Вийшов драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1 з підтримкою нових ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
starinfo
Member

Повідомлення

Artem_M: 06.12.2024 10:54
starinfo: 06.12.2024 10:01 але я коли дивлюсь за залізячча від нвідії то там повне лайно
Саме тому вони займають 85% ринку GPU...
якщо так дивитись, то в лайні наче теж щось є, ну мухи не можуть помилятись
я дивлюсь по своєму досвіду, мені не подобається саме як залізяка у зелених, вони щось лайно, але дрова краще, не ідеально, але краще
бо як тіки з'явився монітор з Г-сінк, так виявилось що він може вимикатись на чорний екран коли йому захочеться і проблема була саме з дровами
в амуде інша тема, як залізка вигляда добротно, ціни дешевше, підхід все ж трохи більш юзер френдлі бо наче нема такого кидалова як з ДЛСС у зелених
багато знайомих змогли пограти в того ж сталкера з ФСР на 1060 і тд

я ні за шо не агітую, обирайте шмат лайна який вам подобається, Ліза і Хуанг родичі, тому вони в будь якому випадку в плюсі
Artem_M
Member

Повідомлення

starinfo: 06.12.2024 13:49 якщо так дивитись, то в лайні наче теж щось є, ну мухи не можуть помилятись
я дивлюсь по своєму досвіду, мені не подобається саме як залізяка у зелених, вони щось лайно, але дрова краще, не ідеально, але краще
бо як тіки з'явився монітор з Г-сінк, так виявилось що він може вимикатись на чорний екран коли йому захочеться і проблема була саме з дровами
в амуде інша тема, як залізка вигляда добротно, ціни дешевше, підхід все ж трохи більш юзер френдлі бо наче нема такого кидалова як з ДЛСС у зелених
я ні за шо не агітую, обирайте шмат лайна який вам подобається, Ліза і Хуанг родичі, тому вони в будь якому випадку в плюсі

"як залізяка у зелених, вони щось лайно" - достатньо обґрунтовано :up: Всі карти NVIDIA та AMD мають моделі різного виконання, і якщо порівнювати Nitro+ чи Red Devil по виконанню з умовними MSI Ventus, Palit Dual чи схожими, то останні на фоні карт AMD виглядають не дуже. Але якщо взяти Strix, Suprim чи Aorus то тут вже зовсім інша ситуація. Про споживання RTX40Х0 vs RX7Х00 я взагалі мовчу.
Та й в чому кидалово з DLSS? В тому, що його підтримку мають лише карти RTX? Так це не кидалово, а банальний маркетинг. При тому якість картинки із FSR гірша за DLSS, наразі це факт.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 06.12.2024 10:18 wigar
На ліхтарик є мод (тіні додає). Трохи цікавіше виглядає.
дивно, що це в грі є і через консольну команду вмикається, чому не додали таку банальну функцію в налаштування чи взагалі не увімкнули її за замовчуванням, теж саме питання до хроматичної аберації, зерна та горизонтальної і вертикальної швидкості миші, це все має бути в налаштуваннях
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

item2: 06.12.2024 13:41
aaleksandrenko: 06.12.2024 12:16 Сталкер вийшов 2 неділі назад :facepalm:
Це якийсь прикол випускати драйвери після виходу гри, а не до.
Через два дні виходить Індіана Джонс, вже скачав драйвер нвідія для неї. Де завчасний випуск драйвера від червоних?
Абсолютно несерйозне ставлення до користувачів своєї продукції
Логічно, що спонсори ігрових тайтлів випускають драйвери ще до виходу гри, бо прямо співпрацюють з розробниками. Так спонсором Сталкера та Індіани є Nvidia. AMD для Starfield теж одразу випустила дрова. І взагалі як можна все оптимізувати поки гра ще мала купу багів (Stalker). Flight Simulator взагалі запустити не можна було. Як Nvidia змогла, я не знаю. Може вона випускає нову версію, а там і немає ніяких оптимізацій. Ніхто ж не перевіряє. Зато маркетинг відмінний. Усі власники карт Nvidia задоволені від того, що в Nvidia додали півтора рядка налаштування в драйвер в день випуску. Зато тепер кожен може переконати себе чому вони купили саме Nvidia ;-)
Не бачу нічого логічного спонсорство чи ні. Карти АМД і нвідія позиціонуються як геймерські. Відповідно користувач має отримувати максимально якісну роботу їх продуктів в ігровому середовищі.

"Як можна оптимізувати коли гра сира" - драйвер зазвичай для конкретної гри випускається один раз ( в рідких випадках є додатково якісь фікси багів драйверу). А розробники роблять патчі і оптимізують саму гру далі. Тому не бачу тут проблеми.

"Ніхто ж не перевіряє" - на першій сторінці теми писали що драйвер амд додав в середньому 5% кадрів, відповідно те саме можна очікувати від драйверу нвідія. І це лише поверхнево те що відразу видно, можливо пофіксили баги. Наприклад багато писало про часті вильоти гри. У мене взагалі не було вильотів перші 40+ годин. Тільки ближче до фіналу на Прип'яті 2-3 зависання що можна віднести до сирої гри а не драйвера.

"Усі власники карт Nvidia задоволені від того, що в Nvidia додали півтора рядка налаштування в драйвер в день випуску" - якщо це так просто то хотілося б щоб амд вчасно також писала півтора рядки. Я наприклад пройшов сталкера вчора. А тільки сьогодні червоні випустили драйвер під цю гру. Багато геймерів чекають якусь гру і хочуть грати з першого дня виходу.

Я раніше користувався амд бо ціна продуктивність вища особливо при купівлі б/у попереднього покоління. Але це не таємниця що драйвера нвідія кращі, не набагато але краще. Взяти те ж енергоспоживання в простої/ малому навантаженні яке роками не виправляється.
В ігровому навантаженні нового покоління також були серйозні проблеми, не знаю як зараз. А це не тільки електроенергія, а першу чергу шум відеокарти.
Nortrom
Member

Повідомлення

Та й в чому кидалово з DLSS? В тому, що його підтримку мають лише карти RTX?
Кинули владельцев 2 и 3серии на фреймген, поэтому им от AMD приходится использовать :D
zalizo_org
Member

Повідомлення

Спробував, драйвер бомбічний.

В мене RX 5700 XT, сам розробляв профіль на основі High прісету, вийшла суміш між середніми і епічними. Отже, було на змішаних налаштуваннях 45 FPS в навантажених сценах. При використанні фреймджена в районі 70, але спостерігалася жахлива в'язкість відеоряду і желейне управління. Після оновлення, маю 55 FPS без і 100-110 з фреймдженом. Всі недоліки фреймджена які спостерігалися до оновлення - нівельовані. V-sync і ліміт кадрів відключив. Розривів зображення не спостерігаю, реакція управління така як на 55 кадрах за звичайних умов.

Що ж - дякую АМД :beer:
item2
Member

Повідомлення

zalizo_org
Немає желейності також через патч 1.0.3, де вимкнули mouse acceleration & smoothening настройки UE 5.

Відправлено через 8 хвилин 56 секунд:
Nortrom
Також кинули на Ray Reconstruction (блоки є, якщо що, може менше але є, на 3090 точно більше апаратних блоків, ніж на 4060, тобто потужності там досить).

P.S. Як власник 6800 за останній час отримав фреймген, антілаг 2, AFMF. Зараз закатав губу на новий FSR хоча б спрощеної версії B-)
Artem_M
Member

Повідомлення

Nortrom: 06.12.2024 14:56
Та й в чому кидалово з DLSS? В тому, що його підтримку мають лише карти RTX?

Кинули владельцев 2 и 3серии на фреймген, поэтому им от AMD приходится использовать :D

Фреймген? Серйозно? Якщо у вас фпс 30, а воно згенерить 60, то від інпутлагу і шлейфів в динаміці очі повилазять... :insane:
А якщо у вас фпс 80+, то і фреймген не потрбіен.
Це технологія заради технології і замилювання очей хом'якам, яка гарно виглядає на папері та в оглядах з ютуба, в реальному житті не так все добре.
Ситуація тут однакова у обох виробників GPU.
Hotspur
Member

Повідомлення

wigar: 06.12.2024 10:11Сумую за ПНБ з першої частини.
оце дуже погано що його немає взагалі. На броні і шоломах є купа ПНВ, я маю надію вони його введуть :weep: :weep: :weep:. в 1 сталкері з ПНВ 2 рівня - той що синенький було супер комфортно ходити. Я його дуже любив

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
item2: 06.12.2024 16:09P.S. Як власник 6800 за останній час отримав фреймген, антілаг 2, AFMF.
тому що АМД роками підтримує продукти а не як НВІДІА :rotate: . Легендарна RX 580 отримувала покращення чи не 6 років з дня виходу :D, корпорація добра :beer:
item2
Member

Повідомлення

Hotspur
Якби ще ціни були як у США на 20% дешевше за Nvidia. А то у нас нові в одну ціну. Куди АМД дивиться? Така ж ситуація в Австралії, наприклад.

Наприклад, у США є зі знижкою 7800xt на три вентилятори за 419 дол (17,5 тис грн). У нас такі від 24 тис навіть сірі, які майже без податків.
Hotspur
Member

Повідомлення

item2: 06.12.2024 16:48Наприклад, у США є зі знижкою 7800xt на три вентилятори за 419 дол (17,5 тис грн). У нас такі від 24 тис навіть сірі, які майже без податків.
тому що бариги
daesz
Member

Повідомлення

item2: 06.12.2024 16:48 Hotspur
Якби ще ціни були як у США на 20% дешевше за Nvidia. А то у нас нові в одну ціну. Куди АМД дивиться? Така ж ситуація в Австралії, наприклад.

Наприклад, у США є зі знижкою 7800xt на три вентилятори за 419 дол (17,5 тис грн). У нас такі від 24 тис навіть сірі, які майже без податків.
В США оподаткування ввезених товарів починається від ціни 800$, в Україні від 150€.
В нас ціни як в США не будуть ніколи, точніше виростуть як тільки в ЄС вступимо, бо там поріг для розмитнення ще нижчий (хоча цей законопроект на голосуванні вже останніх декілька місяців, тому можливо й до вступу в ЄС все стане ще сумнішим ;) ).
Robostyle
Member

Повідомлення

item2: 06.12.2024 16:09
Також кинули на Ray Reconstruction

Чиво?!
starinfo
Member

Повідомлення

Artem_M: 06.12.2024 14:23
starinfo: 06.12.2024 13:49 якщо так дивитись, то в лайні наче теж щось є, ну мухи не можуть помилятись

"як залізяка у зелених, вони щось лайно" - достатньо обґрунтовано :up: Всі карти NVIDIA та AMD мають моделі різного виконання, і якщо порівнювати Nitro+ чи Red Devil по виконанню з умовними MSI Ventus, Palit Dual чи схожими, то останні на фоні карт AMD виглядають не дуже. Але якщо взяти Strix, Suprim чи Aorus то тут вже зовсім інша ситуація. Про споживання RTX40Х0 vs RX7Х00 я взагалі мовчу.
Та й в чому кидалово з DLSS? В тому, що його підтримку мають лише карти RTX? Так це не кидалово, а банальний маркетинг. При тому якість картинки із FSR гірша за DLSS, наразі це факт.
дивно щ ови не знали про підтримку длсс 3.5 починаючи з 4 покоління відеокарт
я висловив свою думку, в мене нема бажання розписувати свої обгрунтування, це нічог оне дасть бо я ні в чому не хочу вас переконати
item2
Member

Повідомлення

Robostyle: 06.12.2024 18:47
item2: 06.12.2024 16:09
Також кинули на Ray Reconstruction

Чиво?!
Що, працює на попередніх? Так, схоже ви праві.
bes
Member

Повідомлення

Геральт: 06.12.2024 13:07 MorePowerTool (MPT)
а есть ссылка где это почитать ?
Robostyle
Member

Повідомлення

item2
Кинули только на DLSS3 фреймгенератор, DLSS 3.5(7) работает, даже на тюрингах
byaka
Member

Повідомлення

item2: 06.12.2024 16:48 Hotspur

А яке же мито,чи ви мапу вiд амд оцiните як праску за 60$?

Отправлено спустя 12 минут 26 секунд:
Hotspur: 06.12.2024 16:34
wigar: 06.12.2024 10:11Сумую за ПНБ з першої частини.
оце дуже погано що його немає взагалі. На броні і шоломах є купа ПНВ, я маю надію вони його введуть :weep: :weep: :weep:. в 1 сталкері з ПНВ 2 рівня - той що синенький було супер комфортно ходити. Я його дуже любив

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
item2: 06.12.2024 16:09P.S. Як власник 6800 за останній час отримав фреймген, антілаг 2, AFMF.
тому що АМД роками підтримує продукти а не як НВІДІА :rotate: . Легендарна RX 580 отримувала покращення чи не 6 років з дня виходу :D, корпорація добра :beer:
У мене на gtx1070 reflex low latency багато рокiв допомагав в шутерах ще до всяких антiлагiв вiд амд,а коли вийшла лiнiйка RTX4000 в амд взагалi ніякої генерацii не було.
Може менi хтось пояснить скiльки рокiв потрiбно щоб FSR по якостi наблизився до DLSS?
Archer
Member

Повідомлення

wigar: 06.12.2024 10:11

Якщо патчі покращать продуктивність, то зможу грати в 100% фср, більше ніж з 60 фпс на 1440р :rotate: , бо зменшувати до 66% ради 90 фпс, якось не дуже.

не знаю як можно погоджуватись на мило fsr абo dlss, ради фпс. :shuffle:
куди легше погоджуюсь на мило ніж ви погоджуєтесь на низький фремрейт, особисто мене дратує коли відбуваються дропи нижче 100 кадрів, що ж тут казати якщо грати усю гру в ~60 фпс.
Eduard1980
Member

Повідомлення

Таки драйвер додав трохи продуктивності. Тепер FSR з balanced на quality поміняв. Не скажу, що помітив кардинальні зміни в картинці, але вони, мабуть, є :gigi:
Відповісти