item2: ↑
06.12.2024 13:41
aaleksandrenko: ↑
06.12.2024 12:16
Сталкер вийшов 2 неділі назад
Це якийсь прикол випускати драйвери після виходу гри, а не до.
Через два дні виходить Індіана Джонс, вже скачав драйвер нвідія для неї. Де завчасний випуск драйвера від червоних?
Абсолютно несерйозне ставлення до користувачів своєї продукції
Логічно, що спонсори ігрових тайтлів випускають драйвери ще до виходу гри, бо прямо співпрацюють з розробниками. Так спонсором Сталкера та Індіани є Nvidia. AMD для Starfield теж одразу випустила дрова. І взагалі як можна все оптимізувати поки гра ще мала купу багів (Stalker). Flight Simulator взагалі запустити не можна було. Як Nvidia змогла, я не знаю. Може вона випускає нову версію, а там і немає ніяких оптимізацій. Ніхто ж не перевіряє. Зато маркетинг відмінний. Усі власники карт Nvidia задоволені від того, що в Nvidia додали півтора рядка налаштування в драйвер в день випуску. Зато тепер кожен може переконати себе чому вони купили саме Nvidia
Не бачу нічого логічного спонсорство чи ні. Карти АМД і нвідія позиціонуються як геймерські. Відповідно користувач має отримувати максимально якісну роботу їх продуктів в ігровому середовищі.
"Як можна оптимізувати коли гра сира" - драйвер зазвичай для конкретної гри випускається один раз ( в рідких випадках є додатково якісь фікси багів драйверу). А розробники роблять патчі і оптимізують саму гру далі. Тому не бачу тут проблеми.
"Ніхто ж не перевіряє" - на першій сторінці теми писали що драйвер амд додав в середньому 5% кадрів, відповідно те саме можна очікувати від драйверу нвідія. І це лише поверхнево те що відразу видно, можливо пофіксили баги. Наприклад багато писало про часті вильоти гри. У мене взагалі не було вильотів перші 40+ годин. Тільки ближче до фіналу на Прип'яті 2-3 зависання що можна віднести до сирої гри а не драйвера.
"Усі власники карт Nvidia задоволені від того, що в Nvidia додали півтора рядка налаштування в драйвер в день випуску" - якщо це так просто то хотілося б щоб амд вчасно також писала півтора рядки. Я наприклад пройшов сталкера вчора. А тільки сьогодні червоні випустили драйвер під цю гру. Багато геймерів чекають якусь гру і хочуть грати з першого дня виходу.
Я раніше користувався амд бо ціна продуктивність вища особливо при купівлі б/у попереднього покоління. Але це не таємниця що драйвера нвідія кращі, не набагато але краще. Взяти те ж енергоспоживання в простої/ малому навантаженні яке роками не виправляється.
В ігровому навантаженні нового покоління також
були серйозні проблеми, не знаю як зараз. А це не тільки електроенергія, а першу чергу шум відеокарти.