21:9 обратно на 16:9 не вернусь, буду просто брать в следующий раз минимум 40 или 45".
Для себе зрозумів що не візьму менше 50" але скоріше за все вже буду сидіти на своєму і чекати норм вр шолом
Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц
-
Lekrs
Member
-
Usagi
Member
мій вибір це 32 до 9Геральт: ↑ 13.12.2024 18:56 Я розумію, що ти захищаєш свій вибір, але ще раз: це все індивідуально.
а твій вибір це 16:9
А вибір людей з нульових це 4:3
А вибір кінорежисерів для максимальної імерсивності це
І це не здешевлення, навпаки анаморфот це дуже складна і дорога технологія(костиль) для того що б фільми були навіть ширше за 21:9The modern anamorphic format has an aspect ratio of 2.39:1
А ще ти не нагуглив що аймакс насправді 1.43:1 і це через фізичні обмеження. Тоді як більшість фільмів і медіаконтенту знімається і вживається в 2.39:1
І я можу тобі з впевненністю сказати що любий медіаконтент (ігри, фільми і тд) в 21:9 виглядає в бескінечність разів краще ніж на коробці (ОБЬЕКТИВНО) а не на тільки мою думку
Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Ось це максимально дивно. Я був дуже скептичний до курв але з опаскою все ж купив. Дуже важливо сидіти в потрібній точці для курви що б вона не викривляла нічого. може ти був занадто близько\далеко від монітору?Lekrs: ↑ 13.12.2024 19:05 він був курвою, це взагалі жахіття, після довгих ігрових сесій спостерігав візуальну деформацію сприйняття деякий час, ніколи більше не куплю гнутого.
Ну і знову ж таки це все індивідуально, цікаво що є і такі люди. Хотілося б побачити статистику з великої вибірки але такої ніде нема(
-
Геральт
Member
Usagi
А як ти оту "кращість" обєктивно зібрався виміряти, аж цікаво. Та ще й "в бескінечність разів краще "
А мій вибір 27-32' 8K...колись...але це не точно )
А як ти оту "кращість" обєктивно зібрався виміряти, аж цікаво. Та ще й "в бескінечність разів краще "
А мій вибір 27-32' 8K...колись...але це не точно )
-
amid
Junior
Слушайте, мажоры, а шо вы делаете на обзоре бюджетного!! монитора? 34, qled, остальное отстой... Просто смешно! Всему своя ветка! А письками меряться это к винерологу!
-
Alligator
Member
Вибачаюсь, давно монітори не купував, а що зараз бюджетні моніторі в пупирці обмотані скотчем зазвичай присилають?MSI MAG 275QF постачається у типовій для бюджетного сегмента картонній коробці
-
Kassatka
Member
У мене екран за 38 тис. грн., на який я цілий рік гроші збирав. І не хлаомі, а Sony бо саме хотів найпередовіші технології й високу якість.Usagi: ↑ 13.12.2024 15:13Не дві а 4Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора: Full HD та 60 Гц
4) квадратніше ніж 21:9
Мінусять фанати ксяомі і топу за свої дєньги
Купіть нормальний монітор або напишіть обґрунтований контраргумент
Нафіг ваші танкощілини 21:9 і вужче, я б перейти на такий екран з будь-якими характеристиками - роздільною здатністю, діагоналлю, герцовкою, контрастністю, яскравістю не погодився б, хоч би яким преміальним він не був.
Аргумент - танкощілини нормальні ну хіба в гоночках і симуляторах, і ще в усяких недоіграх типу WASD екшенів та шутерів, у які грати все рівно неможливо.
У іграх для розумних людей - стратегіях, вид не збоку, а зверху. Ще зверху вид у всіляких діаблоїдах і РПГ. А при вигляді зверху незручно коли висота екрану набагато вужча за ширину екрану. Ну і взагалі якщо брати максимальне поле зору, яке зручно охопити людським оком, щоб не надто крутити головою, то це не буде ні квадрат, ні танкова щілина, а в середньому щось якраз типу прямокутника 16:9. Для геймінгу найкраща діагональ 46-50 дюймів - найкращий вау-ефект занурення без необхідності відсуватися від екрану, а найкраща пропорція 16:9. У всякому разі мене на щось інше пересадити буде дуже важко.
Я б написав так
На герци, затримку, G-Sync Free-Sync плювати, від них все рівно зовсім ніякого відчутного ефекту. У мене 120 Гц, але я нещодавно обмежив до 60 Гц, бо так менше електрики від відяхи жере, а в наші часи треба електрику для держави економити.Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора:
1) менше за 43"
2) менше за 4K 3840x2160.
Звісно майже ніхто зі мною не погодиться, а загальновизнаним буде якраз той факт із статті, що Full HD та 60 Гц для геймінгу сильно застарілі, хоча є окремий клас кібердрчерів, яким подавай Full HD 600 Гц з графоном на мінімалках.
-
avuremybe
Member
Спішіть бачити танкодpoчер вважає себе поважним геймеромUsagi: ↑ 13.12.2024 15:13 Пропоную обговорити Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц
Не дві а 4Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора: Full HD та 60 Гц
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц
-
neonglaу
Member
Між MSI і вітчизняними QUBE або Prologix обирав би останні. Якість однакова, монітори ідентичні, а локалізація і гарантія краще у наших тм. Ще й ціна трохи нижча7_s_7: ↑ 13.12.2024 15:39 Здесь все решает цена. Как и указано в обзоре.
Так как нормальный олед стоит ....
-
Alligator
Member
Ось що, що, а монітор це річ дуже індивідуальна і якщо під умовну роботу в документах PPI та яскравість ще можно якось +- звести під єдиний стандарт то з іграми так не працює.
І тут точка зору вірна у кожного, єдине, що не потрібно натягувати своє бачення на інших.
Згоден з Kassatka, що 120 Гц на TV не завжди потрібно та теж на 60Гц у 4к з дивана граю в умовного відьмака та навіть 45 фпс у динамічних сценах на старих відеокартах ніяк не впливали на враження від гри.
У той же час частково згоден з Usagi бо 49" UltraWide це зовсім інші відчуття від користування проте це два звичайних 16:9 в одному корпусі без рамки, що й робить його 32:9 тому на ньому досить звучно працювати коли потрібно саме два монітори но немає ніякого відношення до "танкощелі" 21:9, ну крім перегляду відосиків бо у 99% будуть по краям чорні прямокутники.
При цьому згідний з Lekrs, що є проблема сприйняття зображення, наприклад у snowraner по краях колеса стають овальні, а у Dota 2 туман війни забирає багато простору та дійсно вводить у ступор бо бачиш просто посірілу зону, а там 5 героїв протилежної команди. Так у умовному CS у Usagi немає ніякого туману війни та UltraWide можливо надає навіть перевагу (я не знаю чи там більше обзору, але враховувуючи, що у доті більше, то у кс також повинно). І ще раз згоден з Lekrs, що кривий 49" UltraWide у разі невеликого робочого простору коли немає можливості поставити великий стіл чи закріпити монітор на стіні викликає проблеми з текстом на краю екрану та банальний не кривий монітор звичайний 16:9 буде більш зручним.
Підводячи висновок переносячи на улюблені порівняння з автомобілями це ніби зібралися власники позашляховика, гіперкару та корча для дрифту і кожен доказує, що його авто краще тикаючи пальцем на недоліки при оффроуді забуваючи, що це є переваги на спортивній трасі.
І тут точка зору вірна у кожного, єдине, що не потрібно натягувати своє бачення на інших.
Згоден з Kassatka, що 120 Гц на TV не завжди потрібно та теж на 60Гц у 4к з дивана граю в умовного відьмака та навіть 45 фпс у динамічних сценах на старих відеокартах ніяк не впливали на враження від гри.
У той же час частково згоден з Usagi бо 49" UltraWide це зовсім інші відчуття від користування проте це два звичайних 16:9 в одному корпусі без рамки, що й робить його 32:9 тому на ньому досить звучно працювати коли потрібно саме два монітори но немає ніякого відношення до "танкощелі" 21:9, ну крім перегляду відосиків бо у 99% будуть по краям чорні прямокутники.
При цьому згідний з Lekrs, що є проблема сприйняття зображення, наприклад у snowraner по краях колеса стають овальні, а у Dota 2 туман війни забирає багато простору та дійсно вводить у ступор бо бачиш просто посірілу зону, а там 5 героїв протилежної команди. Так у умовному CS у Usagi немає ніякого туману війни та UltraWide можливо надає навіть перевагу (я не знаю чи там більше обзору, але враховувуючи, що у доті більше, то у кс також повинно). І ще раз згоден з Lekrs, що кривий 49" UltraWide у разі невеликого робочого простору коли немає можливості поставити великий стіл чи закріпити монітор на стіні викликає проблеми з текстом на краю екрану та банальний не кривий монітор звичайний 16:9 буде більш зручним.
Підводячи висновок переносячи на улюблені порівняння з автомобілями це ніби зібралися власники позашляховика, гіперкару та корча для дрифту і кожен доказує, що його авто краще тикаючи пальцем на недоліки при оффроуді забуваючи, що це є переваги на спортивній трасі.
-
vmsolver
Member
- Приходит технолог к директору и говорит, что если наш обычный монитор 16:9 разрезать вдоль на две равные части, то их на одной стеклянной заготовке получится в два раза больше, а значит можно продать в два раза больше матриц, производительность завода увеличивается в два раза без капитальных затрат, маску для литографии новую сделать, которая для завода производящего ЖК-матрицы стоит копейки, и всё.
- Директор: гениально! Фи Хунь Шуюнь! Или как там тебя. Секретарша! Зови сюда всех маркетологов, пусть придумают как убедить всех, что эти новые особо узкие танкощели всем очень надо, что они удобны и лучше быть на свете ничего не может, а там, глядишь, и найдутся люди которым понравится.
Прошло некоторое время, теперь эти люди всем рассказывают о том как надо
- Директор: гениально! Фи Хунь Шуюнь! Или как там тебя. Секретарша! Зови сюда всех маркетологов, пусть придумают как убедить всех, что эти новые особо узкие танкощели всем очень надо, что они удобны и лучше быть на свете ничего не может, а там, глядишь, и найдутся люди которым понравится.
Прошло некоторое время, теперь эти люди всем рассказывают о том как надо
-
n+gibat[]r
Member
Как всегда забыли про HDMI 2.1 из-за чего патанцевал 180гц в 2К не раскрыть с HDMI, по крайней мере без примененияодин порт DisplayPort 1.4, который обеспечивает максимальную частоту обновления 180 Гц при разрешении 2560x1440 точек, два порта HDMI 2.0b с поддержкой до 144 Гц
сжатия картинки с помощью DSC.
-
_Andrik_
Member
Яка відеокарта не має DP і що саме перешкоджає використати його? Що змінить в використанні цього монітора наявність 2.1 HDMI ? Консолі вище 120гц ще не можуть , так що теж мимо.n+gibat[]r: ↑ 14.12.2024 15:19Как всегда забыли про HDMI 2.1 из-за чего патанцевал 180гц в 2К не раскрыть с HDMI, по крайней мере без примененияодин порт DisplayPort 1.4, который обеспечивает максимальную частоту обновления 180 Гц при разрешении 2560x1440 точек, два порта HDMI 2.0b с поддержкой до 144 Гц
сжатия картинки с помощью DSC.
-
Igoretc
Member
Гииии, пригадались срачі між Кеноном і Найконом
Може ще хтось не знає прикрої правди, але всім кругом буквально накакати які монітори тобі подобаються, чи які у тебе зараз є, навіть якщо вони за 100500$.
Але(!), чому сперечаючись про нецікаві один-одному смаки опускається така важлива складова моніторів як вплив на зір. Невже тут всі ще такі молоді і ніхто не потребує окулярів, чи навіть лазерної корекції зору? А як часто після багатогодинного сидіння за ПК вам хочеться помасувати шию?
От наприклад мені навіть 27" при 16:9 трішки забагато, тобто зашироко, - надто сильно втомлює очі (шию теж) при читанні тексту на неповністю розгорнутому вікні цього чату (тобто процентів 15-20% екрану тупо незадіяні у більшості випадків роботи з вікнами), чи коли шпіляю в ММО на фул розгортці... А щоб при такому форматі не задирати сильно вгору очі/шию, хоч сиджу не дуже згорблений, опускаю монітор на кронштейні на 3см від поверхні столу, щоб сидячи перед монітором бачити весь екран з трішечки нахиленою головою, бо інакше на моїй зовсім ще нежирній шиї з’являється зайва складка
Маю два монітори. Користуюсь переважно одним на відстань витягнутої руки до екрану, за звичайним письмовим столом притуленим до стіни: новий 2к/27"/144, другий відносно старий FHD/23,5"/60, і скажу таке, - на старому моніку в іграх я показував кращі результати хоч зараз відяха значно потужніша, а очі і шия втомлювались менше, різниця якості картинки в інших задачах зауважується дуже нечасто.
Пісі. Знаю багато геймерів, які спєцом обмежують герцовку до 100гц щоб не перевантажувати відеокарту, і ще більше тих, хто грає на мінімалках графіки, аби збільшити фпс, але при тому у людей часто дуже "модні" моніки
Може ще хтось не знає прикрої правди, але всім кругом буквально накакати які монітори тобі подобаються, чи які у тебе зараз є, навіть якщо вони за 100500$.
Але(!), чому сперечаючись про нецікаві один-одному смаки опускається така важлива складова моніторів як вплив на зір. Невже тут всі ще такі молоді і ніхто не потребує окулярів, чи навіть лазерної корекції зору? А як часто після багатогодинного сидіння за ПК вам хочеться помасувати шию?
От наприклад мені навіть 27" при 16:9 трішки забагато, тобто зашироко, - надто сильно втомлює очі (шию теж) при читанні тексту на неповністю розгорнутому вікні цього чату (тобто процентів 15-20% екрану тупо незадіяні у більшості випадків роботи з вікнами), чи коли шпіляю в ММО на фул розгортці... А щоб при такому форматі не задирати сильно вгору очі/шию, хоч сиджу не дуже згорблений, опускаю монітор на кронштейні на 3см від поверхні столу, щоб сидячи перед монітором бачити весь екран з трішечки нахиленою головою, бо інакше на моїй зовсім ще нежирній шиї з’являється зайва складка
Маю два монітори. Користуюсь переважно одним на відстань витягнутої руки до екрану, за звичайним письмовим столом притуленим до стіни: новий 2к/27"/144, другий відносно старий FHD/23,5"/60, і скажу таке, - на старому моніку в іграх я показував кращі результати хоч зараз відяха значно потужніша, а очі і шия втомлювались менше, різниця якості картинки в інших задачах зауважується дуже нечасто.
Пісі. Знаю багато геймерів, які спєцом обмежують герцовку до 100гц щоб не перевантажувати відеокарту, і ще більше тих, хто грає на мінімалках графіки, аби збільшити фпс, але при тому у людей часто дуже "модні" моніки
Востаннє редагувалось 14.12.2024 21:15 користувачем Igoretc, всього редагувалось 2 разів.
-
_Andrik_
Member
Супер . Хтось вліпив мінус за цілком логічне запитання. Людинко, а можна просто відповісти ? Мене це цікавить
Яка відеокарта не має DP і що саме перешкоджає використати його? Що змінить в використанні цього монітора наявність 2.1 HDMI ? Консолі вище 120гц ще не можуть , так що теж мимо.
-
Fen1xz
Member
Может быть вопрос в том что хороший длинный кабель стоит как треть этого монитора и отсутствие порта это лишние затраты ? Я так пишу с мимокрокодила, но тот огрызок дп который идёт в комплекте врятли многим будет полезен, все равно надо будет покупать._Andrik_: ↑ 14.12.2024 21:12 Супер . Хтось вліпив мінус за цілком логічне запитання. Людинко, а можна просто відповісти ? Мене це цікавитьЯка відеокарта не має DP і що саме перешкоджає використати його? Що змінить в використанні цього монітора наявність 2.1 HDMI ? Консолі вище 120гц ще не можуть , так що теж мимо.
-
Kassatka
Member
17-дюймовий CRT-монік (1024x768@100 Гц, 1152x864@85 Гц) за відчуттями набагато гірше впливав на зір, ніж моє попереднє 47-дюймове IPS-доробало чи нинішнє 50-дюймове VA-доробало. Головне, щоб не було низькочастотної ШІМ, усіляких Black Frame Insert та кострубатої субпіксельної структури.Igoretc: ↑ 14.12.2024 21:00 Але(!), чому сперечаючись про нецікаві один-одному смаки опускається така важлива складова моніторів як вплив на зір.
-
bes
Member
Без hdmi 2.1 vrr не работает на консоли_Andrik_: ↑ 14.12.2024 21:12 Супер . Хтось вліпив мінус за цілком логічне запитання. Людинко, а можна просто відповісти ? Мене це цікавитьЯка відеокарта не має DP і що саме перешкоджає використати його? Що змінить в використанні цього монітора наявність 2.1 HDMI ? Консолі вище 120гц ще не можуть , так що теж мимо.
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Давай все покупать что у тебяUsagi: ↑ 13.12.2024 15:13 Пропоную обговорити Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц
Не дві а 4Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора: Full HD та 60 Гц
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц
Відправлено через 40 хвилин 29 секунд:
Мінусять фанати ксяомі і топу за свої дєньги
Купіть нормальний монітор або напишіть обґрунтований контраргумент
-
Melofon
Member
Нифига подобного, сидел и под разными точками и всё нормально воспринимается, а на счёт того что после просмотра изогнутого монитора искажение восприятия появляется (как сказал Lekrs) конечно полнейший бред, целыми днями сидел и ничего такого после этого не наблюдал, впрочем как и мои два друга у которых тоже изогнутые Моники, видимо у комрада что-то с самим восприятием или зрением бо у других такого нет.Usagi: ↑ 13.12.2024 19:18Дуже важливо сидіти в потрібній точці для курви що б вона не викривляла нічого. може ти був занадто близько\далеко від монітору?
-
Usagi
Member
Звісно. Моя думка явно обьективніша і важить більше за твоюavuremybe: ↑ 14.12.2024 07:06 Спішіть бачити танкодpoчер вважає себе поважним геймером
-
bes
Member
чувак ты в каком то своем мире живешь, всем плевать на нееUsagi: ↑ 15.12.2024 15:13 Моя думка явно обьективніша і важить більше за твою