Останні статті і огляди
Новини
Огляд (дуже) преміальної клавіатури ASUS ROG Azoth Extreme
-
Melofon
Member
Самое смешное чего никто в комментах почему-то не заметил что наш местный "обзорщик" и "знаток" клавиатур не различает стабилизаторы Costar от Cherry , написав не один раз что тут стоят стабы Costar . Были бы тут Costar то и кейкапы бы снять не так просто было бы с тех клавиш где они есть и это их большой минус.
-
MSiAventador
Member
Всі огляди перефірії на сайті з часу заснування починаю з цінника... жоден не дочитав до кінця.
Щось тут не те.... але що ?
Щось тут не те.... але що ?
-
leif
Member
а існують виробники такого ж масштабу як асус (в сенсі, що виробляють широкий асортимент різноманітної продукції, представленої практично по всій земній кулі офіційно) на яких немає подібних скарг? я особисто не стикався з гарантією асус в Україні, хоча у мене за роки було немало їхніх продуктів, але в Україні мені не траплялись скарги на гарантію чи сапорт асус більше ніж на мсі чи інших конкурентів. буває всяке, але судячи з того, що мені відомо, немає підстав вважати, що з гарантійними зобов'язаннями з асус справи гірше ніж в середньому по палаті.7mindfields: ↑ 06.12.2024 11:30От взагалі не факт, на тому ж реддіті в гілці асуса просто купа негативних повідомлень про жахливий кастомер сапорт і як асус кидає клієнтів на RMA, це також треба враховувати
знову виглядає так, що я адвокатую асус (де мої валізи, шановні? ), але насправді у мене від них зараз тільки мат. плата куплена 3+ роки тому та монітор+мишка, придбані цього року, так що фанатом мене навряд можна назвати. але, все ж таки. якось забагато хейту на них в останніх обговореннях, і от тут з сабжем також. щиро не розумію з чого це на них так ополчились. haters gona hate, звісно, але камон)
Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
в англомовних оглядах від базованих оглядачів, таких, скажімо, як keybored, ці стаби називають не інакше як "Costar-like", тобто номінально це якась розробка сумрачного генію з асус, але по факту найбільше вони походять саме на костар з незначними відмінностями. при цьому на пцб є посадочні місця і для звичайних чері стабів, незважаючи на те, що сильно навряд власникам захочеться міняти стокові стаби.Melofon: ↑ 06.12.2024 14:40не различает стабилизаторы Costar от Cherry , написав не один раз что тут стоят стабы Costar . Были бы тут Costar то и кейкапы бы снять не так просто было бы с тех клавиш где они есть и это их большой минус.
Відправлено через 10 хвилин 30 секунд:
до речі, той же Скотт К (він же keybored) заміряв те, наскільки добре працює у асус 2.4ггц бездріт у порівнянні з вищезгаданим в топіку qk75:
і шо б ви думали? оце так несподіванка. гамінг клавіатура гаміт краще по бездроту. так так, щас фахівці, які ні першої ні другої в житті не бачили, розкажуть, що ніхто цієї різниці не помітить, але я таки бачив і першу і другу, "сваімі глазамі патрогал", як казав віктор фьодорич і різниця таки є.
-
7mindfields
Member
Як я зрозумів, це тенденція здебільшого цього року, а не в цілому.leif: ↑ 07.12.2024 00:39а існують виробники такого ж масштабу як асус (в сенсі, що виробляють широкий асортимент різноманітної продукції, представленої практично по всій земній кулі офіційно) на яких немає подібних скарг?7mindfields: ↑ 06.12.2024 11:30От взагалі не факт, на тому ж реддіті в гілці асуса просто купа негативних повідомлень про жахливий кастомер сапорт і як асус кидає клієнтів на RMA, це також треба враховувати
З таких великих виробників той же логітек (в контексті периферії), так якість гімно, але хоча б замінити можна
-
artko
Member
230ms vs 330ms???? цікаво, що це за час. бо щось дуже забагато, у обох.leif: ↑ 07.12.2024 00:39 до речі, той же Скотт К (він же keybored) заміряв те, наскільки добре працює у асус 2.4ггц бездріт у порівнянні з вищезгаданим в топіку qk75:
і шо б ви думали? оце так несподіванка. гамінг клавіатура гаміт краще по бездроту. так так, щас фахівці, які ні першої ні другої в житті не бачили, розкажуть, що ніхто цієї різниці не помітить, але я таки бачив і першу і другу, "сваімі глазамі патрогал", як казав віктор фьодорич і різниця таки є.
-
Melofon
Member
leif
Не подходят они на Costar, достаточно почитать в чем основное отличие костар от черри : главное различие заключается в том, что все части "спрятаны" под корпусом, поэтому при снятии клавиши сам механизм стабилизатора остается нетронутым, основное преимущество стабилизаторов Cherry заключается в легкости снятия клавиши — клавиша снимается так же легко, как и с обычного переключателя, то что видно на этой клаве скорее черри-подобные стабы т.к. различий с ними меньше чем с костар. Или просто просто увидеть как выглядят оба варианта и уже можно понять кто на кого больше похож:
Costar:
Не подходят они на Costar, достаточно почитать в чем основное отличие костар от черри : главное различие заключается в том, что все части "спрятаны" под корпусом, поэтому при снятии клавиши сам механизм стабилизатора остается нетронутым, основное преимущество стабилизаторов Cherry заключается в легкости снятия клавиши — клавиша снимается так же легко, как и с обычного переключателя, то что видно на этой клаве скорее черри-подобные стабы т.к. различий с ними меньше чем с костар. Или просто просто увидеть как выглядят оба варианта и уже можно понять кто на кого больше похож:
Costar:
- спойлер
- спойлер
- спойлер
-
leif
Member
так ти повну конструкцію костара дивився?Melofon: ↑ 07.12.2024 17:05Не подходят они на Costar, достаточно почитать в чем основное отличие костар от черри
- спойлер
різниця між костаром класичним і асус-стабами в тому як розташовується скоба і в тому як хрестик кріпиться до скоби: чіпляється на вушко чи заходить такою більшою зачіпкою, як у асус, але частина з хрестиком тим не менш також відділяється, на відміну від черрі, де є хаузінг, в якому ходить стем і нічого звідти не відокремлюється, коли знімаєш кейкап. основна відмінність це саме наявність хаузінга і стему у черрі, замість просто плейт-маунт скоби, за яку так чи інакше чіпляється ще один елемент конструкції з МХ-хрестиком, на який вже сідає кейкап.
Відправлено через 10 хвилин 30 секунд:
ось огляд, він там ніби як і каже за допомогою чого ці значення було отримано, але знайти за такими словами софтіну я не зміг, а ритись в коментах було вже лінь:artko: ↑ 07.12.2024 09:38230ms vs 330ms???? цікаво, що це за час. бо щось дуже забагато, у обох.
- спойлер
-
Melofon
Member
leif
Окей, пусть там тоже будет крестик без хаузинга как у некоторых костар (но не у всех!!!), но для меня достаточно того что скобы спрятаны как на черрри так и у асуса под плэйтом а не торчат сверху как у всех костар, да и заходят скобы с тех же сторон в крестики а не как в костар по бокам, с костар у них намного больше отличий а с черри больше общего.
Окей, пусть там тоже будет крестик без хаузинга как у некоторых костар (но не у всех!!!), но для меня достаточно того что скобы спрятаны как на черрри так и у асуса под плэйтом а не торчат сверху как у всех костар, да и заходят скобы с тех же сторон в крестики а не как в костар по бокам, с костар у них намного больше отличий а с черри больше общего.
-
ZloyDer
Junior
Тоже смотрел на эту клавиатуру так как до этого пользовался похожей но от logitech (g910 довольно старая модель), потом увидел что асус как всегда управляется через армори криейт сразу передумал...
Я не противник асуса, наоборот и мать и видуха от асус, качество на высоте, но благо не нужно ставить этот не очень хороший софт
Выбрал себе Keychron Q3 HE, тут уже другой уровень как тех же свичей, так и качество шумоизоляции, и вообще в целом она немного более кастомная что-ли.
Я не противник асуса, наоборот и мать и видуха от асус, качество на высоте, но благо не нужно ставить этот не очень хороший софт
Выбрал себе Keychron Q3 HE, тут уже другой уровень как тех же свичей, так и качество шумоизоляции, и вообще в целом она немного более кастомная что-ли.
-
Kosdnepr
Member
Це як?)ZloyDer: ↑ 08.12.2024 15:15 она немного более кастомная
-
leif
Member
ну, дивись, беремо гугл, пишемо там costar satbilizersMelofon: ↑ 08.12.2024 07:17(но не у всех!!!)
покажи тут (або не тут) якісь інші костари, без MX-style кріплень для кейкапів.
а яка різниця де розташована скоба: під плейтом чи над ним? ми ж про загальний принцип конструкції говоримо. чому загальний принцип конструкції асус-стабів більше нагадує костар ніж чері я вже вище пояснив: елементи асус-стабів відповідають таким у костар-стабів з тією відмінністю, що вони інакше приєднуються до самої скоби і скоба інакше розташована. а у чері стабів саме конструкція інша і принцип інший.Melofon: ↑ 08.12.2024 07:17но для меня достаточно того что скобы спрятаны как на черрри так и у асуса под плэйтом а не торчат сверху как у всех костар
Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:
Kosdnepr: ↑ 08.12.2024 16:48Це як?)
50 відтінків кастомності
-
Melofon
Member
leif
Можешь остаться при своем мнении а я останусь при своём
Можешь остаться при своем мнении а я останусь при своём
-
ZloyDer
Junior
Ахах, да именно так как ниже написали "50 відтінків кастомності"
Может быть и так)
Скорее просто большее внимание к деталям, может это мне так показалось
по большей части это конечно магнитные свитчи, за эту же цену, да и что-то новенькое для меня
В плане шумоизоляции тоже есть отличия, но опять же для меня это в новинку ибо в моей механике шумки нет от слова совсем)
-
Melofon
Member
Цікаво що це огляд дуже! - дуже премiальної клавіатури, , вона на стільки дуже, і на скільки преміальна що ціна дорожча ніж насправді у рази, кастомні клавіатури з ціною у кілька разів дешевше, і які можуть бути якісніше ніж ця вже мають розмір та місце !!!, я вже не кажу за клави з тією ж мірою якості але у рази дешевше.
-
ALT-F13
Member
це ж простіше, ніж вчити матчастину Форум роками терпить стільки некваліфікованого трешу, що ще це "мнєніє" спокійно витримає.Melofon: ↑ 09.12.2024 03:59Можешь остаться при своем мнении а я останусь при своём
Точно, З АЛІЕКСПРЕСУ! Давай, напиши це магічне слово.Melofon: ↑ 09.12.2024 22:03я вже не кажу за клави з тією ж мірою якості але у рази дешевше.
Бо, звісно, написати самі "клави з тією ж мірою якості в рази дешевше" (тобто максимум за $250 в зборі) - не зможеш.
-
Anton198
Junior
купил в сентябре , в целом доволен. у кого есть возможность и думаете над покупкой интересной клавиатуры от Асус - точно стоит попробовать .
-
Melofon
Member
Просто ты не знаешь что куча крутых клав которые есть там уже давно продают на олх по хорошим ценам (совсем немного выше чем там) и не приходится ждать неделями или месяц.ALT-F13: ↑ 11.12.2024 23:34Точно, З АЛІЕКСПРЕСУ! Давай, напиши це магічне слово.
При чем есть как бюджетные варианты хорошего качества (типа Аjazz AK820 Pro)которое сильно лучше и функциональней чем тот же Хатор за ту же цену, как и среднебюджетные варианты отличных клавиатур ещё лучшего качества (в том числе и с цельно-алюминиевыми корпусами и цветом анодировки на выбор), так и топовые по качеству кастомные билды с немаленьким выбором вариантов и комплектующих для них которые можно собрать как самому так и доверить это тому же продавцу за доплату, по цене как дешевле этого асуса так и дороже, диапазон цен там огромный как и выбор вариантов.
-
Kib
Member
Трохи не по темі, але де можна купити і скільки це буде коштувати лоу профайл кейкапи з укр та щоб вони підсвічувались? Для TKL клави.
-
SoVaR
Member
Як в тебе поєднується таке люте типу несприйняття аліка (що я звісно розділяю, через тотальну підтримку камуняками русні), але при цьому ти юзаєш\юзав клаву руснявої конторки? Тільки зараз дізнався що ти ще й такий фанат чайна-райзеру, що багато чого пояснюєALT-F13: ↑ 11.12.2024 23:34Точно, З АЛІЕКСПРЕСУ!
Зараз напишеш що вона в тебе випадково завалялась?ALT-F13: ↑ 05.12.2024 21:22Ну от поруч лежить "алюм кейс" Dark Project.
І до речі, обсирати всі клави з аліка маючи цей русняво-китаянський висер, якось трохи неправильно. Підкреслюю, я не закликаю зараз купувати у камуняк, але в тебе якась дуже дивна позиція. І до речі, скілки кастомів ти сам зібрав (з повноцінним доопрацюванням), немає значення за яку ціну кіт.
-
leif
Member
ти не зрозумів позиціонування сабжевої клави. це просто вишенька на торті для багатих фулл-рог білдів для людей, яким подобається ROG-естетика і хочеться, щоб все було з цієї лінійки. ну от уяви, ти всяв топовий корпус, мамку, СО, відеокарту, БЖ, мишку, гарнітуру, все ROG, ну і хочеш ще клавіатуру докупити до кучі і бюджет у тебе якщо не безлімітний то принаймні досить великий. ну от і що брати? ось тобі асус пропонує: звичайний azoth та прокачаний, ну або їхня клава на магнітних світчах, якщо тебе саме змагальний мультиплеєр цікавить. будуть люди (і не одиниці), які оберуть прокачаний, бо він крутіше і виглядає і відчувається, а грошей вистачає на нього.Melofon: ↑ 12.12.2024 12:42Просто ты не знаешь что куча крутых клав которые есть там уже давно продают на олх по хорошим ценам (совсем немного выше чем там) и не приходится ждать неделями или месяц.
При чем есть как бюджетные варианты хорошего качества (типа Аjazz AK820 Pro)которое сильно лучше и функциональней чем тот же Хатор за ту же цену, как и среднебюджетные варианты отличных клавиатур ещё лучшего качества (в том числе и с цельно-алюминиевыми корпусами и цветом анодировки на выбор), так и топовые по качеству кастомные билды с немаленьким выбором вариантов и комплектующих для них которые можно собрать как самому так и доверить это тому же продавцу за доплату, по цене как дешевле этого асуса так и дороже, диапазон цен там огромный как и выбор вариантов.
на мою думку асус не намагався в цьому випадку створити якусь value пропозицію чи особливо конкурувати з кимось, це суто доповнення для топових РОГ-білдів і з точки зору маркетингу тут все правильно. судячи з оглядів, якість виготовлення корпусу і збірки досить високі для того, щоб девайс відчувався "на 500 баксів", тому, імхо, всі залишаться задоволені. порівнювати цей асус з якимись конкурентами в такому розрізі можна лише умовно. а чи вартує плата за рог-естетику додаткові 100-150 чи скільки там баксів кожен шанувальник вже буде вирішувати сам для себе.
Відправлено через 11 хвилин 29 секунд:
просто, знову ж таки, в сучасному світі клавіатура за 500 баксів це вже не щось дике і незвичне, особливо в більш заможних країнах. клавіатурна тема стала досить розповсюджена, купа людей вже знають про неї, чимало народу знає і про кастоми за 1k+. тому і з'являються різні по ціні і позиціонуванню варіанти. в розрізі доповнень і аксесуарів згадати принаймні канонічний приклад епл, яка чимало грошей заробляє на аксесуарах, продаючи їх по досить потужному оверпрайсу. і шо? народ купує, та я і сам купив для айфону 2 фірмових чохли за 60 і 80 баксів просто тому що подобається. чи можна було купити чохли дешевше? звичайно! spigen робить непогані чохли, та й інших альтернатив вистачає. чи задоволений я покупкою саме фірмових чохлів по оверпрайсу? на 100%.
так і тут з асусом, аксесуари така штука, що просто комусь саме відчуття і експірієнс, що все в одному стилі від одного бренду за робочим/ігровим місцем буде вже достатнім приводом для покупки, якщо на неї є бюджет.
особисто я розумію сабж в такому ключі, але, повторюсь, що в асусі я не працюю, стосунку до них ніякого не маю, внутрішніх презентацій не бачив, як вони задумували цей продукт не знаю, це суто мої власні припущення і уявлення про сабж і позиціонування подібних продуктів в цілому.